Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
@sandrac_94 Witamy na pokładzie! Obyś u nas długo nie zagościła, a koncert przyniósł dobre nowiny.
@Sreberko Wspaniale! Ciotki forumowe i mama wymodliły tego łobuza. Już nie strasz mamy i rośnij jak na drożdżach.
@Chochlik12 Brzmi super, też trzymam kciuki żeby żołnierzyki dopadły to pięknie wyhodowane jajko.
@Cysterka Super wyniki. I też mam taką samą nadzieję jak
Twoja lekarka.
@Belia Jedz!!! Należy Ci się a jak odwołasz wyjazd z powodu ciąży to też smutno nie będzie 😎cysterka95, Chochlik12, sandrac_94, Sreberko, Olisska, Olo323 lubią tę wiadomość
🧩 8cs o brakującego puzzelka
🩸5.01
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Lisik wrote:To i ode mnie newsy. Dzisiaj po prawie roku odkładania bo zaraz będę w ciąży kupiłam sobie spodnie 😄 jeansy 2 pary od razu.
I udało mi się złapać na dzisiaj zamiast 11.02 wizytę na usg pod kątem endometriozy. Endometriozy się nie stwierdza, do kontroli za 6 miesięcy. Nie ma wskazań do endomKit ani rezonansu miednicy mniejszej.
Także cel na styczeń spełniony, wykluczyć endometriozę (jak na razie).
Lisik diagnozowalaś się we Wrocławiu? Jeśli tak i polecasz lekarza to chętnie przyjmę rekomendacje 🥰♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy -
Mstka wrote:Ja dziś po wizycie u endokrynologa, zwiększyła mi dawkę euthyroxu z 25 do 37,5. Tsh spadło do 2,3 ale jeszcze dużo brakuje do idealnego.
Z ciekawostek, powiedziała mi, że nie jest fanką stosowania leków w drugiej fazie cyklu na podniesienie progesteronu, bo te często zagęszczają śluz, przez co może być problem z zapłodnieniem 🤔 Natomiast decyzję zostawiła mojemu ginekologowi, zobaczymy za tydzień co on na to 🤷
Mstka lubi tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24
👧 PCOS
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 Morfologia 3%
❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
🔜Luty: rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert😔 -
Agni97 wrote:hej Dziewczyny,
jestem nowa i szukam trochę wsparcia 🙈
mam już jednego Maluszka na pokładzie (10 miesięcy aktualnie). Mały jest cały czas KP. Generalnie z nim poszło nam za pierwszym razem, dlatego teraz mam mały zgrzyt jak to wygląda 😩.
od października z mężem staramy się o drugiego Bobasa - póki co bez skutków.. 😓
generalnie od listopada robiłam testy owulacyjne i według testów owulacja występuje, niestety mimo starań w te konkretne dni, nadal nie jestem w ciąży. W grudniu możliwe, że była ciąża biochemiczna, dwa testy były pozytywne, okres mi się spóźnił 4 dni (co raczej jest duuużym wyjątkiem), no i jak przyszedł to mnie zalało bardziej niż zwykle. kolejny cykl znowu nic. Niecały tydzień temu byłam na wizycie u ginekologa, był ładny pęcherzyk 18mm i lekarka przepisała mi Ovitrelle. Zastrzyk robiłam w piątek, więc muszę teraz poczekać na testowanie 😵💫😬
Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czy jest szansa, że dzięki Ovitrelle się teraz uda? 😩 helpwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Ja daje znać, że cierpliwość popłaca bo w końcu mam tego dziada Pika 😂 Zgadza się bardzo ze śluzem więc gitez majonez.
Pdes, Mstka, Anulek84, White1, onalola, PaulinKA, Loraa, Katarena, Monini15, cysterka95, Lisik, Sreberko, Olisska, Tarisal, dailydamn, Darka101, Kaliope, Marcia03, Justa28, Deyansu lubią tę wiadomość
🩸5.01
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Czesc dziewczyny, mocno Was stalkuje od wrzesnia w wielu watkach i mocno kazdej z Was kibicuje! Abyscie jak najszybciej przestaly byc Staraczkami!
Katarena, Lisik, izzou97, Marcia03, Deyansu lubią tę wiadomość
👩 34 👨 44
Starania od 7/2024
09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
20.01 5sc ⏸️
21.01 4 +4 -
Siasi wrote:
No w końcu ! Super, miłych działańSiasi lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
02.2025 4cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
Duphaston 2x1 -
No i to się nazywa porządny pik
Siasi lubi tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24
👧 PCOS
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
🧑 Morfologia 3%
@sandrac_94 Ooo, super, że razem testujemy! 😄
@PaulinKA kochane, to co napisałaś 🥹 Dziękuję, mam totalny wzrusz!
@Belia marsz na wyjazd! 🤩 W ciąży też można grzać się na plaży!
@Agni97 Te kilka miesięcy od października to naprawdę niedługo! ☺️ normalna zdrowa para może starać się nawet do roku według WHO. Także nie ma co niepokoić się za szybko. 😄
Może to kwestia kp? Zawsze jeśli się martwisz, możecie poszerzyć diagnostykę - dobrze, że byłaś na monitoringu i jesteś pod kontrolą gina, warto dorobić hormony z pierwszej strony, i warto również zrobić badania nasienia, żeby sprawdzić, czy z męskiej strony wszystko gra. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 21:50
PaulinKA, sandrac_94 lubią tę wiadomość
13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
Czy wiecie może czy można się umówić na wizytę w ramach pakietu medycznego z pracy, żeby potwierdzić owulację? Czy mogą być z tym problemy? Bo w końcu cokolwiek w kierunku niepłodności nie jest w pakiecie -.-👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24
👧 PCOS
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
🧑 Morfologia 3%
White1 wrote:Czy wiecie może czy można się umówić na wizytę w ramach pakietu medycznego z pracy, żeby potwierdzić owulację? Czy mogą być z tym problemy? Bo w końcu cokolwiek w kierunku niepłodności nie jest w pakiecie -.-
Ja kilkakrotnie chodziłam mówiąc że chce sprawdzić czy pecherzyk rośnie czy pękł itd.
Owulacja jest wyznacznikiem zdrowia kobiety i koniec, mają ci to przebadać! Nie musisz mówić że staracie się o dziecko, powiedz tylko że chciałaś sprawdzić czy masz owulacje bla bla jak umówisz się na zwykła konsultacje to nie powinni robić problemu. Ps. Ja mam medicoverWhite1 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
5 cykl stymulowany 🙏
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy -
Chochlik12 wrote:@sandrac_94 Ooo, super, że razem testujemy! 😄
@PaulinKA kochane, to co napisałaś 🥹 Dziękuję, mam totalny wzrusz!
@Belia marsz na wyjazd! 🤩 W ciąży też można grzać się na plaży!
@Agni97 Te kilka miesięcy od października to naprawdę niedługo! ☺️ normalna zdrowa para może starać się nawet do roku według WHO. Także nie ma co niepokoić się za szybko. 😄
Może to kwestia kp? Zawsze jeśli się martwisz, możecie poszerzyć diagnostykę - dobrze, że byłaś na monitoringu i jesteś pod kontrolą gina, warto dorobić hormony z pierwszej strony, i warto również zrobić badania nasienia, żeby sprawdzić, czy z męskiej strony wszystko gra. ☺️
Pewnie! Wiem, że duża część z Was tutaj znacznie dłużej się stara i mają znacznie większe problemy, więc mój problem jest malutki, ale jednak gdzieś tam siedzi w głowie.
Też się zastanawiam nad tym kp, ale różne są głosy 🤷🏻♀️ niby według testów owulacyjnych ta owulacja jest, ale może rzeczywiście ten pęcherzyk nie pęka. Stąd teraz ten Ovitrelle i jestem ciekawa, czy pomoże. Najgorsze to czekanie 😬😬😬Chochlik12 lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
12.2024 ciąża biochemiczna?
17.01. 💉Ovitrelle
29.01. ❄️❄️❄️
30.01. 🐒🩸😢
3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
10.02. wizyta u gin ⏳ -
Agni97 wrote:Pewnie! Wiem, że duża część z Was tutaj znacznie dłużej się stara i mają znacznie większe problemy, więc mój problem jest malutki, ale jednak gdzieś tam siedzi w głowie.
Też się zastanawiam nad tym kp, ale różne są głosy 🤷🏻♀️ niby według testów owulacyjnych ta owulacja jest, ale może rzeczywiście ten pęcherzyk nie pęka. Stąd teraz ten Ovitrelle i jestem ciekawa, czy pomoże. Najgorsze to czekanie 😬😬😬
Trzymam kciuki 💖Agni97 lubi tę wiadomość
13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
Chochlik12 wrote:Trzymam kciuki 💖👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
12.2024 ciąża biochemiczna?
17.01. 💉Ovitrelle
29.01. ❄️❄️❄️
30.01. 🐒🩸😢
3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
10.02. wizyta u gin ⏳ -
White1 wrote:Czy wiecie może czy można się umówić na wizytę w ramach pakietu medycznego z pracy, żeby potwierdzić owulację? Czy mogą być z tym problemy? Bo w końcu cokolwiek w kierunku niepłodności nie jest w pakiecie -.-
White1 lubi tę wiadomość
🩸5.01
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
Chochlik, widzę że zmieniliście termin powtórnych badań męża. Będziemy w podobnym czasie sprawdzać efekty suplementacji i soczków pomidorowych 🥳
Chochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
12 cs ✨
02/25 2 cs stymulowany Clo
02/04/25 pierwsza wizyta w klinice -
PaulinKA wrote:Lisik diagnozowalaś się we Wrocławiu? Jeśli tak i polecasz lekarza to chętnie przyjmę rekomendacje 🥰
Tak jest. Lekarz Anna Hurnik - Szurkiewicz. Przyjmuje w 3 miejscach ja byłam w Mediconcept na Krzyckiej 😉 polecam, Pani bardzo miła dokładna. Nie wiem czy sprawdziła wszystko co się dało bo się nie znam ale opinię ma że się specjalizuje w endo. Ale jestem lższejsza o 350 zł 🙃.PaulinKA lubi tę wiadomość
10cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS -
Belia wrote:Słodziutki nie? 🫣
Nie bo nie lubie tych żelków 🤣 no dobra, niech będzie że z tym zdjęciem to słodziutkie 😜PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
dailydamn wrote:To chyba najsłodsze zdjęcie USG jakie widziałam na tym etapie, malutki misio 🧸♥️ Maleństwo dzielnie walczyło, teraz to już musi być tylko nudna ciąża, żadnych stresów mamusiu 🥹Rośnijcie zdrowo ♥️
Olisska, dailydamn, karczoch321, Siasi, Kaliope, Olo323 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+4
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024💔 cb 5tc 😢
17.12.2024 ⏸️❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️
10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️