Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje @drewkowa9494 trzymamy kciuki 🥰
Zmieniając zupełnie temat - dziewczyny z PCOS - pijecie miętę? Naczytałam się o jej pozytywnych efektach i piję od dwóch miesięcy, niektóre wyniki mi się poprawiły, ale oczywiście w gąszczu suplementów i innych kombinacji nie wiem czy miała ona jakiś wpływdrewkowa9494 lubi tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24
👧 PCOS
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 Morfologia 3%
❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
🔜Luty: rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert😔 -
Drewkowa gratulacje i oby ciąża była nudna
Mam nadzieję, że to dobry początek drugiej części stycznia
Przytulam za biele, małpy, wszelkie niespodziewane smutki. Dużo zdrówka i spokoju trzymam też oczywiście kciuki za sporą grupę, która testowanie ma wciąż przed sobą 🤞White1, dailydamn, drewkowa9494, Diancia99, Loraa, Mardotka, Siasi, Justa28, almost.there, DreamBee, Mstka lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ -
White1 wrote:Gratulacje @drewkowa9494 trzymamy kciuki 🥰
Zmieniając zupełnie temat - dziewczyny z PCOS - pijecie miętę? Naczytałam się o jej pozytywnych efektach i piję od dwóch miesięcy, niektóre wyniki mi się poprawiły, ale oczywiście w gąszczu suplementów i innych kombinacji nie wiem czy miała ona jakiś wpływ
Wczoraj mi przyszła, bo zamówiłam, ale trochę się cykam, bo nienawidzę mięty 😅White1 lubi tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
White ja piję, ale niezbyt regularnie
White1 lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Zmieniając zupełnie temat - dziewczyny z PCOS - pijecie miętę? Naczytałam się o jej pozytywnych efektach i piję od dwóch miesięcy, niektóre wyniki mi się poprawiły, ale oczywiście w gąszczu suplementów i innych kombinacji nie wiem czy miała ona jakiś wpływ
Ja piję tak od roku mniej więcej 1-2 dziennie. Faktycznie jakoś po 2 miesiącach zauważyłam że mam mniej włosków w okolicy pępka a ona ponoć dobrze działa na hirsutyzm właśnie. Ale niedługo po tym zaczęłam przyjmować metforminę więc teraz bez sensu mi oceniać czy mięta coś działa, po prostu piję bo lubię 😅
Tylko trzeba uważać z piciem do posiłku, bo mięta tak jak herbata może zmniejszać przyswajalność żelaza gdy się nią popija posiłekWhite1, Mstka lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️jeden jajowód niedrożny
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀
-
Ja również piję choć też niezbyt regularnie. Kupuję suszone liście mięty w zielarni, te „sklepowe” za bardzo mi nie smakują 🫣White1 lubi tę wiadomość
13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
Jestem już po kontroli u gin - wszystko się ładnie wchłonęło i oczyściło, więc pojutrze ruszam z letrozolem i 29go drożność 😊
Z jajnika zniknęła torbiel, a mi kamień spadł z serca 😜
Wzięłam sobie urlop na dziś więc teraz chwila relaksu, coś poogarniam, pozałatwiam a wieczorem wizyta u endoWhite1, karczoch321, onalola, Pacynka, dailydamn, Płotka, Darrika, Slava, Siasi, Loraa, kitka_, Olisska, Kaliope, Lisik, Katarena, almost.there, ellevv, DreamBee, Anulek84, Mstka lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
- morfologia 0% 😑
- Pentohexal + wór supli
-
AnMiPe wrote:Wczoraj mi przyszła, bo zamówiłam, ale trochę się cykam, bo nienawidzę mięty 😅👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24
👧 PCOS
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 Morfologia 3%
❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
🔜Luty: rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert😔 -
drewkowa9494 lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Jestem fanką mięty i melisy ❤️ efektów nigdy się nie poszukiwałam, po prostu lubię sam, i często na wieczór robię mix na dobry sen
Ale te sklepowe są okropne, odkąd sama w swoim ' ogrodzie' posadziłam sobie miętę i po prostu zbieram suszę i mam zapas 😅White1, kitka_ lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
Duphaston 2x1 -
onalola wrote:Jestem fanką mięty i melisy ❤️ efektów nigdy się nie poszukiwałam, po prostu lubię sam, i często na wieczór robię mix na dobry sen
Ale te sklepowe są okropne, odkąd sama w swoim ' ogrodzie' posadziłam sobie miętę i po prostu zbieram suszę i mam zapas 😅
Mam to samo - też uwielbiam miętę i melisę 🥰 w ogóle świeżą miętę uwielbiam dodawać też do wody czy do niektórych deserów.👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
7 cs starań o pierwsze 👶🏻
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌
TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
Anty TPO ✅ Anty TG ❌
Morfologia, ruch, koncentracja ✅
Lepkość wzmożona, pH 8.1❓
Wyniki 7dpo:
progesteron 16,7 ng/ml
estradiol 209 pg/ml -
A z innej beczki pytanie techniczne - czy jesteście w stanie edytować swoją stopkę? Próbuję od wczoraj i na telefonie i na kompie i się nie chce zapisać👫 29 & 30
- morfologia 0% 😑
- Pentohexal + wór supli
-
PaulinKA wrote:Kaliope , w sumie to się zgadzam, ginekolog mówił mi że na Lamettcie powinien rosnąć jeden pęcherzyk ale sama miałam 2 ale piję też zioła i biorę NAC więc może to dodatkowo podstymulowało?
I pewnie, z tym progiem to takie trochę uproszczenie tematu że wysoki prog= dobra owulacja, na pewno nie tylko prog na to wpływa... sama miałam prog chyba 13 i LUF także podpisuję się tu i tu ale gdzieś też czytałam, że LUF nie wyprodukuje tak wysokiego proga jak owulacja, nie wiem ile w tym prawdy i jakiego rzędu to są wartości...
Ja tu tak z doskoku, tylko Twój post zobaczyłam i wieczorem nadrobię resztę, bo widzę że tu piękne testy są Drewkowa gratuluję 🙌🏻🩷
PaulinKa no ja jestem tym przypadkiem na Lamettcie od Września i za każdym razem po min. 2 pęcherzyki. Najmniejsza dawka raz dziennie 5-9dc a mam amh tylko 1,2 więc to zależy od organizmu jak zareaguje. I też możesz mieć wysoki prog bo jeden z dwóch pęcherzyków pękł i zmienił się w ciałko żółte i produkuje proga a drugi zamienił się w cystę co ja akurat miałam tak w tym miesiącu. Po krwi owulacja była prog 7.1 a estradiol 140 i cysta czynnościowa luf. Także tutaj dużo od organizmu zależy bardzo. Dlatego ja Wam dziewczyny zawsze będę pisać jak monitoring to USG plus badanie krwi nie że albo jedno albo drugie.
Musze Wam trochę pomarudzić bo jestem po swoim USG i totalnie załamana już 6 dni na primolucie i estrofemie a cysta i jedna i druga dalej sobie jest… od dzisiaj mam brać i rano i wieczorem. Żeby się chociaż ta nowa wchłonęła, na tą starą nie liczę. Póki co to powiedziałam sobie, że zawieszam starania dopóki mi się tych gnid najajnicznych nie pozbędą i nie ureguluję mi się sam cykl. Ryczę i jem ciastka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 12:21
drewkowa9494 lubi tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
12cs planowane IUI 🤞
🔜 IVF 2025 Marzec -
Slava, ja pitolę, jak mi przykro że musisz przez to przechodzić I stoisz w takim miejscu że w sumie nie wiesz kiedy wrócisz do starań
doskonale rozumiem Twój nastrój, taki 'stracony' cykl to na prawdę niefajna rzecz... niemniej na pewno rozsądna część Ciebie doskonale zdaje sobie sprawę, że zdrówko najważniejsze, że może po prostu trzeba czasu aby te cysty się whcłonęły itd mam nadzieję że jakoś uda ci się odnaleźć spokój i nie ześwirować w oczekiwaniu na poprawę .... Przytulam najmocniej jak mogę...
co do lametty, no tak, dzialanie jakie powinna mieć a jak na nas działa to różne sprawy. Ja tam się cieszę dwoma pęcherzykami ale jeszcze nigdy 2 mi nie pękły. (w zasadzie to od 2 mscy przywrócno owulację więc staram się nie być zbyt zachłanna -,-)Slava lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy -
cysterka95 wrote:A z innej beczki pytanie techniczne - czy jesteście w stanie edytować swoją stopkę? Próbuję od wczoraj i na telefonie i na kompie i się nie chce zapisać
Wskazówka: może nie chcieć się zapisać, bo jest za długacysterka95 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
A co do testów, to ostatecznie jakie wygrywają i najmniej oszukują? Najczęściej przewijają się tutaj pinki i facelle. Chciałam zakupić na najbliższe testowanie i zastanawiam się jakie kupić? Najlepiej jakby były dostępne w Rossmanie
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Cześć dziewczyny, Drewkowa wielkie gratulacje, rośnijcie zdrowo I spokojnie 😍😍😍❤️ oby to było otwarcie lepszej części miesiąca 🤞☘️
Ja się witam z trasy, jeszcze 3,5h i będziemy na miejscu. trzymam kciuki za kolejne testujące dziewczyny, sypcie nam tu fasolkami pliska, żebym po przerwie od forum (odstawiam zaglądanie tu na czas wyjazdu) zobaczyła pięknie zazieleniona pierwszą stronę ❤️ miłego!AnMiPe, Siasi, cysterka95, Slava, PaulinKA, drewkowa9494, kitka_, Pdes, dailydamn, Katarena, Olisska, Mardotka, almost.there, DreamBee, Mstka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Pięknie, pięknie!!! I humor mam od razu lepszy 😍❤️ Gratulacje, trzymam kciuki za piękne przyrosty i za małego wojownika ❤️
drewkowa9494, dailydamn lubią tę wiadomość
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
🙏🏻 wizyta 17.02
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
cysterka95 wrote:Jestem już po kontroli u gin - wszystko się ładnie wchłonęło i oczyściło, więc pojutrze ruszam z letrozolem i 29go drożność 😊
Z jajnika zniknęła torbiel, a mi kamień spadł z serca 😜
Wzięłam sobie urlop na dziś więc teraz chwila relaksu, coś poogarniam, pozałatwiam a wieczorem wizyta u endo
Super 🙌🏻❤️ napisałabyś mi jakie brałaś leki i w jakich dawkach, bo ja po 6 dniach swoich nie ruszyłam cyst a wiem, że Ty miałaś taką rozlaną i połączoną czyli musiałaś dobry zestaw dostać na wchłonięcieOna 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
12cs planowane IUI 🤞
🔜 IVF 2025 Marzec