Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Choinka123 wrote:Zgadzam się z Tobą w 100%
Jak się czujesz po zabiegu? Wychodzisz dziś do domu czy zostajesz na obserwację?Darrika, Ann35, Deyansu, Choinka123, AnMiPe, Slava, Olisska, Mstka lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola
-
Kaliope wrote:Dziękuję Choinka❤️jestem już w domku. Tu mi lepiej. Mam mojego psa pod bokiem i męża, który naprawdę się troszczy. Ból znośny- jestem na antybiotykach i przeciwbólowych, ale najgorsze (chyba) za mną.
Kaliope lubi tę wiadomość
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 38+6 3720g 51cm
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne +wyniki pappa, nipty
💊 Femibion 1 bez jodu, omega3, Tardyferon
-
AnMiPe wrote:O nieee, nie chciałam zarazić! 😭 dla pocieszenia - po dwóch dawkach leku już mi lepiej, sikam mniej, krwi nie ma, gorączki też, więc mam nadzieję, że u Ciebie szybko też się skończy ❤️Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
20.03.2025 ⏸️- beta 233
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola
-
Chochlik12 wrote:Ja również się wypowiem do tematu L4.
Ja rzadko biorę, zazwyczaj na badania biorę urlop albo po prostu urywam się wcześniej z pracy i obrabiam później. Ale mój stan psychiczny to mojej firmie jest bardzo słabyjestem tam już 3 lata i mam dosyć - dałam sobie deadline na wytrzymanie tam do przełomu lutego/marca i zastanawiam się co dalej… mobbing, chaotyczne zwolnienia, zabieranie benefitów, niemiłe relacje z przełożonym sprawiają że nie patrzę na to miejsce „sympatycznie” i szczerze? Rozważam pójście do psychiatry po zwolenienie l4 na jakiś czas… żeby nagle nie stracić źródła utrzymania. Jest to wszystko bardzo ciężkie, ale nie potrafię być wobec mojego pracodawcy lojalna skoro on tak wiele razy zachował się nielojalnie wobec mnie. Szukam w tym mądrości, ale wczoraj przepłakałam kolejne pół wieczoru i nie widzę rządnego lepszego rozwiązania. Przeżywam załamanie z tym wszystkim związane. 🥲 czuję, że po odejściu nie dam rady od razu szukać pracy, jestem poturbowana i chcę się przebranżowić, bo w moim zawodzie jest bardzo dużo stresu i rozmów z wysokim „biznesem”, które nie są proste. Dlatego potrzebuję chwili na odpoczynek - w poszanowaniu mojego ciała, żeby pozbyć się chociaż somatycznych objawów, lęków itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 11:50
Darrika, Chochlik12, Deyansu, AnMiPe, Siasi, almost.there, Olo323 lubią tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
Dziewczyny , czy wytłumaczycie mi łopatologicznie jak wygląda cykl bezowulacyjny na wykresie, na co zwracać uwagę i czy moje niskie temperatury są czegoś objawem ?
Mam 27 stycznia termin u gina, akurat będę 7-8 dpo, widziałam gdzieś że warto zrobić proga ? Tylko pytanie czy mi zrobą bo ja to w DE mieszkam i tu się doprosić o badanie krwi to czasami walka z wiatrakami 🤪
Cykle mam regularne , ostatnie dwa skróciły mi się o 1 dzień (27) testy owulacyjne i uchodzą w odpowiednim czasie pozytywne. Czy może tak mam , że po owulacji nie ma jakiegoś mega skoku ?
Dodam że mam gravesa basedowa, tsh w normie od dłuższego czasu , co pół roku robię kontrolne badanie krwi, i robią mi tylko same TSH i nic więcej więc elo 😅
I biorę zastrzyki Erenumab raz w miesiącu na migreny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 11:42
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
-
Chochlik12 wrote:Ja również się wypowiem do tematu L4.
Ja rzadko biorę, zazwyczaj na badania biorę urlop albo po prostu urywam się wcześniej z pracy i obrabiam później. Ale mój stan psychiczny to mojej firmie jest bardzo słabyjestem tam już 3 lata i mam dosyć - dałam sobie deadline na wytrzymanie tam do przełomu lutego/marca i zastanawiam się co dalej… mobbing, chaotyczne zwolnienia, zabieranie benefitów, niemiłe relacje z przełożonym sprawiają że nie patrzę na to miejsce „sympatycznie” i szczerze? Rozważam pójście do psychiatry po zwolenienie l4 na jakiś czas… żeby nagle nie stracić źródła utrzymania. Jest to wszystko bardzo ciężkie, ale nie potrafię być wobec mojego pracodawcy lojalna skoro on tak wiele razy zachował się nielojalnie wobec mnie. Szukam w tym mądrości, ale wczoraj przepłakałam kolejne pół wieczoru i nie widzę rządnego lepszego rozwiązania. Przeżywam załamanie z tym wszystkim związane. 🥲 czuję, że po odejściu nie dam rady od razu szukać pracy, jestem poturbowana i chcę się przebranżowić, bo w moim zawodzie jest bardzo dużo stresu i rozmów z wysokim „biznesem”, które nie są proste. Dlatego potrzebuję chwili na odpoczynek - w poszanowaniu mojego ciała, żeby pozbyć się chociaż somatycznych objawów, lęków itp.
Każda zmiana stanowiska- choćby na mniej płatne- w Twojej sytuacji będzie zmianą na lepsze. Uważam, że dobrze zrobisz, jeśli pójdziesz na takie l4 a w międzyczasie, spokojna o zabezpieczenie finansowe, poszukasz nowego zatrudnienia. Życzę Ci szybkiego powrotu do równowagi psychicznej i znalezienia zajęcia, które być może okaże się Twoją nową pasją, a przynajmniej przełomemCrazyDaisy, Chochlik12, Deyansu, brilka, Choinka123 lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
20.03.2025 ⏸️- beta 233
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola
-
Ann35 wrote:Dziewczyny , czy wytłumaczycie mi łopatologicznie jak wygląda cykl bezowulacyjny na wykresie, na co zwracać uwagę i czy moje niskie temperatury są czegoś objawem ?
Mam 27 stycznia termin u gina, akurat będę 7-8 dpo, widziałam gdzieś że warto zrobić proga ? Tylko pytanie czy mi zrobą bo ja to w DE mieszkam i tu się doprosić o badanie krwi to czasami walka z wiatrakami 🤪
Cykle mam regularne , ostatnie dwa skróciły mi się o 1 dzień (27) testy owulacyjne i uchodzą w odpowiednim czasie pozytywne. Czy może tak mam , że po owulacji nie ma jakiegoś mega skoku ?
Dodam że mam gravesa basedowa, tsh w normie od dłuższego czasu , co pół roku robię kontrolne badanie krwi, i robią mi tylko same TSH i nic więcej więc elo 😅
U mnie w cyklu bez owulacji wykres był płaski, nie było widać widocznego wzrostu temperatur, które by się utrzymały.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌ryzyko anemii ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
📆 Kalendarz wizyt
30/04 - badanie krwi
05/05 - gin
06/05 - endo
03/06 - urofizjo
-
Woszka wrote:Od sierpnia nie przyjmuję AH, więc trochę czasu już minęłoJa: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
20.03.2025 ⏸️- beta 233
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola
-
@Darrika w takim razie dużo śniegu i wytchnienia Ci życzę 😊żeby ten pobyt wywołał u Ciebie dużo pozytywnych emocji i dostarczył energii do starań 😁my zmieniliśmy trochę plany i nie wybierzemy się w góry ale za to w wakacje planujemy urlop w Szkocji i tam połazimy wśród wrzosowych pagórków 😁nasze miasto otaczają góry (niskie bo świętokrzyskie) ale jak spadnie śnieg to też wybierzemy się na traskę 😊
@Kaliope duża zdrówka, przy dobrej domowej opiece na pewno dojdziesz do siebie szybko 😊
@Chochlik12 nie męcz się, jeśli obecna praca wywołuje w Tobie takie emocje to znak, że trzeba coś zmienić. Nie będzie lepiej a może być gorzej więc faktycznie pójście na L4 może przynieść Ci ulgę i po chwili odpoczynku może przyjdzie Ci do głowy pomysł co dalej ze sobą zrobić. Sama dobrze wiesz, że taki długotrwały, silny stres przy staraniach dobrze nie wpływa. Zadbaj najpierw o siebie❤️bardzo przykro się to czyta, przytulam mocno🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 11:48
Darrika, Chochlik12, Deyansu, Kaliope, Lisik lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Ann35 wrote:Dziewczyny , czy wytłumaczycie mi łopatologicznie jak wygląda cykl bezowulacyjny na wykresie, na co zwracać uwagę i czy moje niskie temperatury są czegoś objawem ?
I biorę zastrzyki Erenumab raz w miesiącu na migreny.👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj powtórka badań z 2-5dc/ biocenoza/ MUCH
🔜 czerwiec HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team #rodzew2026 ✊🏼 -
Ja jednak się powstrzymałam od testowania dziś. 11 dpo to kolejne @ bóle... Czuję że zaraz zawita małpa 🐒
Chyba że zafasolkowane również miały podobne objawy przed terminem 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 11:50
Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
Suzie wrote:U mnie w cyklu bez owulacji wykres był płaski, nie było widać widocznego wzrostu temperatur, które by się utrzymały.
Ja mam wrażenie że cała płaska jestem patrząc na ten wykres 🫠😆
Test owulacyjny pozytywny w 12dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 11:51
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
-
flotek wrote:Ja jednak się powstrzymałam od testowania dziś. 11 dpo to kolejne @ bóle... Czuję że zaraz zawita małpa 🐒
Chyba że zafasolkowane również miały podobne objawy przed terminem 😅
Okresowe bóle brzucha w ciąży to bardzo standardowy objaw, także nic straconego. :pflotek, Deyansu, Pogubiona lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Mnie dopiero dzisiaj coś jajnik pobolewa, jako takich boli brzucha nie mam ani skurczy czy na @ czy na ciążę, ogólnie ten cały cykl praktycznie nic nie czuje po owulacji 🤣 a zawsze milion objawów sobie doszukiwałam, ale spoko do niedzieli to mamy ile, 2,5 dnia wiec zaraz się temat wyjaśni czy coś jest na rzeczy czy nie. Mloda jutro po basenie idzie do mojego brata i zostaje na noc, my sobie zarezerwowaliśmy stolik w knajpie na obiad, dostaliśmy od mojej mamy na święta voucher z grupona 😁 także na weekend same przyjemności to i może nie będzie takiego smutku aż jak małpa w niedziele wieczorem zawita 🤭
CrazyDaisy, Pogubiona, flotek lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
@ brak, ciąży brak🤷♀️
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Darrika wrote:Mnie dopiero dzisiaj coś jajnik pobolewa, jako takich boli brzucha nie mam ani skurczy czy na @ czy na ciążę, ogólnie ten cały cykl praktycznie nic nie czuje po owulacji 🤣 a zawsze milion objawów sobie doszukiwałam, ale spoko do niedzieli to mamy ile, 2,5 dnia wiec zaraz się temat wyjaśni czy coś jest na rzeczy czy nie. Mloda jutro po basenie idzie do mojego brata i zostaje na noc, my sobie zarezerwowaliśmy stolik w knajpie na obiad, dostaliśmy od mojej mamy na święta voucher z grupona 😁 także na weekend same przyjemności to i może nie będzie takiego smutku aż jak małpa w niedziele wieczorem zawita 🤭
Super pomysł z tą kolacją. Trzeba dbać też o romantyzm w związku w trakcie starań. 🥰 Trzymam kciuki, żeby jednak zamiast 🙉 przyszła 👶Darrika lubi tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
Darrika wrote:Rozumiem mi też było wtedy głupio ale miałam biegunki, te ataki paniki, bóle brzucha i jakoś przelknelam ten strach i wstyd trochę bo mówię co mam do stracenia. A psychiatra mój jak poszłam pierwsze, z polecenia od teścia, to w ogóle mnie na start zapytał czy chce się leczyć lekami czy okładami z l4 😅 pierwszy rok jest najtrudniejszy, ale jak już się na niego zdobędziesz to zobaczysz, że pójdzie z górki, chociaż nie zawsze będzie łatwo, ale ulga jaka przychodzi kiedy się wyrywasz z toksycznego środowiska pracy wynagradza wszystkie trudy. Trzymam bardzo kciuki żeby Ci się wszystko ułożyy po myśli 🤞16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
CrazyDaisy dodam Cię do znajomych i napiszę jak już posunę się do tego kroku 😂 z chęcią posłucham opinii kogoś kto ma w tym większe doświadczenie 🤔
Kaliope, Nayeli 💖
Kaliope, CrazyDaisy, Nayeli lubią tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dzień dobry, przyszłam sobie ponarzekać.
Może akurat nie w temacie zawodowych, bo w tym utrzymuję jak najbardziej zdrową relację jak się da, ale w temacie starań, bo mój organizm chyba nie ogarnął o co chodzi ze stymulacją i zamiast owulacji jest @ w 16dc 🤦♀️ totalna załamka👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta + Zivafert -
Chochlik12 wrote:CrazyDaisy dodam Cię do znajomych i napiszę jak już posunę się do tego kroku 😂 z chęcią posłucham opinii kogoś kto ma w tym większe doświadczenie 🤔
Kaliope, Nayeli 💖Chochlik12 lubi tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Leczenie:
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Kaliope wrote:Jaki bierzesz lek na to zapalenie? Dużo zdrówka
Cefox 500mg 2x dziennie, antybiotyk. Naprawdę szybko zadziałał. No i paczkę suszonej żurawiny zjadłam, popijam runianek i sok z żurawiny 100%.
Dla Ciebie również! ❤️Kaliope lubi tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️