Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
White1 wrote:Dzięki wielkie 🥰 co do zastrzyku to tak, to są gonadotropiny chociaż dopiero dzisiaj się dowiedziałam, że taki taki będzie, więc idę intensywnie googlować. Podaje się jeden lub dwa, napisane 5000 jednostek, może delikatnie słabszy od ovitrelle? Jeszcze nie wiem, ale się dowiem
PaulinKA lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja ? -
Sreberko wrote:https://zapodaj.net/plik-2O8NfHT0RD
Dziewczyny oficjalnie przesyłam wiruski z moim Cudem ❤️ ❤️ ❤️ Wojownik ma 2 cm, macha łapkami, serducho bije jak szalone i krwiak się wchłania. Płaczę ze szczęścia.Sreberko lubi tę wiadomość
-
White1 wrote:Zgłaszam się po monitoringu. Wasze kibicowanie podziałało i dzisiaj w 12dc ujrzałam piękne 23mm pęcherzyka i 8.8mm endometrium. Zastrzyk wykonany, swoją drogą Zivafert a nie Ovitrelle. Chciałam obalić teorię o dojrzewaniu jednego pęcherzyka przy Lameccie, ale cóż - akurat był jeden. I dobrze przewidziałam na którym jajniku 🥰 za tydzień pierwszy raz będę mogła zbadać proga po owulacji, bo to pierwsza owulacja 🥳
Pęcherzyk konkret 😃 to teraz owocnych działań 😁White1 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️jeden jajowód niedrożny
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀
-
To mój drugi raport z wizyty dziś, ale miałam dać znać co tam Endo powie więc daję powiedziała że do takich wyników TSH (1,4), glukozy (4,5) i insuliny (7,3) choćby chciała to się nie może doczepić więc na razie zostawiamy niskie dawki Euthyroxu i metforminy. Mam powtarzać badania w lutym po stymulacji i wtedy ewentualnie dostosować dawkę. Ale stwierdziła że ona wierzy że na kolejną konsultację przyjdę już z powodu ciąży 😊 chciałabym ale na nic się nie nastawiam
Tyle newsów ode mnie, zostawiam przestrzeń dla innych 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 19:21
Belia, Diancia99, White1, onalola, Katarena, brilka, izzou97, PaulinKA, Lisik, Kaliope, Loraa, Saule, Mstka, almost.there, Chochlik12, Płotka, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️jeden jajowód niedrożny
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀
-
Cysterka, super wyniki! Marzę o takim tsh 😁
Oby życzenia Pani doktor się spełniły i żebyś na kolejną wizytę poszła już z fasolkacysterka95, BarbaraAnna lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy -
Sreberko wrote:https://zapodaj.net/plik-2O8NfHT0RD
Dziewczyny oficjalnie przesyłam wiruski z moim Cudem ❤️ ❤️ ❤️ Wojownik ma 2 cm, macha łapkami, serducho bije jak szalone i krwiak się wchłania. Płaczę ze szczęścia.
To chyba najsłodsze zdjęcie USG jakie widziałam na tym etapie, malutki misio 🧸♥️ Maleństwo dzielnie walczyło, teraz to już musi być tylko nudna ciąża, żadnych stresów mamusiu 🥹Rośnijcie zdrowo ♥️almost.there, Sreberko, BarbaraAnna lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
6cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
30.01🩸| 07.02 i 10.02 monitoring
2x Ovitrelle+ prog ❌
1x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Belia wrote:Ale słodziutki Miś Haribo 🧸 wszystkiego dobrego!
Cały czas zastanawiałam się z tym misiem haribo i teraz dopiero zobaczyłam podobieństwo 🤣Belia, Olisska, cysterka95 lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
To i ode mnie newsy. Dzisiaj po prawie roku odkładania bo zaraz będę w ciąży kupiłam sobie spodnie 😄 jeansy 2 pary od razu.
I udało mi się złapać na dzisiaj zamiast 11.02 wizytę na usg pod kątem endometriozy. Endometriozy się nie stwierdza, do kontroli za 6 miesięcy. Nie ma wskazań do endomKit ani rezonansu miednicy mniejszej.
Także cel na styczeń spełniony, wykluczyć endometriozę (jak na razie).Belia, Loraa, White1, brilka, Mstka, cysterka95, Pdes, karczoch321, Katarena, ellevv, Płotka, izzou97, Kaliope, Marcia03 lubią tę wiadomość
10cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS -
ellevv wrote:Cały czas zastanawiałam się z tym misiem haribo i teraz dopiero zobaczyłam podobieństwo 🤣
ellevv lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR hetero -
Lisik wrote:To i ode mnie newsy. Dzisiaj po prawie roku odkładania bo zaraz będę w ciąży kupiłam sobie spodnie 😄 jeansy 2 pary od razu.
I udało mi się złapać na dzisiaj zamiast 11.02 wizytę na usg pod kątem endometriozy. Endometriozy się nie stwierdza, do kontroli za 6 miesięcy. Nie ma wskazań do endomKit ani rezonansu miednicy mniejszej.
Także cel na styczeń spełniony, wykluczyć endometriozę (jak na razie).
Ja jeszcze spytam, USG pod kątem endometriozy powinno się robić najlepiej w jakimś konkretnym dniu cyklu, czy to nie ma znaczenia?👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
5 cs 😔
Na ten moment planem jest czekanie
👱♀️
Podejrzenie endometriozy -
Dziś dobre wiadomości na forum. Bardzo się cieszę.
A ja mam dylemat czy planować sobie szybki wyjazd do Włoch na ferie z koleżankami czy żyć w przekonaniu „bo przecież będę w ciąży” albo „bo może będę mieć owulację”. To jest najgorsze. Nie chcę żeby mi życie uciekło 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 20:39
Chochlik12, CrazyDaisy lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR hetero -
Belia wrote:Dziś dobre wiadomości na forum. Bardzo się cieszę.
A ja mam dylemat czy planować sobie szybki wyjazd do Włoch na ferie z koleżankami czy żyć w przekonaniu „bo przecież będę w ciąży” albo „bo może będę mieć owulację”. To jest najgorsze. Nie chcę żeby mi życie uciekło 😏Liliuszka_2024, Deyansu, cysterka95, karczoch321, Katarena, Kaliope, BarbaraAnna lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24
👧 PCOS
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 Morfologia 3%
❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
🔜Luty: rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert😔 -
Świeżynka20 wrote:Dziś miałam dostać okres , zaczyna boleć typowo okresowo26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Loraa wrote:Super!
Ja jeszcze spytam, USG pod kątem endometriozy powinno się robić najlepiej w jakimś konkretnym dniu cyklu, czy to nie ma znaczenia?Loraa lubi tę wiadomość
10cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS -
@drewkowa9494, GRATULACJE! Trzymam kciuki za piękne przyrosty! ❤️🥳
@slava, bardzo mi przykro 😢 mam nadzieję, że leki pomogą i się wchłoną te cysty 🥺
@sreberko, cudownie! Przyjmuję wiruski bardzo chętnie, wspaniały wojownik! 🥹❤️
Ja dziś po wizycie u endokrynologa, zwiększyła mi dawkę euthyroxu z 25 do 37,5. Tsh spadło do 2,3 ale jeszcze dużo brakuje do idealnego.
Z ciekawostek, powiedziała mi, że nie jest fanką stosowania leków w drugiej fazie cyklu na podniesienie progesteronu, bo te często zagęszczają śluz, przez co może być problem z zapłodnieniem 🤔 Natomiast decyzję zostawiła mojemu ginekologowi, zobaczymy za tydzień co on na to 🤷
♀️27 ♂️ 27
➡️starania "na luzie" od 07.2024
➡️ 5cs "na poważnie"
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
Belia wrote:Dziś dobre wiadomości na forum. Bardzo się cieszę.
A ja mam dylemat czy planować sobie szybki wyjazd do Włoch na ferie z koleżankami czy żyć w przekonaniu „bo przecież będę w ciąży” albo „bo może będę mieć owulację”. To jest najgorsze. Nie chcę żeby mi życie uciekło 😏
Włochy! Włochy! Włochy!
Ja to już wyjazdy na najbliższe pół roku planuję. Jak będę w ciąży super jak nie to będzie też super na wyjeździe.Belia, karczoch321, Siasi, Katarena lubią tę wiadomość
10cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
White1 wrote:Gratulacje @drewkowa9494 trzymamy kciuki 🥰
Zmieniając zupełnie temat - dziewczyny z PCOS - pijecie miętę? Naczytałam się o jej pozytywnych efektach i piję od dwóch miesięcy, niektóre wyniki mi się poprawiły, ale oczywiście w gąszczu suplementów i innych kombinacji nie wiem czy miała ona jakiś wpływ
Ja piję miętę, ale Spearmint, czyli miętę zieloną. Gdzieś wyczytałam, że przy PCOS tylko ta daje efekty. Nie jestem jakoś specjalnie regularna, najczęściej piję jedną szklankę dziennie - może za mało, bo jakichś szałowych efektów nie zauważyłam, np. włosy w okolicy sutków jak były, tak są 🤷
White1 lubi tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️starania "na luzie" od 07.2024
➡️ 5cs "na poważnie"
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
hej Dziewczyny,
jestem nowa i szukam trochę wsparcia 🙈
mam już jednego Maluszka na pokładzie (10 miesięcy aktualnie). Mały jest cały czas KP. Generalnie z nim poszło nam za pierwszym razem, dlatego teraz mam mały zgrzyt jak to wygląda 😩.
od października z mężem staramy się o drugiego Bobasa - póki co bez skutków.. 😓
generalnie od listopada robiłam testy owulacyjne i według testów owulacja występuje, niestety mimo starań w te konkretne dni, nadal nie jestem w ciąży. W grudniu możliwe, że była ciąża biochemiczna, dwa testy były pozytywne, okres mi się spóźnił 4 dni (co raczej jest duuużym wyjątkiem), no i jak przyszedł to mnie zalało bardziej niż zwykle. kolejny cykl znowu nic. Niecały tydzień temu byłam na wizycie u ginekologa, był ładny pęcherzyk 18mm i lekarka przepisała mi Ovitrelle. Zastrzyk robiłam w piątek, więc muszę teraz poczekać na testowanie 😵💫😬
Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czy jest szansa, że dzięki Ovitrelle się teraz uda? 😩 help👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
12.2024 ciąża biochemiczna?
17.01. 💉Ovitrelle
29.01. ❄️❄️❄️
30.01. 🐒🩸😢
3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
10.02. wizyta u gin ⏳