Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
karczoch321 wrote:Nocka zarwana, bo się ciągle budziłam sprawdzać telefon, a powiadomienie z luxmedu wpadło przed 7 🤦♀️
Ale patrząc po godzinie badania to już się wyjaśniło czemu tyle czekałam…
No i nie wiem… 8 potwierdza ciążę, ale to chyba i tak dość niski wynik?
Chociaż najważniejszy i tak będzie przyrost jeśli zbadam krew jutro?
Myślę, że nie ma co się tu na razie martwić wynikiem, przyrost najważniejszy i kciuków nie puszczamy 🤞 jutro zbadaj znowu i zobaczymy jak przyrost, na razie głowy tym nie zajmuj bo i tak nie masz wpływu na to j nic nie poradziszHelcia, karczoch321, Olisska, cysterka95, dailydamn, Kaliope, Deyansu lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
karczoch321 wrote:Nocka zarwana, bo się ciągle budziłam sprawdzać telefon, a powiadomienie z luxmedu wpadło przed 7 🤦♀️
Chociaż najważniejszy i tak będzie przyrost jeśli zbadam krew jutro?karczoch321, dailydamn, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨28&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
5 cs 😔 - monitoring potwierdził owulację
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
Stosunek LH do FSH 0,39 -
Coś się zadziało! Mam nadzieję że to startująca beta bo z tego co pisałaś testowałaś wcześniej i były biele. Więc na chłopski rozum dopiero startuje. A jak to dziewczyny piszą od jakiejś wartości musi wystartować więc zaczyna od 0.
Który dpo?karczoch321, Deyansu lubią tę wiadomość
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
🙏🏻 wizyta 17.02
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:Wpadłam na forum sprawdzić co u karczocha bo ostatni raz sprawdzałam o 23 i nie było wieści.
Coś się zadziało! Mam nadzieję że to startująca beta bo z tego co pisałaś testowałaś wcześniej i były biele. Więc na chłopski rozum dopiero startuje. A jak to dziewczyny piszą od jakiejś wartości musi wystartować więc zaczyna od 0.
Który dpo?
Powiem Wam, że to oczekiwanie od owulacji do testowania grubo zagina czasoprzestrzeń 🤪
Owulacja była prawdopodobnie 13-14.01, ale w sumie przecież mogla być też 15.01, bo skończyły mi się testy tuż przed pikiem i przestałam sprawdzać jak kreska ciemnieje/blednie.
Mikro plamienia miałam 22 i 23.01, wiec też tak naprawdę dosłownie kilka dni temu.
Ale wydaje się, że to była wieczność i w ogóle tyle czasu już minęło 🤪 czyli wczoraj przy badaniu byłby jakiś +/- 14dpo?
Dobra, macie rację, faktycznie nie będę dziś się tym stresować, bo co ma być to będzie. Oczywiście już zdążyłam przejrzeć internet przez tę godzinę i dokopać się do dobrych i złych historii
Zrobię zaraz listę zadań do ogarnięcia poza pracą, a jutro z rana znowu pojadę na pobranie 🤞jak przyrost będzie zbyt mały to wtedy będę się martwić.
Dziś mam teleporade z położna o skierowanie na drugą betę. Myślicie żeby poprosić o progesteron też?
Edit: nie wiem po co pytam, poproszę, czemu miałaby nie dać 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 07:52
Siasi, Marcia03, Deyansu, Mardotka lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
almost.there wrote:Karczoch 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
U mnie oczywiście ❄️
Przytulam za ❄️ i wysyłam mimo wszystko trochę dobrej energii z rana 🫶almost.there lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁6cs
⏸️ 26.01
🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Powiem Wam, że to oczekiwanie od owulacji do testowania grubo zagina czasoprzestrzeń 🤪
Owulacja była prawdopodobnie 13-14.01, ale w sumie przecież mogla być też 15.01, bo skończyły mi się testy tuż przed pikiem i przestałam sprawdzać jak kreska ciemnieje/blednie.
Mikro plamienia miałam 22 i 23.01, wiec też tak naprawdę dosłownie kilka dni temu.
Ale wydaje się, że to była wieczność i w ogóle tyle czasu już minęło 🤪 czyli wczoraj przy badaniu byłby jakiś +/- 14dpo?
Dobra, macie rację, faktycznie nie będę dziś się tym stresować, bo co ma być to będzie. Oczywiście już zdążyłam przejrzeć internet przez tę godzinę i dokopać się do dobrych i złych historii
Zrobię zaraz listę zadań do ogarnięcia poza pracą, a jutro z rana znowu pojadę na pobranie 🤞jak przyrost będzie zbyt mały to wtedy będę się martwić.
Dziś mam teleporade z położna o skierowanie na drugą betę. Myślicie żeby poprosić o progesteron też?
Według mnie jak robiłaś testy i były białe to dobry znak. Bo widocznie beta dopiero staruje. I tak jak piszesz owu mogła być 14.01 a równie dobrze mogla być 16.01.
Moja siostra miała bladziocha na teście w 14dpo i betę 20. Teraz zdrowiutka ciąża i lekarz stwierdził że owu była 2-3 dni później niż zakładała.
Kciuki na pokładzie!karczoch321 lubi tę wiadomość
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
🙏🏻 wizyta 17.02
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Dziewczyny u mnie dziś 16 DC a testy owu wszystkie negatywne... Co robić? Zawsze mam Owu 15-16 dc a tu lipa 😅
Ciąży nie obstawiam bo czytałam że LH rośnie 😅 A u mnie zero, cisza... W bezowulacyjnym też LH nie rośnie?
Pytam was, bo zdecydowanie macie większą wiedzę 😊
Miłego dnia!Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
Karczoch 🥹 jest co prawda już późno ale przecież zdarzają się tak późne implantacje. Wierzę że przyrost będzie jutro cudowny.
Poproś o proga koniecznie. W razie czego.
Trzymam kciuki, nie puszczam!flotek, Darrika, karczoch321, dailydamn, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR hetero -
flotek wrote:Dziewczyny u mnie dziś 16 DC a testy owu wszystkie negatywne... Co robić? Zawsze mam Owu 15-16 dc a tu lipa 😅
Ciąży nie obstawiam bo czytałam że LH rośnie 😅 A u mnie zero, cisza... W bezowulacyjnym też LH nie rośnie?
Pytam was, bo zdecydowanie macie większą wiedzę 😊
Miłego dnia!flotek lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR hetero -
Trzymam kciuki za przyrost ❤️karczoch321 lubi tę wiadomość
Powodzenia wszystkim
Belia wrote:Chyba rośnie bo w bezowulavyjnym pęcherzyki też rosną tylko nie pękają. Pewnie ci się przesunęła. Poczekaj jeszcze chwilę.
Będę czekać 💪 Trochę jestem niecierpliwa i zdezorientowana przez te testy owu... Chyba polecę po inne bo mam horieny.
Ostatnio zaczęłam trenować częściej i możliwe że wysiłek fizyczny ma wpływ na zmiany hormonalne w organizmie 🙉Powodzenia wszystkim
Tulę za biele 🫂🫂🫂
Flotek na spokojnie moze owu dopiero przed Tobą, nie jedna tu z nas, w tym ja miały owulki i w 20 i 21 dc i dalej 😜
Ja dzisiaj śluz kremowy, więc owu pewnie była wczoraj lub przedwczoraj, strzelam bo jajnik żaden się nie odezwał pierwszy raz od starań, może czas na jakiś cykl bez owu u mnie kto wie 😅 było raz podziałane tylko ale może starczy 🤣flotek lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do marca
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Dzień dobry, melduję biel. Trzy jajka tego cyklu nie dały rady, oh ironio. Z taką marną skutecznością cieszy mnie że kończymy ze staraniami naturalnymi. 😁
Niektórzy to z jednego jaja mają dwójkę, my z trzech ani jednego nie potrafimy ustrzelić. 😅
Miłego dzionka!walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Darrika wrote:Tulę za biele 🫂🫂🫂
Flotek na spokojnie moze owu dopiero przed Tobą, nie jedna tu z nas, w tym ja miały owulki i w 20 i 21 dc i dalej 😜
Ja dzisiaj śluz kremowy, więc owu pewnie była wczoraj lub przedwczoraj, strzelam bo jajnik żaden się nie odezwał pierwszy raz od starań, może czas na jakiś cykl bez owu u mnie kto wie 😅 było raz podziałane tylko ale może starczy 🤣
Oby oby 😅 Czekam z niecierpliwością. Ostatnie 3 cykle jak w zegarku, owulka też, u mnie chyba czas w końcu na jakieś przesunięcie 🤣Powodzenia wszystkim
siesiepy wrote:Dzień dobry, melduję biel. Trzy jajka tego cyklu nie dały rady, oh ironio. Z taką marną skutecznością cieszy mnie że kończymy ze staraniami naturalnymi. 😁
Niektórzy to z jednego jaja mają dwójkę, my z trzech ani jednego nie potrafimy ustrzelić. 😅
Miłego dzionka!👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR hetero -
@Karczoch, trzymam kciuki za przyrost!🤞
@CrazyDaisy 🫂🫂🫂
@almost.there tulę za biel 🫂
Ja dziś wieczorem idę do nowego ginekologa. Mam nadzieję, że w końcu będę miała dobrego lekarza 💪
Dobrego dnia wszystkim, u mnie dziś ma być 12°C! ☀️Darrika, Lisik lubią tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️starania "na luzie" od 07.2024
➡️ 5cs "na poważnie"
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
flotek wrote:Oby oby 😅 Czekam z niecierpliwością. Ostatnie 3 cykle jak w zegarku, owulka też, u mnie chyba czas w końcu na jakieś przesunięcie 🤣
Hehe bo to po prostu nie może być tak, że nam się wydaje, że wszystko wiemy o ciele naszym i musi mam co któryś cykl się coś odwalić od reguły 🤣flotek lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do marca
siesiepy wrote:Dzień dobry, melduję biel. Trzy jajka tego cyklu nie dały rady, oh ironio. Z taką marną skutecznością cieszy mnie że kończymy ze staraniami naturalnymi. 😁
Miłego dzionka!
No bywa i tak, co poradzicie, jak się cieszysz, że koniec naturalnych starań to najważniejsze, nastawienie bojowe i jazda i oby teraz szybko poszło i gładko z in vitro 🤞🤞🤞😁Deyansu lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do marca
Miłego dzionka!
🫂🫂🫂♀️27 ♂️ 27
➡️starania "na luzie" od 07.2024
➡️ 5cs "na poważnie"
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.