Ciąża z depresją
-
Hej dziewczyny.
W sierpniu straciliśmy synka i jakoś próbujemy się z tym uporać. Mi ciągle z tyłu głowy chodzi temat starań dalszych mąż czeka na mój sygnał aż będę gotowa. Dzisiaj byłam u psychiatry bo skierowała mnie psycholog stwierdziła że będzie potrzebna pomoc farmakologiczna. I rzeczywiście też czuję że może mi to pomoc w ogarnięciu się. I dr zapisał mi Asertin powiedział że to najbezpieczniejszy lek jeżeli chodzi o ciążę. Czy któraś z was zaszła w ciążę biorąc ten lek i kontynuowała go w ciąży.5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
Hej
Przykro mi z powodu z Twojej straty i że musiałaś przez to wszystko przechodzić. Cieszę się , że skorzystałaś z pomocy i mam nadzieję , że pomoże Ci to . Co do tego leku to ja choruje na depresję na szczęście z dłuższymi okresami remisji , ale jak jest jakiś nawrót , to zażywam ten właśnie lek, o którym piszesz. I mój psychiatra też właśnie mówił , że jest to bezpieczny lek przy moich staraniach i nawet w ciąży. Poza tym skąd wiesz ile go będziesz brała ? Były jakieś prognozy lekarza ?Może akurat będąc już w ciąży będziesz mogła go zacząć odstawiać , czy odstawić w ogóle.
W każdym razie trzymam kciuki , byś to wszystko pomogło z czasem poczuć Ci się lepiej. Dbaj o siebie i zdrówkaLILILA lubi tę wiadomość
" Zycie jest straszne , ale ja postanowiłem , że jest piękne " -
Psychiarta polecił mi brac minimum pół roku i ewentualnie kontynuowac w ciazy zwlasza ze to było moje 4 poronienie. to w sierpniu było dosc poznym poronieneim bo w 20 tyg ciazy i rzeczywiscie najgorzej chyba to przezyłam wczesniej miałam epizody depresyje ale skocznyło sie na psychoterapi i bez leków5 ciaz ...
1 synek..
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
Od 12tc przyjmowałam asertin aż do końca ciąży. Jestem już po porodzie i nadal przyjmuje Synek piękny i zdrowy, a lek bardzo mi pomógł przejść przez gorsze momenty w ciąży. Przed ciążą zażywałam escitalopram i za jakiś czas planuje wrócić do tego leku.
Sertralina (asertin) są bezpiecznymi lekami w ciążyLILILA lubi tę wiadomość
👩🏼 26 l.
04.2021 histeroskopia 🩺
Starania od 07.2021❤️
08.2021 ciąża biochemiczna 💔
Hashimoto - uregulowane ✅
USG, cytologia, cykle, owulacja, morfologia ✅
11.2021 - bakteria Enterococcus w kanale szyjki macicy - wyleczone ✅
28.12.21 cień ⏸
01.01.22 ⏸
03.01.22 beta 131 🥰
05.01.22 beta 333 🥰
cudzie trwaj 🥰
czekamy na płeć 👧👶
11.04.22 Chłopiec 💙🚙
06.09.22 Wiktor 💙💙 -
Super uspokoiłam mnie trochę 🙂 bo mam nadzieję że lek mi trochę pomoże i będę mogła zacząć. Za chwilę dalsze starania.5 ciaz ...
1 synek..
6 ciąża
18.11 - maluszek 1,5 cm
No niestety i ja się zmagam. Chociaż nie wiem czy to depresja czy znowu nerwica lękową. Najgorzej mam z jelitami. Do toalety chodzę po 5 razy na dzień. Na początku myślałam, że to problemy jelitowe. Ale jak idę do szpitala to potrafię przez cały pobyt nie iść do toalety. Ledwo wracam do domu to po dniu znowu latam po 5 razy. Od wczoraj parzę sobie meliske i o dziwo wczoraj nie latałam. Mam nadzieję, że jakoś dotrwam do porodu i po porodzie mi się to skończy...
https://jaw.pl/2023/10/psychoterapia-online-o-czym-pamietac-przy-pierwszej-wizycie/
Zastanawiałam się jednak nad psychoterapia. czy ktoś chodził na psychoterapię online?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 13:19
-