Chlamydia, ureoplasma, mycoplasma i candidia...
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, czy ktoś z was robił te badania?
Będę wdzięczna za informacje.
Czytałam trochę o tych bakteriach i drożdżach - candidia. Moj gin mówi ze zdania na ten temat są podzielne bo często jest tak ze moze się okazac zę będą chodować w labolatorium bakterię na bakterii. Ale mnie w sumie ciekawi fakt czy one u mnie są czy nie. Jeśli robiłyście badanie to proszę napiscie jakie bo zauważyałam w necie ze są badania na różne rodzje tych bakterii. -
hej, ja rok temu robilam wszystko wyszlo ok ,ale teraz po stracie tez ginka kazala mi powtorzyc.
W poniedzialek odbieram wyniki. Czesto te bakterie sa powodem poronien.
Ja musialam zrobic wymaz z pochwy plus antybiogram oraz wymaz z kanalu szyjki macicy na chlamydie ureoplazme i mycoplazme. Mam nadz. ze nie mam nic z tych paskudztw juz same nazwy sa oblesne25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
nick nieaktualnyDrzwiona a możesz mi powiedzieć jak u Ciebie wyglądały badania na te trzy paskudztwa? Bo ja właśnie miałam tydzień temu te badania (miał być to posiew z kanału szyjki macicy) a odebrałam wczoraj wyniki i w nagłówku jest napisane "wymaz z kanału szyjki macicy badanie bakteriologiczne"
Czy ten wymaz to to samo co posiew? Już wariuję, powinnam powtarzać te badania?
A w wyniku napisali, że w warunkach tlenowych patogennej flory bakteryjnej i grzybów drożdżopodobnych nie wyhodowano, brak wzrostu gardnerella vaginalis; wyhodowano liczne kolonie Lactobacillus.
-
nie no nie powtarzaj wszystko ok
u mnie tez pisalo wymaz z pochwy. Tylko ze ja mialam tam rozpisane na komorki nablonka, leukocyty, lactobacillus, inne bakterie, grzyby kwasowsc, komorki clue celles , jakis test aminowy i stopien czystosaci i jeszcze bylo ze nie stwierdzono bakterii telenowych, beztlenowych grzybow i trichomonas vaginalis.
no i ja dodatkowo robilam te chlamydie i inne czorty i to bylo z kanalu szyjki.25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
Dziękuję dziewczyny za odzew z Waszej trony. Moja gin nie chciała mi dac skierowania twierdzac ze u mnie jest wszystko ok, nie podobało mi sie to, bo w poprzedniej cytologii wyszła mi infekcja bakteryjna, a to było prawie rok temu i teraz znów miałam jakas infekcje ale przeleczyłam ją sama. Zasugerowała ze jesli sie tak bardzo upre to moge zrobic prywatnie te badania bo one nie są refundowane. U mnie w przychodni znalazłam taki wykaz, ktora mam wybrac tą chlamydie albo mykoplasme i nie widze nigdzie w cenniku candidia. Nie mam pojęcia dlaczego ich tyle tu jest ponizej:?
Pakiet I - HPV nisko i wysokoonkogenny (35 typów) 259 zł
Pakiet II - HPV wysokoonkogenny (14 typów) 110 zł
Pakiet III - Chlamydia trachomatis/ureaplasma uraliticum 155 zł
Pakiet IV - Chlamydia trachomatis/mycoplasma genitalium 155 zł
Pakiet V - Chlamydia trachomatis/mycoplasma genitalium/ureaplasma uraliticum 145 zł
Pakiet VI - Chlamydia pneumoniae/mycoplasma pneumoniae 160 zł
Chlamydia pneumoniae IgA 35 zł
Chlamydia pneumoniae IgG 35 zł
Chlamydia pneumoniae-PCR 95 zł
Chlamydia trachomatis IgA 35 zł
Chlamydia trachomatis IgG 35 zł
Chlamydia trachomatis-PCR 90 zł
Mycoplasma genitalium-PCR 105 zł
Mycoplasma pneumoniae IgG 35 zł
Mycoplasma pneumoniae IgM 35 zł
Mycoplasma pneumoniae-PCR 129 zł
W sumie bakterie a drożdze to róznica prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 18:11
-
Zdecydowana róznica. Drozdze wychodza w zwyklym posiewie/wymazie z pochwy razem z podstawowymi bakteriami.
Chlamydie mozna zrobic z krwi ale slyszalam ze lepiej zrobic wymaz z szyjki i wtedy od razu ta mycoplazme i ureoplasme.
ja na Twoim miejscu poszlabym do lab. i powiedziala , ze chce wymaz z pochwy z antybiogramem (tu beda ewentualne grzyby czy bakterie beztlenowe i tlenowe) oraz wymaz z szyjki macicy na chlamydie, myco i ureoplasme. Babki beda wiedzialy o co chodzi. Ja za to wszystko zaplacilam 210 zl w krakowie w laboratorium na jana.25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
Ja miałam badania na:
mycoplasma pneumoniae IgG, IgM
chlamydia pneumoniae IgG, IgM
chlamydia trachomatis IgG, IgM.
Wszystko z krwi.
Te dwa pierwsze dodatnie, trzecie na szczęście ujemne. A ceny w okolicach 30-40 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 18:42
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
tak pielegniarka, ja bylam w takim labolatorium gdzie wlasciwie sa same wymazy z roznych okolic ^^ trwa to chwileczke.25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
Św. Dominiku czuwaj nad nami...