Ciąża?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Czy któraś z was miała może podobna sytuację? A więc zacznę od tego że okres miałam dostać w piątek (10 grudnia) czasem zdarzało mi się że spóźnił się max dwa dni, ale nigdy tak długo. 11 i 12 grudnia miałam taki blado różowy sluz i było go bardzo mało. Z testem ciążowym czekałam do dnia dzisiejszego no i po 4 minutach nie było drugiej kreski więc poczekałam jeszcze 2-3 min i pojawiła pojawiła blada, lecz widoczna kresa (oczywiście z porannego moczu, a test o czułości 20 firmy Pink). Nie wiem teraz co mam myśleć. Na bete póki co nie mam możliwości żeby pójść. Dajcie znać co wy byście zrobiły i czy można któraś z was miała podobna sytuację. Z góry dziękuję za pomoc.
Eedzia11 lubi tę wiadomość
-
Najlepiej powtórz test jutro ale Kup ten czulszy. Jeśli jesteś w ciąży z dnia na dzień kreska będzie mocniejsza. Powodzenia i daj znać
Sylwia0204 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Testy niewiarygodne są po 10-15 minutach w zależności od producenta, także chyba dobrze ta twoja historia się zapowiada, bo u ciebie 10 min nie minęło
daj znać czy można gratulować!Sylwia0204 lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
Czesc dziewczyny. Jestem nowa na tym forum, choć czytam go od pewnego czasu:) staramy się z mężem już 6.5 roku. Nasza droga jest dluuuuga z wieloma problemami. W sierpniu w końcu jeden lekarz podjął się udroznienia jajowodow, prawy drozny pod ciśnieniem, lewy całkowicie:) po prawie 6 latach w końcu widzimy światełko w tunelu od 9 listopada zmieniłam lekarza i zaczęliśmy wszystko od nowa. Po drodze okazało się że mam hiperprolaktynemie, IO, niedoczynność... te sprawy mamy już ogarnięte i wyniki w normie. W tym cyklu korzystałam z podwójnej dawki ovitrelle, 3 grudnia o 15.30 miałam zastrzyk, wczoraj byłam na kontroli u lekarza, wszystkie hormony w normie, bhcg 1,57 ml czyli po zastrzyku nie ma śladu. Myslalam że na ciążę też nie ma już szansy ? Dziś,po rozmowie tel z lekarzem, usłyszałam że wszystko jest super, ze jest dobrej myśli , że mam nie dźwigać , nie przemeczac się i że za tydzień do kontroli i wtedy zobaczymy czy coś się zadzialo. Nie sądzicie, że trochę za bardzo mnie nakrecil skoro wczorajsza beta nie sugeruje ciąży A owulacja miała miejsce w niedzielę 10 dni temu ? Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam! ❤👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Czesc dziewczyny. Jestem nowa na tym forum, choć czytam go od pewnego czasu:) staramy się z mężem już 6.5 roku. Nasza droga jest dluuuuga z wieloma problemami. W sierpniu w końcu jeden lekarz podjął się udroznienia jajowodow, prawy drozny pod ciśnieniem, lewy całkowicie:) po prawie 6 latach w końcu widzimy światełko w tunelu od 9 listopada zmieniłam lekarza i zaczęliśmy wszystko od nowa. Po drodze okazało się że mam hiperprolaktynemie, IO, niedoczynność... te sprawy mamy już ogarnięte i wyniki w normie. W tym cyklu korzystałam z podwójnej dawki ovitrelle, 3 grudnia o 15.30 miałam zastrzyk, wczoraj byłam na kontroli u lekarza, wszystkie hormony w normie, bhcg 1,57 ml czyli po zastrzyku nie ma śladu. Myslalam że na ciążę też nie ma już szansy ? Dziś,po rozmowie tel z lekarzem, usłyszałam że wszystko jest super, ze jest dobrej myśli , że mam nie dźwigać , nie przemeczac się i że za tydzień do kontroli i wtedy zobaczymy czy coś się zadzialo. Nie sądzicie, że trochę za bardzo mnie nakrecil skoro wczorajsza beta nie sugeruje ciąży A owulacja miała miejsce w niedzielę 10 dni temu ? Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam! ❤
Agula czyżbyś miała udrażnianie w SPSK4 w Lublinie pod kontrolą dr Z.? Jeśli tak to podziel się odczuciami z zabiegu, mnie czeka udrażnianie w styczniu
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Nie, w Poznaniu na Polnej Wcześniej miałam w szpitalu na Raszei, z laparoskopii wyszła laparotomia, po czym ordynator stwierdził, że w moim przypadku nie mam szans na udroznienie, bo na HSG żaden się nie wycieniował, zszyli mnie z powrotem i po 24h do domu.... Potem przyszedł Covid, ale ja się nie poddałam i zaryzykowalam, no i się udało. Dodam że mam 32 lata A mój mąż 37 więc już młodzi nie jesteśmy i czas nas goni:) Sama laparo nic strasznego, dwa dni po wyjściu do domu normalnie można funkcjonować👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:Nie, w Poznaniu na Polnej Wcześniej miałam w szpitalu na Raszei, z laparoskopii wyszła laparotomia, po czym ordynator stwierdził, że w moim przypadku nie mam szans na udroznienie, bo na HSG żaden się nie wycieniował, zszyli mnie z powrotem i po 24h do domu.... Potem przyszedł Covid, ale ja się nie poddałam i zaryzykowalam, no i się udało. Dodam że mam 32 lata A mój mąż 37 więc już młodzi nie jesteśmy i czas nas goni:) Sama laparo nic strasznego, dwa dni po wyjściu do domu normalnie można funkcjonować
Agula czyli warto walczyć, nawet jeśli ktoś mówi, że nie ma szans 🤩 Super, mam nadzieję, że Wam się uda.
Mnie też już czas goni i czuję presję, ale najbardziej czuję bardzo duży instynkt i chcę mieć dziecko (mąż też 🤩).
Nie przechodziłam laparo i mam nadzieję, że nie będzie to konieczne. Ja mam lewy jajowód drożny, prawy się w ogóle nie uwidocznił na HSG.
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
AgulaM wrote:Nie, w Poznaniu na Polnej Wcześniej miałam w szpitalu na Raszei, z laparoskopii wyszła laparotomia, po czym ordynator stwierdził, że w moim przypadku nie mam szans na udroznienie, bo na HSG żaden się nie wycieniował, zszyli mnie z powrotem i po 24h do domu.... Potem przyszedł Covid, ale ja się nie poddałam i zaryzykowalam, no i się udało. Dodam że mam 32 lata A mój mąż 37 więc już młodzi nie jesteśmy i czas nas goni:) Sama laparo nic strasznego, dwa dn nai po wyjściu do domu normalnie można funkcjonować
Agula czyli warto walczyć, nawet jeśli ktoś mówi, że nie ma szans 🤩 Super, mam nadzieję, że Wam się uda.
Mnie też już czas goni i czuję presję, ale najbardziej czuję bardzo duży instynkt i chcę mieć dziecko (mąż też 🤩).
Nie przechodziłam laparo i mam nadzieję, że nie będzie to konieczne. Ja mam lewy jajowód drożny, prawy się w ogóle nie uwidocznił na HSG.
A z tą betą jeszcze bym nie przesądzała, może być jeszcze za wcześnie 🙂 zrób za dwa dni test i zobaczysz, czy coś się pokaże 😊 zwłaszcza, że zagnieżdżenie może być w 6 do 12 dnia po owulacji, a zanim ruszy beta od zagnieżdżenia to z tego co pamiętam mija też 48 godzin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 19:32
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
Olaola wrote:Agula czyli warto walczyć, nawet jeśli ktoś mówi, że nie ma szans 🤩 Super, mam nadzieję, że Wam się uda.
A z tą betą jeszcze bym nie przesądzała, może być jeszcze za wcześnie 🙂 zrób za dwa dni test i zobaczysz, czy coś się pokaże 😊 zwłaszcza, że zagnieżdżenie może być w 6 do 12 dnia po owulacji, a zanim ruszy beta od zagnieżdżenia to z tego co pamiętam mija też 48 godzin.
Pochowam testy i zrobię w niedzielę 🙈 może będzie to szczęśliwa niedziela ? ja po laparo miałam bardzo kiepskie wyniki wszystkich hormonów, brak sluzu, do tego cieniutkie endometrium. Dostałam porządną terapię wstrząsową, żeby doprowadzić jajniki do normalnego funkcjonowania, po 10-11 szt tabletek, globulek dziennie i drugi cykl już tylko z ovitrelle i teraz duphaston;) Trzymam kciuki za Ciebie ❤❤❤❤👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Eedzia11 wrote:Testy niewiarygodne są po 10-15 minutach w zależności od producenta, także chyba dobrze ta twoja historia się zapowiada, bo u ciebie 10 min nie minęło
daj znać czy można gratulować!
Hej, przed chwilą zrobiłam test o czylosci 10 i wyszła mega słaba kreska, taka ze na zdjęciu jest praktycznie niewidoczna 😒 Nie uważacie ze jeśli jestem w ciąży to testy powinny już to wykryć? -
Patisonek 25 wrote:Najlepiej powtórz test jutro ale Kup ten czulszy. Jeśli jesteś w ciąży z dnia na dzień kreska będzie mocniejsza. Powodzenia i daj znać
Hej, przed chwilą zrobiłam test o czylosci 10 i wyszła mega słaba kreska, taka ze na zdjęciu jest praktycznie niewidoczna 😒 Nie uważacie ze jeśli jestem w ciąży to testy powinny już to wykryć? -
Olenkaa wrote:Zrób test jutro z porannego moczu najlepiej czułość 10. powodzenia 😊
Sylwia0204 wrote:Hej, przed chwilą zrobiłam test o czylosci 10 i wyszła mega słaba kreska, taka ze na zdjęciu jest praktycznie niewidoczna 😒 Nie uważacie ze jeśli jestem w ciąży to testy powinny już to wykryć?
Powinien wyjść Tobie test. Może warto pójść zrobić betę i przyrost po 48 h. Będziesz miała pewnośćSylwia0204 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Sylwia0204 wrote:Hej, przed chwilą zrobiłam test o czylosci 10 i wyszła mega słaba kreska, taka ze na zdjęciu jest praktycznie niewidoczna 😒 Nie uważacie ze jeśli jestem w ciąży to testy powinny już to wykryć?
Hmm mi w poprzedniej ciąży 10 dni po owulacji wyszedl taki cień cienia na teście i w ciąży byłam. W obecnej 10 dni po już była dobrze widoczna kreska. Poczekaj na rozwój sytuacji, jutro znów zrób albo zbadaj betę z krwi, ona jest 100% wiarygodnaSylwia0204 lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
nick nieaktualnyAgulaM wrote:Nie, w Poznaniu na Polnej Wcześniej miałam w szpitalu na Raszei, z laparoskopii wyszła laparotomia, po czym ordynator stwierdził, że w moim przypadku nie mam szans na udroznienie, bo na HSG żaden się nie wycieniował, zszyli mnie z powrotem i po 24h do domu.... Potem przyszedł Covid, ale ja się nie poddałam i zaryzykowalam, no i się udało. Dodam że mam 32 lata A mój mąż 37 więc już młodzi nie jesteśmy i czas nas goni:) Sama laparo nic strasznego, dwa dni po wyjściu do domu normalnie można funkcjonować
@AgulaM tez mialam drożność robioną na Polnej, w ciążę zaszłam 8 miesięcy później. To że lekarz zachęca do oszczędzania się - może taki ma styl, mój za każdym razem podobnie mówił, u mnie w szczęśliwym cyklu 11 dni po owulacji i zastrzyku ovitrelle beta wynosiła 18. Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 16:18
-
Ollinda wrote:@AgulaM tez mialam drożność robioną na Polnej, w ciążę zaszłam 8 miesięcy później. To że lekarz zachęca do oszczędzania się - może taki ma styl, mój za każdym razem podobnie mówił, u mnie w szczęśliwym cyklu 11 dni po owulacji i zastrzyku ovitrelle beta wynosiła 18. Trzymam kciuki
Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny od 4 dnia po zastrzyku biorę duphaston i cyclogest dopochwowo, we wtorek byłam na wizycie, jak już wcześniej pisałam beta 1,57 ml 11 dni po zastrzyku, endometrium 17mm. Lekarz zwiększył mi duphaston z 2x2 na 3x2 tabletki i cyclogest z 3 globulek na noc na 1 rano, 1 w południe i 2 na noc no i kazał dbać o siebie. We wtorek mam kolejna wizytę. Czy w międzyczasie mogę dostać @? Czy dostanę go dopiero po odstawieniu wszystkich leków ? Dzięki za odpowiedzi👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Ollinda wrote:@AgulaM tez mialam drożność robioną na Polnej, w ciążę zaszłam 8 miesięcy później. To że lekarz zachęca do oszczędzania się - może taki ma styl, mój za każdym razem podobnie mówił, u mnie w szczęśliwym cyklu 11 dni po owulacji i zastrzyku ovitrelle beta wynosiła 18. Trzymam kciuki
Gratuluję! leczysz się u któregoś lekarza z Polnej?👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
nick nieaktualnyAgula, u mnie zdarzało się pierwsze plamienie mimo brania progesteronu (w cyklach, w którym nie udało się zajść w ciażę). Możesz sobie zrobić też betę w miedzyczasie, jak nie będzie rosła to będziesz wiedziała że nie ma co czekać do wizyty.
Leczę się u lekarza z Polnej - u doc. Katulskiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 13:20
-
Ollinda wrote:Agula, u mnie zdarzało się pierwsze plamienie mimo brania progesteronu (w cyklach, w którym nie udało się zajść w ciażę). Możesz sobie zrobić też betę w miedzyczasie, jak nie będzie rosła to będziesz wiedziała że nie ma co czekać do wizyty.
Leczę się u lekarza z Polnej - u doc. Katulskiego.
Też się u niego lecze 😆 Dobrze wiedzieć, że ma osiągnięcia:) Czy u Ciebie też wydłużal cykle tabletkami nawet o tydzień? Męczą mnie te bóle jajników i sutkow po duphastonie i nie ukrywam że chciałabym jak najszybciej zacząć kolejny cykl bo ten był z tego mniej droznego:)👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU