Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:Do oporu, pół roku byłam bo no później już w ciąży, ale dalej od psychiatry brałam l4, miałam też komisję ZUS w trakcie i w sumie nie brałam l4 od ginekologa, żeby mieć furtkę awaryjna jak ZUS się wysra na mnie i mi powie, że psychicznie ok do roboty, na szczęście to mnie ominęło bo tam się rozpłakałam i zrobiłam szopkę, aczkolwiek lekarz straszny chuj i gbur, ja zaburzenia natury psychiatrycznej a oceniał mnie chirurg 😅 a już wtedy nie miałam do czego wracać i szukam też chyba z miesiąc wcześniej właśnie na macierzyński już żeby mieć ciągłość bo l4 byłam już orzed ciąża.
Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że od 2022 roku okres L4 się sumuje niezależnie od tego z jakiego powodu zostało wystawione zwolnienie (o ile pomiędzy zwolnieniami nie było odpowiedniej przerwy). Więc długie L4 od psychiatry a potem przejście na L4 z powodu ciąży może spowodować, że wyczerpie się okres zasiłkowy.CrazyDaisy lubi tę wiadomość
-
Kaliope 😍 Kochany, piękny szkrab! I ma wspaniałych psich rodziców.
Moje dwa kundelki całują ten piękny pyszczek 😍Kaliope lubi tę wiadomość
🧩 11cs o brakującego puzzelka. To będzie nasza wiosna 🫵
⏸️ 20.04, 9dpo.
💌 22.04 11dpo = beta 22, prog 13.2
Zostań z Nami 🌷
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ Są dwa wilki które zawsze ze sobą walczą. Pierwszy jest ciemnością i rozpaczą. Drugi światłem i nadzieją.
Który wilk wygra?
Wygra ten którego nakarmisz. -
truskawki981 wrote:Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że od 2022 roku okres L4 się sumuje niezależnie od tego z jakiego powodu zostało wystawione zwolnienie (o ile pomiędzy zwolnieniami nie było odpowiedniej przerwy). Więc długie L4 od psychiatry a potem przejście na L4 z powodu ciąży może spowodować, że wyczerpie się okres zasiłkowy.
A to się nie sumowało zawsze, że masz te 180 dni i kropka nie ważne od kogo i na co?
Mi chodziło o to, że jakby trzymałam ciągłość u psychiatry, bo jak wtedy na komisji ten dzban chirug by uznał, że mam wracać do pracy jak się l4 skończy, do bym poszła do ginekologa i kontynuowała dalej zwolnienie, mi się te 180 dni kończyło jakiś miesiąc przed terminem porodu i pamiętam, że dlatego właśnie wybierałam wcześniej macierzyński urlop zanim urodziłam
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Slava wrote:Byłam na USG, 3 dzień cyklu, a tam koło mojej cysty na prawym jajniku druga taka sama 2cm, czyli mi pęcherzyk nie peknal z prawego, tylko z lewego bo miałam obustronnie…
I przez to te cysty zajmują jajnik i jest tylko 1 pęcherzyk antralny… Może dlatego miałam w 10dpo estradiol 140… eh mam czekać na wyniki krwi i chyba dostanę coś na wchłonięcie mam nadziejęco za dzień
Jejciu, biednana pewno Cię to ciągnie. Mam nadzieję, że wchłonie się samo, tak jak u mnie.
Wiesz co, z tym estradiolem to jest tak, że on przyrasta najpierw bardzo pomalutku, a wraz ze wzrostem pęcherzyka właśnie pomiędzy 10 a 14 dniem cyklu (przy cyklach 28 dniowych lub zbliżonych do tego) mocno. Ten wzrost przed tuż przed samą owulacją może się nawet podwoić- tak tłumaczyła mi lekarka i jak oglądałam wykresy dostępne w sieci, to mogłoby się to zgadzać. Ta owulacja z lewego mogła być efektywna.Slava lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola
-
Pogubiona wrote:Przypomnisz mi, kiedy masz spodziewaną datę @?
Póki nie ma 🩸 lub nie wyjdzie beta bliska zeru koło 12-14dpo to zawsze mam jakąś nadzieję
Ad. Placzliowci to ostatnie dwa miesiące płakałam nawet na memach z dziećmi i zwierzakami 😅 zdecydowanie poproszę o innego proga teraz.
W ogóle dziewczyny, czasem mam wyrzuty sumienia, że tak się często żale i może za dużo prywaty pisze, ale to forum pozwoliło mi przetrwać ostatnie niełatwe 2 miesiące. Wszystkie smutne wydarzenia z ostatniego roku + ogromna jazda hormonalna przez ostatnie dwa miesiące - gdyby nie nasz mały "Sabat Ovulantek" byłoby mi ciężko to przejść ♥️
Za jakiś czas na pewno w planach dłuższą terapia by się poskładać, ale ze względu na przeprowadzkę, która non stop się opóźnia (z północy na wschód Polski) nie chciałam się zapisywać jeszcze do kogoś na stałe. Plus idzie mi sporo kasy na medyczne badania i klinike, więc też muszę pamiętać o budżecie domowym.
Dzięki, że jesteście i tworzycie tutaj fajna grupę wsparcia!
Mam dostać @ w tą niedzielę więc chwilą moment i powinna być. -
Nayeli wrote:@ Lisik 👊🏼fajnie, że nie jestem sama 😊
@Liliuszka_2024 zapraszamy częściej, z pewnością mniej turystów niż w Tatrach czy Karkonoszach😁może małpa jednak nie przyjdzie, a jeśli to oby była łagodna i ten cykl zakończył się dwoma grubymi krechami🤞🏼
@Sreberko bardzo się cieszę, odetchnęłaś z ulgą😊dużo zdrówka i dbaj o siebie i Okruszka❤️
@Slava tule i oby się to szybko wchłonęło!
@Kaliope ale masz cudnego psiaka😍
@Pogubiona trzymaj się kochana! Góry i doły towarzyszą nam wszystkim. Jak potrzebujesz to się żal, jak jest Ci wesoło to dziel się z nami, może będzie ciut łatwiej😊
To prawda dużo mnie turystów. A tereny mi się bardzo podobają. Mieliśmy wyskoczyć tydzień temu ale się nie udało...Nayeli lubi tę wiadomość
-
Kaliope wrote:Tak, to moja grubcia. Jest cudowna i jedyna w swoim rodzaju. Odkąd ma problemy neurologiczne i z łapkami, przestaliśmy latać i podróżuje z nami w specjalnym plecaku ❤️
https://zapodaj.net/plik-zqbNodAZOp
Kaliope lubi tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że od 2022 roku okres L4 się sumuje niezależnie od tego z jakiego powodu zostało wystawione zwolnienie (o ile pomiędzy zwolnieniami nie było odpowiedniej przerwy). Więc długie L4 od psychiatry a potem przejście na L4 z powodu ciąży może spowodować, że wyczerpie się okres zasiłkowy.
truskawki981 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja niestety usłyszałam dzisiaj na wizycie, że ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu. Dostałam skierowanie do szpitala na indukcję poronienia.
Ellevv, usuń proszę moje wiruski. Nie chcę takimi zarażać31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Antykoagulant tocznia
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Ragazza wrote:Dziewczyny, ja niestety usłyszałam dzisiaj na wizycie, że ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu. Dostałam skierowanie do szpitala na indukcję poronienia.
Ellevv, usuń proszę moje wiruski. Nie chcę takimi zarażać
przykro mi, przytulam 🫂starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀
zmiana na klinikę prywatną ❔➡️ maj -
Ragazza wrote:Dziewczyny, ja niestety usłyszałam dzisiaj na wizycie, że ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu. Dostałam skierowanie do szpitala na indukcję poronienia.
Przytulam bardzo mocno 🫂🫂🫂👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Acard75
Bardzo przykro słyszeć takie wieści 😔
W takiej sytuacji żadne słowa nie pomogą …
Trzymaj się 🫂👶 2020 (13cs)
Starania o rodzeństwo (35cs)
👧
- hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ???
- sHSG ✅️
- maj - histeroskopia z biopsją
🧑
- badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️) -
Przytulam najmocniej jak umiem🫂 ☹️ trudno coś napisać w takiej sytuacji... bądź dzielna. Mam nadzieję, że bliscy Cię wspierają.👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Przykro mi... Wiem, że teraz trudno w to uwierzyć, ale przeszłam przez to samo i uwierz mi - w końcu wyjdzie słońce. Tymczasem dużo siły i nadziei życzę! -
Tak mi przykro 😞 trzymaj się, przesyłam dużo sił kochana 🫂🫂🫂34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Bardzo mi przykro 😞 przesyłam dużo siły i spokoju w tych trudnych chwilach 🫂👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Bardzo mi przykro 😢 przytulam mocno 🫂 nie wyobrażam sobie nawet jaki to ból.13cs
👫27
13.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron ✅
TSH 0,916 --> 3,5
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6, -
nick nieaktualnyRagazza wrote:Dziewczyny, ja niestety usłyszałam dzisiaj na wizycie, że ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu. Dostałam skierowanie do szpitala na indukcję poronienia.
Przytulam 🫂
Ciężko coś napisać
Trzymaj się dzielnie
Oj nie rozpieszcza Nas ten styczeń 🥺