X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Nocka zarwana, bo się ciągle budziłam sprawdzać telefon, a powiadomienie z luxmedu wpadło przed 7 🤦‍♀️
    Ale patrząc po godzinie badania to już się wyjaśniło czemu tyle czekałam…

IMG-1780.jpg

No i nie wiem… 8 potwierdza ciążę, ale to chyba i tak dość niski wynik?
    Chociaż najważniejszy i tak będzie przyrost jeśli zbadam krew jutro?

Myślę, że nie ma co się tu na razie martwić wynikiem, przyrost najważniejszy i kciuków nie puszczamy 🤞 jutro zbadaj znowu i zobaczymy jak przyrost, na razie głowy tym nie zajmuj bo i tak nie masz wpływu na to j nic nie poradzisz

Helcia, karczoch321, Olisska, cysterka95, dailydamn, Kaliope, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Nocka zarwana, bo się ciągle budziłam sprawdzać telefon, a powiadomienie z luxmedu wpadło przed 7 🤦‍♀️

IMG-1780.jpg

Według mnie też najważniejszy będzie przyrost jutro 😀

karczoch321, dailydamn, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

5 cs 😔 - monitoring potwierdził owulację

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    Stosunek LH do FSH 0,39
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

IMG-1780.jpg

Wpadłam na forum sprawdzić co u karczocha bo ostatni raz sprawdzałam o 23 i nie było wieści.
    Coś się zadziało! Mam nadzieję że to startująca beta bo z tego co pisałaś testowałaś wcześniej i były biele. Więc na chłopski rozum dopiero startuje. A jak to dziewczyny piszą od jakiejś wartości musi wystartować więc zaczyna od 0.
    Który dpo?

karczoch321, Deyansu lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0
    🙏🏻 wizyta 17.02
    ✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

U mnie oczywiście ❄️

9 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

- 🙋‍♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)

- 🙋‍♂️33 morfologia 0% (powtórka badań marzec)
  • karczoch321 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Wpadłam na forum sprawdzić co u karczocha bo ostatni raz sprawdzałam o 23 i nie było wieści.
    Coś się zadziało! Mam nadzieję że to startująca beta bo z tego co pisałaś testowałaś wcześniej i były biele. Więc na chłopski rozum dopiero startuje. A jak to dziewczyny piszą od jakiejś wartości musi wystartować więc zaczyna od 0.
    Który dpo?

Powiem Wam, że to oczekiwanie od owulacji do testowania grubo zagina czasoprzestrzeń 🤪
    Owulacja była prawdopodobnie 13-14.01, ale w sumie przecież mogla być też 15.01, bo skończyły mi się testy tuż przed pikiem i przestałam sprawdzać jak kreska ciemnieje/blednie.
    Mikro plamienia miałam 22 i 23.01, wiec też tak naprawdę dosłownie kilka dni temu.
    Ale wydaje się, że to była wieczność i w ogóle tyle czasu już minęło 🤪 czyli wczoraj przy badaniu byłby jakiś +/- 14dpo?

Dobra, macie rację, faktycznie nie będę dziś się tym stresować, bo co ma być to będzie. Oczywiście już zdążyłam przejrzeć internet przez tę godzinę i dokopać się do dobrych i złych historii ;)
    Zrobię zaraz listę zadań do ogarnięcia poza pracą, a jutro z rana znowu pojadę na pobranie 🤞jak przyrost będzie zbyt mały to wtedy będę się martwić.

Dziś mam teleporade z położna o skierowanie na drugą betę. Myślicie żeby poprosić o progesteron też?

Edit: nie wiem po co pytam, poproszę, czemu miałaby nie dać 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 07:52

Siasi, Marcia03, Deyansu, Mardotka lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁6cs

⏸️ 26.01
    🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞

💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • karczoch321 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Karczoch 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

U mnie oczywiście ❄️

Przytulam za ❄️ i wysyłam mimo wszystko trochę dobrej energii z rana 🫶

almost.there lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁6cs

⏸️ 26.01
    🦠 beta 8 -> 32 ->128-> 946🤞

💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Powiem Wam, że to oczekiwanie od owulacji do testowania grubo zagina czasoprzestrzeń 🤪
    Owulacja była prawdopodobnie 13-14.01, ale w sumie przecież mogla być też 15.01, bo skończyły mi się testy tuż przed pikiem i przestałam sprawdzać jak kreska ciemnieje/blednie.
    Mikro plamienia miałam 22 i 23.01, wiec też tak naprawdę dosłownie kilka dni temu.
    Ale wydaje się, że to była wieczność i w ogóle tyle czasu już minęło 🤪 czyli wczoraj przy badaniu byłby jakiś +/- 14dpo?

Dobra, macie rację, faktycznie nie będę dziś się tym stresować, bo co ma być to będzie. Oczywiście już zdążyłam przejrzeć internet przez tę godzinę i dokopać się do dobrych i złych historii ;)
    Zrobię zaraz listę zadań do ogarnięcia poza pracą, a jutro z rana znowu pojadę na pobranie 🤞jak przyrost będzie zbyt mały to wtedy będę się martwić.

Dziś mam teleporade z położna o skierowanie na drugą betę. Myślicie żeby poprosić o progesteron też?
    Pewnie! Sprawdź też proga. Ja bym tak zrobiła. Jak będzie nisko to można się dokoksowac.
    Według mnie jak robiłaś testy i były białe to dobry znak. Bo widocznie beta dopiero staruje. I tak jak piszesz owu mogła być 14.01 a równie dobrze mogla być 16.01.
    Moja siostra miała bladziocha na teście w 14dpo i betę 20. Teraz zdrowiutka ciąża i lekarz stwierdził że owu była 2-3 dni później niż zakładała.
    Kciuki na pokładzie!

karczoch321 lubi tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0
    🙏🏻 wizyta 17.02
    ✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziś 16 DC a testy owu wszystkie negatywne... Co robić? Zawsze mam Owu 15-16 dc a tu lipa 😅

Ciąży nie obstawiam bo czytałam że LH rośnie 😅 A u mnie zero, cisza... W bezowulacyjnym też LH nie rośnie?

Pytam was, bo zdecydowanie macie większą wiedzę 😊
    Miłego dnia!

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Belia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch 🥹 jest co prawda już późno ale przecież zdarzają się tak późne implantacje. Wierzę że przyrost będzie jutro cudowny.
    Poproś o proga koniecznie. W razie czego.
    Trzymam kciuki, nie puszczam!

flotek, Darrika, karczoch321, dailydamn, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Belia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Dziewczyny u mnie dziś 16 DC a testy owu wszystkie negatywne... Co robić? Zawsze mam Owu 15-16 dc a tu lipa 😅

Ciąży nie obstawiam bo czytałam że LH rośnie 😅 A u mnie zero, cisza... W bezowulacyjnym też LH nie rośnie?

Pytam was, bo zdecydowanie macie większą wiedzę 😊
    Miłego dnia!
    Chyba rośnie bo w bezowulavyjnym pęcherzyki też rosną tylko nie pękają. Pewnie ci się przesunęła. Poczekaj jeszcze chwilę.

flotek lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

IMG-1780.jpg

Trzymam kciuki za przyrost ❤️

karczoch321 lubi tę wiadomość

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Chyba rośnie bo w bezowulavyjnym pęcherzyki też rosną tylko nie pękają. Pewnie ci się przesunęła. Poczekaj jeszcze chwilę.

Będę czekać 💪 Trochę jestem niecierpliwa i zdezorientowana przez te testy owu... Chyba polecę po inne bo mam horieny.

Ostatnio zaczęłam trenować częściej i możliwe że wysiłek fizyczny ma wpływ na zmiany hormonalne w organizmie 🙉

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele 🫂🫂🫂

Flotek na spokojnie moze owu dopiero przed Tobą, nie jedna tu z nas, w tym ja miały owulki i w 20 i 21 dc i dalej 😜

Ja dzisiaj śluz kremowy, więc owu pewnie była wczoraj lub przedwczoraj, strzelam bo jajnik żaden się nie odezwał pierwszy raz od starań, może czas na jakiś cykl bez owu u mnie kto wie 😅 było raz podziałane tylko ale może starczy 🤣

flotek lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do marca

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, melduję biel. Trzy jajka tego cyklu nie dały rady, oh ironio. Z taką marną skutecznością cieszy mnie że kończymy ze staraniami naturalnymi. 😁
    Niektórzy to z jednego jaja mają dwójkę, my z trzech ani jednego nie potrafimy ustrzelić. 😅

Miłego dzionka!

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Tulę za biele 🫂🫂🫂

Flotek na spokojnie moze owu dopiero przed Tobą, nie jedna tu z nas, w tym ja miały owulki i w 20 i 21 dc i dalej 😜

Ja dzisiaj śluz kremowy, więc owu pewnie była wczoraj lub przedwczoraj, strzelam bo jajnik żaden się nie odezwał pierwszy raz od starań, może czas na jakiś cykl bez owu u mnie kto wie 😅 było raz podziałane tylko ale może starczy 🤣

Oby oby 😅 Czekam z niecierpliwością. Ostatnie 3 cykle jak w zegarku, owulka też, u mnie chyba czas w końcu na jakieś przesunięcie 🤣

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Belia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Dzień dobry, melduję biel. Trzy jajka tego cyklu nie dały rady, oh ironio. Z taką marną skutecznością cieszy mnie że kończymy ze staraniami naturalnymi. 😁
    Niektórzy to z jednego jaja mają dwójkę, my z trzech ani jednego nie potrafimy ustrzelić. 😅

Miłego dzionka!
    Trzymam kciuki za nową drogę! Musi być dobrze.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR hetero
  • Mstka Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karczoch, trzymam kciuki za przyrost!🤞

@CrazyDaisy 🫂🫂🫂

@almost.there tulę za biel 🫂

Ja dziś wieczorem idę do nowego ginekologa. Mam nadzieję, że w końcu będę miała dobrego lekarza 💪

Dobrego dnia wszystkim, u mnie dziś ma być 12°C! ☀️

Darrika, Lisik lubią tę wiadomość

♀️27 ♂️ 27

➡️starania "na luzie" od 07.2024
    ➡️ 5cs "na poważnie"

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Oby oby 😅 Czekam z niecierpliwością. Ostatnie 3 cykle jak w zegarku, owulka też, u mnie chyba czas w końcu na jakieś przesunięcie 🤣

Hehe bo to po prostu nie może być tak, że nam się wydaje, że wszystko wiemy o ciele naszym i musi mam co któryś cykl się coś odwalić od reguły 🤣

flotek lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do marca

• Darrika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Miłego dzionka!

No bywa i tak, co poradzicie, jak się cieszysz, że koniec naturalnych starań to najważniejsze, nastawienie bojowe i jazda i oby teraz szybko poszło i gładko z in vitro 🤞🤞🤞😁

Deyansu lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do marca

• Mstka Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Miłego dzionka!

🫂🫂🫂

♀️27 ♂️ 27

➡️starania "na luzie" od 07.2024
    ➡️ 5cs "na poważnie"

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ