X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciaza po odstawieniu tabletek
Odpowiedz

Ciaza po odstawieniu tabletek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • naaatii Nowa

Wysłany: 29 marca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawilam tabletki w lutym. Bralam je 5 miesiecy.

Staramy sie teraz z mezem o dziecko.

22 marca dostalam @ i czekamy na owulacje.

Jak szybko zaszlyscie w ciaze po odstawieniu tabletek?

• Izi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam plastry w grudniu, byłam na nich od sierpnia 2018, więc ponad 2 lata, staramy się od lutego.
    To różnie bywa tak samo jak z ciążą gdy nie brało się tabletek, zależy od wielu czynników.
    Moja Pani doktor mówi, że zdarza się jej często, że pary zachodzą miesiąc, dwa po odstawieniu, ale nie wiem na ile to prawda, a na ile chciała mnie zmotywować :D

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Mka Znajoma

Wysłany: 29 marca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam w czerwcu 2020 i dalej czekam. Nie ma reguły. Znam przypadki, ze ledwoodstawione tabletki pozwalały zajść w ciążę od razu a ja jestem przypadkiem, ze jednak trzeba trochę poczekać

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ