X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Do oporu, pół roku byłam bo no później już w ciąży, ale dalej od psychiatry brałam l4, miałam też komisję ZUS w trakcie i w sumie nie brałam l4 od ginekologa, żeby mieć furtkę awaryjna jak ZUS się wysra na mnie i mi powie, że psychicznie ok do roboty, na szczęście to mnie ominęło bo tam się rozpłakałam i zrobiłam szopkę, aczkolwiek lekarz straszny chuj i gbur, ja zaburzenia natury psychiatrycznej a oceniał mnie chirurg 😅 a już wtedy nie miałam do czego wracać i szukam też chyba z miesiąc wcześniej właśnie na macierzyński już żeby mieć ciągłość bo l4 byłam już orzed ciąża.

Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że od 2022 roku okres L4 się sumuje niezależnie od tego z jakiego powodu zostało wystawione zwolnienie (o ile pomiędzy zwolnieniami nie było odpowiedniej przerwy). Więc długie L4 od psychiatry a potem przejście na L4 z powodu ciąży może spowodować, że wyczerpie się okres zasiłkowy.

CrazyDaisy lubi tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    07.03 - I prenatalne - wszystko ok 🤩
    09.05 - II prenatalne ⏳

preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope 😍 Kochany, piękny szkrab! I ma wspaniałych psich rodziców.
    Moje dwa kundelki całują ten piękny pyszczek 😍

Kaliope lubi tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To będzie nasza wiosna 🫵
    ⏸️ 20.04, 9dpo.
    💌 22.04 11dpo = beta 22, prog 13.2
    Zostań z Nami 🌷

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ Są dwa wilki które zawsze ze sobą walczą. Pierwszy jest ciemnością i rozpaczą. Drugi światłem i nadzieją.
    Który wilk wygra?
    Wygra ten którego nakarmisz.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:
    Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że od 2022 roku okres L4 się sumuje niezależnie od tego z jakiego powodu zostało wystawione zwolnienie (o ile pomiędzy zwolnieniami nie było odpowiedniej przerwy). Więc długie L4 od psychiatry a potem przejście na L4 z powodu ciąży może spowodować, że wyczerpie się okres zasiłkowy.

A to się nie sumowało zawsze, że masz te 180 dni i kropka nie ważne od kogo i na co?
    Mi chodziło o to, że jakby trzymałam ciągłość u psychiatry, bo jak wtedy na komisji ten dzban chirug by uznał, że mam wracać do pracy jak się l4 skończy, do bym poszła do ginekologa i kontynuowała dalej zwolnienie, mi się te 180 dni kończyło jakiś miesiąc przed terminem porodu i pamiętam, że dlatego właśnie wybierałam wcześniej macierzyński urlop zanim urodziłam

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    @ brak, ciąży brak🤷‍♀️

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Byłam na USG, 3 dzień cyklu, a tam koło mojej cysty na prawym jajniku druga taka sama 2cm, czyli mi pęcherzyk nie peknal z prawego, tylko z lewego bo miałam obustronnie…
    I przez to te cysty zajmują jajnik i jest tylko 1 pęcherzyk antralny… Może dlatego miałam w 10dpo estradiol 140… eh mam czekać na wyniki krwi i chyba dostanę coś na wchłonięcie mam nadzieję :/ co za dzień :/

Jejciu, biedna :( na pewno Cię to ciągnie. Mam nadzieję, że wchłonie się samo, tak jak u mnie.
    Wiesz co, z tym estradiolem to jest tak, że on przyrasta najpierw bardzo pomalutku, a wraz ze wzrostem pęcherzyka właśnie pomiędzy 10 a 14 dniem cyklu (przy cyklach 28 dniowych lub zbliżonych do tego) mocno. Ten wzrost przed tuż przed samą owulacją może się nawet podwoić- tak tłumaczyła mi lekarka i jak oglądałam wykresy dostępne w sieci, to mogłoby się to zgadzać. Ta owulacja z lewego mogła być efektywna.

Slava lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko, jak przeczytałam Twoją wiadomość to pomyślałam: uffff 🥰
    Wiem, że i tak przeszłaś niedawno wiele, psychicznie i fizycznie, więc wypoczywaj! Masz dla kogo walczyć!

Sreberko lubi tę wiadomość

preg.png
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko cieszę się że się odezwałaś ❤️🍀🍀 Nudnej ciąży!!!

Sreberko lubi tę wiadomość

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Liliuszka_2024 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    Przypomnisz mi, kiedy masz spodziewaną datę @? :)
    Póki nie ma 🩸 lub nie wyjdzie beta bliska zeru koło 12-14dpo to zawsze mam jakąś nadzieję :)

Ad. Placzliowci to ostatnie dwa miesiące płakałam nawet na memach z dziećmi i zwierzakami 😅 zdecydowanie poproszę o innego proga teraz.

W ogóle dziewczyny, czasem mam wyrzuty sumienia, że tak się często żale i może za dużo prywaty pisze, ale to forum pozwoliło mi przetrwać ostatnie niełatwe 2 miesiące. Wszystkie smutne wydarzenia z ostatniego roku + ogromna jazda hormonalna przez ostatnie dwa miesiące - gdyby nie nasz mały "Sabat Ovulantek" byłoby mi ciężko to przejść ♥️

Za jakiś czas na pewno w planach dłuższą terapia by się poskładać, ale ze względu na przeprowadzkę, która non stop się opóźnia (z północy na wschód Polski) nie chciałam się zapisywać jeszcze do kogoś na stałe. Plus idzie mi sporo kasy na medyczne badania i klinike, więc też muszę pamiętać o budżecie domowym.

Dzięki, że jesteście i tworzycie tutaj fajna grupę wsparcia! :)

Mam dostać @ w tą niedzielę więc chwilą moment i powinna być.

Wysłany: 10 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    @ Lisik 👊🏼fajnie, że nie jestem sama 😊
    @Liliuszka_2024 zapraszamy częściej, z pewnością mniej turystów niż w Tatrach czy Karkonoszach😁może małpa jednak nie przyjdzie, a jeśli to oby była łagodna i ten cykl zakończył się dwoma grubymi krechami🤞🏼
    @Sreberko bardzo się cieszę, odetchnęłaś z ulgą😊dużo zdrówka i dbaj o siebie i Okruszka❤️
    @Slava tule i oby się to szybko wchłonęło!
    @Kaliope ale masz cudnego psiaka😍
    @Pogubiona trzymaj się kochana! Góry i doły towarzyszą nam wszystkim. Jak potrzebujesz to się żal, jak jest Ci wesoło to dziel się z nami, może będzie ciut łatwiej😊
    Oj mój też nakręcony, że może nie przyjdzie ale szczerze mówiąc nie jestem tak nastawiona jak on... no cóż...

To prawda dużo mnie turystów. A tereny mi się bardzo podobają. Mieliśmy wyskoczyć tydzień temu ale się nie udało...

Nayeli lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Tak, to moja grubcia. Jest cudowna i jedyna w swoim rodzaju. Odkąd ma problemy neurologiczne i z łapkami, przestaliśmy latać i podróżuje z nami w specjalnym plecaku ❤️

774d83e54bab1.jpghttps://zapodaj.net/plik-zqbNodAZOp
    Kaliope super podróżniczka. Ja mam 3 yorki 🤣🫣 uwielbiają podroze autem 🤣

Kaliope lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:
    Okres ciąży otwiera nowy okres zasiłkowy, który trwa 270 dni, o ile przerwa od poprzedniego L4 (nie dotyczące ciąży) wynosiła co najmniej 1 dzień (czyli nie trzeba spełnić tego wymogu 60 dni przerwy). Mówi o tym wprost art.9 ust 2 ustawy zasiłkowej: "do okresu zasiłkowego wlicza się okresy poprzednich niezdolności do pracy, jeżeli przerwa pomiędzy ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności do pracy nie przekraczała 60 dni. Do okresu zasiłkowego nie wlicza się okresów niezdolności do pracy przypadających przed przerwą nie dłuższą niż 60 dni, jeżeli po przerwie niezdolność do pracy wystąpiła w trakcie ciąży".

truskawki981 lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ragazza Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja niestety usłyszałam dzisiaj na wizycie, że ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu. Dostałam skierowanie do szpitala na indukcję poronienia. :(
    Ellevv, usuń proszę moje wiruski. Nie chcę takimi zarażać :(

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    Antykoagulant tocznia
    Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Dziewczyny, ja niestety usłyszałam dzisiaj na wizycie, że ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu. Dostałam skierowanie do szpitala na indukcję poronienia. :(

przykro mi, przytulam 🫂

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
    03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀

zmiana na klinikę prywatną ❔➡️ maj
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

Przytulam bardzo mocno 🫂🫂🫂

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Acard75

"I to kiedyś minie..."
  • Hope🍀 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

Bardzo przykro słyszeć takie wieści 😔
    W takiej sytuacji żadne słowa nie pomogą …
    Trzymaj się 🫂

👶 2020 (13cs)
    Starania o rodzeństwo (35cs)
    👧
    - hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ???
    - sHSG ✅️
    - maj - histeroskopia z biopsją

🧑
    - badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️)
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

Przytulam najmocniej jak umiem🫂 ☹️ trudno coś napisać w takiej sytuacji... bądź dzielna. Mam nadzieję, że bliscy Cię wspierają.

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 pierwsza wizyta
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

Przykro mi... Wiem, że teraz trudno w to uwierzyć, ale przeszłam przez to samo i uwierz mi - w końcu wyjdzie słońce. Tymczasem dużo siły i nadziei życzę!

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

Tak mi przykro 😞 trzymaj się, przesyłam dużo sił kochana 🫂🫂🫂

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    @ brak, ciąży brak🤷‍♀️

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

Bardzo mi przykro 😞 przesyłam dużo siły i spokoju w tych trudnych chwilach 🫂

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN III st.
    📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

Bardzo mi przykro 😢 przytulam mocno 🫂 nie wyobrażam sobie nawet jaki to ból.

13cs
    👫27
    13.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron ✅
    TSH 0,916 --> 3,5
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

Przytulam 🫂
    Ciężko coś napisać
    Trzymaj się dzielnie

Oj nie rozpieszcza Nas ten styczeń 🥺

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ