Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Sreberko wrote:Dziękuję ❤️ nie spodziewałam się, że na tym etapie już będzie widać tak fajnego człowieka, ale jest 🥹
Sreberko, gratulacje 😊Sreberko lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
@Sreberko jest piękny ❤️🥰 niech rośnie zdrowy i silny Miś haribo, Tobie już tylko spokojnej I nudnej ciąży ❤️
Sreberko lubi tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
@Sreberko, super, bardzo się cieszę 🥰
Sreberko lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
White1 wrote:Czy wiecie może czy można się umówić na wizytę w ramach pakietu medycznego z pracy, żeby potwierdzić owulację? Czy mogą być z tym problemy? Bo w końcu cokolwiek w kierunku niepłodności nie jest w pakiecie -.-
Mnie się udało, mówiłam, że mam pcos i chciałam sprawdzić czy coś ruszyło w tej kwestii czy nie.White1 lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Dzień dobry dziewczyny, życzę miłego dnia i przesyłam spokój mojego ducha dalej. Pomimo że dookoła chaos i smutne wiadomości. Jak ktoś ma dziś stresujący dzień to głowa do góry, dacie radę i już niedługo do weekendu 🙋🏻♀️
CieplaHerbata, AnMiPe, izzou97, Kaliope, cysterka95, Diancia99, Loraa, DreamBee, Marcia03, almost.there, Nayeli, emciak, Pdes, Mstka lubią tę wiadomość
-
Sreberko ogromnie cieszą mnie Twoje dobre wieści!! ❤️❤️❤️Dzieciątko niechaj rośnie i sie rozwija!
Jesteś niesamowicie dzielna 🫂
Czy Wy dziewczyny tez nie możecie spać po nocach? Poprzez natłok myśli? Jak radzicie sobie z tym? -
Sreberko jest pięknyJa: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
📆21.07.2025 połówkowe
-
CieplaHerbata wrote:Czy Wy dziewczyny tez nie możecie spać po nocach? Poprzez natłok myśli? Jak radzicie sobie z tym?
Czasem niestety tak, zwłaszcza gdy jestem przed ważną wizytą albo przed testowaniem 😒 czasem sobie radzę a czasem nie, ale to co ogólnie pomaga to:
- po 1 nie zaglądanie na forum ani do aplikacji kalendarzykowych itp tuż przed snem
- ogólne wyciszenie wieczorem tzn jakaś fajna książka / poleżenie na macie z kolcami / dłuższy prysznic albo kąpiel / rozciąganie / medytacja / jakieś relaksujące hobby typu malowanie po numerach, szydełkowanie
- podczas samej gonitwy myśli w nocy staram się skupić na oddechu i czasem te myśli się wyciszają a czasem nie, więc jak naprawdę mam w głowie głośno to lubię założyć słuchawki i puścić sobie jakąś prowadzoną medytację oddechową, polecam Calm - mają apkę ale też niektóre sesje na youtubie, jedna zwłaszcza bardzo pomaga - "Deep sleep release"
A jak już wszystko powyższe zawodzi i jest bardzo źle to po prostu puszczam sobie chamskie shortsy albo tik toka i oglądam głupoty z kotami, jakieś ciekawostki modowe i urodowe itp 😜Diancia99, White1, Loraa, Siasi, DreamBee, Marcia03, emciak, Mstka lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
Siasi wrote:Jak ktoś ma dziś stresujący dzień to głowa do góry, dacie radę i już niedługo do weekendu 🙋🏻♀️
Potrzebowałam tego dzisiaj, serio. Dziękuję Ci za ten wpis ❤️
CieplaHerbata - na mnie i na mój sen wpływa mnóstwo rzeczy. Jestem na 95% przekonana, że mam nerwicę, choć nigdy się profesjonalnie nie diagnozowałam, więc zdarza się, że uaktywnia się wieczorami taki stan napięcia. Bazując na twoim nicku pomaga ciepła herbata - najlepiej rumianek, melisaI ćwiczenia oddechowe, o których wspomina Cysterka. Bywa, że prześpię max 2/3h, więc wtedy na drugi dzień jestem mocno dla siebie wyrozumiała i jeśli mam ochotę pójść spać o 19:00 to w ogóle nie ganię się za to.
Diancia99, CieplaHerbata, cysterka95, Siasi, DreamBee, Chochlik12, Mstka lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
nick nieaktualnyAnMiPe wrote:Potrzebowałam tego dzisiaj, serio. Dziękuję Ci za ten wpis ❤️
CieplaHerbata - na mnie i na mój sen wpływa mnóstwo rzeczy. Jestem na 95% przekonana, że mam nerwicę, choć nigdy się profesjonalnie nie diagnozowałam, więc zdarza się, że uaktywnia się wieczorami taki stan napięcia. Bazując na twoim nicku pomaga ciepła herbata - najlepiej rumianek, melisaI ćwiczenia oddechowe, o których wspomina Cysterka. Bywa, że prześpię max 2/3h, więc wtedy na drugi dzień jestem mocno dla siebie wyrozumiała i jeśli mam ochotę pójść spać o 19:00 to w ogóle nie ganię się za to.
-
cysterka95 wrote:Czasem niestety tak, zwłaszcza gdy jestem przed ważną wizytą albo przed testowaniem 😒 czasem sobie radzę a czasem nie, ale to co ogólnie pomaga to:
- po 1 nie zaglądanie na forum ani do aplikacji kalendarzykowych itp tuż przed snem
- ogólne wyciszenie wieczorem tzn jakaś fajna książka / poleżenie na macie z kolcami / dłuższy prysznic albo kąpiel / rozciąganie / medytacja / jakieś relaksujące hobby typu malowanie po numerach, szydełkowanie
- podczas samej gonitwy myśli w nocy staram się skupić na oddechu i czasem te myśli się wyciszają a czasem nie, więc jak naprawdę mam w głowie głośno to lubię założyć słuchawki i puścić sobie jakąś prowadzoną medytację oddechową, polecam Calm - mają apkę ale też niektóre sesje na youtubie, jedna zwłaszcza bardzo pomaga - "Deep sleep release"
A jak już wszystko powyższe zawodzi i jest bardzo źle to po prostu puszczam sobie chamskie shortsy albo tik toka i oglądam głupoty z kotami, jakieś ciekawostki modowe i urodowe itp 😜
Probowalam nie zaglądać na forum ale jesteście bardziej wciągające niż Moda na sukces! 😂
O tak pamietam wątek szydełkowania podglądam nawet na IG 🙂
Lubię Was czytać bardzo pomogliście mi- nieświadomie przy poronieniu we wrześniu. Nie udzielam się wcale wtedy, nie potrafiłam.. To dzięki Waszemu nastawieniu i przede wszystkim dzięki Waszemu doświadczeniu przyjęłam to jako „proces powiedzmy naturalny”. Za co dziękuję ❤️❤️❤️
Baaardzo chciałam zapisać się na testowanie w tym miesiącu ale wstydziłam sie najnormalniej na świecie napisać, nie wiem czy mi uwierzycie..
Ogolnie rzecz biorąc jestem mało wylewna, a z wiekiem coraz mniej…
Do tego jestem w Niemczech od 10 lat. A tutaj to wszystko niby podobne ale jednak jest inne… -
AnMiPe ojj to racja z tą herbatą! Polecam z całego serca jeszcze czerwona- rooibos waniliowy 🙈 przepadałam
-
@CieplaHerbata z czytaniem forum mam ten sam problem, nie sądziłam, że się tak zaciekawię wszystkimi tematami
Bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić. 💔 Mimo wszystko dobrze, że udało się przebrnąć przez cięższy czas.
Widzę w stopce, że rośnie w Tobie fasolka malutka, gratulacje!🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
CieplaHerbata wrote:Probowalam nie zaglądać na forum ale jesteście bardziej wciągające niż Moda na sukces! 😂
O tak pamietam wątek szydełkowania podglądam nawet na IG 🙂
Lubię Was czytać bardzo pomogliście mi- nieświadomie przy poronieniu we wrześniu. Nie udzielam się wcale wtedy, nie potrafiłam.. To dzięki Waszemu nastawieniu i przede wszystkim dzięki Waszemu doświadczeniu przyjęłam to jako „proces powiedzmy naturalny”. Za co dziękuję ❤️❤️❤️
Baaardzo chciałam zapisać się na testowanie w tym miesiącu ale wstydziłam sie najnormalniej na świecie napisać, nie wiem czy mi uwierzycie..
Ogolnie rzecz biorąc jestem mało wylewna, a z wiekiem coraz mniej…
Do tego jestem w Niemczech od 10 lat. A tutaj to wszystko niby podobne ale jednak jest inne…
Hahah moda na sukces 😆 tak, to forum jest wyjątkowe. Tyle dziewczyn z przeróżnymi problemami ale jednym celem ❤️ i w porównaniu do innych miejsc w internecie bardzo rzadko się tu zdarzają spięcia, gównoburze i inne takie akcje.
A co do tego że jesteś w Niemczech to jest tu trochę dziewczyn z DE, nie jesteś sama 😊 na pewno coś pomogą i doradzą jak będzie trzebaKaliope, karczoch321, Deyansu, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
Hej, co do spania to próbuje teraz chodzić spać wcześniej, zawsze chodziłam 1/2 w nocy. Na razie nie mogę zasnąć i się wybudzam, do tego ciągły natłok myśli.
Zrobiłam dziś rano badania na hormony w trzecim dniu cyklu. Czekam na wyniki 🤞
karczoch321, Katarena, Siasi, cysterka95, DreamBee, Mstka lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Ciepłaherbata - My często tak z mężem mamy tej zimy. Ogólnie dużo chorób w rodzinie, pogrzeby pukające do drzwi. Więc jesteśmy mocno napięci. Przed snem staramy się dłużej pogadać i ja czasem przy rozmowie już zasypiam 🤭 A jak obydwoje nie możemy spać to włączamy filmik na YT gdzie gościu daje wskazówki oddechowe i robimy je krok po kroku i nas odcina. A TV nastawiamy że za 10min sam się wyłącza. Sprawdzę wieczorkiem jak się filmik nazywa.
Staramy się też nie chodzić głodnym spać i nie przejadać przed snem. I dbać o higienę snu czyli chodzić spać 22-23. Ostatnio ciężko nam z tym idzie i zauważamy że to złe, bo jak się kładziemy o 22 to bez problemu zasypiamy. Od świąt z reguły koło północy i jest ciężko. Także pomału musimy się przestawić na 22-23. -
Cysterka ma rację, coraz więcej nas tu z De
Napiszcie w jakim Landzie mieszkacie, ja w NRW koło Dortmundu.
Belia nawet się nie zastanawiaj. Odpoczynek i zmiana otoczenia są motorem do dalszych działań. Moja lekarka zwykła mówić, że nie zamierza dla mnie rezygnować z urlopu, więc tym bardziej ja nie powinnam(to odnośnie umawiania wizyt w okresie urlopowym).
Patrzcie, jaki piękny wschód słońca! To będzie dobry dzień
Siasi, Lisik, cysterka95, AnMiPe, Loraa, DreamBee, Justa28 lubią tę wiadomość
Ja: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
📆21.07.2025 połówkowe
-
Loraa wrote:Hej, co do spania to próbuje teraz chodzić spać wcześniej, zawsze chodziłam 1/2 w nocy. Na razie nie mogę zasnąć i się wybudzam, do tego ciągły natłok myśli.
Zrobiłam dziś rano badania na hormony w trzecim dniu cyklu. Czekam na wyniki 🤞
Super, daj znać jak wyniki!
I co to za smutna miniaturka?
Dziś jeszcze posmutaj, a od jutra proszę o uśmiech na twarzy 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 08:55
Loraa lubi tę wiadomość
-
Ja ostatanio chodzę wcześniej spać. Kiedyś zasypiałam mocno po 23, teraz często kładziemy się 21:30 😆
W sumie nie znaczy, że to wstaje dużo wcześniej, ale ogólnie w codziennym funkcjonowaniu czuje się bardziej zregenerowana przez większą ilość snu, przez to mam ogólnie więcej energii, lepszy humor itd.
Naprawdę widzę poprawę w tym aspekcie
Czasami piję melisę na noc, ale zazwyczaj zioła Sroki. Czasami dorzucę melatoninę (dla mnie to raczej placebo w sumie, ale mam opakowanie to je powoli wykańczamy)
Nie wierzyłam w to nigdy, ale serio taka nawet 10min sesja jogi albo wieczornego rozciągania wieczorem działa cuda na wyciszenie. Ja sobie puszczam jakieś filmiki na yt typu „10min evening Yoga” i je robię. Polecam 💕
Dziś za to mam mały zjazd - 10dpo i mam lekki kryzys, boję sie testowania w weekend i tego, że znowu będzie jedna kreska. W zeszłym miesiącu bardzo słabo to zniosłam, więc już się powoli nastawiam na to rozczarowanie żeby tak chociaż odrobinę mniej bolało.
W głowie też już układam plan działa na następny cykl.
Mąż bierze Omegę, Wit D, fertistim. Chyba go pocisnę o codzienne picie soku pomidorowego i nie wiem co jeszcze? Jakieś suple dorzucać? Ogólne badania ma w porządku, chociaż mógłby podnieść testosteron, ale odkąd „musi” to ciężko go nagle zmotywować do aktywności 😝
Nie wiem, może jednak warto zbadać nasienie, bo może jednak tutaj jest coś do poprawy?DreamBee, Siasi lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞