X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, ogólnie mam teraz brać antybiotyki i zastanawiałam się czy może po tym badaniu jeszcze kolejne mi dołożą, stąd pytanie.

• Loraa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Siasi
    Ostatnio mam załamkę, może mi przejdzie :D
    Ale mój mnie wkurwia tymi badaniami, w zeszłym tygodniu mówił, że pojedzie je zrobić. Jak wczoraj chciałam ustalić kiedy to nagle zaczyna wymyślać. Że ja przesadzam, że on by chciał żeby starania to była przyjemność itp. a nie badania. Ja mu mówię, że przyjemność to jedno, ale obok tego można zacząć sprawdzać. Zwłaszcza, że ja na razie strasznie to przeżywam, czuję, że coś jest nie tak. To co jest ewentualnie u mnie jest nie tak, to ja zaczynam badać. A jak to jest u niego, to na razie dla nas kompletna niewiadoma.

@Siesiepy oo dziękuję za polecajkę. Spróbuję 😀

Diancia99, Siasi lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

Na ten moment planem jest czekanie

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Nie wiem czym są krajowe komórki i w jaki sposób miałąby im melatonina pomóc :D ale też od kiedy ją biorę to i moje komórki jajowe śpimy lepiej:D
    Hahaha skojarzył mi się tylko Bank komórek jajowych 🤣

Loraa, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Czy badania na mutacje genowe dt. Trombofilii robi się dopiero przy powtarzających się poronieniach?
    Nie koniecznie, możesz zrobić w każdym momencie, żeby od razu zapobiegać jeśli wykryjesz coś nie halo. :) Ja zrobiłam zanim poroniłam.

Kaliope lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Diancia99 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    @Siasi
    Ale mój mnie wkurwia tymi badaniami, w zeszłym tygodniu mówił, że pojedzie je zrobić. Jak wczoraj chciałam ustalić kiedy to nagle zaczyna wymyślać. Że ja przesadzam, że on by chciał żeby starania to była przyjemność itp. a nie badania. Ja mu mówię, że przyjemność to jedno, ale obok tego można zacząć sprawdzać. Zwłaszcza, że ja na razie strasznie to przeżywam, czuję, że coś jest nie tak. To co jest ewentualnie u mnie jest nie tak, to ja zaczynam badać. A jak to jest u niego, to na razie dla nas kompletna niewiadoma.

Skąd ja to znam, ja nie lubię do lekarzy ale jak trzeba to idę a ten by tylko mnie wysyłał a po co jemu 😂 albo zaraz gadka że panikuje czy coś jak sama mówiłam że może to długi potrwać 😅 ah te chłopy 🙈

Nikolala, Olisska lubią tę wiadomość

26l💁🏻‍♀️& 29l🙋🏻‍♂️ & 😺Melka
    05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na luzie: 09.24r.
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
    🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛
  • emciak Znajoma

Wysłany: 22 stycznia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, loguję się po 1,5 dnia przerwy od forum a tu takie dobre nowiny!
    @sreberko życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Fasoleńki :)

Chciałam pomarudzić, że od poniedziałku mam jakiś zjazd energetyczny i nie mogę się ogarnąć. Staram się wysypiać chociaż udaje mi się uskutecznić jedynie 6-7h snu, codziennie od 10:00 zamieniam się w zombie i dopiero około 15:00 mi w miarę przechodzi. Zastanawiałam się czy mi insulina nie szaleje bo takie zjazdy mam na około godzinę po śniadaniu ale ja jem lowcarb więc nie powinnam mieć dużego wyrzutu glukozy i insuliny... Może po prostu taka aura + moja dziwna meteopatia bo pogoda jest w kratkę. Dajcie znać czy któraś z Was też ma takie ciężkie chwile w pracy czy po prostu powinnam pomyśleć o urlopie wypoczynkowym :D

Rocznik '91
    3 CS 🩷
    grudzień 2024 - CB
    luty 2025 - 🤞
  • Płotka Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope🍀 wrote:
    Przytulam za wszystkie biele i @ 🫂
    Gratuluje fasolek i najbardziej gratuluję dzielnej Mamie Sreberko i wojownikowi, super czyta się takie informacje.
    Chciałam się podzielić z Wami moimi przemyśleniami 😁 nie są odkrywcze i kilka dni temu chyba się to przewinęło (mimo braku czasu starałam się czytać na bieżąco), ale właśnie wróciliśmy z gór i naprawdę taki reset i wyciszenie zwłaszcza w trakcie starań jest czymś czego potrzeba. Zaczynam planować kolejne wyjazdy i jakoś dzięki temu lepiej mi się robi, że nie myślę wciąż a co jak będę w ciąży, przecież już będę i tak dalej. Dzięki, że jesteście, bo chyba dzięki Wam zrozumiałam, że trzeba mieć miejsce na każde emocje, a ja do tej pory starałam się te negatywne całkiem odrzucać, nie dawałam sobie prawa do nich, a czasem trzeba się posmucić, pozłościć, żeby pójść dalej.
    Koniec tych przemyśleń 😁 byłam u ginekologa, żeby potwierdzić obraz niejednorodnego endometrium i niestety rzeczywiście mam jakieś mikropolipy prawdopodobnie, czy ktoś się z tym mierzył ? Czy to może być problemem ?
    Udało mi się na maj umówić histeroskopie, póki co cierpliwie poczekam i dam szanse służbie zdrowia. Ale jak ktoś ma coś na ten temat do powiedzenia to chętnie wysłucham.
    Poza tym chyba zacznę wcześniej testować żeby sprawdzić, czy mi się jakieś biochemy nie trafiają, bo nigdy tego nie sprawdzałam.
    Jeśli macie jakieś dobre rady, pomysły to piszcie, bo próbuje jakiś racjonalny plan ułożyć. Chyba sobie damy czas do półrocza, a potem ewentualnie udamy się do kliniki.

Ja jestem po histeroskopii i miałam polipa o sr. 10 mm.
    Miałam przeciągające się plamienia po okresie. Łącznie do 9-10 dni. Moje endometrium było grubością nieadekwatne do dnia cyklu (za grube w fazie folikularnej). Teraz jest już normalnie i z okresem i z endo.

Polipy i stany zapalne endometrium na maksa utrudniają zagnieżdżenie. Nie tylko są naturalną, fizyczną przeszkodą, ale i wpływają na receptywność endometrium. Do tego nie są uchwytne do końca w obrazie USG. Więc tak naprawdę nie wiesz, czy masz endometrium polipowate czy pojedyncze polipy i jakiej są wielkości.

Ja miałam histeroskopię i CD138. Polip wycięty, stanu zapalnego nie było. Ale Deyansu, z tego co pamiętam, też miała histero i po antybiotykoterapii na stan zapalny endo, zaszła w ciążę w pierwszym cyklu.

Ja miałam przejścia na NFZ, poza tym zależało mi na czasie, więc zrobiłam prywatnie w pierwszym możliwym cyklu po skierowaniu. Bardzo się cieszę, że nie czekałam.

Deyansu, Hope🍀, Mstka lubią tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Chochlik, widzę że zmieniliście termin powtórnych badań męża. Będziemy w podobnym czasie sprawdzać efekty suplementacji i soczków pomidorowych 🥳

Tak 😄 mąż będzie wtedy jakoś 3,5 miesiąca po trzymaniu diety bezcukrowej i bezsłodyczowej i 3 miesiące po regularnym zażywaniu supli, piciu oleju z czarnuszki, soku pomidorowego, zdrowych oleju, borówek i innych 😂
    A kiedy dokładnie macie?
    Dla nas najlepszym, mierzalnym wynikiem nasienia będzie ciąża teraz lub w lutym 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 11:50

karczoch321, Deyansu lubią tę wiadomość

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Skąd ja to znam, ja nie lubię do lekarzy ale jak trzeba to idę a ten by tylko mnie wysyłał a po co jemu 😂 albo zaraz gadka że panikuje czy coś jak sama mówiłam że może to długi potrwać 😅 ah te chłopy 🙈
    Mój od razu, że nikt nie pewno nie bada i nie badał nasienia, ja go wysyłam, że jego koledzy na pewno nie badali. Już mi mówię, że większość pewnie badała tylko nikt o tym na prawo i lewo nie rozpowiada.

Tutaj na forum widzę, że większość partnerów ma przebadane.

Ja wiem, że my na razie się długo jakoś nie staramy. Ale wolałbym już wiedzieć na czym stoimy. I ewentualnie działać. Zwłaszcza, że z dnia na dzień nie uda się wyników poprawić.

Mój bierze teraz Fertisim, Wit. D i Omega-3. Nie pije alko w ogóle, rzucił energetyki. Ale już ma 38 lat prawie, przez połowę życia palił fajki, generalnie nie dbał o siebie. Wygląda dobrze, jest szczupły ale nie wiadomo jakie ma żołnierzyki. Może być różnie.

Diancia99, Deyansu lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Nikolala Znajoma

Wysłany: 22 stycznia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    @Siasi

Troszeczkę mam podobną sytuację, ale mój lubi "on pójdzie" ale czas mija i tyle z jego "on pójdzie" no ja jestem trochę władcza i próbuje nad tym panować, ale czasami mam ochotę pod pachę i go zanieść i niech mi się nie waży sprzeciwiać😅, bo jednak przyjemność i badania to dla mnie dwie osobne tematy, których bym nie łączyla, a badać i tak trzeba ze względu na zdrowię. Ale tak jest to irytujące.

Loraa lubi tę wiadomość

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    Miałam przeciągające się plamienia po okresie. Łącznie do 9-10 dni. Moje endometrium było grubością nieadekwatne do dnia cyklu (za grube w fazie folikularnej). Teraz jest już normalnie i z okresem i z endo.

Polipy i stany zapalne endometrium na maksa utrudniają zagnieżdżenie. Nie tylko są naturalną, fizyczną przeszkodą, ale i wpływają na receptywność endometrium. Do tego nie są uchwytne do końca w obrazie USG. Więc tak naprawdę nie wiesz, czy masz endometrium polipowate czy pojedyncze polipy i jakiej są wielkości.

Ja miałam histeroskopię i CD138. Polip wycięty, stanu zapalnego nie było. Ale Deyansu, z tego co pamiętam, też miała histero i po antybiotykoterapii na stan zapalny endo, zaszła w ciążę w pierwszym cyklu.

Ja miałam przejścia na NFZ, poza tym zależało mi na czasie, więc zrobiłam prywatnie w pierwszym możliwym cyklu po skierowaniu. Bardzo się cieszę, że nie czekałam.

Tak, dokładnie. I też miałam jakiegoś malutkiego polipa, który ... sam się wypłukał (?) podczas sprawdzania, czy płyn wlewa mi się do jajowodów od strony macicy (tak mi to Dr opowiedział). Ten polip był przy którymś ujściu jajowodu (nie pamiętam niestety strony)

Serdecznie Was pozdrawiam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 12:33

Loraa, Płotka, Hope🍀, Mstka lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikolala wrote:
    Troszeczkę mam podobną sytuację, ale mój lubi "on pójdzie" ale czas mija i tyle z jego "on pójdzie" no ja jestem trochę władcza i próbuje nad tym panować, ale czasami mam ochotę pod pachę i go zanieść i niech mi się nie waży sprzeciwiać😅, bo jednak przyjemność i badania to dla mnie dwie osobne tematy, których bym nie łączyla, a badać i tak trzeba ze względu na zdrowię. Ale tak jest to irytujące.
    Ja wczoraj to już chciałam sama go zapisać. 😂Zależało mi na tym żeby zrobił to w tym tygodniu, bo w przyszłym mam dni płodne. To już chyba nic z tego.

I też uważam, że przyjemność to jedno, a badania w między czasie to drugie.

A jak teraz ma być przyjemnie jak jestem na niego zła 😂

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • White1 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja wczoraj to już chciałam sama go zapisać. 😂Zależało mi na tym żeby zrobił to w tym tygodniu, bo w przyszłym mam dni płodne. To już chyba nic z tego.

I też uważam, że przyjemność to jedno, a badania w między czasie to drugie.

A jak teraz ma być przyjemnie jak jestem na niego zła 😂
    Obiecaj mu, że jak pójdzie na badania i wyjdzie wszystko w porządku, to przyznasz mu rację i będzie miał spokój od twojego narzekania 😄 albo dla tych co potrzebują skierowania - poproś gina, żeby w zaleceniach wpisał badanie nasienia, z jakiegoś powodu ten argument bardzo dobrze działa

Możesz też wytłumaczyć, że wy nie jesteście 'wszyscy' - innym się udaje nawet za pierwszym razem. To nie wymówka że inni nie musieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 12:45

Deyansu, Diancia99, Marcia03, Loraa lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24

👧 PCOS
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    ❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
    ❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
    ☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 Morfologia 3%
    ❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
    🔜Luty: rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert😔
  • Hope🍀 Znajoma

Wysłany: 22 stycznia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:

Dzięki za odpowiedź. Właśnie ja też mam przedłużające się plamienia, ale u mnie może też być spowodowane blizną po cc, przynajmniej do tej pory tak słyszałam 🤔
    Pamiętam, Deyansu pisała o tym jak pytałam o biopsję.
    Też nie mam zazwyczaj dobrych wspomnień z usług na NFZ 😂 choć zaryzykuję, tyle już czekam to niech będzie, w międzyczasie zrobię sobie jeszcze wymazy i zobaczymy.
    Nie wiem jak Wy, ale ja mam straszną sinusoidę z działaniem, w jednej chwili chce wszystkie badania robić i wszystko wiedzieć, a nagle moja motywacja spada i będzie co będzie. Trochę mnie stopuje wybór kliniki, lekarza - póki co chodziłam do normalnego ginekologa, ale chyba już nie za bardzo ma pomysł.
    A jeśli chodzi o badania męża to mam tak samo, teraz ma robić powtórkę to zbiera się i zbiera, ale ja tam go nie naciskam, bo myślę , że to u mnie większy problem w końcu tyle się staramy, że przy takich parametrach myślę, że by już coś było.

👶 2020 (13cs)
    Starania o rodzeństwo (33cs)
    👧
    - hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ???
    - sHSG ✅️
    - maj - histeroskopia z biopsją

🧑
    - badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️)
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Nie koniecznie, możesz zrobić w każdym momencie, żeby od razu zapobiegać jeśli wykryjesz coś nie halo. :) Ja zrobiłam zanim poroniłam.

Chyba się wybiorę do Polski i zrobię właśnie kiry, kariotypy i trombofilie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 12:51

siesiepy lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Tak, dokładnie. I też miałam jakiegoś malutkiego polipa, który ... sam się wypłukał (?) podczas sprawdzania, czy płyn wlewa mi się do jajowodów od strony macicy (tak mi to Dr opowiedział). Ten polip był przy którymś ujściu jajowodu (nie pamiętam niestety strony)

Serdecznie Was pozdrawiam <3

Deynasu, jakie antybiotyki brałaś na zapalenie endometrium? Wyszły Ci jakieś nacieki w badaniu histopatologicznym, czy stwierdzili po cd138?

Jak się w ogóle czujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 12:56

Deyansu lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Nikolala Znajoma

Wysłany: 22 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, takie szybkie pytanie, zaniedługo zaczynam nowa pracę, a bym chciałam zajść w ciążę, bo młodsza nie będe, próbowałam któraś z was może jednocześnie pracować i opiekować? Można tak na umowie o pracę, albo inaczej?

Może za dużo chce, ale chciałabym utrzymać pracy jak najdłużej, bo potrzebuje doświadczenia i dobrze by było w ciąży tez, na cud nie liczę, bo jednak się długo staramy, a chce się wziąć za to intensywnie w tym roku za zdrowie i pracę, więc chce wybadać jakie mam opcje.

• XVTea Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam się poradzić. Robiłam ostatnio badania 7 dpo estradiol 281 progesteron 27. Lekarz zlecił bete kilka dni później, negatywna. Oczywiście skończyło się okresem. TSH 3.85 lekarka powiedziała, że w normie. Krwawienia mam coraz krótsze, endometrium cienkie tylko 5 mm. Próbowałam już wszystkich sposobów na jego pogrubienie, molere, orzechy, witamina E. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, ale już nie wiem co robić🥺

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XVTea wrote:
    Hej, chciałam się poradzić. Robiłam ostatnio badania 7 dpo estradiol 281 progesteron 27. Lekarz zlecił bete kilka dni później, negatywna. Oczywiście skończyło się okresem. TSH 3.85 lekarka powiedziała, że w normie. Krwawienia mam coraz krótsze, endometrium cienkie tylko 5 mm. Próbowałam już wszystkich sposobów na jego pogrubienie, molere, orzechy, witamina E. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc, ale już nie wiem co robić🥺

Hej!
    Jeśli starasz się o dziecko to myślę że dobrą radą jest zmiana endokrynologa... przy staraniach TSH powinno być sporo niższe- różne są szkoły, niktórzy mówią że powinno oscylować około 1, inni 1,5, max. 2.

Czasem jeśli endometrium nie nadąża dostaje się leki na jego wsparcie, ale czy jesteś pewna że w momencie owulacji miało ono tylko 5 mm? Bo jeśli taką grubość miało no 4-5 dni przed owu, to miało jeszcze sporo czasu by 'nadgonić'.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 13:08

Deyansu, Olisska lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • onalola Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope🍀 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Właśnie ja też mam przedłużające się plamienia, ale u mnie może też być spowodowane blizną po cc, przynajmniej do tej pory tak słyszałam 🤔
    Pamiętam, Deyansu pisała o tym jak pytałam o biopsję.

Mam tak samo, okres jakieś 4-5 dni, i potem plamienia dosłownie na papierze nawet do 8-9 dc. Mój gin mówił, że możliwe że to krew która później się wydostaje , z tej blizny po CC że możliwe że jakaś tam kieszonka się zrobiła czy ki wuj. No w każdym razie powiedział, żeby na razie się tym nie przejmować i będziemy się temu przyglądać. Bo też nie mam tego co każda @.. 🤷

Hope🍀 lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
    Duphaston 2x1
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ