Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Belia wrote:No niestety dziś pod wpływem impulsu zatestowalam, niepotrzebnie totalnie i oczywiście biało. A może potrzebnie bo przynajmniej nie karmię się niepotrzebną nadzieją. Także mam cały dzień depresję bo już 12 dpo więc w cuda nie wierzę. Czekam na @ w środę/czwartek.
Belia, przytulam! 😘 Rozumiem doskonale jak się czujesz. Ale wiesz, póki nie ma okresu to zawsze jest cień nadziei. Mamy chyba podobny moment cyklu, ja mam dziś 23 dc, ostatni cykl trwał 22 dni (wiem, krótko) i już jestem w nerwach, jednak wstrzymuję się z robieniem testu. Mam obolałe piersi i sutki już dość długo, temperatura od 10 dni ok 37, a dzisiaj po przyjściu z pracy czułam takie dziwne kłucia w podbrzuszu, coś wyczytałam, że Ty też chyba je miałaś?
Ja naprawdę trochę świruję, już drugi raz śniło mi się, że zaczyna mi się okres... 🤯 Dobrze móc Wam się tu wygadać, bo czasami to aż wstyd przyznać się co głowa potrafi wyprodukować 😬 -
Belia wrote:Niby wiem ale super czuły pink jednak powinien już coś pokazać. Przeszły mi też kłucia w podbrzuszu. No, po prostu nie widzę tego. Nawet było mi wstyd się tu przyznać że ten test zrobiłam 😂 ale kurde no tak liczyłam na ten cykl.
Będziesz miała dziś wyniki bety? Czekamy!Judyta_, Agni97, karczoch321, almost.there, Kaliope, Fasolowa_zupa, Mstka, Olo323, Belia, Chochlik12 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
brilka wrote:Polecam nie kupować testów, wtedy nic nie krzyczy z łazienki „no nasikaj na mnie no!” i nie masz poczucia wstydu, że jednak złamałaś swoją obietnicę niesikania 😅
No dobra, to ja się przyznam też ze wstydem, że testowałam już i 10 i 11 dpo (of kors biało, ale przecież dla pewności trzeba zrobić drugi test 😝)więc ogólnie taktyka niekupowania testów to dobra taktyka, bo w sumie tak naprawdę to szkoda kasy i nerwów zazwyczaj 😅
A czy miałam któraś z Was kiedyś tak późno wyniki z luxmedu? Do której max mogę się spodziewać? Mam odświeżać do 22 tak jak placówki są czynne? 🫣 idzie oszaleć, podziwiam dziś mojego męża za dobry nastrój i spokój i w ogóle luz blues.
Nie ukrywam, że trochę mnie zaczyna łapać stresik. Okresu co prawda dalej nie ma, ale te testy jednak blade są, więc myślałam ze krwią rozwieje szybko jakiekolwiek wątpliwości 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 19:13
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2
🔥06.25 - drożność -
Ewa88 wrote:Zrobiłam pierwsze badania w 3dc i oto moje wyniki:
TSH. 1,4
FT3. 5,14
FT4. 15,05
LH 4,5
FSH 4,82
testosteron 36,66
Estriadol 42,00
D3 42.00
Nie Zrobiłam progesteronu. Jest sens go robić na początku cyklu? Pomoże ktoś zinterpretować wyniki?Ewa88 , karczoch321 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie
📆21.06.2025 - start drugiej stymulacji IVF
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
karczoch321 wrote:No dobra, to ja się przyznam też ze wstydem, że testowałam już i 10 i 11 dpo (of kors biało, ale przecież dla pewności trzeba zrobić drugi test 😝)więc ogólnie taktyka niekupowania testów to dobra taktyka, bo w sumie tak naprawdę to szkoda kasy i nerwów zazwyczaj 😅
A czy miałam któraś z Was kiedyś tak późno wyniki z luxmedu? Do której max mogę się spodziewać? Mam odświeżać do 22 tak jak placówki są czynne? 🫣 idzie oszaleć, podziwiam dziś mojego męża za dobry nastrój i spokój i w ogóle luz blues
Dziwne, że jeszcze nie ma. Nigdy mi się nie zdarzyło, zawsze do max 16 były jak robiłam w luxmedzie 🤷♀️
Ja niestety kupiłam wielką pakę z Ali testów paskowych, więc robię bez wyrzutów sumienia😅 -
karczoch321 wrote:
Karczoch, jeśli wierzyć w znaki na niebie, to będą bliźniakitęcze są ewidentnie dwie
almost.there, Paulina66, Olo323 lubią tę wiadomość
Ja: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆01.07.2025 kontrola
📆21.07.2025 połówkowe
-
Kaliope wrote:dailydamn ja miałam robione te wymazy dwukrotnie. Dzień cyklu nie ma znaczenia, jak najbardziej możesz zrobić przy okazji monitoringu. Na wyniki czeka się max do dwóch tygodni, często jest to szybciej.
Cysterka Ano z dupy.
izzou97 masz rację. Ale muszę zacząć o tym myśleć. Coś wykombinuję.
Finch Płyn w zatoce utrzymuje sie kilka dni po owulaci. Niestety nie powiem Ci nic o temperaturzeAle bardzo trzymam za Ciebie kciuki
Ewa88 hej
Izkawik właśnie w okolicach Dusseldorf. Cieszę się, że jest ktoś jeszcze z moich okolic
AnMiPe wybacz, dopiero zobaczyłam zaproszenie. Nie dostaję powiadomień. Już zaakceptowałam
Rzeczywiście tak jak dziewczyny pisały Szczecin mógłby być spoko pomysłem
Chyba dość często zdarzają się pacjenci z innych państw przy takich przygranicznych klinikach ☺️
Kaliope lubi tę wiadomość
-
Ft3 5,14 gdzie norma od 2,63 do 5,70
Ft4 15,05 gdzie norma od 9 do 19,00
Czekam jeszcze na shbg, dheas i androstendion.
Przy pierwszych staraniach pamiętam , że badało się też jakiś stosunek badań tarczycy. Kojarzy ktoś coś?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
izzou97 wrote:Rzeczywiście tak jak dziewczyny pisały Szczecin mógłby być spoko pomysłem
Chyba dość często zdarzają się pacjenci z innych państw przy takich przygranicznych klinikach ☺️
W szczecinie to i lekarze mowili po niemiecku bo facet siostry po polsku nie mowiizzou97, Kaliope lubią tę wiadomość
6cs
09.2022 👧 -
karczoch321 wrote:No dobra, to ja się przyznam też ze wstydem, że testowałam już i 10 i 11 dpo (of kors biało, ale przecież dla pewności trzeba zrobić drugi test 😝)więc ogólnie taktyka niekupowania testów to dobra taktyka, bo w sumie tak naprawdę to szkoda kasy i nerwów zazwyczaj 😅
A czy miałam któraś z Was kiedyś tak późno wyniki z luxmedu? Do której max mogę się spodziewać? Mam odświeżać do 22 tak jak placówki są czynne? 🫣 idzie oszaleć, podziwiam dziś mojego męża za dobry nastrój i spokój i w ogóle luz blues.
Nie ukrywam, że trochę mnie zaczyna łapać stresik. Okresu co prawda dalej nie ma, ale te testy jednak blade są, więc myślałam ze krwią rozwieje szybko jakiekolwiek wątpliwości 🤷♀️
A próbowałaś dzwonić do nich czy jeszcze jest dzisiaj szansa na wyniki ?👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023
ona:
- suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
karczoch321 wrote:A czy miałam któraś z Was kiedyś tak późno wyniki z luxmedu? Do której max mogę się spodziewać? Mam odświeżać do 22 tak jak placówki są czynne? 🫣 idzie oszaleć, podziwiam dziś mojego męża za dobry nastrój i spokój i w ogóle luz blues.
Nie ukrywam, że trochę mnie zaczyna łapać stresik. Okresu co prawda dalej nie ma, ale te testy jednak blade są, więc myślałam ze krwią rozwieje szybko jakiekolwiek wątpliwości 🤷♀️
Luxmed zleca badania Diagnostyce więc zanim laboratorium wykona badanie i wprowadzi do systemu to na Portalu wyniki mogą się pojawić do 24h. Niestety ale pozostaje czekać. Chyba, że próbka uległa hemolizie to wtedy badanie do powtórki. Jak do 7:00 nie będziesz miała wyniku to zadzwon na infolinię.
Rocznik '91
6 CS ✨
*cykle ~27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 -> 1,5- biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
04.05 🌷
01.06 💔 -
@Karczoch, mi się zdarzało mieć wyniki z luxmeda grubo po 20 nawet, trzymam kciuki, zebys już zaraz miała wyniki I dawaj nam tu znać 😁
Ja dzisiaj zabiegany dzień, dopiero teraz zerknęłam na forum, tyle o ile przeleciałam kilka stron, ankieta zagłosowana 🤭
Ja od wczoraj taki płodny śluz, wg flo dzisiaj owulka ale jajnik żaden się nie odzywa, więc nie wiem co tam się dzieje, najwyżej w lutym będę wolnym strzelcem po raz pierwszy 😅🤷♀️
Dzisiaj ostatni dzień wypoczynku, wczoraj total leń, nawet z apartamentu nie wylazłam, ale wypoczęłam. Dzisiaj pojechaliśmy na termy do Bukowiny, potem na gubałówke i na Krupówki, ależ się wymęczyłam tym jeżdżeniem, bo od nas do zakopca 1,5h jazdy ale warto.
Wczoraj też dobre jaja, mieliśmy ochotę na małe co nieco, a młoda jak na złość zasnąć nie mogła, nie szło działać, się śmialiśmy, że chyba jednak nie chce rodzeństwa 🤭 finalnie się udało, ale było wesoło 🤣almost.there, DreamBee lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Granie w planszowki zawsze na topie, my ostatnio codziennie wieczorami coś gramy 🤭sandrac_94 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Ojej uwielbiam 😁 ja polecam splendor 😊sandrac_94, Deyansu lubią tę wiadomość
👶 2020 (13cs)
Starania o rodzeństwo (36cs)
👧
- hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ???
- sHSG ✅️
- maj - histeroskopia z biopsją
🧑
- badanie nasienia, hormony ✅️ -
Ooo, planszówki 🥰 my też ostatnio coraz więcej gramy i można się nieźle zresetować. Ja też polecam Splendor dla 2 osób i teraz w weekend graliśmy też w Everdell. Bardzo fajna gra i ładnie zrobiona.
almost.there, Darrika, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023
ona:
- suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
Ja piernicze ale leci czas. @Darrika dopiero jechałaś na urlop, a tu już powrót 😳 Mam nadzieję, że super spędziłaś czas i się za nami stęskniłaś. Czytam, że podziałane także było na bank miło.
@Karczoch odświeżam, bo czekam na Twoją betę 😃
Mi dziś kumpel polecił dwie planszówki bo też bardzo lubimy. Ostatnio non stop Monopoly na spotkaniach ze znajomymi. Dziś kumpel polecił Eksplodujące Kotki i Sabotażysta. Znacie bo jutro chyba zamówię na lutowy wypad w góry ze znajomymi?almost.there, Darrika lubią tę wiadomość
-
Siasi wrote:Ja piernicze ale leci czas. @Darrika dopiero jechałaś na urlop, a tu już powrót 😳 Mam nadzieję, że super spędziłaś czas i się za nami stęskniłaś. Czytam, że podziałane także było na bank miło.
@Karczoch odświeżam, bo czekam na Twoją betę 😃
Mi dziś kumpel polecił dwie planszówki bo też bardzo lubimy. Ostatnio non stop Monopoly na spotkaniach ze znajomymi. Dziś kumpel polecił Eksplodujące Kotki i Sabotażysta. Znacie bo jutro chyba zamówię na lutowy wypad w góry ze znajomymi?
Ja mam eksplodujące kotki, ale w sumie graliśmy w to może z dwa razy, a jeszcze mam edycję z jednorożcami i w to nigdy nie zagraliśmy. Polecam też że znajomymi skibo i bankrut, to mega tania gra ale fajnie rozbudza towarzystwo i jest śmiesznie 😅 jeszcze w sen często gramySiasi, kitka_ lubią tę wiadomość