Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaczęłam go od wczoraj oglądać 🤣🤣🤣🤣🤣🤷‍♀️

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahhaha to widzę będzie nas tu więcej xd ja już jestem na 5 i ostatnim sezonie niestety :( ale mam do nadrobienia Lucyfera więc do niego wrócę.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lucyfera już skończyłam :( alw serial posyłam dalej ten od Ciebie Sisi25 :D
    Dzisiaj w pracy 13h,jutro chyba nawet więcej bo też sama a nie chce pomocy - wnerwia mnie obca ingerencja :p
    Teraz gotuję ryż i jem późny obiad niestety :/ minus w mej diecie :/ ale jutro szaleje bo wstaje o 3 a nie 2 więc dzisiaj mogę dłużej nie spać 🤪

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my na dzisiejszy wieczór planujemy Lucyfera 😁 Ja też dopiero obiad, do 18:00 w pracy dzisiaj od 8:00, Pysiek rozumiem Cię 🙁 Męczą mnie mdłości niestety, nie tylko rano, ale przez cały dzień 🤢 Z dobrych wiadomości mój wynik bety z dzisiaj 220 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 18:59

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi nie możesz załatwić sobie L4 na coś? Póki nie poznasz organizmu - może jest Ci nie dobrze bo za długie przerwy między posiłkami, albo za mało cukru, słodkiego, kwaśnego?? :D kurcze Dixi mam nadzieję mimo wszystko ze mdłości szybko CI miną 😘

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi a kiedy lekarz? No i czy czułaś się przed testem tak samo jak przed @ czy coś się zmieniło? :D

Margolka 85 lubi tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Dixi a kiedy lekarz? No i czy czułaś się przed testem tak samo jak przed @ czy coś się zmieniło? :D

O widzisz i bardzo trafne pytanie. Dixi nasza ekspertko czekamy na odpowiedź! 😁

A ja Laski moje dziwnie wczoraj miałam 12dc i 11dc i wczoraj 12dc wtedy co wychodziły mi niby pozytywne testy to zdarzyło mi się że w śluzie miałam takie brunatne wstazki takie uplaw brunatny ale nie same uplawy tylko brunatne wstazki w Ty śluzie płódnym 🤷‍♀️🤷‍♀️ o cholere chodzi. Nigdy tak w życiu nie miałam No i czy to kurde możliwe żebym wtym cyklu owu miała w 12dc tak wczas🤦‍♀️

• Dixie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek oprócz tych mdłości funkcjonuje normalnie :) szczerze powiem, że już się stęskniłam, za moimi dzieciaczkami - prawie pół roku ich nie widziałam, na pewno wszystkie urosły :) dopóki będę się dobrze czuła mam plan chodzić do pracy :) Staram się jeść co 3 godziny, bo inaczej mnie mega ssie w żołądku :P

Mój gin kazał przyjść dopiero w 7 tyg - zapisał mnie na 10 września :)

Co innego w tym cyklu, chyba jedynie taki dziwny ból sutków, poza tym identyczne objawy jak na okres.

Margolka może w tym cyklu ovu przyszła wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, czyli jak ma się objawy jak na @ to nadal jest nadzieja haha xd

Margolka85 może to plamienie okoloowulacyjne? Coś takiego się chyba zdarza właśnie w okolicach owulacji.

• Dixie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi pewnie, że tak! Trzymam kciuki za Ciebie :)

Kupiliśmy dzisiaj z moim fajny poradnik "W oczekiwaniu na dziecko", nawet się nie spodziewałam, że takie przydatne informacje w nim są. I dostałam w prezencie od siostry segregator ciążowy od mamyginekolog :P

PS. Po dwóch dniach prób udało mi się dodać suwaczek ;)

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    Pysiek oprócz tych mdłości funkcjonuje normalnie :) szczerze powiem, że już się stęskniłam, za moimi dzieciaczkami - prawie pół roku ich nie widziałam, na pewno wszystkie urosły :) dopóki będę się dobrze czuła mam plan chodzić do pracy :) Staram się jeść co 3 godziny, bo inaczej mnie mega ssie w żołądku :P

Co innego w tym cyklu, chyba jedynie taki dziwny ból sutków, poza tym identyczne objawy jak na okres.

Dixi mnie ssie w żołądku bez ciąży hahah 😁😁😁
    Ale to dobrze ze oprócz tego wszytsko ok.
    10 września już niebawem, szybko zleci. ❤️❤️

Sisi może i przyszła wcześniej ale żeby już w 12dc 🤷‍♀️ bo dziś jak robiłam testy owu to już negatywne to ja nie wiem o co chodzi ale niech okres we wrześniu przyjdzie szybko bo 14 września drożność jajowodów mam😁😁😁

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:

Mnie się nasunęło inne pytanie, jak to wygląda teraz w czasie koronawirusa - dzwonisz do ginekologa, mówisz że masz pozytywny wynik testu i umawiasz się na wizytę po 6 tygodniu? Jest jakaś wizyta wcześniej u rodzinnego albo położnej?

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z ja chodzę prywatnie, ale do sąsiada moich rodziców, dzwonię do niego i zawsze na koniec nas umawia żebyśmy mogli wejść razem z moim ;) nie ma problemu umówić się do niego :) Ja czekam do 10.09, nie umawiam się do innego gina :)

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 10:23

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol wy piszecie w najlepsze a ja w 3cia fazę snu wpadam 😂 ale. Juz nadrobilam:) dzisiaj idę na 5 z groszami :p i siedzę do oporu :) dzisiaj też mają być meble :D wiec juz wiem co bd robiła chodź moja dziewica ciekawa na netflix :D hihihi ale muszę poogarniac trochę na powrót męża na sobotę popołudniu 🤪uzgodniliśmy ze ja po niego zajadę i odwiozę bo bd po nocce i boję sie ze zaśnie i pojedzie nie wiadomo gdzie :p a tak juz będziemy się widzieć wcześniej :) mam nadzieję ze wytrzymam i zajadę do domu a nie gdzieś w las żeby sie z nim przywitać 😁 dzisiaj też wstałam zadowolona więc jest dobrze - może humor mi się utrzyma 😉a tymczasem miłego dnia 🌺🌺🌺
    Ps Dixi pięknie ten suwaczek u Ciebie wygląda 😘

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej xd ja to dziś umieram...cycki mi rozsadza dosłownie 😭😭 a od nich boli mnie już wszystko...czuję się jakbym była chora. Ale jeszcze tydzień i @ chyba, ze mnie zaskoczy i będzie wcześniej.

U was też tak zimno i wietrznie? Chyba na pełnej już przychodzi jesień.

Dixie lubi tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello 😘😁

Zadam Wam zagadkę, dwa różne testy o tej samej godzinie 🤷‍♀️🤣🤣🤣🤣🤣

https://zapodaj.net/fb8c2d0de665b.jpg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Hello 😘😁

Zadam Wam zagadkę, dwa różne testy o tej samej godzinie 🤷‍♀️🤣🤣🤣🤣🤣

https://zapodaj.net/fb8c2d0de665b.jpg.html

Omg... pierwszy wygląda na pozytywny

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Omg... pierwszy wygląda na pozytywny

No ake za to drugi zrobiony dosłownie parę sekund później już negatywny 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤣 i co ja biedna nam zrobić haha 🤣🤣🤣🤣

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    No ake za to drugi zrobiony dosłownie parę sekund później już negatywny 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤣 i co ja biedna nam zrobić haha 🤣🤣🤣🤣

Miałam wczoraj dokładnie to samo, ten pierwszy z LH Ovumi ewidentnie pozytywny, ten drugi z allegro tak nie do końca. Przyjmuję jednak ze testy z apteki są bardziej wiarygodne ;) kierowałabym się tym pierwszym.

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ