Chlamydioza
-
nick nieaktualnyChlamydia... choroba przenoszona droga pluciowa. czesto bez objawowa... moze doprowadzac do zapalenia maicy. Czemu podejrzewasz ze ja masz?
jesli masz to do ginekologa bo to tylko antybiotykiem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 23:35
-
nick nieaktualnyOpryszczka a chlamydia to sa zupelnie dwie rozne choroby.... opryszczka na ustach jest wirusowa. chlamydia to bakteria. najlepiej idz do lekarza, zrobi wymazy i bedzie wiedziec. ale jesli masz chlamydie to towj partner tez musi sie leczyc.
zreszta opryszczke na ustach ma 90% populacji. opryszczka na ustach ma wiecej wspolnego z opryszczka genitalji niz z chlamydia.
Najlepiej do gina, na wymazy i wtedy bedziesz wiedziec. Bo sama tego nie wyleczyszSaramago lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOpryszczka- choroba zakaźna wywołana przez wirusy HSV1 i HSV2 (Herpes simplex virus).
HSV2 wywoluje opryszczke genitali
HSV1 moze wywolac zapalenie opon mozgowych
Chlamydia to Gram-ujemne bakterie wewnątrzkomórkowe.
Zakażenia Chlamydia trachomatis są częstą przyczyną stanów zapalnych narządu rodnego, co w konsekwencji może prowadzić do bezpłodności lub powikłań ciąży.
Występuje ok. 15 serotypów[2]:
typy A, B, Ba, C - wywołują chorobę oczną jaglicę, główną przyczynę ślepoty na świecie;
typy D-K są przyczyną niegonokokowego zapalenia cewki moczowej u mężczyzn i zapalenia szyjki macicy u kobiet, a także zapalenia spojówek i zapalenia płuc u noworodków;
typy L1, L2, L3 - odpowiadają za powstawanie ziarniniaka wenerycznego.
Takze Chlamydia(bakteria) w wirus opryszczki nie maja ze soba nic wspolnego.
-
nick nieaktualny
-
Właśnie dzwoniłam po wynik cytologii i gin mi powiedział, że mam chlamydię... przeraziło mnie to ogromnie dlatego proszę Was o wszelkie informacje na ten temat. Może ktoś już to miał??? Wizytę mam dopiero za tydzieńBeta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Ja mialam robiony wymaz w tym kierunku poniewaz mial am nawracajace zapalenie pecherza. Na szczescie wyszlo ujmne, wiem to leczy sie to antybiotykiem i dosc szybko sie to leczy tak mi gin pow:-) a i owszem Twoj partner tez powinien sie leczyc a lepiej isc na wymaz z cewki moczowej i wtedy bedzie wszystko wiadomo.
-
ja nie wiem dokładnie jak tam jest napisane, lekarz mi przez telefon powiedział ze to chlamydia, ale powiedział ze to "nic pilnego" i ze przy najbliższej wizycie się tym zajmiemy. A ja oczywiście google i szukam... no i wyszukałam duuuużo różnych informacji niekoniecznie pozytywnych.
Ale pocieszające jest to co napisałaś Karola_aa , że szybko się to leczy - mam nadzieję że tak jest.Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Chlamydia jest do wyleczenia, lekarz przepisuje leki dla ciebie i partnera. Po skończonej kuracji (tygodniowej) ponownie badanie w laboratorium najlepiej przyszpitalnym, najlepiej ty i twój m. Cena badania około 70zł/os.
2014 ISCI1 cp 2015 crio 05.2015 ISCI2 2017 ISCI3 02.2018 ISCI4 2018 ...?i co teraz? -
nick nieaktualnyMagda79 wrote:Chlamydia jest do wyleczenia, lekarz przepisuje leki dla ciebie i partnera. Po skończonej kuracji (tygodniowej) ponownie badanie w laboratorium najlepiej przyszpitalnym, najlepiej ty i twój m. Cena badania około 70zł/os.
-
nick nieaktualny
-