X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chwytając resztki nadziei
Odpowiedz

Chwytając resztki nadziei

Oceń ten wątek:
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa:)ten wiek 21 to najlepszy na rodzenie dzieci,teraz pewnie jest trudniej
    Córka poczęta bez problemów?

zem3anlis7huurhv.png
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z córką nie było żadnych problemów ciąża przebiegła idealnie bez żadnych problemów. A teraz 12 miesięcy i nic i w tym ciążą pozamaciczna.

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałąś hsg?

zem3anlis7huurhv.png

Wysłany: 18 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz ja sobie myślę,że może mamy pecha i nie trafiliśmy,a może coś jest nie tak..tylko ciężko trafić na dobreg lekarza. Tyle się płaci za wizyty prywatne a mam wrażenie ,że lekarka za każdym razem postępuje ze mną tak,jakbym przyszła pierwszy raz

zem3anlis7huurhv.png
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz rację ja już 4 razy zmieniałam lekarza i powoli mam dość. Nie robiłam HSG. Nie wiem dlaczego tak się dzieje ja też mierze temperaturę i już wiem że w tym cyklu też się nie udało bo temperatura mi spada i dupa a do okresu 6 lub 9 dni.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d690edcded2.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia, tak jak dziewczyny piszą poszukaj jakiegoś konkretnego lekarza. Szkoda czasu! Ja go zbyt wiele straciłam. Moja poprzednia ginka mówiła tylko, że najważniejsze, że mogę zajść w ciążę. Miała trochę racji, ale co z tego jak nie zrobiła nic aby poznać przyczynę moich poronień. Teraz jestem w dobrych rekach, pod opieką ginki która pracuje w klinice leczenia niepłodności. Pokładam w niej spore nadzieje. Też jestem po ciąży pozamacicznej. W kolejną ciążę po cp zaszłam dopiero po dwóch latach... Obie ciążę po stymulacji CLO. W trzecią zaszłam bez żadnych wspomagaczy.
    Czytałam, że jedną z przyczyn cp są właśnie przebyte infekcje... Zapytaj o to swojego lekarza.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi to samo powiedzieli że cp jest właśnie przez źle wyleczone infekcje niestety a ja ją wtedy miałam teraz już jestem wyleczona i cały czas to kontroluje.

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko to pojąc,tyle pieniędzy się płąci i ciężko nawet o dobrą diagnozę. Myślę,że teraz jest to tak powszechny problem,że jest tyle pacjentek i ta garstka lekarzy nie jest w stanie to wszystko opanować. Pokładam nadzieję jeszcze w tym hsg,mam iść w następnym miesiącu. Mam trudny charakter,bo mi strasznie zależy i tylko na tym się skupiam,bo może gdybym odpuściła to byłoby lepiej..nie wiem tak sobie gdybam. I też myślę,że przemęczenie ma jakiś tam wpływ a my strasznie dużo pracujemy,generalnie od rana do nocy i może to jest klucz. Nie wiem,ale nie spocznę dopóki się nie dowiem gdzie leży przyczyna

zem3anlis7huurhv.png
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie może to i czasem przemęczenie. U mnie niby wszystko w porządku a i tak wciąż ciąży brak :( ale nie odpuszczę bardzo pragnę dla mojej córki rodzeństwa.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a mąż robił badania ??

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robił,ma ponoć książkowe.. jeszcze tak myślę,może problem jest w śluzie,bo gdzieś mi się wydaje,że strasznie go mam mało..

zem3anlis7huurhv.png
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze śluzem jest też tak że może go być więcej w środku i nie zawsze widoczny on jest na zewnątrz ja tak mam :)

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę wiesiołek na poprawę i zwiększenie śluzu :)

Wysłany: 19 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też biorę wiesiołek,ale czy pomaga to jeszcze nie umiem stwierdzić. Miałaś jakieś stymulację clo?

zem3anlis7huurhv.png
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie u mnie to w ogóle sytuacja jest dziwna. Zrobiłam badania hormonalne i wszystkie wyszły prawidłowo
    -progesteron
    -folikulotropina
    -prolaktyna
    -testosteron
    -TSH
    -FT4 FT3

I wszystkie te badania mam idealne książkowe na usg też nic nie wyszło ostatni monitoring miałam we wrześniu i pęcherzyki ładnie rosły i pękały a ciąży jak nie było tak nie ma. Śluz mam płodny w czasie owulacji i jest go sporo tulko właśnie u mnie jest tak że nie ma go na zewnątrz.

Mąż zrobił badania i tak samo wyniki super.

A i tak się nie udaje :( albo psychika albo nie wiem.

Ciąża pozamaciczna dlatego u mnie była bo miłam infekcję o której nawet nie wiedziałam lekarz powiedział że tak czasem bywa że nie każda infekcja daje o sobie znać. Teraz jestem pod stałą kontrolą co do infekcji.

Wysłany: 21 stycznia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężkie to faktycznie. Można powiedzieć że tak jak u nas jest niby ok,a jednak się nie udaje. Ale macie córkę a to naprawdę dużo. Często się kochacie? Bo tu słyszałam dwie teorie. Albo żeby kochać się dużo w czasie owulacji,albo z przerwami..

zem3anlis7huurhv.png
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz kochamy się co dwa dni tak nam lekarz radził ja mam też tyłozgięcie więc powiedział że najlepiej na pieska i zobaczymy co z tego będzie za 5-7 dni okres a temperatura jak na razie rośnie oby nie spadła. Ale przez ten czas może się jeszcze wiele wydarzyć.

Wysłany: 21 stycznia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie idzie temperatura,oby tak dalej:*

zem3anlis7huurhv.png
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak temperatura idzie ale do okresu 4-7 dni więc wszystko się może wydarzyć. dzisiaj mierzyłam to wyszło 37,03

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli owulację miałam 9.01.2018 bo wtedy by się zgadzało śluz i spadek temperatury to okres powinnam dostać 25.01 bo ja mam różne cykle raz 28 raz 30 dniowe a według kalendarzyka mojego na telefonie okres powinnam dostać 28,01

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ