X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Kolejny update wynikowy.
    AMH 6,94 🤔 widełki: 1,2-9,05, więc wynik sugeruje PCOS, co nie? xd tu nie mam dużego zaskoczenia

Podasz proszę jednostki? Jest to ng/ml? Jeśli tak, to wynik sugeruje (ale nie świadczy w 100% ;) o PCOS

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Belia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Belia, a jak tam u Ciebie? 😁
    Widzę, że testujesz 31 stycznia, ale coś mi mignęło, że miałaś chwilowe plamienie? 😁 (chyba, że coś mi się pomyliło 🤔)
    No niestety dziś pod wpływem impulsu zatestowalam, niepotrzebnie totalnie i oczywiście biało. A może potrzebnie bo przynajmniej nie karmię się niepotrzebną nadzieją. Także mam cały dzień depresję bo już 12 dpo więc w cuda nie wierzę. Czekam na @ w środę/czwartek.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    No niestety dziś pod wpływem impulsu zatestowalam, niepotrzebnie totalnie i oczywiście biało. A może potrzebnie bo przynajmniej nie karmię się niepotrzebną nadzieją. Także mam cały dzień depresję bo już 12 dpo więc w cuda nie wierzę. Czekam na @ w środę/czwartek.

Belia 🫂 tulę. Wiem jak boli.

Belia lubi tę wiadomość

10cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn ja miałam robione te wymazy dwukrotnie. Dzień cyklu nie ma znaczenia, jak najbardziej możesz zrobić przy okazji monitoringu. Na wyniki czeka się max do dwóch tygodni, często jest to szybciej.

Cysterka Ano z dupy.

izzou97 masz rację. Ale muszę zacząć o tym myśleć. Coś wykombinuję.

Finch Płyn w zatoce utrzymuje sie kilka dni po owulaci. Niestety nie powiem Ci nic o temperaturze :( Ale bardzo trzymam za Ciebie kciuki

Ewa88 hej :)

Izkawik właśnie w okolicach Dusseldorf. Cieszę się, że jest ktoś jeszcze z moich okolic :)

AnMiPe wybacz, dopiero zobaczyłam zaproszenie. Nie dostaję powiadomień. Już zaakceptowałam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 17:33

Finch11, izzou97, AnMiPe lubią tę wiadomość

📍AMH 22 ng/ml
    📍hiperandrogenizm
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny

• Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-9714.jpg

Dziewczyny co lekarz miał na myśli pisząc LSC diagnostyczna? Laparoskopia? Internet nie mówi a ja sobie zapomniałam 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 17:32

10cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS
  • karczoch321 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luxmed dziś nieźle testuje moja cierpliwość 🫣 pobranie krwi o 7:10, a wyników bety dalej brak. Zawsze miałam max 14 na portalu pacjenta już dostępne…

Za to znaków ciąg dalszy 🤣 wczoraj czterolistna koniczyna, dziś dwie tęcze. Jak to nie jest dobry omen to ja nie wiem 😅🙃

IMG-1769.jpg

Belia, Agni97, sandrac_94, rukia, cysterka95, Choinka123, Lisik, DreamBee, ellevv, Justa28, Idawoll, Dalia, Judyta_, Mstka, Loraa, izzou97, Pustynia, emciak, Darrika, Siasi, Hope🍀, Pdes, Olisska, AnMiPe, Marcia03, kitka_ lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁6cs

⏸️ 26.01
    🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞

💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    IMG-9714.jpg

Dziewczyny co lekarz miał na myśli pisząc LSC diagnostyczna? Laparoskopia? Internet nie mówi a ja sobie zapomniałam 🤦‍♀️
    Na moje to właśnie laparoskopia. Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że wcześniej chcą wymazy :)

Lisik lubi tę wiadomość

📍AMH 22 ng/ml
    📍hiperandrogenizm
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny

• sandrac_94 Znajoma

Wysłany: 27 stycznia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kaliope znam Twój ból ze służbą zdrowia w DE. Też tutaj mieszkamy i często denerwuje się na terminy albo ograniczoną listę badań 🫣

👩‍💻👨‍🔧31 lat + 🐶 2 lata

- aktualnie 10cs 🤞
  • sandrac_94 Znajoma

Wysłany: 27 stycznia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Luxmed dziś nieźle testuje moja cierpliwość 🫣 pobranie krwi o 7:10, a wyników bety dalej brak. Zawsze miałam max 14 na portalu pacjenta już dostępne…

Za to znaków ciąg dalszy 🤣 wczoraj czterolistna koniczyna, dziś dwie tęcze. Jak to nie jest dobry omen to ja nie wiem 😅🙃

IMG-1769.jpg

Czy to mój ukochany Wrocław? Mieszkaliśmy tam kilka lat i właśnie dzisiaj u znajomych na insta widziałam dużo zdjęć z pełną tęczą 🥰

👩‍💻👨‍🔧31 lat + 🐶 2 lata

- aktualnie 10cs 🤞
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Podasz proszę jednostki? Jest to ng/ml? Jeśli tak, to wynik sugeruje (ale nie świadczy w 100% ;) o PCOS

Tak 😃 ng/mL, moje jamniki też zawsze były policystyczne, ostatnio na USG pierwszy raz miały normalny wygląd xd zapytam o to gina.
    Mój przypadek jest taki na pograniczu 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 17:54

Kaliope lubi tę wiadomość

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

Rozumiem :(

13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
    🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
    ✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
    ✖️Morfologia: 2%
    ✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
    ✖️HBA: 43%

Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥

3137b0d004a89a0cd0e71a9a882d6f8c.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam pierwsze badania w 3dc i oto moje wyniki:
    TSH. 1,4
    FT3. 5,14
    FT4. 15,05
    LH 4,5
    FSH 4,82
    testosteron 36,66
    Estriadol 42,00
    D3 42.00

Nie Zrobiłam progesteronu. Jest sens go robić na początku cyklu? Pomoże ktoś zinterpretować wyniki?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • karczoch321 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

Nie wiem co prawda jak u mnie się ostatecznie sytuacja rozwinie, ale moje super blade kreski pojawiły sie dopiero 14dpo 🫣 wiem, ze łatwo powiedzieć, ale może jeszcze nie ma co tracić nadziei 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁6cs

⏸️ 26.01

💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Belia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Nie wiem co prawda jak u mnie się ostatecznie sytuacja rozwinie, ale moje super blade kreski pojawiły sie dopiero 14dpo 🫣 wiem, ze łatwo powiedzieć, ale może jeszcze nie ma co tracić nadziei 🤞
    Niby wiem ale super czuły pink jednak powinien już coś pokazać. Przeszły mi też kłucia w podbrzuszu. No, po prostu nie widzę tego. Nawet było mi wstyd się tu przyznać że ten test zrobiłam 😂 ale kurde no tak liczyłam na ten cykl.
    Będziesz miała dziś wyniki bety? Czekamy!

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • karczoch321 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Niby wiem ale super czuły pink jednak powinien już coś pokazać. Przeszły mi też kłucia w podbrzuszu. No, po prostu nie widzę tego. Nawet było mi wstyd się tu przyznać że ten test zrobiłam 😂 ale kurde no tak liczyłam na ten cykl.
    Będziesz miała dziś wyniki bety? Czekamy!

Która nie robiła testów od 10 dpo niech pierwsza rzuci kamieniem 🤪 a właśnie u mnie pink się najsłabiej wybarwił w sumie 🤷‍♀️

Mam nadzieję, że wynik będzie dzisiaj. Na razie odświeżam apke po minutę, ale ciągle „w realizacji”

Belia, almost.there, sandrac_94 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁6cs

⏸️ 26.01

• Belia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Która nie robiła testów od 10 dpo niech pierwsza rzuci kamieniem 🤪 a właśnie u mnie pink się najsłabiej wybarwił w sumie 🤷‍♀️

Mam nadzieję, że wynik będzie dzisiaj. Na razie odświeżam apke po minutę, ale ciągle „w realizacji”
    Właśnie się zastanawiałam - u nas się tak mówi że powinno się robić test dwa tygodnie po owu a jak sobie oglądam filmiki z ameryki to tam dziewczyny mają cienie już czasami 7/8 dpo 🤔 nie wiem czy oni mają jakieś czulsze te testy czy o co chodzi.

Kurde to czekamy. Tak liczę, żeby u Ciebie się udało. Jeszcze patrząc na ilość pięknych znaków z Góry 🤞🏼

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrac_94 wrote:
    @Kaliope znam Twój ból ze służbą zdrowia w DE. Też tutaj mieszkamy i często denerwuje się na terminy albo ograniczoną listę badań 🫣
    współczuję i łączę się w bólu

📍AMH 22 ng/ml
    📍hiperandrogenizm
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny

• almost.there Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

Ja odświeżam forum czekając na Twój wynik 😅

Belia, White1, sandrac_94, Lisik, karczoch321, cysterka95, Olisska lubią tę wiadomość

9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

- 🙋‍♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)

- 🙋‍♂️33 morfologia 0% (powtórka badań marzec)
  • White1 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Ja odświeżam forum czekając na Twój wynik 😅
    Ja tak samo 🤣 ale się człowiek wczuwa w tą naszą mini społeczność 🥹

almost.there, karczoch321 lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24

👧 PCOS
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    ❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
    ❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
    ☑️AMH 6.16 ✅️ TSH 1.8
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 Morfologia 3%
    ❌️Obniżona ruchliwość A+B 26%
    🔜13.02 rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❄️ 06.02 🩸 ??
    ⏳️ 02 Lametta...
  • brilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Belia, przykro mi kochana🫂🫂

Belia lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    12 cs ✨

02/25 2 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
    02/04/25 pierwsza wizyta w klinice
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ