Ból piersi po owulacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a co z bólem piersi, który utrzymuje się po miesiączce?
U mnie z tym bólem było różnie. Bywały cykle, gdzie piersi w 2 fazie miałam bardzo bolesne i nabrzmiałe, ale bywały i takie, gdzie w ogóle tego bólu nie było.
W ost. cyklu ból się pojawił na kilka dni przed miesiączką, natomiast był to ból kłujący jakby od klatki piersiowej. Same piersi nie były nabrzmiałe. Dziś jest 11 dc, a kłucie, mimo, iż delikatne, jest wyczuwane nadal. Czy to także szalejąca prolaktyna? -
Cześć dziewczyny,
pierwszy raz bardzo bolą mnie piersi od okolic owulacji.
Dziś czułam nawet podczas jazdy samochodem, na nierównej drodze..
Zawsze przed okresem bolały ale nie aż tak. I dodatkowo te widoczne żyłki co jakiś czas. Miałyście podobnie ? Jaka przyczyna.
pozdrawiam -
Cześć,
dziękuje za nadzieję
Naprawdę dawno nie czułam takiego bólu. Piersi bolą od owulacji ale teraz tydzień przed okresem wyjątkowo mocno.
No nic, muszę poczekać tydzień do testu
Pewnie nie wytrzymam i pierwszy zrobię w poniedziałek. Okres powinnam dostać (oby nie) 2.12
pozdrawiam -
6 listopada dostalam okres.... Po owulacji bardzo bolaly mnie jajniki.... Prawy najbardziej.... Mam rozpulchniona macice... Bialy sluz.... Boli mnie glowa codziennie piersi bola i swedza ach doszukuje sie objawow ale mysle ze okres zas przyjdzie temp w pochwie mieze o roznych porach dnia 37,4 temp ciala 36,4 a zawsze mialam 35Małgorzata
-
Gosia może zbadaj prolaktynę, u mnie bolące piersi były spowodowane hiperprolaktynemią,nadmiar prolaktyny uniemożliwa zajescie w ciązę. od kiedy zbijam prl bromergonem ból pieri po owu odszedł aż w szoku byłam, bo zawsze po zakonczonej owulacji czułam piersiCzekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
idziesz na krew i mówisz że chcesz zbadać prolaktyne i tyle prl to bardzo czuły hormon, trzeba zbadać na czczo, dzien wczesniej nie można współżyć i nie przemeczac się i najlepiej niestresowac zobaczysz jaką masz, jeśli wyjdzie wysoka to wtedy do gina, powinien coś przepisac na zbicieCzekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
-
normalnie bym Ci nakazywała odczekać 3 dni i kupować test ale....ja tez jestem 9dpo i przysięgłam sobie że do terminu okresu nie zrobie testu <crylol> nie namawiam do złego, bo nawet jesli jest ciąża to nie musi wyjsc 12dpo na tescie
z szyjką macicy opinie są podzielone, raz czytam ze nisko, raz ze wysoko, raz ze twarda araz ze rozpulchniona. Trzymam kciuki żeby to były objawy ciążoweCzekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!