Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaliope wrote:Dziękuję Choinka❤️jestem już w domku. Tu mi lepiej. Mam mojego psa pod bokiem i męża, który naprawdę się troszczy. Ból znośny- jestem na antybiotykach i przeciwbólowych, ale najgorsze (chyba) za mną.
, dawaj znać jak się czujesz
Kaliope lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
@ellevv Proszę o wpisanie na testowanie 31.01.
W tym miesiącu nie testowałam z Wami bo @ przyszła 8dni przed terminem. A nóż 31.01 będzie 27dc więc dla sportu zatestuje 🤣😊ellevv lubi tę wiadomość
🧩 11cs o brakującego puzzelka. To będzie nasza wiosna 🫵
⏸️ 20.04, 9dpo.
💌 22.04 11dpo = beta 22, prog 13.2
Zostań z Nami 🌷
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ Są dwa wilki które zawsze ze sobą walczą. Pierwszy jest ciemnością i rozpaczą. Drugi światłem i nadzieją.
Który wilk wygra?
Wygra ten którego nakarmisz. -
Nayeli wrote:@Darrika w takim razie dużo śniegu i wytchnienia Ci życzę 😊żeby ten pobyt wywołał u Ciebie dużo pozytywnych emocji i dostarczył energii do starań 😁my zmieniliśmy trochę plany i nie wybierzemy się w góry ale za to w wakacje planujemy urlop w Szkocji i tam połazimy wśród wrzosowych pagórków 😁nasze miasto otaczają góry (niskie bo świętokrzyskie) ale jak spadnie śnieg to też wybierzemy się na traskę 😊
Polubiłam bo ja też ze Świętokrzyskiego ☺️Nayeli, Pdes lubią tę wiadomość
13cs
👫27
13.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron ✅
TSH 0,916 --> 3,5
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6, -
Melduję, że dostałam zielone światło i wracam do domu. Obraz usg wygląda lepiej. Serduszko bije i jest całe 0,84 cm Cudu ❤️ leżące L4, leki i kontrola u prowadzącego za 2 tygodnie. Dziękuję za trzymanie kciuków ❤️
Choinka123, PaulinKA, White1, Pacynka, Darrika, Pogubiona, Darka101, Siasi, Księgowa, Loraa, Ann35, Mardotka, Lisik, snieżka, Chochlik12, grazka0022, Marcia03, CrazyDaisy, Kaliope, Cel95, flotek, Slava, AnMiPe, Tarisal, AnitaK, Hope🍀, Azalea 🌸, Deyansu, Runnerka, Kirby, Olisska, drewkowa9494, Belia, onalola, angieDream, brilka, Paulina66, ellevv, almost.there, Nayeli, cysterka95, JustaS1111, Woszka, Diancia99, truskawki981, Judyta_, Płotka, Olalexa, dailydamn, DreamBee, kitka_, aAleksandra, Sosenka93, kasialinkaa, a_aandzela, Monini15, Olo323, Mstka, CieplaHerbata, Saule, Pdes, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Sreberko wrote:Melduję, że dostałam zielone światło i wracam do domu. Obraz usg wygląda lepiej. Serduszko bije i jest całe 0,84 cm Cudu ❤️ leżące L4, leki i kontrola u prowadzącego za 2 tygodnie. Dziękuję za trzymanie kciuków ❤️
Chochlik12, Sreberko, Deyansu, Kirby lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta + Zivafert -
Sreberko! Trzymajcie się, leżakujcie i rośnijcie zdrowo! Oby teraz było nuuudnooo i nieciekawie przez cale 9 miesięcy
Sreberko, Deyansu, Olo323 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto pasożyta, przeleczone, badania do powtórzenia
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Chochlik12 wrote:A jak długo byłaś na takim l4?
Do oporu, pół roku byłam bo no później już w ciąży, ale dalej od psychiatry brałam l4, miałam też komisję ZUS w trakcie i w sumie nie brałam l4 od ginekologa, żeby mieć furtkę awaryjna jak ZUS się wysra na mnie i mi powie, że psychicznie ok do roboty, na szczęście to mnie ominęło bo tam się rozpłakałam i zrobiłam szopkę, aczkolwiek lekarz straszny chuj i gbur, ja zaburzenia natury psychiatrycznej a oceniał mnie chirurg 😅 a już wtedy nie miałam do czego wracać i szukam też chyba z miesiąc wcześniej właśnie na macierzyński już żeby mieć ciągłość bo l4 byłam już orzed ciąża.34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Sreberko wrote:Melduję, że dostałam zielone światło i wracam do domu. Obraz usg wygląda lepiej. Serduszko bije i jest całe 0,84 cm Cudu ❤️ leżące L4, leki i kontrola u prowadzącego za 2 tygodnie. Dziękuję za trzymanie kciuków ❤️
Cudowne wieści, pięknie i oby tylko do przodu, rośnijcie w zdrówku i spokojnie 🤞😍Sreberko, Deyansu lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Sreberko, wspaniale! Oby juz koniec złych przygód ❤️
Sreberko, Deyansu lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Co do pracy to ja też się kiedyś bardzo przejmowałam, na l4 było mi ciężko chodzić, szłam gdy serio musiałam, ale później zdałam sobie sprawę z tego, że jestem taka zapchaj dziura, powiedziałam dość. Zmieniłam pracę teraz mam bardzo luźne podejście, zmieniły mi się priorytety, właśnie zawsze myślę, że „dobry pracownik” na nagrobku nikt mi nie napisze.
AnMiPe, Deyansu, almost.there lubią tę wiadomość
-
Sreberko fajnie, że już jesteś w domu 🫂
Sreberko lubi tę wiadomość
-
Kaliope z taką obstawą na pewno szybko dojdziesz do siebie ☺️ (domniemam, że ten cudny piesek z awatara to Twój)
Kaliope lubi tę wiadomość
-
Nayeli wrote:@Darrika w takim razie dużo śniegu i wytchnienia Ci życzę 😊żeby ten pobyt wywołał u Ciebie dużo pozytywnych emocji i dostarczył energii do starań 😁my zmieniliśmy trochę plany i nie wybierzemy się w góry ale za to w wakacje planujemy urlop w Szkocji i tam połazimy wśród wrzosowych pagórków 😁nasze miasto otaczają góry (niskie bo świętokrzyskie) ale jak spadnie śnieg to też wybierzemy się na traskę 😊
Nie wiem czemu ale uwielbiam góry świętokrzyskie bardzo mi się podobają tereny i okolice 🤣😉Nayeli lubi tę wiadomość
-
👩34 👨39
9 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Ferrytyna 26 ❌
MTHFR C677T homo
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
@Sreberko, super, że jesteście już z Okruszkiem w domu ♥️
@ellevv, poproszę o wpisanie 🩸smutno nie jest, bo po becie już wiedziałam, że tak będziewychodzę z założenia, że wiadomość dobra, czy zła, ale lepsza niż czekanie w niepewności!
Skupiam się ostatnie dni na zdrowiu fizycznym i psychicznym, zmianach małych i dużych (te ostatnie powolutku), więc zajmuje czymś głowę.
W przyszłym miesiącu mam możliwość pojechać służbowo na parę dni do UK, ale już w głowie myśli pt. a co jak się uda i dostanę tam krwawienia?
Ale mówię sobie, że jakieś ubezpieczenie służbowe mam, po angielsku się dogadam i wiem, jak wygląda tamtejszy SOR (akurat dorwało mnie tam kiedyś paskudne zapalenie pęcherza z krwią, a że pierwszy raz coś takiego widziałam to poszłam sprawdzić trochę spanikowana 😅).
Więc chyba potwierdzę podróż - poleżę sobie przynajmniej parę wieczorów w fajnym hotelu, a po pracy zobaczę dawno niewidzianych znajomychWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 13:08
Darrika, ellevv, almost.there, Sreberko, Olo323 lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Acard75
Sreberko cudowne wiesci ❤️ nadal trzymamy kciuki do nastepnej wizyty, a Ty lez, odpoczywaj, niech domownicy o Ciebie dbaja jak tylko umieja najlepiej 🫂Deyansu, Sreberko lubią tę wiadomość
35 👩 40 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Ach, zapomniałam napisać.
@ellevv możesz wpisać mi @ bo dzisiaj lunęło, jak zwykle 4 dnia po odstawieniu cyclogestu. Ale z dobrym humorem startuję nowy cykl.
ellevv, almost.there lubią tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
@Sreberko cudowna wiadomość 🥰 teraz tylko nudnej i spokojnej ciąży, ale pozwolisz, że 🤞 jeszcze potrzymam za Ciebie i okruszka
@Kaliope w domu najlepiej, a z dobra opieka to już prawie raj, wyleguj się i wracaj do sił
@AnMiPe jeśli mogę doradzić to jeśli Cie złapie jeszcze raz -oby nigdy więcej, to zrób posiew najpierw, a później antybiotyk, bo np jeśli masz bakterie e. Coli, która wywołuje zapalenie to jest na to szczepionka , zdrówkaDeyansu, Sreberko, AnMiPe lubią tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Sreberko cudowne wieści
Apropo L4, ja przed pierwszą ciążą, też w ogóle nie chodziłam na zwolnienie. W 6 miesiącu ciąży, lekarz wysłał mnie do szpitala i z rykiem oddawałam zwolnienie do pracodawcyteraz już nie mam tego problemu
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Siasi wrote:@ellevv Proszę o wpisanie na testowanie 31.01.
W tym miesiącu nie testowałam z Wami bo @ przyszła 8dni przed terminem. A nóż 31.01 będzie 27dc więc dla sportu zatestuje 🤣😊Pogubiona, ellevv, Siasi lubią tę wiadomość
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 38+6 3720g 51cm
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne +wyniki pappa, nipty