Ciążę wokół
-
nick nieaktualny
-
Cieszę się ich szczęściem i wspieram. Kiedyś wbiłam sobie w głowę że mi się nie udaje bo zazdroszczę innym i starałam się poprawiać, tak sie poprawiłam ze calkiem przestałam. Nie robi mi żadnego problemu gdy słyszę o zdjęciach usg, bobaskach itd. Nawet u sporej ilości koleżanek to ja byłam ta pierwsza która się dowiedziala o ciąży 🙂 sama zagaduje jak się czują lub co fajnego kupiły dla malca lub dla siebie.Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Mandarynka92 wrote:Dziewczyny, jak dajecie rade przy koleżankach/ dziewczynach z rodziny w ciąży? My już 10 miesięcy staran, niskie amh, a wokół nas sane ciaze... oglądanie zdjęć usg, rozmowy o imionach. Ledwo wytrzymuje
Hej.
My staramy sie juz ponad 3 lata.
Na początku miałam tak samo jak Ty.
Było mi smutno jak się dowiadywałam że któraś z moich znajomych jest w ciąży a my dalej nic.
Nawet starałam sie unikać spotkań z osobami które były w ciąży albo miały małe dzieci bo zazwyczaj temat rozmowy toczył sie wokół pieluch i porodów.
Teraz po tak długim czasie zupełnie mi przeszło.
Staram sie nie zwracać na to uwagi. Bardziej denerwuje mnie teraz jak ktos wie że sie leczymy z mężem i wypytuje o badania itd.. albo radzi : " a moze spróbuj isc do innego lekarza... Albo zrób testy owulacyjne... "
Niektórzy uważają Chyba ze to jest wszystko takie proste. A nie jest.
Mam nadzieję że w końcu wam sie uda i twoje zmartwienia znikną 😉Ona: 34lat , On: 33lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON - badanie nasienia Ok.
Morfologia -3%.
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏czekamy...
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Hej, u nas podobny okres starań, póki co jestem na etapie że mimo wszystko jest mi ciężko. Wiem, że nie należy zazdrościć, fajnie że innym się układa, a tak na prawdę nie wiemy z czym się borykają, no i to w żaden sposób nie wpływa na naszą sytuację. Nie okazuję oczywiście żadnych negatywnych uczuć ale jakoś tak jest mi smutno. Mam wrażenie, że całe życie mieliśmy pod górkę, teraz miało być tylko lepiej, a okazuje się że spotyka nas niepłodność, coś co nie miało być w ogóle problemem, i takie poczucie niesprawiedliwości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 17:32
Początek starań 06/2022 -
Ja z partnerem staramy się od 4 lat. Na początku było ciężko bo było przykro gdy ktoś mówił o ciąży a zwłaszcza gdy mówił że to wpadka i nie są gotowi by być rodzicami. Jednak z czasem to przeszło a teraz ciąża kogoś z rodziny bardzo cieszy i czekam na tego bobasa jak na swoje dziecko☺️Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
-badania podstawowe w normie
On♂️:
-wszystkie badania w normie
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
Złość, zwątpienie, poczucie zawodu i niesprawiedliwości tez mi towarzyszyły jakiś czas temu gdy pomimo starań nie mogłam zajść w ciąże, a wokół innym się udawało ot tak. Pomogła mi psychoterapia i przepracowanie tematu.👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -