Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Slava wrote:Ja tu tak z doskoku, tylko Twój post zobaczyłam i wieczorem nadrobię resztę, bo widzę że tu piękne testy są Drewkowa gratuluję 🙌🏻🩷
PaulinKa no ja jestem tym przypadkiem na Lamettcie od Września i za każdym razem po min. 2 pęcherzyki. Najmniejsza dawka raz dziennie 5-9dc a mam amh tylko 1,2 więc to zależy od organizmu jak zareaguje. I też możesz mieć wysoki prog bo jeden z dwóch pęcherzyków pękł i zmienił się w ciałko żółte i produkuje proga a drugi zamienił się w cystę co ja akurat miałam tak w tym miesiącu. Po krwi owulacja była prog 7.1 a estradiol 140 i cysta czynnościowa luf. Także tutaj dużo od organizmu zależy bardzo. Dlatego ja Wam dziewczyny zawsze będę pisać jak monitoring to USG plus badanie krwi nie że albo jedno albo drugie.
Musze Wam trochę pomarudzić bo jestem po swoim USG i totalnie załamana już 6 dni na primolucie i estrofemie a cysta i jedna i druga dalej sobie jest… od dzisiaj mam brać i rano i wieczorem. Żeby się chociaż ta nowa wchłonęła, na tą starą nie liczę. Póki co to powiedziałam sobie, że zawieszam starania dopóki mi się tych gnid najajnicznych nie pozbędą i nie ureguluję mi się sam cykl. Ryczę i jem ciastka.
Slava przykro mi, co za cysty wredne... Oby podwójna dawka zadziałała. Wiem jakie to uczucie zawiesić starania z takiego powodu, organizm jakby na złość robił akurat jak starania wchodzą w intensywną fazę to on coś odwala. Pewnie to marne pocieszenie ale może akurat w tym czasie głowa trochę odpocznie od tych tematówSlava lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️jeden jajowód niedrożny
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - lametta+ovi - podwójna owulacja🍀
-
Siasi wrote:Pięknie, pięknie!!! I humor mam od razu lepszy 😍❤️ Gratulacje, trzymam kciuki za piękne przyrosty i za małego wojownika ❤️
Jak twoje owulaki? Sprawdzałaś coś dziś ?2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
Duphaston 2x1 -
Suzie wrote:Wskazówka: może nie chcieć się zapisać, bo jest za długa
o, dzięki! spróbuję skrócić bo faktycznie trochę epopeja ;p👫 29 & 30
- morfologia 0% 😑
- Pentohexal + wór supli
-
Slava wrote:Ja tu tak z doskoku, tylko Twój post zobaczyłam i wieczorem nadrobię resztę, bo widzę że tu piękne testy są Drewkowa gratuluję 🙌🏻🩷
PaulinKa no ja jestem tym przypadkiem na Lamettcie od Września i za każdym razem po min. 2 pęcherzyki. Najmniejsza dawka raz dziennie 5-9dc a mam amh tylko 1,2 więc to zależy od organizmu jak zareaguje. I też możesz mieć wysoki prog bo jeden z dwóch pęcherzyków pękł i zmienił się w ciałko żółte i produkuje proga a drugi zamienił się w cystę co ja akurat miałam tak w tym miesiącu. Po krwi owulacja była prog 7.1 a estradiol 140 i cysta czynnościowa luf. Także tutaj dużo od organizmu zależy bardzo. Dlatego ja Wam dziewczyny zawsze będę pisać jak monitoring to USG plus badanie krwi nie że albo jedno albo drugie.
Musze Wam trochę pomarudzić bo jestem po swoim USG i totalnie załamana już 6 dni na primolucie i estrofemie a cysta i jedna i druga dalej sobie jest… od dzisiaj mam brać i rano i wieczorem. Żeby się chociaż ta nowa wchłonęła, na tą starą nie liczę. Póki co to powiedziałam sobie, że zawieszam starania dopóki mi się tych gnid najajnicznych nie pozbędą i nie ureguluję mi się sam cykl. Ryczę i jem ciastka.Slava lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
5 cs 😔 - monitoring potwierdził owulację
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
Stosunek LH do FSH 0,39 -
Slava wrote:Super 🙌🏻❤️ napisałabyś mi jakie brałaś leki i w jakich dawkach, bo ja po 6 dniach swoich nie ruszyłam cyst
a wiem, że Ty miałaś taką rozlaną i połączoną czyli musiałaś dobry zestaw dostać na wchłonięcie
U mnie ta torbiel zrobiła się chyba z niedoboru progesteronu, bo w poprzednim cyklu nie miałam Utrogestanu tylko sam Duphaston a on słaby jest jednak. I jak zrobiła się torbiel to mi wstrzymywała dodatkowo okres... Więc teraz dostałałam duphaston 2x1 i do tego Utrogestan 1x1. I do tego jeszcze czopki Distreptaza 1x1, one miały zadziałać przeciwzapalnie na jajniki i błonę śluzową macicy. Więc nie był to jakiś konkret zestaw, ale pomogło, wszystko zależy od przyczyny tych torbieli na pewnoSlava lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
- morfologia 0% 😑
- Pentohexal + wór supli
-
White1 wrote:Ja na przykład nienawidzę miętowych czekolad, gum czy innych produktów z dodatkiem mięty, a jednocześnie mięta do picia smakuje mi nawet bardziej niż zwykła herbata 😁 trzymałam raz miętę w tej samej szafce co orzechy (o których zapomniałam) i po miesiącu miały tak miętowy posmak, że musiałam je wyrzucić 🫠
ja uwielbiam miętowe czekolady, albo te takie jakby pastylki z ciemnej czekolady z miętowym nadzieniem hahaDeyansu lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest -
Drewkowa wielkie gratulacje 🫛🥳
Coś się ruszyło. Dobrych przyrostów bety i szybkiego zobaczenia ♥️drewkowa9494 lubi tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Slava Przykro mi 🥲 mam nadzieję, że jajniczki się szybko ogarną! 💖
Slava lubi tę wiadomość
13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
drewkowa9494 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 🐣 od 11.2024 ⏱️
31 👩🏼 & 31 🧔🏼
⚠️ PCOS
⚠️ otyłość (-12kg i dalej walczę)
⚠️ wydłużone cykle 35-50 dni
📉 androgeny w górnych granicach normy
✅ Homa-ir w normie
✅ Tarczyca
💊 wit D, Feristin, magnez, probiotyk, wierzbownica, omega, wit B12, olej z wiesiołka i NAC -
karczoch321 wrote:A co do testów, to ostatecznie jakie wygrywają i najmniej oszukują? Najczęściej przewijają się tutaj pinki i facelle. Chciałam zakupić na najbliższe testowanie i zastanawiam się jakie kupić? Najlepiej jakby były dostępne w Rossmanie
Ja dziś kupiłam zapas płytkowych pinków. Akurat była u mnie w rossku promka z prawie 12 zł na 7 zł z groszem 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 13:43
karczoch321, Olisska lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
30.01🩸| 07.02 🥚18mm 💉Ovitrelle 21:00
2x Ovitrelle+ prog ❌
1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
Aktualnie: Lametta 6dc 5x1, Ovitrelle, Femoston Conti
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Drewkowa wiedziałam że tak to się zakończy. Gratulacje 🥳 nie czytam na razie dalej ale mam nadzieję że jedziesz na betę i wieczorem zobaczę tu piękny wynik.
drewkowa9494 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR hetero -
dailydamn wrote:Ja dziś kupiłam zapas płytkowych pinków. Akurat była u mnie w rossku promka z prawie 12 zł na 7 zł z groszem 🤩
To chyba się dziś przejadęAkurat mam jakieś kupony w apce do wykorzystania to wezmę pewnie różne 😀
dailydamn lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
dailydamn wrote:Ja dziś kupiłam zapas płytkowych pinków. Akurat była u mnie w rossku promka z prawie 12 zł na 7 zł z groszem 🤩
To na to są promocje ?! W życiu nie widziałam, zawsze zamawiam na allegro z owulakami czy innymi, bo wychodzą 3,50 za szt. Raz w jednej aptece się też z taką niską ceną spotkałam2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
Duphaston 2x1 -
onalola wrote:To na to są promocje ?! W życiu nie widziałam, zawsze zamawiam na allegro z owulakami czy innymi, bo wychodzą 3,50 za szt. Raz w jednej aptece się też z taką niską ceną spotkałam
Tzn. nie było napisane, że jest promocja, ale zawsze kupowałam za 12 zł jakoś. Dziś były po 7 zł z groszem ☺️ Może to jakaś ogólna akcja, żeby więcej testować i żeby było więcej bobasków 😅karczoch321 lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
30.01🩸| 07.02 🥚18mm 💉Ovitrelle 21:00
2x Ovitrelle+ prog ❌
1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
Aktualnie: Lametta 6dc 5x1, Ovitrelle, Femoston Conti
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
A bolą Was po owulacji pachwiny? Mnie co miesiąc w sumie tak lekko, ale dziś to już mi się siedzi niewygodnie od tego 😐
jak próbuje leżeć (niech żyje praca zdalna!) to jest jeszcze gorzej…
Czytalam, ze to normalne w tej fazie cyklu, gdy organizm przygotowuje się do ciąży/miesiaczki, ale to kolejny objaw którego nie miałam póki nie zaczęłam starań 😀😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 14:24
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
onalola wrote:Jak twoje owulaki? Sprawdzałaś coś dziś ?
Wieczorkiem na pewno podziałamy i mam dobre przeczucia co do tego cyklu 🤭 Od dawna nie miałam dobrych myśli co do starań a teraz jakiś wewnętrzny spokój.karczoch321, PaulinKA, Loraa, cysterka95, Belia, onalola, almost.there, Slava, Pdes lubią tę wiadomość
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
🙏🏻 wizyta 17.02
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"