X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciaza po odstawieniu tabletek
Odpowiedz

Ciaza po odstawieniu tabletek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • naaatii Nowa

Wysłany: 29 marca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawilam tabletki w lutym. Bralam je 5 miesiecy.

Staramy sie teraz z mezem o dziecko.

22 marca dostalam @ i czekamy na owulacje.

Jak szybko zaszlyscie w ciaze po odstawieniu tabletek?

• Izi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam plastry w grudniu, byłam na nich od sierpnia 2018, więc ponad 2 lata, staramy się od lutego.
    To różnie bywa tak samo jak z ciążą gdy nie brało się tabletek, zależy od wielu czynników.
    Moja Pani doktor mówi, że zdarza się jej często, że pary zachodzą miesiąc, dwa po odstawieniu, ale nie wiem na ile to prawda, a na ile chciała mnie zmotywować :D

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Mka Znajoma

Wysłany: 29 marca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam w czerwcu 2020 i dalej czekam. Nie ma reguły. Znam przypadki, ze ledwoodstawione tabletki pozwalały zajść w ciążę od razu a ja jestem przypadkiem, ze jednak trzeba trochę poczekać

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ