Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciaza po odstawieniu tabletek
Odpowiedz

Ciaza po odstawieniu tabletek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • naaatii Nowa

Wysłany: 29 marca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawilam tabletki w lutym. Bralam je 5 miesiecy.

Staramy sie teraz z mezem o dziecko.

22 marca dostalam @ i czekamy na owulacje.

Jak szybko zaszlyscie w ciaze po odstawieniu tabletek?

• Izi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam plastry w grudniu, byłam na nich od sierpnia 2018, więc ponad 2 lata, staramy się od lutego.
    To różnie bywa tak samo jak z ciążą gdy nie brało się tabletek, zależy od wielu czynników.
    Moja Pani doktor mówi, że zdarza się jej często, że pary zachodzą miesiąc, dwa po odstawieniu, ale nie wiem na ile to prawda, a na ile chciała mnie zmotywować :D

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Mka Znajoma

Wysłany: 29 marca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam w czerwcu 2020 i dalej czekam. Nie ma reguły. Znam przypadki, ze ledwoodstawione tabletki pozwalały zajść w ciążę od razu a ja jestem przypadkiem, ze jednak trzeba trochę poczekać

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ