X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    We dwójkę? Polecasz jakieś gry na dwie osoby?

Ogólnie graliśmy w 3 lub 4 bo z moim bratem i bratową, w dwójkę jak coś gramy to najczęściej gra karciana smoki, rummikub tutaj był też spoko, splendor się w dwóch też całkiem ok gra. Hitem u nas ostatnio jest grą planszowa na skrzydlach smoków, mega fajna nawet na 2 osoby też się spoko gra, droga sparawa ale jest warta swojej ceny.

Siasi, kitka_ lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Ja piernicze ale leci czas. @Darrika dopiero jechałaś na urlop, a tu już powrót 😳 Mam nadzieję, że super spędziłaś czas i się za nami stęskniłaś. Czytam, że podziałane także było na bank miło.

@Karczoch odświeżam, bo czekam na Twoją betę 😃

Mi dziś kumpel polecił dwie planszówki bo też bardzo lubimy. Ostatnio non stop Monopoly na spotkaniach ze znajomymi. Dziś kumpel polecił Eksplodujące Kotki i Sabotażysta. Znacie bo jutro chyba zamówię na lutowy wypad w góry ze znajomymi?

Hehe tak urlop mimo oczywiście kłótni ze starym, fochów młodej to było więcej fajnych chwil niz tych złych 🤣 Ja monopoly też uwielbiam, a jeszcze nie mamy swojego, ale młodej kupiłam na promce w biedrze monopoly junior psi patrol to na zająca dostanie i będziemy grać 🤣

Eksplodujące kotki gdzieś mi się o uszy obiły ale nie grałam. Ja za to z takich prostszych gier, poznanych przez młoda ale które mega mi się spodobały to ślimak to mieczaki, wyścig po nektar i absolutnie hit mój ulubiony to pełny kurnik, proste ale fajne i regrywelne gierki na wieczory nawet dla 2 osób

Siasi, kitka_ lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do marca

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ogólnie graliśmy w 3 lub 4 bo z moim bratem i bratową, w dwójkę jak coś gramy to najczęściej gra karciana smoki, rummikub tutaj był też spoko, splendor się w dwóch też całkiem ok gra. Hitem u nas ostatnio jest grą planszowa na skrzydlach smoków, mega fajna nawet na 2 osoby też się spoko gra, droga sparawa ale jest warta swojej ceny.
    Ja polecam splendor pojedynek, typowo dla dwóch osób

almost.there, Darrika, Siasi lubią tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ❤️
    Pewnie mocno mnie nie kojarzycie, tak rzadko się pojawiam… mam jakiegoś doła.. ostatnio moje życie to jakaś pędząca maszyna… jestem w takim ciągłym ruchu, a nie potrafię wysiąść z wagoniku…
    W pracy zmieniła się nam dyrekcja, która wprowadza ogromny bałagan i rozgardiasz, bardzo zaburzyła nasz system pracy przez co codziennie zostajemy w pracy po godzinach, dużo jeszcze robię wieczorami w nocy, bo się nie wyrabiamy..
    mój dwulatek wszedł w najwyższy poziom „buntu dwulatka” i jest prawdziwy rollercoaster 🫠🤡 mój młody nigdy nie spał dobrze, a teraz znów wrócił to budzenia się po 5-6 razy na noc 🙃
    Nie mam na nic czasu… nie mam na nic siły…
    Zastanawiam się czy ma to wszystko sens jak nie ogarniam życia z jednym dzieckiem..
    Jest mi tak przykro, bo totalnie nie mam czasu na nic.. nawet tej chwilki żeby tu z Wami pobyć 🙁
    Ehh tu już nowe nazwy, nowy wątek a mam wrażenie, że dopiero zaczynamy styczniowy….

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do planszówek- my wcześniej byliśmy mocnymi świrami planszowkowymi 😅
    Splendor bardzo polecam, gramy bardzo często.
    Catany jestem fanką, ale to nie dla dwójki. Sabotażysta też super, wsiąść do pociągu i cluedo 😀
    Jak dla dwójki, taka szybka, ale wciągająca to Wirus 😊
    To chyba moje takie topki 😊

Ps. Jeszcze eldorado super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 21:13

Darrika, Siasi, Deyansu, almost.there lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Darrika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Hej Dziewczyny ❤️
    Pewnie mocno mnie nie kojarzycie, tak rzadko się pojawiam… mam jakiegoś doła.. ostatnio moje życie to jakaś pędząca maszyna… jestem w takim ciągłym ruchu, a nie potrafię wysiąść z wagoniku…
    W pracy zmieniła się nam dyrekcja, która wprowadza ogromny bałagan i rozgardiasz, bardzo zaburzyła nasz system pracy przez co codziennie zostajemy w pracy po godzinach, dużo jeszcze robię wieczorami w nocy, bo się nie wyrabiamy..
    mój dwulatek wszedł w najwyższy poziom „buntu dwulatka” i jest prawdziwy rollercoaster 🫠🤡 mój młody nigdy nie spał dobrze, a teraz znów wrócił to budzenia się po 5-6 razy na noc 🙃
    Zastanawiam się czy ma to wszystko sens jak nie ogarniam życia z jednym dzieckiem..
    Jest mi tak przykro, bo totalnie nie mam czasu na nic.. nawet tej chwilki żeby tu z Wami pobyć 🙁
    Ehh tu już nowe nazwy, nowy wątek a mam wrażenie, że dopiero zaczynamy styczniowy….

O rety, współczuję bardzo bo takj młyn w robocie to potem wjeżdża na życie prywatne, ale wiesz jak jest po każdej burzy w końcu wyjrzy słońce ;) jest jakieś swiatelko w tunelu w ogóle, że się w tej pracy wyluzuje trochę? Te nadgodziny to jakieś przymusowe czy możesz z nich zrezygnować? Jak masz możliwość to lepiej na 1 miejscu postaw siebie i spokój, a nadgodziny olać bo się zajedziesz

Siasi lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do marca

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jestem ogromną fanką chińczyka, ale u nas Chińczyk prawie zawsze kończy się rozwodem 😅
    A na imprezy- bardzo polecam „pytanie czy wyzwanie” ( ta z serii co są gierki małżeńskie) ostatnio byli u nas znajomi i omamo co się przy tym uśmialiśmy (a uwaga, cała ekipa grała na trzeźwo!)

Deyansu, almost.there lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• brilka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem jesteśmy fanami planszówek, mamy całą szafę 🤪 Ostatnio kupiliśmy Calico i bardzo polecam, jest trochę na myślenie, inna niż wszystkie które mamy i nas wkręciła.
    Ale osobiście nienawidzę monopoly, jak ktoś ze znajomych proponuje to mnie skręca z niechęci 😆😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 21:17

Deyansu lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    12 cs ✨

02/25 2 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
    02/04/25 pierwsza wizyta w klinice
  • Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dwóch osób polecam Qwirkle (bardzo polecam!) i Monopoly Deal (karty), 7 cudów świata pojedynek i jeszcze Dobble. A do grania ze znajomymi największym hitem są Tajniacy. Jak ktoś lubi Catan to też na pewno polubi Carcassonne 😉
    A w wybuchające kotki i Sabotażyste grałam dużo razy, fajne polecam 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 21:23

brilka, Olo323, Deyansu, almost.there lubią tę wiadomość

10cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS
  • Belia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Belia, przytulam! 😘 Rozumiem doskonale jak się czujesz. Ale wiesz, póki nie ma okresu to zawsze jest cień nadziei. Mamy chyba podobny moment cyklu, ja mam dziś 23 dc, ostatni cykl trwał 22 dni (wiem, krótko) i już jestem w nerwach, jednak wstrzymuję się z robieniem testu. Mam obolałe piersi i sutki już dość długo, temperatura od 10 dni ok 37, a dzisiaj po przyjściu z pracy czułam takie dziwne kłucia w podbrzuszu, coś wyczytałam, że Ty też chyba je miałaś?
    Ja naprawdę trochę świruję, już drugi raz śniło mi się, że zaczyna mi się okres... 🤯 Dobrze móc Wam się tu wygadać, bo czasami to aż wstyd przyznać się co głowa potrafi wyprodukować 😬
    To miałam identyczne objawy. Temperatura mega wysoko, w okolicy 37 stopni od kilku dni. Obolałe piersi/sutki i to kłucie takie jakie czułam tylko przy moich krótkotrwałych ciążach ale widocznie to coś innego albo próbowało się coś zadziać i nie wyszło. Nie chcę o tym myśleć nawet.
    Kiedy testujesz?

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    # nie śpię bo czekam na betę karczocha 😂

Lisik, Belia, onalola, Siasi, sandrac_94, Izkawik, izzou97, Deyansu, Loraa, almost.there, dailydamn, karczoch321, DreamBee, Kaliope, Darrika, PaulinKA, AnMiPe lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Luxmed zleca badania Diagnostyce więc zanim laboratorium wykona badanie i wprowadzi do systemu to na Portalu wyniki mogą się pojawić do 24h. Niestety ale pozostaje czekać. Chyba, że próbka uległa hemolizie to wtedy badanie do powtórki. Jak do 7:00 nie będziesz miała wyniku to zadzwon na infolinię.

Właśnie dlatego dobrze sobie wyrobić kartę stałego pacjenta Diagnostyki (5% rabatu jest na badania 😄) i zarejestrować w apce. Ja tak zrobiłam i zobaczyłam tam moje wyniki nawet sprzed 4 lat i z różnych województw i te zlecane przez Luxmed też. Tak są najszybciej i jeszcze powiedomienie przyjdzie 😉

karczoch321, Hope🍀, emciak lubią tę wiadomość

10cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię planszówki ale jak zaczynam grać w nową i ktoś mi tłumaczy zasady to mózg mi się wyłącza 🫠

eksplodujące kotki spoko, jednorożce mają wersję +18 też jest śmieszna 😅 klasyczne wsiąść do pociągu też lubię. A ostatnio jeszcze "półeczka", to jest taka logiczna ale wciąga. I "at the office"

Siasi, Olo323, Deyansu, almost.there lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️jeden jajowód niedrożny

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
    🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - lametta+ovi 🍀

0d6b82c879e56357f5054be28d5202e4.png
  • Liliuszka_2024 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta dawno mnie nie było. Pierw zmógł mnie jakiś wirus jeden dzień gorączka, bole mięśni a od wczoraj chodzę w kołnierzu bo mam taki ucisk na nerw przez stan zapalny że aż czucia nie miałam w ręku i wyladowałam na sorze. Masakra... dziś znów mało co zjadłam i wymioty więc ciekawe co jeszcze mnie spotka... ale mam nadzieję,że skończy się ten miesiąc i przyjdzie nowy i może zaczniemy starania bo ten miesiąc totalna pauza ... mało kiedy coś było i akurat dni płodne choroba i zero siły na jakie kolwiek zbliżenia. No cóż...

• Siasi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Hej Dziewczyny ❤️
    Hej przykro mi, że u Ciebie gorszy czas. Co mogę doradzić…. Buntu dwulatka nie znam. Ale to drugie jest mi bliskie wiec… wrzuć na luz i olej pracę. Myślę, że humor jest jaki jest, bo masz za dużo na głowie. Nadgodziny? Nope, lepiej posiedź z synkiem i wymęcz go za dnia to może w nocy dłużej pośpi. Less means more, moje motto w pracy.
    Kiedyś bywałam przebodzcowana średnio 4razy w tygodniu. Wracałam z pracy i wszystko mnie wyprowadzało z równowagi. Łapałam każde projekty i darmowe nadgodziny 🤡 Bo firma każe, szef wymaga, ktoś krzyczy.
    Ktoś był wdzięczny? Nigdy.
    Odkąd wrzuciłam na luz (pomimo, że dalej dużo pracuję, ale z umiarem) czuję wolność i spokój wewnętrzny. Nawet jak się coś sypie to potrafię to ogarnąć, bo nie czuję się przebodzcowana. Dziś była właśnie nowa aferka, zebranie zarządu. Ominęłam szerokim łukiem, a jak wrócili to nawet nie słuchałam jakie tematy poruszali. Każdy przeżywał jakby ich świat od tego zależał.
    Ja wróciłam do domu ugotowałam pyszny obiadek na dwa dni, poplotkowałam z mamą i siostrą. Oglądnęłam serial i dopiero sobie przypomniałam o zebraniu jak zajrzałam na forum. Kiedyś bym się trzęsła pod kołdrą i analizowała każdą minutę co, kto, po co, jak to się stało.
    Serio olej, niewarto 🤡

Olo323, Deyansu, Hope🍀, Mstka, grazka0022 lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0
    🙏🏻 wizyta 17.02
    ✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropo, miałam dziś pytać.
    Czy badałyście szyjkę a jeśli tak to jaka była przy wczesnej ciąży? Wiem, że na pewno wysoko i zamknięta. Ale twarda czy jednak rozpulchniona? Bo w necie różne skarby znalazłam, a nikt mi nie odpowie tak jak wy. Taka ciekawość, bo trzeci cykl badam i zaczynam ją chyba rozumieć 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 21:43

🩸5.02
    ⏸️x0
    🙏🏻 wizyta 17.02
    ✅ szczęśliwa żona
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O rety, współczuję bardzo bo takj młyn w robocie to potem wjeżdża na życie prywatne, ale wiesz jak jest po każdej burzy w końcu wyjrzy słońce ;) jest jakieś swiatelko w tunelu w ogóle, że się w tej pracy wyluzuje trochę? Te nadgodziny to jakieś przymusowe czy możesz z nich zrezygnować? Jak masz możliwość to lepiej na 1 miejscu postaw siebie i spokój, a nadgodziny olać bo się zajedziesz

Właśnie najgorsze w tym wszystkim to, że moje nadgodziny to złożony temat, bo niby nie przymusowe, ale terminy i obowiązki sztywne i dla głowy i spokoju wywiązuje się z zadań- kosztem swojego czasu tak naprawdę.
    Jeszcze kadrowa nam się zwolniła więc zostałyśmy z koleżanką we dwie i próbujemy ogarnąć jeszcze te sprawy we dwie 🙈
    Bardzo wierzę w to słońce i tańczę po burzy, ale coraz bardziej powątpiewam w to, że szybko się pojawi 🙁

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Izkawik Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat planszowek i gier super 😂 ja uwielbiam i nie moge sie doczekac az wkoncu nasza corka cos ruszy w tym temacie. Ja lubie klasycznie kosci, chinczyk, z innych i chyba w polsce mniej znanych to labirytnh, z karcianych phasa 10, skipBo i wizzard ale Ta trzeba grac powyzej 3 osob. W domu gralismy czesto w tysiaca i. 3,5,8

almost.there lubi tę wiadomość

6cs

09.2022 👧
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to w 23dc 6dpo mam średnio wysoko, twardą i zamkniętą.
    Zupełnie inna jak przy owu bo była bardzo wysoko (nie mogłam sięgnąć palcem), rozpulchnioną i otwartą.
    Dzisiaj patrząc na poprzednie cykle dwa cykle (badam dopiero 3ci cykl) jest już dużo niżej i po mojemu zwiastuje niedługo 🐒 więc dlatego Was dopytuje.

🩸5.02
    ⏸️x0
    🙏🏻 wizyta 17.02
    ✅ szczęśliwa żona
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Hej przykro mi, że u Ciebie gorszy czas. Co mogę doradzić…. Buntu dwulatka nie znam. Ale to drugie jest mi bliskie wiec… wrzuć na luz i olej pracę. Myślę, że humor jest jaki jest, bo masz za dużo na głowie. Nadgodziny? Nope, lepiej posiedź z synkiem i wymęcz go za dnia to może w nocy dłużej pośpi. Less means more, moje motto w pracy.
    Kiedyś bywałam przebodzcowana średnio 4razy w tygodniu. Wracałam z pracy i wszystko mnie wyprowadzało z równowagi. Łapałam każde projekty i darmowe nadgodziny 🤡 Bo firma każe, szef wymaga, ktoś krzyczy.
    Ktoś był wdzięczny? Nigdy.
    Odkąd wrzuciłam na luz (pomimo, że dalej dużo pracuję, ale z umiarem) czuję wolność i spokój wewnętrzny. Nawet jak się coś sypie to potrafię to ogarnąć, bo nie czuję się przebodzcowana. Dziś była właśnie nowa aferka, zebranie zarządu. Ominęłam szerokim łukiem, a jak wrócili to nawet nie słuchałam jakie tematy poruszali. Każdy przeżywał jakby ich świat od tego zależał.
    Ja wróciłam do domu ugotowałam pyszny obiadek na dwa dni, poplotkowałam z mamą i siostrą. Oglądnęłam serial i dopiero sobie przypomniałam o zebraniu jak zajrzałam na forum. Kiedyś bym się trzęsła pod kołdrą i analizowała każdą minutę co, kto, po co, jak to się stało.
    Serio olej, niewarto 🤡

Kiedyś byłam właśnie takim człowiekiem, co robił swoje i prywatę cenił nad wszystko, później posłuchałam teściowej (tak, teściowej 😂 to powinna być pierwsza red flag 😅) żeby pójść pracować do budżetówki, no i teraz pracuje ze strachem z tyłu głowy, że grozi mi naruszenie dyscypliny finansów publicznych 😂

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ