X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jebnie mnie z tą diagnostyką... wczoraj byłam na pobraniu i dostałam tylko jeden wynik, pozostałych nie było i właśnie przed chwilą wyświetliło mi się "badanie do ponownego pobrania" 🫠 Ktoś wie czy oni poza tym jakoś informują, dzwonią wytłumaczyć dlaczego tak czy to jedyna informacja i faktycznie muszę powtarzać?

Pobranie krwi u mnie to jest katorga, mam cienkie żyły i bardzo głęboko przez co zawsze próbuje mnie kłuć kilka pielęgniarek a i tak przeważnie kończy się na pobraniu z dłoni z problemami. Będę musiała to jutro pobrać, to się wyśpię... 🙄 pokrzyżowali mi plany dziady jedne :p

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • a_aandzela Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    no jebnie mnie z tą diagnostyką... wczoraj byłam na pobraniu i dostałam tylko jeden wynik, pozostałych nie było i właśnie przed chwilą wyświetliło mi się "badanie do ponownego pobrania" 🫠 Ktoś wie czy oni poza tym jakoś informują, dzwonią wytłumaczyć dlaczego tak czy to jedyna informacja i faktycznie muszę powtarzać?

Pobranie krwi u mnie to jest katorga, mam cienkie żyły i bardzo głęboko przez co zawsze próbuje mnie kłuć kilka pielęgniarek a i tak przeważnie kończy się na pobraniu z dłoni z problemami. Będę musiała to jutro pobrać, to się wyśpię... 🙄 pokrzyżowali mi plany dziady jedne :p
    Rozumiem Cie z tymi żyłami. Mam to samo,kilka razy już prawie mdlałam od tego,że uporczywie próbowali się wkłuć… teraz to już od razu mówię żeby brali z dłoni i zaoszczędzili sobie czasu

cysterka95 lubi tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy Nooo proszę 😍 Ja z horienami się nie lubie wiec łącze w bólu bo tez mi sie zdarzyło przez nie przespać owu. Widzę, ze po wizycie się dzieje.
    @Darriczku Życzę pięknego urlopu! Łap garściami to co dobre. Ja bym Zakopane ominęła. Krupówki nic specjalnego. Tłumy turystów, pasaże z badziewiem, a i jedzenie w ostatnich latach bardzo padło. Drogo i nawet te top knajpy to już nie to samo. Jako dziewczyna z południa omijam zakopane szerokim łukiem, bo góralom wiecznie dutków mało. Nie lubię ich sposobu bycia i dzierania kasy za dość przeciętne noclegi i usługi.
    Z ładnych miejsc jeśli już byście byli to polecam dolinę Chochołowska i Dolinę Kościeliska. Super traska dla rodzin z dziećmi!
    Życzę miłego dnia moje drogie Kobietki.

grazka0022, Darrika, Deyansu, siesiepy, Katarena lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0
    🙏🏻 wizyta 17.02
    ✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy, Siasi, ja to samo - raz chciałam przydziadować i kupiłam horieny i lipa straszna.

Siasi lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    Kolejny cykl -> Stymulacja Aromkiem 🍀

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Choinka123 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

Ja kilkukrotnie dostawałam telefon tak max do 1h od pobrania że zrobił się skrzep i muszę podjechać na pobranie jeszcze raz. Ale to pewnie zależy od punktu. Współczuję żę masz takie problemy z pobraniem.

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie Zakopanego, to my z mężem rozróżniamy- jechać do Zakopanego i jechać w Tatry :D

My zdecydowanie jeżdzimy w Tatry, w 2024 udało się być tam 3 razy, a w Zakopanem nie byliśmy ani razu :D Spimy na obrzeżach albo w Koscielisku albo gdzieś i nie obserwujemy jakoś tego zdzierstwa (może dlatego ze jesteśmy z dużego miasta które mocno przygotowuje do polskich pojebanych cen :D)

Doliny zazwyczaj przemierzamy prawie że biegiem, jak jeszcze jest ciemno, by wraz z nadejściem dnia być już na podejściu wyżej :D

I choć ostatnio dorobiłam się własnego kasku, to mam nadzieję że w roku 2025 będę sobie spacerować po dolince chochołowskiej z brzuchem , w tłumie turystów :D Jestem gotowa poświęcić górskie szczyty na rzecz wyższego celu ;)

grazka0022, Darrika, Idawoll, karczoch321, Lisik, Katarena, Ilka96, Runnerka, Mstka lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    @siesiepy, Siasi, ja to samo - raz chciałam przydziadować i kupiłam horieny i lipa straszna.
    To znaczy one kiedyś były dla mnie ok jak miałam długie cykle i wywalone LH. Teraz kupiłam, bo przecież wyłąpałam ostatnio pik również na nich (testowałam na DL, easyhome i horienach, wszystkie pikowały), to przecież się sprawdzą ten ostatni raz. I co? No i nie złapałam! 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 11:43

Siasi lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • aAleksandra Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja dziś rano krew spuściłam, bo kontrola u endo jutro, a przy okazji zrobiłam siebie betę (nie mam pozytywnego testu, w niedzielę ruszamy na ferie do słoneczka i będę wiedzieć czy zaczynać dzień od mohito 🌴🍹)

karczoch321, Darka101, Mstka lubią tę wiadomość

♀️ 31
    ♂️ 34

Projekt BabyNo2
    Starania od 08.2024
    25.01.2025 ⏸️

BabyNo1 2021 (1 cs) 🩷
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Ja kilkukrotnie dostawałam telefon tak max do 1h od pobrania że zrobił się skrzep i muszę podjechać na pobranie jeszcze raz. Ale to pewnie zależy od punktu. Współczuję żę masz takie problemy z pobraniem.

To wczoraj po pobraniu nie dzwonili, wynik glukozy pojawił się normalnie a dziś to info o pozostałych. No nic, poczekam może się jeszcze odezwą a jak nie to sama przedzwonię na infolinię. Wkurzyłam się, ale kto wie może lepsze wyniki mi wyjdą dzięki temu 😂

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    To znaczy one kiedyś były dla mnie ok jak miałam długie cykle i wywalone LH. Teraz kupiłam, bo przecież wyłąpałam ostatnio pik również na nich (testowałam na DL, easyhome i horienach, wszystkie pikowały), to przecież się sprawdzą ten ostatni raz. I co? No i nie złapałam! 🤣

Ja mam sprawdzone owulaki firmy SEMA z gemini - fakt faktem w zeszłym miesiacu mnie oszukały, bo cykl bezowulacyjny był, ale po za tym są spoko :D W tym miesiacu mysle, ze ok pokazały, bo wszelkie objawy i sluz sie zgadzały z PIKiem i teraz czuje sie juz poowulacyjnie, wiec polecam.

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    Kolejny cykl -> Stymulacja Aromkiem 🍀

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Slava Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo się nie odzywałam ale udało mi się w miarę nadrobić Wasze posty ❤️

Nayeli - cieszę się bardzo że wynik okej. Jak przeczytałam Twój pierwszy post to mi się aż cieplej zrobiło ze stresu no ale idzie ku dobremu więc trzymam kciuki 🤞

Sreberko - myślami przy Tobie ❤️

Siesiepy - gratuluję kwalifikacji i życzę ekspresowego powodzenia misji IVF 🤞Narobiłaś mi Ochoty na kawę z maczka 😅 U mnie jak zawsze do Ciebie pytanie będzie czy lekarz z kliniki wie o worku supli i co on na to? Ja już też mam swój worek, jem te koenzymy i innne kurkuminy od połowy grudnia 😅

Kaliope - no też bym się wkur***a, dałaś radę ze szwem? Ściskam 🫂

Co do wieku… no ja kończę za kilka dni 35 lat a staram się niecały rok. W zeszłym roku miałam na początku taki przebłysk, że może trzeba było zacząć wcześniej bo z mężem jesteśmy razem już 13 lat więc to nie była kwestia partnera tylko po prostu świadomy wybór obu stron. Do tej pory to ja chce dziecko na 100% a mój mąż tak na 49/50% więc mam w domu osobę która ciągle mi pokazuje, że są dwie równorzędne opcje. Nie czuję się stara ale na pewno czuję się emocjonalnie mega dojrzała. Pamiętam jak kończąc studia miałam takie bardzo mocne przeświadczenie o swojej inteligencji bo skończyłam dwa kierunki w tym budownictwo, jeden z trudniejszych jakie istnieje ale emocjonalnie to wtedy nie widziałam nic złego jak prowadzący na ćwiczeniach z konstrukcji metalowych gdzie byłam jedyną dziewczyną w grupie rąbał chłopaków i mówił że „jak wam nie wstyd dziewczyna napisała najlepiej kolokwium” albo jak darł się na mojego męża (wówczas chłopaka)w gabinecie tak że cały korytarz słyszał, że „jakim cudem pana dziewczyna oddała lepszy projekt od pana”. Zamiast się oburzyć i skomentować to ja wtedy byłam dumna i to doskonale opisuje jak bardzo czasem się nasze poczucie o nas samych rozjeżdża z rzeczywistością i im starsza jestem tym więcej widzę w sobie wad i sięgam po pomoc. Mózg może rozwija się do 25 roku życia ale nasza inteligencja emocjonalna to przychodzi z wiekiem niestety. Ciało jest gotowe na ciążę w wieku 20 lat u każdej kobiety ale emocje już nie u każdej są takie dojrzałe więc wybieranie „najlepszych lat” na zajście tylko pod kątem fizjologii pomija najważniejsze czyli aspekt psychiczny. Bo może szanse na zdrowe fizycznie dziecko są mniejsze w wieku po 30 ale większe na zdrowe psychicznie. Oczywiście są wyjątki, ale jak opieramy się na statystyce w kwestii fizjologii to i weźmy pod uwagę statystyki co do kwestii dojrzałości emocjonalnej jednostki :)

PaulinKA, Deyansu, Kaliope, kasialinkaa, emciak, Nayeli lubią tę wiadomość

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero ❌
    On 34l: morfo 2-4 ❌
    Starania od 04.2024, 2xCB
    12cs planowane IUI 🤞
    🔜 IVF 2025 Marzec
  • karczoch321 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo! Zakręcony dzień więc udało mi się tu zajrzeć dopiero teraz 😆

Jestem dziś mniej więcej 5dpo i po nocy na wkładce miałam dwie brązowe plamki. Nigdy nigdy wcześniej nie miałam żadnego plamienia, nawet okres mi się raczej zaczyna z grubej rury.
    Ten cykl jest jakiś szalony, bo pojawiło się tuż po owu i dzisiaj. Ale na plamienie implantacyjne chyba za wcześnie? Wszędzie piszą że bliżej 10dpo albo w ogóle w terminie spodziewanego okresu się pojawia (lub nie)
    Na razie ciągle kłuje mnie głównie lewy jajnik i czuję mega ból i pulsowanie w lewej pachwinie, który mam wrażenie promieniuje aż do pleców 🤦‍♀️

Co do reszty wątków… Byłam w Zakopcu przed Sylwestrem (26-29.12) i ledwo udało mi się w korkach dojechać 🤣 samo Zakopane traktuje raczej jako bazę wypadowa w góry (w tym roku skitury 🥰) plus czasem coś zjemy (polecam knajpę Marzanna, czasami swoje trzeba odstać w kolejce, ale bardzo smaczne domowe jedzenie i ceny fajnie, płatność tylko gotówką)
    Dolinami nienawidzę chodzić 🤣 ale już wypad na Sarnia Skale w ramach lekkiej rekreacji i po super widoki bez robienia miliona kilometrów jest spoko - polecam ;)

A co do testów owu to ja chyba już zostanę wierna tym z Domowego Laboratorium. Miałam raz inne, chyba Horieny I beznadziejnie się wybarwiały, więc już nie kombinuje, bo po co :p tylko muszę pamiętać o domówieniu z allegro, bo w tym miesiącu jakoś dużo testowałam i mi się skończyły. A stacjonarnie w rossmanie 5 sztuk jest po 20 zł 😅😬
    Widziałam też testy w Action (5 szt, 13 zł), gdzies nawet czytałam o nich dobre opinie 🤷‍♀️

PaulinKA lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁6cs

⏸️ 26.01
    🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞

💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka, najgorzej jest tak czekać i nie dość, że wyników nie ma, to ponownie trzeba się kłuć i organizować poranek pod to.

Zatestowałam zgodnie z kalendarzem, ale chyba bardziej dla sportu, bo owulka mi się przesunęła, więc wg mnie jestem 9dpo, wg apki 7dpo. Dzisiaj biało na pinku, ale nie spodziewam się cudów w tym cyklu, bo mam wrażenie, że złamanie, leki przeciwbólowe, zastrzyki, wymaz i globulki na zakażenie skutecznie wymęczyły mój organizm w tym miesiącu.

Z plusów - wyniki badań męża są chyba całkiem niezłe.
    Morfologia 4%
    Ruch a+b - 45%
    Ruch a+b+c - 57%
    Odsetek żywych 87%
    Koncentracja 32mln w 1ml, 102ml w całości

Na pewno do poprawy lepkość wzmożona oraz pH 8.1. Myślicie, że skoro zrobiłam wymaz MUCHa to już coś tam ewentualne wyjdzie i nie trzeba będzie robić posiewu nasienia? Czy tak czy siak zrobić posiew, bo to może być coś innego?

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    7 cs starań o pierwsze 👶🏻

Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌
    TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
    Anty TPO ✅ Anty TG ❌

Morfologia, ruch, koncentracja ✅
    Lepkość wzmożona, pH 8.1❓

Wyniki 7dpo:
    progesteron 16,7 ng/ml
    estradiol 209 pg/ml
  • Belia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Dziewczyny długo się nie odzywałam ale udało mi się w miarę nadrobić Wasze posty ❤️

Nayeli - cieszę się bardzo że wynik okej. Jak przeczytałam Twój pierwszy post to mi się aż cieplej zrobiło ze stresu no ale idzie ku dobremu więc trzymam kciuki 🤞

Sreberko - myślami przy Tobie ❤️

Siesiepy - gratuluję kwalifikacji i życzę ekspresowego powodzenia misji IVF 🤞Narobiłaś mi Ochoty na kawę z maczka 😅 U mnie jak zawsze do Ciebie pytanie będzie czy lekarz z kliniki wie o worku supli i co on na to? Ja już też mam swój worek, jem te koenzymy i innne kurkuminy od połowy grudnia 😅

Kaliope - no też bym się wkur***a, dałaś radę ze szwem? Ściskam 🫂

Co do wieku… no ja kończę za kilka dni 35 lat a staram się niecały rok. W zeszłym roku miałam na początku taki przebłysk, że może trzeba było zacząć wcześniej bo z mężem jesteśmy razem już 13 lat więc to nie była kwestia partnera tylko po prostu świadomy wybór obu stron. Do tej pory to ja chce dziecko na 100% a mój mąż tak na 49/50% więc mam w domu osobę która ciągle mi pokazuje, że są dwie równorzędne opcje. Nie czuję się stara ale na pewno czuję się emocjonalnie mega dojrzała. Pamiętam jak kończąc studia miałam takie bardzo mocne przeświadczenie o swojej inteligencji bo skończyłam dwa kierunki w tym budownictwo, jeden z trudniejszych jakie istnieje ale emocjonalnie to wtedy nie widziałam nic złego jak prowadzący na ćwiczeniach z konstrukcji metalowych gdzie byłam jedyną dziewczyną w grupie rąbał chłopaków i mówił że „jak wam nie wstyd dziewczyna napisała najlepiej kolokwium” albo jak darł się na mojego męża (wówczas chłopaka)w gabinecie tak że cały korytarz słyszał, że „jakim cudem pana dziewczyna oddała lepszy projekt od pana”. Zamiast się oburzyć i skomentować to ja wtedy byłam dumna i to doskonale opisuje jak bardzo czasem się nasze poczucie o nas samych rozjeżdża z rzeczywistością i im starsza jestem tym więcej widzę w sobie wad i sięgam po pomoc. Mózg może rozwija się do 25 roku życia ale nasza inteligencja emocjonalna to przychodzi z wiekiem niestety. Ciało jest gotowe na ciążę w wieku 20 lat u każdej kobiety ale emocje już nie u każdej są takie dojrzałe więc wybieranie „najlepszych lat” na zajście tylko pod kątem fizjologii pomija najważniejsze czyli aspekt psychiczny. Bo może szanse na zdrowe fizycznie dziecko są mniejsze w wieku po 30 ale większe na zdrowe psychicznie. Oczywiście są wyjątki, ale jak opieramy się na statystyce w kwestii fizjologii to i weźmy pod uwagę statystyki co do kwestii dojrzałości emocjonalnej jednostki :)
    O to to. Psychika. Ja dojrzałam w wieku 26/27 lat. Pamiętam dokładnie ten rok. Zmieniło się całkowicie moje patrzenie na to co chce dalej robić z moim życiem. Pandemia i spadły mi klapki z oczu. Ale co poimprezowałam za młodu to moje. 😅

Slava lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • karczoch321 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A temat odpowiedniego wieku to temat rzeka… ja miałam takie myślenie zawsze, że jak dziecko to najpóźniej do 30stki. Ale jakoś wtedy pomimo gadania nie było do tego głowy. Wiecie, kwestia pracy, stabilnego życia, zafiksowanie na podróże i „robienie rzeczy”.
    Dopiero w połowie poprzedniego roku jakoś tak znienacka uznałam, że hej, chyba zaczyna się dobry czas na myślenie o powiększeniu rodziny. I bardzo chciałam urodzić zanim skończę 35 lat. Tylko ja swoje, a życie swoje. Jeśli uda się w tym miesiącu to wg wyliczeń apek urodzę rzutem na taśmę, tydzień przed urodzinami. Jesli się nie uda, to cóż. Nic już z tym nie zrobię, więc będziemy się starać dalej i dalej. To dopiero w sumie początek starań, więc nie mam tak żadnego deadline’u. Może za rok, dwa, trzy (jeśli się nie uda) stwierdzę, że ok - koniec. Ale na razie jeszcze o tym tak nie myślę i raczej mam nastawienie, że prędzej czy później się uda, tylko trzeba czasu, pokory i cierpliwości.

Ogólnie też mam myśli w stylu „a było trzeba zacząć myśleć o tym wcześniej i się starać”, ale z drugiej strony nie sądzę żebysmy wcześniej byli gotowa na macierzyństwo. Teraz mamy dom, stabilne prace, oszczędności, kilka rzeczy z „bucket list” odhaczone, więc można myśleć o robieniu reszty we trójkę z małym ziomeczkiem u boku :)

Chociaż z jednej strony zazdroszczę moim rodzicom wpadek ze mną i siostrą w wieku 18-19 lat 😀 teraz mają po 55 lat, odchowane dorosłe dzieciaki, mają kasę, stabilne życie z którego korzystają, podróżują itd.
    Ja jak dobrze pójdę to w ich wieku będę miała nastolatka i pewnie zgryzoty, bo to taki głupi wiek 😆
    Co prawda to młode życie i ich lekko ominęło, ale w sumie większość ich znajomych też miała w podobnym wieku dzieci, więc może tego aż tak nie odczuli że od razu weszli w tryb dorosłe życie?

Slava lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁6cs

⏸️ 26.01
    🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞

💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Belia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

Cysterka ja miałam tak dwa dni temu z sla. Dostałam tylko sms że nie są w stanie przeprowadzić moich badań. Zadzwoniłam sama na infolinię - powodem był błąd laborantki. Nie opisała moich próbek…
    Dziś poszłam ponowić badanie. Przy okazji okazało się że muszą mi ściągnąć 8 probówek a nie 4 jak w środę więc całe to pobranie krwi wtedy było do dupy a dziś zablokowałam lab na 40minut bo tyle zeszło z całą papierologia xd
    Więc zadzwoń sobie tam jak jest powód że ci te wyniki odrzucili ale pewnie skoro tak napisali to będziesz musiała podjechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 12:39

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tu tylko wrzucę post 😀 Może któraś z was potrzebuje?

Sprzedam Fertisim dla kobiet 39 sztuk, termin do końca stycznia 2025.
    Fertisim dla mężczyzn 14 sztuk, termin do końca marca 2025.
    Dodatkowo dorzucam Pregna Start 30 tabletek, termin lipiec 2025. Cena 30 zł + koszt wysyłki.
    Polecam 😊

-10.01.- 4 wizyta
    -13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażka, ja już nie będę raczej korzystać (chyba że tfu tfu, będę zmuszona znowu starać się naturalnie), ale pewnie ktoś inny złapie polecajkę. :)

Slava kawa z maczka jest naprawdę bardzo dobra. Dla porównania kawa z KFC to siki jakieś paskudne! Co lekarz na to? Myślę, że jak zobaczył poprawę wyników nasienia od supli to już nawet nie chciał komentować. :D Mają wszystko spisane na ankietach i git. Ja wiem co mam brać i tyle. :)

Pacynka w MUCHa nie wyjdą zwykłe bakterie i grzyby. :)

Pacynka, Slava lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy a jakie suple bierze Twój mąż?

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

szczęśliwa wegetariańska para 🩷
  • Dalia Znajoma

Wysłany: 17 stycznia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś tempka 36.74 i 11 dpo a dodatkowo plamienie 8dpo którego nie miałam nigdy ani też tempki na takim poziomie więc mimo, że zarzekałam się, że nie będę świrować to mam milion myśli w głowie. No ale w domu brak testu więc czekam i staram się o tym nie myśleć. O ile łatwiej byłoby nie musieć śledzić owulacji, człowiek by nie wiedział o niczym i odeszłyby te wszystkie niepotrzebne emocje🙄

karczoch321, Katarena, Belia, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩23. 👦26. 🐈‍⬛4
    Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
    Obecnie 4 CS
    Cytologia✅️
    TSH 4,5--> 3,4❌️
    Wit. D3 11,5❌️--> suplementacja
    Prolaktyna 28❌️--> Dostinex
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ