X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sandrac_94 Witamy na pokładzie! Obyś u nas długo nie zagościła, a koncert przyniósł dobre nowiny.

@Sreberko Wspaniale! Ciotki forumowe i mama wymodliły tego łobuza. Już nie strasz mamy i rośnij jak na drożdżach.

@Chochlik12 Brzmi super, też trzymam kciuki żeby żołnierzyki dopadły to pięknie wyhodowane jajko.

@Cysterka Super wyniki. I też mam taką samą nadzieję jak
    Twoja lekarka.

@Belia Jedz!!! Należy Ci się a jak odwołasz wyjazd z powodu ciąży to też smutno nie będzie 😎

cysterka95, Chochlik12, sandrac_94, Sreberko, Olisska, Olo323 lubią tę wiadomość

🧩 8cs o brakującego puzzelka
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    To i ode mnie newsy. Dzisiaj po prawie roku odkładania bo zaraz będę w ciąży kupiłam sobie spodnie 😄 jeansy 2 pary od razu.
    I udało mi się złapać na dzisiaj zamiast 11.02 wizytę na usg pod kątem endometriozy. Endometriozy się nie stwierdza, do kontroli za 6 miesięcy. Nie ma wskazań do endomKit ani rezonansu miednicy mniejszej.
    Także cel na styczeń spełniony, wykluczyć endometriozę (jak na razie).

Lisik diagnozowalaś się we Wrocławiu? Jeśli tak i polecasz lekarza to chętnie przyjmę rekomendacje 🥰

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • White1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mstka wrote:
    Ja dziś po wizycie u endokrynologa, zwiększyła mi dawkę euthyroxu z 25 do 37,5. Tsh spadło do 2,3 ale jeszcze dużo brakuje do idealnego.
    Z ciekawostek, powiedziała mi, że nie jest fanką stosowania leków w drugiej fazie cyklu na podniesienie progesteronu, bo te często zagęszczają śluz, przez co może być problem z zapłodnieniem 🤔 Natomiast decyzję zostawiła mojemu ginekologowi, zobaczymy za tydzień co on na to 🤷
    Mój ginekolog (a chodzę do świetnego, w klinice leczenia niepłodności) też nie jest fanem proga w drugiej fazie cyklu, szczególnie dupka, powiedział, że w większości wypadków jak nic się nie dzieje, to nie ma takiej potrzeby

Mstka lubi tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24

👧 PCOS
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    ❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
    ❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
    ☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 Morfologia 3%
    ❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
    🔜Luty: rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert😔
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    hej Dziewczyny,

jestem nowa i szukam trochę wsparcia 🙈
    mam już jednego Maluszka na pokładzie (10 miesięcy aktualnie). Mały jest cały czas KP. Generalnie z nim poszło nam za pierwszym razem, dlatego teraz mam mały zgrzyt jak to wygląda 😩.
    od października z mężem staramy się o drugiego Bobasa - póki co bez skutków.. 😓
    generalnie od listopada robiłam testy owulacyjne i według testów owulacja występuje, niestety mimo starań w te konkretne dni, nadal nie jestem w ciąży. W grudniu możliwe, że była ciąża biochemiczna, dwa testy były pozytywne, okres mi się spóźnił 4 dni (co raczej jest duuużym wyjątkiem), no i jak przyszedł to mnie zalało bardziej niż zwykle. kolejny cykl znowu nic. Niecały tydzień temu byłam na wizycie u ginekologa, był ładny pęcherzyk 18mm i lekarka przepisała mi Ovitrelle. Zastrzyk robiłam w piątek, więc muszę teraz poczekać na testowanie 😵‍💫😬
    Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czy jest szansa, że dzięki Ovitrelle się teraz uda? 😩 help
    Generalnie szansa jest zawsze skoro jest działanie w dni płodne.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje znać, że cierpliwość popłaca bo w końcu mam tego dziada Pika 😂 Zgadza się bardzo ze śluzem więc gitez majonez.
    IMG-1215.jpg

Pdes, Mstka, Anulek84, White1, onalola, PaulinKA, Loraa, Katarena, Monini15, cysterka95, Lisik, Sreberko, Olisska, Tarisal, dailydamn, Darka101, Kaliope, Marcia03, Justa28, Deyansu lubią tę wiadomość

🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • CieplaHerbata Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mocno Was stalkuje od wrzesnia w wielu watkach i mocno kazdej z Was kibicuje! Abyscie jak najszybciej przestaly byc Staraczkami!

Katarena, Lisik, izzou97, Marcia03, Deyansu lubią tę wiadomość

👩 34 👨 44
    Starania od 7/2024
    09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
    20.01 5sc ⏸️
    21.01 4 +4
  • onalola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Ja daje znać, że cierpliwość popłaca bo w końcu mam tego dziada Pika 😂 Zgadza się bardzo ze śluzem więc gitez majonez.
    IMG-1215.jpg

No w końcu ! Super, miłych działań <3

Siasi lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

02.2025 4cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
    Duphaston 2x1
  • White1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    IMG-1215.jpg
    No i to się nazywa porządny pik

Siasi lubi tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24

👧 PCOS
    ❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
    ☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8

🧑 Morfologia 3%

❌️01 Lametta + Zivafert😔
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sandrac_94 Ooo, super, że razem testujemy! 😄

@PaulinKA kochane, to co napisałaś 🥹 Dziękuję, mam totalny wzrusz!

@Belia marsz na wyjazd! 🤩 W ciąży też można grzać się na plaży!

@Agni97 Te kilka miesięcy od października to naprawdę niedługo! ☺️ normalna zdrowa para może starać się nawet do roku według WHO. Także nie ma co niepokoić się za szybko. 😄
    Może to kwestia kp? Zawsze jeśli się martwisz, możecie poszerzyć diagnostykę - dobrze, że byłaś na monitoringu i jesteś pod kontrolą gina, warto dorobić hormony z pierwszej strony, i warto również zrobić badania nasienia, żeby sprawdzić, czy z męskiej strony wszystko gra. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 21:50

PaulinKA, sandrac_94 lubią tę wiadomość

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • White1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie może czy można się umówić na wizytę w ramach pakietu medycznego z pracy, żeby potwierdzić owulację? Czy mogą być z tym problemy? Bo w końcu cokolwiek w kierunku niepłodności nie jest w pakiecie -.-

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24

👧 PCOS
    ❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
    ☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8

🧑 Morfologia 3%

❌️01 Lametta + Zivafert😔
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Czy wiecie może czy można się umówić na wizytę w ramach pakietu medycznego z pracy, żeby potwierdzić owulację? Czy mogą być z tym problemy? Bo w końcu cokolwiek w kierunku niepłodności nie jest w pakiecie -.-

Ja kilkakrotnie chodziłam mówiąc że chce sprawdzić czy pecherzyk rośnie czy pękł itd.
    Owulacja jest wyznacznikiem zdrowia kobiety i koniec, mają ci to przebadać! Nie musisz mówić że staracie się o dziecko, powiedz tylko że chciałaś sprawdzić czy masz owulacje bla bla :) jak umówisz się na zwykła konsultacje to nie powinni robić problemu. Ps. Ja mam medicover

White1 lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: Letrox, Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    5 cykl stymulowany 🙏
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    @sandrac_94 Ooo, super, że razem testujemy! 😄

@PaulinKA kochane, to co napisałaś 🥹 Dziękuję, mam totalny wzrusz!

@Belia marsz na wyjazd! 🤩 W ciąży też można grzać się na plaży!

@Agni97 Te kilka miesięcy od października to naprawdę niedługo! ☺️ normalna zdrowa para może starać się nawet do roku według WHO. Także nie ma co niepokoić się za szybko. 😄
    Może to kwestia kp? Zawsze jeśli się martwisz, możecie poszerzyć diagnostykę - dobrze, że byłaś na monitoringu i jesteś pod kontrolą gina, warto dorobić hormony z pierwszej strony, i warto również zrobić badania nasienia, żeby sprawdzić, czy z męskiej strony wszystko gra. ☺️

Pewnie! Wiem, że duża część z Was tutaj znacznie dłużej się stara i mają znacznie większe problemy, więc mój problem jest malutki, ale jednak gdzieś tam siedzi w głowie.
    Też się zastanawiam nad tym kp, ale różne są głosy 🤷🏻‍♀️ niby według testów owulacyjnych ta owulacja jest, ale może rzeczywiście ten pęcherzyk nie pęka. Stąd teraz ten Ovitrelle i jestem ciekawa, czy pomoże. Najgorsze to czekanie 😬😬😬

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Pewnie! Wiem, że duża część z Was tutaj znacznie dłużej się stara i mają znacznie większe problemy, więc mój problem jest malutki, ale jednak gdzieś tam siedzi w głowie.
    Też się zastanawiam nad tym kp, ale różne są głosy 🤷🏻‍♀️ niby według testów owulacyjnych ta owulacja jest, ale może rzeczywiście ten pęcherzyk nie pęka. Stąd teraz ten Ovitrelle i jestem ciekawa, czy pomoże. Najgorsze to czekanie 😬😬😬

Trzymam kciuki 💖

Agni97 lubi tę wiadomość

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Trzymam kciuki 💖
    Ja za Was wszystkie też trzymam kciuki 😭❤️❤️❤️🤞

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
    10.02. wizyta u gin ⏳
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Teoretycznie można. Jak fajny gin to zrobi bez problemu. Ja jak się umawiałam to mówiłam, że się staram, przyszłam w innej sprawie, ale czy przy okazji zrobi mi usg, bo chce zobaczyć czy wszystko w porządku i czy szykuje się na owulke. Raz miałam przypadek że stara kwoka nie chciała zrobić. Była bardzo niemiła i mnie opieprzyła że z pakietu nie leczy się niepłodności. A ja jej powiedziałam że jestem w 4cs (a ona o niepłodności!). Dopiero jak powiedziałam że wybrałam wizytę gin z opcją USG bo w moim pakiecie da się to wybrać to zrobiła. Stwierdziła że tu na owulację się na pewno nie szykuje nic nie widzi i tylko Klinika. Dwa dni później byłam prywatnie i było już po owulce bo w zatoce był płyn. Później też potw progiem 7dpo. Od tej niemiłej sytuacji już nie korzystam z pakietu w celu zrobienia usg. Wolę zapłacić jak się później stresować za taka maniane.

White1 lubi tę wiadomość

🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ szczęśliwa żona
  • brilka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, widzę że zmieniliście termin powtórnych badań męża. Będziemy w podobnym czasie sprawdzać efekty suplementacji i soczków pomidorowych 🥳

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    12 cs ✨

02/25 2 cs stymulowany Clo
    02/04/25 pierwsza wizyta w klinice
  • Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Lisik diagnozowalaś się we Wrocławiu? Jeśli tak i polecasz lekarza to chętnie przyjmę rekomendacje 🥰

Tak jest. Lekarz Anna Hurnik - Szurkiewicz. Przyjmuje w 3 miejscach ja byłam w Mediconcept na Krzyckiej 😉 polecam, Pani bardzo miła dokładna. Nie wiem czy sprawdziła wszystko co się dało bo się nie znam ale opinię ma że się specjalizuje w endo. Ale jestem lższejsza o 350 zł 🙃.

PaulinKA lubi tę wiadomość

10cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Słodziutki nie? 🫣

Nie bo nie lubie tych żelków 🤣 no dobra, niech będzie że z tym zdjęciem to słodziutkie 😜

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Sreberko Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    To chyba najsłodsze zdjęcie USG jakie widziałam na tym etapie, malutki misio 🧸♥️ Maleństwo dzielnie walczyło, teraz to już musi być tylko nudna ciąża, żadnych stresów mamusiu 🥹Rośnijcie zdrowo ♥️
    Dziękuję ❤️ nie spodziewałam się, że na tym etapie już będzie widać tak fajnego człowieka, ale jest 🥹

Olisska, dailydamn, karczoch321, Siasi, Kaliope, Olo323 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 34 🧑 35
    01.2017 Antosia ❤️ 39+4
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024💔 cb 5tc 😢

17.12.2024 ⏸️❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️
    10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
    21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️
    11.02.2025 test Pappa
    18.02.2025 kontrola
    19.02.2025 USG prenatalne

preg.png
  • Sreberko Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    IMG-1215.jpg
    Trzymam kciuki za przyjemne i owocne działania ❤️💪🏼

Siasi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 34 🧑 35
    01.2017 Antosia ❤️ 39+4
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024💔 cb 5tc 😢

17.12.2024 ⏸️❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️
    10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
    21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️
    11.02.2025 test Pappa
    18.02.2025 kontrola
    19.02.2025 USG prenatalne

preg.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ