X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Szkoda, bo mogłabyś sobie porównać jak to wyglądało przy poprzednich monitoringach, zweryfikowałabyś wtedy czy jest szansa że lekarz się pomylił ☹️ Będziesz wysyłać ten wynik lekarzowi?
    Tak, chce jej jutro wysłać na znanym lekarzu wynik i spytać jak go interpretować. Ona przyjmuje też w soboty więc może akurat jutro będzie dostępna i odpisze, taką mam nadzieje przynajmniej 🤞🏻

brilka, Belia lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 🧬 6 cm zdrowej córeczki 💛

preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Dziewczyny, ja niestety usłyszałam dzisiaj na wizycie, że ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu. Dostałam skierowanie do szpitala na indukcję poronienia. :(
    Ellevv, usuń proszę moje wiruski. Nie chcę takimi zarażać :(
    Jejku, co się dzieje na tym świecie, że tyle straconych ciąż 😰

Ściskam mocno kochana 🫂🫂🫂

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
  • Mstka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Dziewczyny, ja niestety usłyszałam dzisiaj na wizycie, że ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu. Dostałam skierowanie do szpitala na indukcję poronienia. :(
    Ellevv, usuń proszę moje wiruski. Nie chcę takimi zarażać :(

Strasznie mi przykro 😢 🫂

♀️27 ♂️ 27

➡️ 8cs

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza przykro mi 🫂

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny I miłego dnia, u mnie za oknem wnokncu trochę biało, chyba tylko na dwa dni B potem znowu cieplej, ale i tak się cieszę i to dobre rozpoczęcie dnia 😁

Wczoraj miałam dzień tragiczny, zmęczenie, nerwy, chyba pmsa epizod bo wkurzało mnie wszystko, ale położyłam się wcześniej spać i dzisiaj już super. Poza tym nadal względnie bezobjawowo się czuje, nawet żaden syfek ma nie wyskoczył na twarzy o dziwo, ale ciążowo też się nie czuje 🤷‍♀️

W ogóle muszę się pochwalić bo 10 dni temu się wzięłam za siebie z trzymaniem michy i wiadomo czasem sobie pozwoliłam na kawałek placka czy kostkę czekolady, ale 2 kg mi zeszło tej zgromadzonej wody i nie czuje się już taka spuchnięta ufff, teraz byle dalej się tego trzymać i tak powoli kilogram po kilogramie 🤞🤞🤞

Nayeli, emciak, DreamBee, Podrożniczka, Kaliope, Deyansu, brilka, Darka101, CrazyDaisy, Mstka, Olisska, Loraa, almost.there, Sanana, cysterka95, PaulinKA, Chochlik12, Pogubiona, dailydamn, Mardotka, Pacynka, Pdes, Maniaaa., AnitaK lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    @ brak, ciąży brak🤷‍♀️

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry😀

Dużo tu ostatnio smutnych wiadomości i mniej 🫛...może dzisiaj? Mamy jedną testującą więc mocno trzymam kciuki🤞
    Darrika trzymasz się do poniedziałku czy planujesz zatestować w weekend? Gratulacje za silną wolę i oby się ta tendencja utrzymała🙂

Ja mam wizytę w środę u lekarza i dowiem się czy owka była i kiedy. Ten cykl jest dziwny. Poprzedni był bezowulacyjny i wyszła spora torbiel krwotoczna, miałam bóle z tej strony gdzie ona jest (byla) a w tym cyklu brak klasycznego bólu jajnika w okolicach spodziewanej owulacji, bolały oba jajniki ale w taki trudny do opisania sposób... no nic, zobaczymy.

Belia, Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 pierwsza wizyta
  • emciak Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie - czy zarówno przed jak i po owulacji Wasze libido jest na podobnym poziomie? Podczas owulacji to wiadomo, że jest najwieksza ochota ale zauważyłam u siebie, że po owulacji seks mógłby dla mnie nie istnieć. Pierwsze dni cyklu i czas przed owu mam najbardziej aktywne, zastanawiam się czy tylko u mnie tak to wygląda. Przyjemnej soboty dla każdej z Was 😚

Rocznik '91
    6 CS 🪹

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

Czekam na Ciebie Bejbiku 👶
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Dzień dobry😀

Dużo tu ostatnio smutnych wiadomości i mniej 🫛...może dzisiaj? Mamy jedną testującą więc mocno trzymam kciuki🤞
    Darrika trzymasz się do poniedziałku czy planujesz zatestować w weekend? Gratulacje za silną wolę i oby się ta tendencja utrzymała🙂

Ja mam wizytę w środę u lekarza i dowiem się czy owka była i kiedy. Ten cykl jest dziwny. Poprzedni był bezowulacyjny i wyszła spora torbiel krwotoczna, miałam bóle z tej strony gdzie ona jest (byla) a w tym cyklu brak klasycznego bólu jajnika w okolicach spodziewanej owulacji, bolały oba jajniki ale w taki trudny do opisania sposób... no nic, zobaczymy.

Nie mam testu nawet więc nie skusi mnie wcześniej, chociaż dzisiaj wizyta w rossmanie bo nie mam szamponu i odżywki, ale nie kupię testu, nie chce 😅
    Jak w poniedziałek rano się obudzę i nie będzie 🩸 to dopiero pojadę kupić test po pracy i sikne wieczorem

DreamBee, Nayeli, Kirby lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    @ brak, ciąży brak🤷‍♀️

• izzou97 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ragazza bardzo mi przykro 🥺

@Sreberko bardzo się cieszę, że wracacie do domu, dużo o Was myślałam i ciągle trzymam kciuki 🫶🏻

@emcia ja mam dokładnie tak samo, po owulacji już prawie w ogóle żadnej ochoty nie mam, może to natura tak nas na przedłużenie gatunku ustawia 😅 i tak było zawsze, przed staraniami też

@Darrika ja również podziwiam za silną wolę i wstrzymywanie się z testowaniem 🥳

Uff, udało mi się nadrobić od wtorku. Musiałam oddać telefon do naprawy i niby tylko 3 dni i miałam jakiś zastępczy do dzwonienia i messengera, ale człowiek i tak jak bez ręki się czuł 🤡

Darrika, DreamBee, emciak, Sreberko lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
    📆 19.03 - jest serduszko ♥️
    📆 22.04/29.04 - kolejna wizyta/prenatalne

preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☕

Przytulam Wszystkie, które tego dziś potrzebują 🫂

Dziś w planach fryzjer, zakupy i być może malowanie sufitu w łazience tak dla odświeżenia 😉

Jutro mam zamiar ogarnąć chatę, schować już wszystkie ozdoby i akcenty świąteczne, bo ileż czasu można żyć w takim moodzie 😅

Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie ✊ i czekam na wysyp ⏸ 🙏

U mnie dziś 8 dc, czyli ostatni dzień przyjmowania aromka i czekam na owulkę 🤗

Miłego weekendu Dziewczyny 💝

Deyansu, Darrika, Nayeli, Olalexa, izzou97, dailydamn, kitka_, Mstka lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie - czy zarówno przed jak i po owulacji Wasze libido jest na podobnym poziomie? Podczas owulacji to wiadomo, że jest najwieksza ochota ale zauważyłam u siebie, że po owulacji seks mógłby dla mnie nie istnieć. Pierwsze dni cyklu i czas przed owu mam najbardziej aktywne, zastanawiam się czy tylko u mnie tak to wygląda. Przyjemnej soboty dla każdej z Was 😚

Hej. To normalne. Za popęd seksualny odpowiada testosteron (również obecny w organizmie kobiety), a także estrogen. Poziomy obydwu hormonów są najwyższe w pierwszej połowie cyklu i ogólnie okresie okoloowulacyjnym (taki sprytny ten nasz organizm, że sam wie, co i kiedy ;) ). Wraz ze wzrostem progesteronu (druga połowa cyklu odpowiedzialna za przygotowanie organizmu do ewentualnej ciąży) obniża się libido.

emciak, izzou97 lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch przykro mi :( kurcze, daj znać koniecznie jak Ci odpiszą z w sprawie tych wyników.

Darrika gratulacje! 2 kg w tak krótkim czasie to naprawdę super :)
    Ja mam znowu problem z wagą w odwrotną stronę. Bardzo się pilnuję, ale genetycznie po rodzicach mam po prostu szczęście, a do tego w pracy ciągle biegam i dużo stresu no i ciężko mi też utrzymać to BMI na stałym poziomie. Więcej stresu i od razu u mnie leci. Klinika pilnuje i mnie ważą przed każdą wizytą. Pamiętam jak nie chcieli mi kiedyś wydać leków, bo ważyłam 200 gramów za mało ;) to tak naprawdę szklanka wody lub duży banan. Gdybym wiedziała, to bym na prędkości coś opierdzielila w aucie na parkingu 😂Z jednej strony przesada, z drugiej rozumiem, że taki jest wymóg formalny i nie mogą za bardzo nic na to poradzić. Teraz się trzymam, żeby to BMI nie było niższe niż 19, ale naprawdę ciężko mi przytyć. Bardzo, bardzo bym chciała.

DreamBee idziesz jeszcze na monitoring i czy wspomagasz się Ovitrelle? Powodzenia! 🤞

Nayeli trzymam kciukasy za środę 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 09:01

Darrika, Nayeli lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie laski to nie jest kwestia cierpliwości czy silnej woli, a raczej kalkulacja. Skoro od 9 miesięcy mam @ punktualnie jak w zegarku, to po prostu szkoda mi nerwów na testowanie, jak w poniedziałek rano będzie sucho to coś jest na rzeczy i wtedy można śmigać po test 😁

Nayeli, DreamBee, ellevv, Pogubiona, izzou97, Księgowa, Mstka lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    @ brak, ciąży brak🤷‍♀️

• brilka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zaraz do lekarza z zapaleniem pęcherza 😬 Gorszego momentu na takie problemy niż tuż przed owulacją nie mogłam mieć 🫣

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla c1c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

30/04 - monitoring
    30/05 - konsultacja u dr Jarosz
    05/25 - IUI
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Idę zaraz do lekarza z zapaleniem pęcherza 😬 Gorszego momentu na takie problemy niż tuż przed owulacją nie mogłam mieć 🫣

O masz 😞 jak wirus grypy krąży po dzieciach i nie tylko, to tu na forum ,,wirus" zapalenia pęcherza. Współczuję. Ja na początku miesiąca też miałam i brałam 3 dni Cipronex i przeszło ale to był sam początek. Oby Ciebie też szybko puściło. Dużo wody z cytryną, żurawina i jakiś wspomagacz apteczny i będzie dobrze. Jak jesteś w okresie owulacyjnym to termofor jak najbardziej się przyda 😊

brilka lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 pierwsza wizyta
  • Belia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Przykro mi. Ja też tuż przed owulacja a moje przeziębienie przerodziło się w rotawirusa 🤮

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj powtórka badań z 2-5dc/ biocenoza/ MUCH
    🔜 czerwiec HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • brilka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia, współczuję 🫂 Mnie trochę to dobiło, bo pierwszy raz mam dwa pęcherzyki, jestem tuż po zastrzyku a tu produkcja potomka zamiast być przyjemnością to jest przeplatana myślą, że muszę do łazienki 😪 Jeszcze nawet owulacji nie miałam, a już mam poczucie że nic z tego nie będzie przez to 🫠

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla c1c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

30/04 - monitoring
    30/05 - konsultacja u dr Jarosz
    05/25 - IUI
  • Belia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Belia, współczuję 🫂 Mnie trochę to dobiło, bo pierwszy raz mam dwa pęcherzyki, jestem tuż po zastrzyku a tu produkcja potomka zamiast być przyjemnością to jest przeplatana myślą, że muszę do łazienki 😪 Jeszcze nawet owulacji nie miałam, a już mam poczucie że nic z tego nie będzie przez to 🫠
    Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj powtórka badań z 2-5dc/ biocenoza/ MUCH
    🔜 czerwiec HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • Izkawik Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny nie udzielalam sie kilka dni ale was czytalam. Mala byla troche chora ja do pracy i nie mialam Jak pisac bo forum mam tylko na tablecie a mala jak go widzi to oczy Jak 5 zlotych i potem caly dzien meczy 😅

Bylo pare smutnych historii za wszystkie tule, i dalo mi tez troche do myslenia, czy jakby sie udalo to tym razem nie powiedziec tego pozniej w pracy. W pierwszej ciazy chyba juz 5 tyg wiedzieli, ale ze mialam urlop to dopiero po urlopie mialam rozmowe z lekarzem w pracy i po tygodniu siedzialam juz w domu. A teraz Tak czytam i widze, ze jednak zawsze moze sie cos zdarzyc i potem praktycznie wszyscy by wiedzieli. Nie wiem i Tak musi sie najpierw udac. U mnie wczoraj owulka, dzialalismy w mezem wiec teraz czekac na testowanie. Mysle ze bede 22.01 testowac. A Tak zycze wam milego weekendu dziewczyny

DreamBee, Mstka lubią tę wiadomość

6cs

09.2022 👧
  • Izkawik Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

U mnie po owulacji, tez zazwyczaj sie nie chce. A czasami i w ciagu ciezko. wczoraj wieczorem to juz bylam taka padnieta, a jeszcze corka zasnela dopiero po 22 drugiej a tu trzeba bylo jeszcze dzialac. Wiec mam nadzieje ze juz wkoncu cos wyjdzie.

6cs

09.2022 👧
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ