Ciąża po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest to możliwe, o ile szybko miałaś owulacjęPaula949 wrote:Właśnie ja nie miałam za dużo okazji, bo mój mąż pracuje zagranicą i niby wiem, ze nic z tego a dalej się łudzę 😞 a kochaliśmy się tydzień po odstawieniu tabletek
ale ciężko powiedzieć jak Twój organizm zachowa się po odstawieniu
-
Hej 😊 a robiłaś testy owulacyjne? My tez właśnie zaczynamy starania o drugiego bobo, 3 miesiące temu odstawiłam anty i dopiero w tym cyklu miałam owulacje, wcześniejsze cykle były bezowulacyjne, także warto to sprawdzić, bo organizm dostaje dobrze w dupke w związku ze zmiana hormonów
-
Hej, a po czym poznałaś, że nie miałaś owulacji?Kat. wrote:Hej 😊 a robiłaś testy owulacyjne? My tez właśnie zaczynamy starania o drugiego bobo, 3 miesiące temu odstawiłam anty i dopiero w tym cyklu miałam owulacje, wcześniejsze cykle były bezowulacyjne, także warto to sprawdzić, bo organizm dostaje dobrze w dupke w związku ze zmiana hormonów
-
Mi te testy przed tabletkami to nie wychodziły dobrze, bo 7 dni z rzędu miałam taką mocną krechę a byłam wtedy już po owulacji, więc testy odpuściłam 😃Kat. wrote:Hej 😊 a robiłaś testy owulacyjne? My tez właśnie zaczynamy starania o drugiego bobo, 3 miesiące temu odstawiłam anty i dopiero w tym cyklu miałam owulacje, wcześniejsze cykle były bezowulacyjne, także warto to sprawdzić, bo organizm dostaje dobrze w dupke w związku ze zmiana hormonów
-
Przez cały miesiąc robiłam testy 😂 no prawie. Zaczęłam w 10 dniu cyklu w razie gdyby coś miało się przesunąć po odstawieniu. Na anty cykl miałam regularny 28 dni, mój standardowy bez hormonów to 35, wiec była tez szansa, ze przesunie się na później, ale nic, wszystkie negatywne. A teraz w 17 dniu cyklu kreska testowa prawie taka sama jak kontrolna, a w 18 już turbo mocna. Wiadomo, ze tym siekanym testom nie mozna tak w 100% ufać, ale tez nie chciałabym żeby te starania jakoś mocno usiadły mi na głowie, wiecie o co chodzi 😊 wiec na razie bazuje tylko na nichkarolina33 wrote:Hej, a po czym poznałaś, że nie miałaś owulacji?
-
Ja przez pół roku po odstawieniu anty nie miałam owulacji. Dopiero przy stymulacji owulacja wystąpiła.
Kat. lubi tę wiadomość
Ona 27l:
PCOS, IO, hashimoto, oba jajowody drożne
On 29l:
zdrowy 🏋️♂️
06.2024 - 01.2025 8 cykli stymulowanych ❌
02.2025 Kwalifikacja do rządowego programu IVF 🥰
08.03.2025 punkcja 🥚 —> 4❄️
09.04.2025 transfer zarodka 5.1.2
5dpt beta 15,7; 6dpt beta 36
7dpt beta 77,4; 8dpt beta 158
9dpt beta 262; 10dpt beta 350,7
13dpt beta 1203
17dpt beta 4662
20dpt GS 10mm, YS 2,5mm
29dpt CRL 6,6mm, FHR 106/min
16w0d będzie chłopiec 🩵

-
Dlatego właśnie robiłam testy, gdyby jeszcze w tym cyklu były negatywne, to poszłabym do gina sprawdzić i ewentualnie po coś na wyregulowanie owuPcos-ka wrote:Ja przez pół roku po odstawieniu anty nie miałam owulacji. Dopiero przy stymulacji owulacja wystąpiła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2024, 19:08