Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy to możliwe żebym miała tak wczas owulację. W 9dc wyszedł mi Pik. W życiu nie miałam tak wcześnie. Wręcz na odwrót. W piątek miałam iść na monitoring bo wypada mi akurat 14dc. Śluz płodny zaczął mi się dzień po skończonej @ i trwał też bardzo krótko. Może to przez lamette? I pytanie kiedy Wy wpolzyjecie po uzyskaniu piku? Ogolnie w tym cyklu mialam sie stosować do metody co 2 dni ale powiem szczerze że ten pik tak mi zaburzył moją koncepcie że chyba nie wyszło 🤦♀️
-
Anett9300 wrote:Dziewczyny czy to możliwe żebym miała tak wczas owulację. W 9dc wyszedł mi Pik. W życiu nie miałam tak wcześnie. Wręcz na odwrót. W piątek miałam iść na monitoring bo wypada mi akurat 14dc. Śluz płodny zaczął mi się dzień po skończonej @ i trwał też bardzo krótko. Może to przez lamette? I pytanie kiedy Wy wpolzyjecie po uzyskaniu piku? Ogolnie w tym cyklu mialam sie stosować do metody co 2 dni ale powiem szczerze że ten pik tak mi zaburzył moją koncepcie że chyba nie wyszło 🤦♀️
U mnie jeśli jest owulacja z lewego to owulacje mam 17/18dc a z prawego 12/13 dc taka ciekawostka 😆👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
💊 magnez, inofem, koenzym q10, acard, witamina b12,
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣 -
kindzaaaa wrote:Owulacja może nastąpić 24-36h po Piku mniej więcej czasem nawet 8h zależy od organizmu ale w dniu piku, dzień po to takie minimum teraz w Twojej sytuacji + jeszcze bym robiła testy owulacyjne parę dni
U mnie jeśli jest owulacja z lewego to owulacje mam 17/18dc a z prawego 12/13 dc taka ciekawostka 😆
Tak, będę jeszcze robić. Dzięki. Wczoraj o 21 zrobiłam drugi test i już wyszła bladsza krecha. O 15 była taka sama więc nie wiem. No ja zawsze czuję jajnik a tym razem nic kompletnie nie czuję. Jakiś dziwny ten cykl mam 🙄 -
CzekającNaNumer2 wrote:1 dpo, wczoraj była owulacja.👧30 👦31
starania od 01/2025
Od 5-6 miesiączki AH 🙈
🤒Endometrioza IV st, adenomioza
💉Badania/ zabiegi:
AMH: 6.8 ✅
Histeroskopia (polipy macicy): 2015r, 2017 🚩
FSH, LH, Prolaktyna ✅
Progesteron (8dc)= 6.2 🚩, 13.2 oraz 10.5
Nasienie męża ✅
💊Leki:
Pueria Uno
NAC, kurkumina, olej TRIO GLA, olej z wiesiołka, ashwaganda, koenzym Q10, magnez, selen
Progesteron (od 2-10dpo)
⭐️08.10.2025 ⏸️, betaHCG=234
⭐️10.10.2025 betaHCG=633
-
EVK wrote:No to ja bym już dzisiaj (2dpo) nie brała
Wczoraj też już nie wzięłam.
Dziś zaczęłam progesteron brać.EVK lubi tę wiadomość
-
Remedios wrote:Melduję biel
@Remedios 🫂 to moment na czas dla Ciebie, film na kanapie, herbatka, ulubione słodycze, cokolwiek. Trzymaj się31👩🏼& 36👨
8cs ⏳
Mięśniaki 📌
Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
Ferrytyna 14,86 📌
Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
💊 Aliness magnez potas B6 -
Wczoraj późnym wieczorem wreszcie miałam objawy owulacji i to takie dosyć bolesne. Dzień później niż zwykle, w 17 dc. Czy jakbym zbadała progesteron 13.10., czyli 8 dpo, to będzie okej?
Testowanie zostawiam na 18.10. a i tak pewnie siknę dzień wcześniej 🙈😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 08:51
-
CzekającNaNumer2 wrote:Wczoraj też już nie wzięłam.
Dziś zaczęłam progesteron brać.👧30 👦31
starania od 01/2025
Od 5-6 miesiączki AH 🙈
💉Badania/ zabiegi:
FSH, LH, Prolaktyna ✅
Nasienie męża ✅
💊Leki:
Pueria Uno
NAC, kurkumina, olej TRIO GLA, olej z wiesiołka, ashwaganda, koenzym Q10, magnez, selen
Progesteron (od 2-10dpo)
⭐️10.10.2025 betaHCG=633
-
Ja dziś spontaniczne byłam w klinice niepłodności na NFZ 1 raz. Czy któraś z Was miała badanie drożności jajowodów „na żywca”? Czy to jest takie złe?
Mi lekarka do której chodzę normalnie doradziła s ich klinice niepłodności (prywatnej) za 1800 PLN i w tym jest krótkie znieczulenie - które jest przede wszystkim po to, aby zminimalizować możliwość skurczy u pacjentki podczas tego badania (podobno mogą być minimalne w trakcie badania, tożsame z bólem). Czy ma ktoś wiedzę w tym zakresie?👧30 👦31
starania od 01/2025
Od 5-6 miesiączki AH 🙈
💉Badania/ zabiegi:
FSH, LH, Prolaktyna ✅
Nasienie męża ✅
💊Leki:
Pueria Uno
Progesteron (od 2-10dpo)
⭐️10.10.2025 betaHCG=633
-
U mnie dzisiaj rano na papierze żywa krew i to sporo 🤷♀️ nie mam pojęcia co to ma znaczyć, robię testy horien od 9dc i nie miałam owulacji według nich, wczoraj czułam wilgotność cały dzień i było współzycie wieczorem. Jestem zdezorientowana, pierwszy raz takie cos w połowie cyklu. Normalnie bym pomyślała że to implantacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 10:53
27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
EVK wrote:Ja dziś spontaniczne byłam w klinice niepłodności na NFZ 1 raz. Czy któraś z Was miała badanie drożności jajowodów „na żywca”? Czy to jest takie złe?
Mi lekarka do której chodzę normalnie doradziła s ich klinice niepłodności (prywatnej) za 1800 PLN i w tym jest krótkie znieczulenie - które jest przede wszystkim po to, aby zminimalizować możliwość skurczy u pacjentki podczas tego badania (podobno mogą być minimalne w trakcie badania, tożsame z bólem). Czy ma ktoś wiedzę w tym zakresie?
Ja pierwszy raz wzięłam tylko ibuprofen 400mg. Drugi raz miałam ketonal w kroplówce. Oba zabiegi trochę bolały ale jic strasznegonatomiast wiem, że wszystko zależy od progu bólu no i czy są np. duże zrosty.
EVK lubi tę wiadomość
👩🏼🤝👨🏻31l
Starania o pierwsze 👶🏼 od 06/2022
- Endometrioza, adenomioza ❌
- Drożność jajowodów HyFoSy 9/2024 ✅
- Badanie nasienia 2/2025 ✅
- Suplementacja ✅
- AMH 1,97 (9/2024) ✅
- 5/2025: histeroskopia > usunięcie ognisk adeno > przewlekły stan zapalny endometrium 💊
- 08/2025 drożność z lipiodolem ✅ -
Atomówka wrote:U mnie dzisiaj rano na papierze żywa krew i to sporo 🤷♀️ nie mam pojęcia co to ma znaczyć, robię testy horien od 9dc i nie miałam owulacji według nich, wczoraj czułam wilgotność cały dzień i było współzycie wieczorem. Jestem zdezorientowana, pierwszy raz takie cos w połowie cyklu. Normalnie bym pomyślała że to implantacja.
A w którym dc jesteś?👩🏼🤝👨🏻31l
- Suplementacja ✅
- AMH 1,97 (9/2024) ✅
- 5/2025: histeroskopia > usunięcie ognisk adeno > przewlekły stan zapalny endometrium 💊
EVK wrote:Ja dziś spontaniczne byłam w klinice niepłodności na NFZ 1 raz. Czy któraś z Was miała badanie drożności jajowodów „na żywca”? Czy to jest takie złe?
Mi lekarka do której chodzę normalnie doradziła s ich klinice niepłodności (prywatnej) za 1800 PLN i w tym jest krótkie znieczulenie - które jest przede wszystkim po to, aby zminimalizować możliwość skurczy u pacjentki podczas tego badania (podobno mogą być minimalne w trakcie badania, tożsame z bólem). Czy ma ktoś wiedzę w tym zakresie?
U nas robią „na żywca” tzn pacjentka dostaje ketonal przed badaniem. Wszystko zależy od progu bólu, ale na pewno jest poczucie dyskomfortu pacjentki.EVK lubi tę wiadomość
-
Ja miałam prywatnie bez znieczulenia, ból do zniesienia jak okresowy. Na pewno nie super przyjemnie, ale też nie traumatycznie. Jeśli jajowody są drożne to powinno być ok, gorzej jak niedrozne to może bardziej bolec. Każda kobieta przechodzi to różnie, ale idzie przeżyć ☺️K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -9 cykl z pomocą medyczną ❌
10 cykl ⌛
Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾 -
Markotka wrote:A w którym dc jesteś?
Aplikacja pokazuje owulację 19dc, ja też myślę że może dzisiaj/jutro uda mi się złapać pikWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 11:18
27 lata k
29 lat m
Atomówka wrote:17dc 🤷♀️ cykle około 33 dni
Aplikacja pokazuje owulację 19dc, ja też myślę że może dzisiaj/jutro uda mi się złapać pik
Kurcze no to trochę dziwne, może coś po stosunku, jakiś krwiaczek czy coś? Myślę że warto skosultować z gin przy okazji👩🏼🤝👨🏻31l
- Suplementacja ✅
- AMH 1,97 (9/2024) ✅
U mnie z testami z domowego laboratorium też wcześniej pik, jakiś inny ten październik 🫣
owulka miała być we wtorek 7.10 (16 dc), a tutaj test niedziela 14dc i ładna kreska, zobaczę dziś kolejny test o tej samej porze.
Serduszkowaliśmy się w sobotę i trzeba dziś koniecznie powtórzyć 😍 a rano taki ból podburzusza, że ciężko się było wyprostować.
Można mnie wpisać na wolnego strzelca ☺️Mamacita lubi tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez
🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72
ATG - 293,54
ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Markotka wrote:Kurcze no to trochę dziwne, może coś po stosunku, jakiś krwiaczek czy coś? Myślę że warto skosultować z gin przy okazji27 lata k
29 lat m
Moja przyjaciolka mi wyslala swoj test pozytywny dzis rano, mega sie ciesze. Ja mialam nie testowac przed terminem @, ale chyba nie wytrzymam i zrobie jutro (10 dpo) test, bo byloby bardzo smiesznie, jakby sie nam udalo w tym samym czasie 😍
Mialam sie nie nakrecac w tym cyklu 😅Witynja lubi tę wiadomość
💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25
💔 10/25
IO
Insulina 10.5 - cel 5
Ferrytyna 44 - cel 60
Wit D 27 - cel 50
Magnez 0.78 - cel 0,95
Suple: omega3, Q10, inozytol + kwas foliowy, magnez, Vit D, żelazo, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka