ciąża a zadbanie również o SIEBIE :)
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Przesiaduję na OF od dłuugiego czasu i cały nasz czas, myśli i uwagę przykuwają starania o fasolinę. Owulacja, testy, monitoringi, beta, objawy... a gdzie w tym wszystkim my?
Przecież szczęśliwa mama= szczęśliwe dziecko.
Zapewne każda z Was dba o siebie, z tym, że tutaj jakoś ten temat jest pomijany.
Jeśli macie ochotę podyskutujmy
Uprawiacie sporty? Czym smarujecie brzuszki żeby zapobiec rozstępom i zwisającej skórze? Inaczej się odżywacie?
Przyznam, że ja lubię się sobie podobać i wizja bycia grubą mnie osobiście przeraża. I nie jest to tak, że jestem niedojrzła, bo patrzę na to w ten sposób, po prostu uważam, że bycie mamą nie oznacza zaniedbanej, nie poświęcającej sobie uwagi kobiety...
Co do brzuszka, jak już mi się uda mam zamiar smarować się po prostu olejkiem migdałowym, który podobno na rozstępy jest mega Oglądałam te wszytkie mustelle, palmersy itd i szczerze mówiąc nie mają szału w składzie, a cena... hmmm -
Powiem Wam, ze ja przed ciaza mega dbałam o siebie, nie napisze do czego sie posuwalam, bo uznacie mnie za wariatkę po zajściu w ciąże odpuściłam chodzenie w szpilkach (ulga), ale poza tym chodziłam do kosmetyczki, etc. Po porodzie niestety nie mam na to czasu, ale jak mała podrośnie, to koniecznie muszę zadbać o siebie przed druga ciaza (o ile sie uda;))
-
nick nieaktualnyA ja się muszę przyznać że się bardzo zaniedbałam.Od czasu starań już tak niezwracam uwagi na to jak wyglądam,nie wiem dlaczego,zawsze sobie myslalam,że jak zajdę w ciążę będę miała piękny brzuszek i będę go eksponować,malować się stroic,taka wiecie sexi mamuska: p a teraz gdzieś jak nie jestem jeszcze w ciąży na to nie zwracam uwagi,możliwe że mój błąd bo bardziej powinna o siebie zadbać!
-
Zle sie wyraziłam, muszę uczciwie sprostować, moze nie tyle dbałam o siebie (bo daleko mi do zdrowego trybu życia, raczej KFC;), ćwiczyć nie lubię, ale na szczęście jestem szczupła z natury (w ciazy przytulam 13 kg, mimo obżerania sie czekolada), ale zawsze miałam zadbane włosy, paznokcie, codziennie inne ubranie, inne buty, teraz po porodzie wyglądam jak mój awatar:(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja właśnie mam 164 cm wzrostu i ważę 61 kg i moim celem jest schudnąć do 55-56 kg, myślę, że jesli waga przed ewentualną ciążą będzie mniejsza to i "wiszący" brzuszek po będzie łądniejszy, przynajmniej jak widzę szczupłe dziewczyny przed ciążą to i po ciąży są szczupłę, no chyba, że jadły z dwóch
ja mam troche bzika na tym pukncie... -