X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Belia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarrtaa wrote:
    Pink test
    Marta miałam w zeszłym miesiącu takiego lekkiego oszukania pinka. Ale to był cień cienia. Pytanie jaka była twoja kreska?

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • Maarrtaa Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla bardzo blada, ale byla widoczna nie tylko przeze mnie 😔

👱🏼‍♀️29 👱🏻‍♂️ 32

15.07.2020 - 👦🏼
    14.10.2024 - poronienie samoistne 7tc 👼🏼💔
  • Maarrtaa Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarrtaa wrote:
    Byla bardzo blada, ale byla widoczna nie tylko przeze mnie 😔
    A po południu też ten paskowy z rossmanna pokazał wyraźną kreskę.

flotek lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️29 👱🏻‍♂️ 32

15.07.2020 - 👦🏼
  • flotek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 14 dpo - przewidywana @. Brak jakichkolwiek objawów że miałaby się pojawić 🙉 10-11 dpo miałam bóle miesiączkowe nic więcej. 13 dpo test negatyw - test biały jak śnieg za oknem ❄️

Nie wiem kiedy robić kolejny test, żeby się nie załamać 🥺 Kupię może że 3 paskowe facelle z Rossmana dzisiaj i będę robić....

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

3.06 Nowy cykl 🥒
    28.06 Wyczekane owu 🦠
    9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi
  • Belia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarrtaa wrote:
    A po południu też ten paskowy z rossmanna pokazał wyraźną kreskę.
    Kurde to inna sprawa jeżeli dwa testy wykazały kreseczkę. Mógł być bardzo wczesny Biochem ale nie wiem czy beta coś dziś już wykaże. Możesz iść spróbować zrobić razem z progesteronem jeżeli zależy ci wiedzieć. Przytulam 🫂

flotek lubi tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • JustaS1111 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam testować, ale ostatecznie zrezygnowałam. Przesunęła mi się w tym cyklu owulacja, więc mam dopiero 11dpo.
    Wczoraj nie wytrzymałam i oczywiście ❄️ Dodatkowo temperatura już mi spadła, więc nie mam już raczej nadziei.
    Także postanowiłam, że zatestuje znowu dopiero jeżeli 🐒 się spóźni, czyli w piątek.
    Ten tydzień będzie dla mnie też ciężki w pracy, więc nie chce też sobie dokładać złych emocji 😉

🙋🏼‍♀️29🙋🏻35 🐶
    3 cs o pierwsze 👶🏼
    07.2024 Konizacja szyjki macicy (rak in situ)
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)
    Lisik wariatko 😀 podziwiam 😃 ja bym tam palca nie włożyła. Za bardzo lubię ciepełko 🥰

Wczoraj nie zrobiłam kompletnie nic. Leniłam się cały dzień :) wyszła fajna aktualizacja do Heroes’a III 😎 fakt faktem, że i tak niczego w sumie nie mogę, bo mnie rany ciągną. A że kołderka nie pyta, kołderka rozumie, to poszłam spać jakoś o 22 i dopiero się obudziłam. W życiu się tak nie wyspałam. Chyba to dziś powtórzę 🙂

Deyansu, Darrika, PaulinKA, Katarena, cysterka95, Lisik, Mstka, kitka_ lubią tę wiadomość

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    29.07.2025 niewydolność szyjki- założenie szwu
    📆06.08.2025 diabetolog
    📆08.08.2025 ginekolog kontrola
    preg.png
  • Maarrtaa Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Kurde to inna sprawa jeżeli dwa testy wykazały kreseczkę. Mógł być bardzo wczesny Biochem ale nie wiem czy beta coś dziś już wykaże. Możesz iść spróbować zrobić razem z progesteronem jeżeli zależy ci wiedzieć. Przytulam 🫂
    Nie mam nadziei już nawet 😔 ale chyba mam dość póki co, w październiku podobna sytuacja, myślałam że teraz już będzie wszystko dobrze.

👱🏼‍♀️29 👱🏻‍♂️ 32

15.07.2020 - 👦🏼
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarrtaa wrote:
    Nie mam nadziei już nawet 😔 ale chyba mam dość póki co, w październiku podobna sytuacja, myślałam że teraz już będzie wszystko dobrze.

Mnie się chyba ze 3 razy zdarzały cienie na płytkowych pinkach :( Ale trzymam kciuki żeby u Ciebie było inaczej

Mstka lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Ja spóźniłam się do pracy i w porannym zamieszaniu nie zdarzyłam zareagować, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że zaraz dostanę okres :)

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

szczęśliwa wegetariańska para 🩷
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Teraz maluch w brzuchu, trzeba się powstrzymać 🙉 Ale zapewne ciężko 😅 Opowiadaj kochana jak się czujesz ❤️👌
    Dziękuję, że pytasz ❤️ ciężko leżeć, bo ja z tych co ciągle biega i coś robi. Dużo śpię, trochę czytam, gram z mężem w Diablo, z córkami rysuję na łóżku, udaję, że nie widzę bałaganu dookoła i jakoś dni mijają. Mam nadzieję, że jeszcze tydzień i będę mogła wrócić do większej aktywności.

JustaS1111, Kaliope, Katarena, cysterka95, Darrika, Lisik, Pogubiona, Mstka, AnitaK, Marcia03, flotek, kitka_, truskawki981, Pdes, Deyansu lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Dziękuję, że pytasz ❤️ ciężko leżeć, bo ja z tych co ciągle biega i coś robi. Dużo śpię, trochę czytam, gram z mężem w Diablo, z córkami rysuję na łóżku, udaję, że nie widzę bałaganu dookoła i jakoś dni mijają. Mam nadzieję, że jeszcze tydzień i będę mogła wrócić do większej aktywności.
    Sreberko, moze wydawać się że 'marnujesz' czas ale pamiętaj że tworzysz nowe życie <3 tam w środku się dzieją teraz cuda ;) Choć oczywiście mogę się domyślać jak bardzo jest męczące leżenie dla aktywnej osoby

Kaliope, Sreberko, Deyansu lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    A to oni mają jeszcze jakieś saszetki? Bo patrzyłam tu https://aliness.pl/pl/p/PrenaCare-START-dla-kobiet-x-60-Vege-caps/396
    Jest 40:1 fakt, 487,8:12,2. Ale jeśli ktoś nie potrzebuje supelementowac inozytolu (lub bierze z innego źródła) to to bardzo fajny suplement i w dobrej cenie.

Ja weszłam na stronę Allines i tam jest kilka propozycji, nawet dla facetów tabletki lub saszetki. Chyba nawet wygodniejsze dawkowanie bo 1x dziennie.

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    I. stumulacja do IVF (04.2025): protokół krótki💉 Mensinorm 150j., Rekovelle 12j., Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl -> 6🥚, 2 dojrzałe, 0 zarodków😪
    II. stymulacja do IVF (05.2025): protokół długi, od 06.05.2025 AH -> 💉Gonapeptyl Daily-> 29.05 kontrola USG, dalsze zalecenia.. (będzie Gonal 150j. i Mensinorm 150j.)

💉i💊 zalecenia Dr S. do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuje Was i chciałabym Wam coś doradzić z własnego doświadczenia.

Jeżeli wychodzą Wam pozytywne testy to róbcie badanie bety, nawet jeśli na drugi dzień testy bladną i czujecie, że coś jest nie tak. Niestety rzeczywistość i lekarze bywają okrutni.

W lipcu wyszedł mi pozytywny test, normalne dwie konkretne krechy. Napisałam do lekarza, obstawił mnie lekami, ale powiedział, że nie mam robić badań z krwi żeby się nie stresować (przez wcześniejsze straty), mam odpoczywać i widzimy się 6 sierpnia na usg w 7tc. Tak zrobiłam. Odpoczywałam, zadowolona, nie plamiłam, nie czułam bólu, wszystko szło fajnie, myślałam, że naprawdę to teraz się uda.
    No i bum, 5 sierpnia, noc… Poszłam do łazienki i co? Krwawienie… Obudziłam męża, jazda do szpitala. Już nie będę opisywać jak zostałam tam potraktowana od a do z, bo to nadaje się do telewizji, ale z krwi tego dnia beta była już ujemna. Lekarka niby na usg widziała tkanki po poronieniu? Tak to określiła, ale przy ordynatorze ostatecznie zrobiła ze mnie wariatkę, która uroiła sobie ciążę. A ja? Nie miałam nic żeby udowodnić, że przecież ciąża była… A według lekarki pozytywny test to można kupić na allegro.

I może u mnie było okrutnie, ale tu chodzi nawet o mniejsze rzeczy. Wyłapujecie biochemy i warto mieć na to wyniki z krwi, bo taki biochem może być 1, ale mogą też być 2,4,7… A to w dalszej diagnostyce ma znaczenie. A lekarzom możecie mówić „panie doktorze 4 razy miałam cień na teście” no i lekarz powie ok, może nawet uwierzy, ale może nie. Ale jak pokażecie 4 wyniki z krwi, że beta faktycznie startowała, to uwierzy na pewno!!! I podejdzie do dalszej diagnostyki problemu na poważnie.

To nie jest tylko potwierdzenie dla lekarza, ale również dla Was. Wiadomo jak my mamy z tymi cieniami, czasami chcemy je widzieć i później w sumie nie wiemy czy coś było, czy nie było. Beta prawdę nam powie, a dodatkowo da nam konkretne podstawy do stwierdzenia, że problem jest np. w samym zagnieżdżeniu się zarodka i wokół tego trzeba pogrzebać.

Podsumowując dokumentujcie co dzieje się w Waszych ciałach, dla siebie i dla lekarzy. Niektóre z Was są tutaj latami, ale niektóre dopiero zaczynają tę drogę i po prostu wiedzcie, że każdy biochem ma znaczenie w dalszej diagnostyce i warto mieć papier, na którym widnieje wasze nazwisko naweet z wynikiem bety 10…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 10:22

PaulinKA, Anulek84, Lisik, Mstka, grazka0022, ellevv, Olisska, Pogubiona, Pacynka, Kaliope, AnMiPe, Chochlik12, izzou97, Marcia03, kitka_, Idawoll, Cel95, cysterka95, DreamBee, truskawki981, Pdes, Deyansu, Lena93, Lavenda, Olalexa lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Katarena Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Weronka dzięki, właśnie rozwiałaś moje wątpliwości ❤️ postanowiłam że od tego cyklu zacznę robić testy wcześniej niż po terminie @, bo być może tych biochemów było więcej a ja nie miałam o niczym bladego pojęcia 😔

👩🏻 35 | 👨🏻 34

04.2023 👶🏼 K. 💙 4 CS

08.2024 zaczynamy PROJEKT RODZEŃSTWO🔥 🤞

01.2025 💔 cb
    02.2025 💔 cb
    03.2025 💔 cb

04.2025 9 cs "let the dream come true"

30.04 ⏸️🥹
    05.05 15dpo beta 261 prog 25 🥳
    07.05 beta 559 prog 22

preg.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Dziewczyny, podczytuje Was i chciałabym Wam coś doradzić z własnego doświadczenia.

Jeżeli wychodzą Wam pozytywne testy to róbcie badanie bety, nawet jeśli na drugi dzień testy bladną i czujecie, że coś jest nie tak. Niestety rzeczywistość i lekarze bywają okrutni.

W lipcu wyszedł mi pozytywny test, normalne dwie konkretne krechy. Napisałam do lekarza, obstawił mnie lekami, ale powiedział, że nie mam robić badań z krwi żeby się nie stresować (przez wcześniejsze straty), mam odpoczywać i widzimy się 6 sierpnia na usg w 7tc. Tak zrobiłam. Odpoczywałam, zadowolona, nie plamiłam, nie czułam bólu, wszystko szło fajnie, myślałam, że naprawdę to teraz się uda.
    No i bum, 5 sierpnia, noc… Poszłam do łazienki i co? Krwawienie… Obudziłam męża, jazda do szpitala. Już nie będę opisywać jak zostałam tam potraktowana od a do z, bo to nadaje się do telewizji, ale z krwi tego dnia beta była już ujemna. Lekarka niby na usg widziała tkanki po poronieniu? Tak to określiła, ale przy ordynatorze ostatecznie zrobiła ze mnie wariatkę, która uroiła sobie ciążę. A ja? Nie miałam nic żeby udowodnić, że przecież ciąża była… A według lekarki pozytywny test to można kupić na allegro.

I może u mnie było okrutnie, ale tu chodzi nawet o mniejsze rzeczy. Wyłapujecie biochemy i warto mieć na to wyniki z krwi, bo taki biochem może być 1, ale mogą też być 2,4,7… A to w dalszej diagnostyce ma znaczenie. A lekarzom możecie mówić „panie doktorze 4 razy miałam cień na teście” no i lekarz powie ok, może nawet uwierzy, ale może nie. Ale jak pokażecie 4 wyniki z krwi, że beta faktycznie startowała, to uwierzy na pewno!!! I podejdzie do dalszej diagnostyki problemu na poważnie.

To nie jest tylko potwierdzenie dla lekarza, ale również dla Was. Wiadomo jak my mamy z tymi cieniami, czasami chcemy je widzieć i później w sumie nie wiemy czy coś było, czy nie było. Beta prawdę nam powie, a dodatkowo da nam konkretne podstawy do stwierdzenia, że problem jest np. w samym zagnieżdżeniu się zarodka i wokół tego trzeba pogrzebać.

Podsumowując dokumentujcie co dzieje się w Waszych ciałach, dla siebie i dla lekarzy. Niektóre z Was są tutaj latami, ale niektóre dopiero zaczynają tę drogę i po prostu wiedzcie, że każdy biochem ma znaczenie w dalszej diagnostyce i warto mieć papier, na którym widnieje wasze nazwisko naweet z wynikiem bety 10…

Hej, dziękuję za ten wpis❤️ Podejrzałam sobie Twoją stopkę. Widzę, że wyszła Ci niedrożność jajowodu, którą udało się usunąć laparoskopowo. W ciążę (a w zasadzie ciąże, bo widzę że miałaś ciężkie przejścia 🥺😢) zachodziłaś z drożnego, udrożnionego, czy z jednego i drugiego? Nie znam niestety Twojej historii, nie mam pojęcia, czy robiłaś monitoringi. Ale u mnie wyszła właśnie jednostronna niedrożność i niestety nie udało się udrożnić

📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    📆06.08.2025 diabetolog
    preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Hej, dziękuję za ten wpis❤️ Podejrzałam sobie Twoją stopkę. Widzę, że wyszła Ci niedrożność jajowodu, którą udało się usunąć laparoskopowo. W ciążę (a w zasadzie ciąże, bo widzę że miałaś ciężkie przejścia 🥺😢) zachodziłaś z drożnego, udrożnionego, czy z jednego i drugiego? Nie znam niestety Twojej historii, nie mam pojęcia, czy robiłaś monitoringi. Ale u mnie wyszła właśnie jednostronna niedrożność i niestety nie udało się udrożnić

Zachodziłam wcześniej z lewego, drożnego jajowodu. Obecna ciąża nie wiem, z którego jest, bo cykl po ostatnim poronieniu zaczęłam jak się okazało brązowym plamieniem, nie miałam w mojej ocenie nawet okresu, a wyszła z tego kolejna ciąża, która na ten moment rozwija się prawidłowo.

Jeden drożny jajowód to nie wyrok. Wiadomo, że szanse są większe przy obu drożnych, ale spokojnie.

U mnie w sumie i tak zawsze było tak, że owulacje z lewego jajnika były bardziej „spektakularne” niż z prawego. 😅 Prawy jajnik był zawsze leniwy.

Napiszę też, że w sumie ta moja aktualna 5 ciąża jest bez żadnego wielkiego odkrycia i wdrożenia leczenia. Po prostu jakby nagle organizm zaskoczył. 🤷🏻‍♀️ Więc nie poddawajcie się! ☺️

Katarena, Kaliope, Belia, Siasi, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Zachodziłam wcześniej z lewego, drożnego jajowodu. Obecna ciąża nie wiem, z którego jest, bo cykl po ostatnim poronieniu zaczęłam jak się okazało brązowym plamieniem, nie miałam w mojej ocenie nawet okresu, a wyszła z tego kolejna ciąża, która na ten moment rozwija się prawidłowo.

Jeden drożny jajowód to nie wyrok. Wiadomo, że szanse są większe przy obu drożnych, ale spokojnie.

U mnie w sumie i tak zawsze było tak, że owulacje z lewego jajnika były bardziej „spektakularne” niż z prawego. 😅 Prawy jajnik był zawsze leniwy.

Napiszę też, że w sumie ta moja aktualna 5 ciąża jest bez żadnego wielkiego odkrycia i wdrożenia leczenia. Po prostu jakby nagle organizm zaskoczył. 🤷🏻‍♀️ Więc nie poddawajcie się! ☺️

Weronka, jak jestes, moge dodać do przyjaciółek i napisać priv? Mam pytanie odnosnie kliniki :)

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

Bardzo Ci dziękuję i trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka <3
    Mam obawy odnośnie tego, czy ten drożny jest na pewno fukncyjny. Gdzieś mi to siedzi z tyłu głowy. Mam nadzieję, że w czwartek dowiem się, czy w okolicy tego prawego (czyli drożnego) były jakiekolwiek zrosty etc. i w której części występowała niedrożność w ltym ewym.

📍AMH 22 ng/ml
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    📆06.08.2025 diabetolog
    preg.png
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek ja już po monitoringu pęcherzyk 2,3mm endometrium 8mm. Zastrzyk z ovitrelle już podany w środę kontrolne USG czy była owulacja i polecimy z progesteronem. Działamy z mężem i do przodu 😁

PaulinKA, Chochlik12, Nayeli, Darrika, Katarena, Kaliope, AnMiPe, White1, cysterka95, DreamBee, ellevv, Olisska, brilka, dailydamn, Lisik, Deyansu, AnitaK lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
    🩸09.06
    🥚27.06 potrójna owulacja
    🤞10.07 ⏸️
    I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
    16.07 usg- kropek 🥹
    25.07 USG mamy jedno ♥️ ale obok pojawił się młodszy drugi kropek 🫣
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ