Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Łasica szkoda… wielka szkoda… wiem co czujesz. Chociaż powiem Ci ze pewnie zjazd bedziesz miała największy po odstawieniu luteiny ( przynajmniej ja tak miałam). W o tyle lepszej sytuacji jesteś ze masz jeszcze jednego mrozaczka- oby on był tym szczęśliwym 🤞🤞🤞👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
Dziewczyny wpadam się pochwalić jeśli mogę 😊 dziś byłam na prenatalnych, wszystko dobrze. Będzie dziewczynka ❤️ termin mamy na 26.12 🎁
szamanka91, Helcia, Ivanka93, ŁAsica, Moniaa88, Darkaaa, Andelulla, Nielubiekawy, Begonka, Limosa lubią tę wiadomość
👩💼 29 lat
10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
🧔 35 lat
Wszystko ok
🍀02/2022 START IVF
17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
10dpt - beta 486
14dpt - beta 3286
01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️
🍀04/2024 START II IVF
17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
Hiperstymulacja -> transfer odroczony
III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
10dpt - beta 130
12dpt - beta 284
-
Dzięki za wsparcie 😍 od razu to mnie trochę zabiła ta info chociaż już jak rano zrobilam test to już wiedziałam że raczej nic z tego..była akurat u rodziny więc się tam nie mogłam rozkleić także przeczekałam te najgorsze emocje, jakoś ten mrozak mnie nie przekonuje bo mam małą nadzieję na powodzenie..dla tego od razu porozmawiałam że starym o nast stymulacji, doszliśmy do wniosku że spróbujemy jeszcze raz , pewnie dostanę inne leki bo teraz było slabo z tymi pęcherzykami i mam już spokojna głowę, najgorsza byla ta myśl że to już koniec, skończyła się moja szansa z ivf.(bo uzgodniliśmy że starym że tylko 1 proba) także szybciutko się pozbierałam i działamy dalej.. przeraża mnie tylko myśl ile wydamy pieniędzy a i tak może się nie udać, moznaby kupić auto czy mieć wczasy marzeń 😔33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
Nielubiekawy wrote:Łasica szkoda… wielka szkoda… wiem co czujesz. Chociaż powiem Ci ze pewnie zjazd bedziesz miała największy po odstawieniu luteiny ( przynajmniej ja tak miałam). W o tyle lepszej sytuacji jesteś ze masz jeszcze jednego mrozaczka- oby on był tym szczęśliwym 🤞🤞🤞33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
nick nieaktualnyŁasica no ta myśl jest najgorsza - ze już zrobiłaś wszystko a co teraz. Kasa leci jak woda…
Nie trać nadziei - jest jeszcze jeden może teraz zaskoczy 🍀 ale dobrze ze masz spokojna głowę i plan. Podziwiam Was w tym ivf ja już bym chyba dostała na głowę. Długie starania ryja strasznie głowę.
Ja jeszcze zrobię te badania immuno ale czuje ze jestem już na końcu tej drogi i jak te badania wyjdą dobrze to ja już nie wiem gdzie leży problem. Pewnie znowu to będzie kasa wyrzucona w błoto… czasem tez tak mysle ze zamiast tego wszystko mogliśmy jechać na super wczasy ale jakby człowiek wiedział ze się przewróci to by nie wstawał. Czasem mam myśli żeby to zostawić już. Nie wierze w powodzenie trzeciej IUI. -
Dokladnie Katherine , najgorzej to będzie właśnie jak wszystko już zawiedzie, te starania masakra ale zawsze tam z tu głowy było to IVF jak wybawienie.. a tu zderzenie ze ścianą.. zalame się chyba jak wydam kasę i nie będzie już szansy więcej.. nic więcej do zrobienia , powrót do rzeczywistości i czego, znowu naturalnych staran, nie wiem, masakra z tym wszystkim , najlepiej byłoby się po prostu pogodzić z rzeczywistością i zacząć zyc , ale jakby to było takie proste..33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
nick nieaktualny
-
Katherine zobacz Moniek poszła w immuno i patrz jak dobrze to u niej zadziałało! Czekała na transfer a zaskoczyło naturalnie widzialam tu na forum naprawdę dużo dziewczyn którym immunolog pomógł zajść w ciążę i ja donosić wierzę że u Ciebie też tak będzie 🍀
-
nick nieaktualnySpróbuje ale średnio w to wierze. Jeszcze rok temu wierzyłam ze po histeroskopii zajdę, potem ze sono przepłuka jajowody, heparyna pomoże i w końcu IUI.
Te badania zrobię raczej z czystej ciekawości, czy tam wszystko gra. Boje się ze zrobię te badania a potem mi stary powie ze pieniądze znowu poszły w bloto. On uważa ze klinika zarabia na takich ludziach jak my. Niby mówi żebym robiła ale jak znowu wyjdzie ze wyjdą ok i w sumie to wszystko w porządku to czuje ze swoje powie.
O tylu cudach się słyszy ale w swój się już nie wierzy.
Czy któraś z Was robiła te immuno? Doktor kazał mi zrobić KIR, ANA1 i AlloMLR - to ostatnie mam zrobić ja i stary. To jedno kosztuje 710zl - 2 osoby to wyjdzie 1420 😕 tak się zastanawiam jaki jest tego sens żebyśmy we dwoje to badali.
EDIT czytałam ze pobiera się od obojga partnerów. Ciekawe czy policzą wtedy ta cenę x2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 20:00
-
Katherine2017 wrote:Spróbuje ale średnio w to wierze. Jeszcze rok temu wierzyłam ze po histeroskopii zajdę, potem ze sono przepłuka jajowody, heparyna pomoże i w końcu IUI.
Te badania zrobię raczej z czystej ciekawości, czy tam wszystko gra. Boje się ze zrobię te badania a potem mi stary powie ze pieniądze znowu poszły w bloto. On uważa ze klinika zarabia na takich ludziach jak my. Niby mówi żebym robiła ale jak znowu wyjdzie ze wyjdą ok i w sumie to wszystko w porządku to czuje ze swoje powie.
O tylu cudach się słyszy ale w swój się już nie wierzy.
Czy któraś z Was robiła te immuno? Doktor kazał mi zrobić KIR, ANA1 i AlloMLR - to ostatnie mam zrobić ja i stary. To jedno kosztuje 710zl - 2 osoby to wyjdzie 1420 😕 tak się zastanawiam jaki jest tego sens żebyśmy we dwoje to badali.
EDIT czytałam ze pobiera się od obojga partnerów. Ciekawe czy policzą wtedy ta cenę x2.
Trochę dziwne ze kazał Wam robić allo jeśli nie było ciąży to badanie sprawdza obecność przeciwciał blokujących inaczej czy Twój organizm chroni zarodek allo naturalnie rośnie w ciąży robisz z mężem po to żeby sprawdzić czy jeśli allo wyjdzie niskie to możesz przyjąć szczepienia limfocytami od męża czy będą potrzebne pullowane od dawcy tylko ze to się raczej spardza po ciązach/transferach zeby sprawdzić czy zarodek był chroniony jak ciąży nigdy nie było to allo będzie 0% i nic w tym dziwnego, chyba że lekarz chce sprawdzić czy były jakieś nieudane próby implantacji o których możesz nawet nie wiedzieć. Moniek opisuje swoje badania w pamiętniku ona robiła kiry napewno a resztę to nie pamiętam. -
Hej dziewczynki ❤️ jej ,jak ja dawno tutaj nie zaglądałam.. Katherine, super że jesteś znów tutaj i walczysz ❤️ byłam bardzo ciekawa co u Ciebie słychać. Ja wiem, jak to super się mówi, żeby się nie poddawać jak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że i tak się nie uda.. nam poszło przeszło 100tys na procedury i badania. Mega duże pieniądze, zwłaszcza myśląc o tym z perspektywy tego że moj kredyt byłby już spłacony gdyby nie to, a odsetki to kosmos... Finalnie zaszłam w ciążę naturalnie, mimo że cholernie się boję co będzie dalej, a byliśmy o krok od dawcy nasienia bo u mojego męża było tragicznie z wynikami.. w ostatniej procedurze nie dało się nawet zrobić porządnej separacji nasienia bo plemnikow było tak mało. Być może kuracja od urologa pomogła, bo coś się zadziało... co nie znaczy że skaczę z radości, bo jeszcze dużo przed nami..
Ivanko, jeśli chodzi o moją immunologię, ja zaszłam bez leków, Accofil i Encorton które miałam przepisane do transferu, zaczęłam stosować profilaktycznie po 4 weryfikacjach bety. Sama byłam w szoku, że tak się da z kirem AA...
Nie mniej jednak Katherine, jeśli chodzi o badania.. ja na Twoim miejscu zrobilabym koniecznie Kiry, cytokiny i jeśli nie miałaś to histero z wycinkiem cd138 i komórkami NK. Ana1 nie rób tylko zrob od razu Ana2. Mogę dać Ci namiary na sprawdzone labo w Krakowie lub w Łodzi zależy gdzie masz bliżej jeśli chodzi o wiarygodny wynik cytokin. Jeśli chodzi o allo, mi niby to immunolog kazał zrobić, wyszlo równe 0% , niektórzy zalecają szczepienia ale on odradził. Więc badanie robiłam po nic tak naprawdę 🤷 żeby się dowiedzieć że nigdy wcześniej nie byłam w ciąży, wow... Cena jest za dwie osoby, ale jakbyś miała to badać to w oddziałach Gyncentrum jest najtaniej, chyba niecałe 400zl.
Wspieram Cię całym sercem, wiem naprawdę wiem jak Ci ciężko.. ale np dużo dziewczyn z kirem AA które do starań naturalnych czy transferów miało przepisany Accofil zaszło w ciążę.. może akurat tu jest problem u Ciebie 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 21:04
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Ivanka93 wrote:Moniek fajnie ze napisałaś, widzę że jutro usg trzymam mocno kciuki 🤞🤞🍀🍀❤️
Totalnie nie wiem czego się spodziewać po tym USG, jakoś to będzie chyba że ucieknę spod gabinetu ze strachu 🤔
Kochana, u Ciebie już 11tydz, ale czas szybko leci ❤️ jak Ci mija ciąża? 🤗Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Łasica- przykro mi 😟 życzę ci siły do dalszych działań ❤️
Moniek ja to nie mogę uwierzyć w taki historię jak twoja. No po prostu mój mózg tego nie ogarnia 🙈 Gratuluje i trzymam kciuki za twój cud ♥️ a czemu od razu Ana 2? Też ostanio sprawdzałam czy czegoś nie dorobić i myślałam o Ana 1.
Ja mam jutro kolejna wizytę w klinice, tym razem na 100% poruszymy temat iui i dalszych badań.
Czy jest sens robić przeciwciała przeciw plemnikom ? Sama nie wiem co już dalej mam robić 🤷🏻♀️Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020
•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
•IO- pod kontrolą ✓
•Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
PAI-1 homo ❌
Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻♀️
•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.
•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕
•07.2022 przygotowania do ivf
01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
Przerwa w staraniach do 06.2023 😞
On 🧔31 lat
Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
Morfologia 8%-> 16% ✔️
Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
Poprawa po korzeniu maca -
Moniek330 wrote:Totalnie nie wiem czego się spodziewać po tym USG, jakoś to będzie chyba że ucieknę spod gabinetu ze strachu 🤔
Kochana, u Ciebie już 11tydz, ale czas szybko leci ❤️ jak Ci mija ciąża? 🤗
Na razie nie narzekam ominely mnie atrakcje typu mdłości czy wymioty za to po przejsciu paru kroków dysze jak parowóz 😂 czekam z niecierpliwością na II trymestr zeby trochę odetchnąć.
Strach jest normalny ja przed każda wizyta mam stan przedzawałowy 😅 napewno będzie piękny pęcherzyk a za tydzień- dwa serduszko ❤️Moniek330 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniek330 wrote:Hej dziewczynki ❤️ jej ,jak ja dawno tutaj nie zaglądałam.. Katherine, super że jesteś znów tutaj i walczysz ❤️ byłam bardzo ciekawa co u Ciebie słychać. Ja wiem, jak to super się mówi, żeby się nie poddawać jak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że i tak się nie uda.. nam poszło przeszło 100tys na procedury i badania. Mega duże pieniądze, zwłaszcza myśląc o tym z perspektywy tego że moj kredyt byłby już spłacony gdyby nie to, a odsetki to kosmos... Finalnie zaszłam w ciążę naturalnie, mimo że cholernie się boję co będzie dalej, a byliśmy o krok od dawcy nasienia bo u mojego męża było tragicznie z wynikami.. w ostatniej procedurze nie dało się nawet zrobić porządnej separacji nasienia bo plemnikow było tak mało. Być może kuracja od urologa pomogła, bo coś się zadziało... co nie znaczy że skaczę z radości, bo jeszcze dużo przed nami..
Ivanko, jeśli chodzi o moją immunologię, ja zaszłam bez leków, Accofil i Encorton które miałam przepisane do transferu, zaczęłam stosować profilaktycznie po 4 weryfikacjach bety. Sama byłam w szoku, że tak się da z kirem AA...
Nie mniej jednak Katherine, jeśli chodzi o badania.. ja na Twoim miejscu zrobilabym koniecznie Kiry, cytokiny i jeśli nie miałaś to histero z wycinkiem cd138 i komórkami NK. Ana1 nie rób tylko zrob od razu Ana2. Mogę dać Ci namiary na sprawdzone labo w Krakowie lub w Łodzi zależy gdzie masz bliżej jeśli chodzi o wiarygodny wynik cytokin. Jeśli chodzi o allo, mi niby to immunolog kazał zrobić, wyszlo równe 0% , niektórzy zalecają szczepienia ale on odradził. Więc badanie robiłam po nic tak naprawdę 🤷 żeby się dowiedzieć że nigdy wcześniej nie byłam w ciąży, wow... Cena jest za dwie osoby, ale jakbyś miała to badać to w oddziałach Gyncentrum jest najtaniej, chyba niecałe 400zl.
Wspieram Cię całym sercem, wiem naprawdę wiem jak Ci ciężko.. ale np dużo dziewczyn z kirem AA które do starań naturalnych czy transferów miało przepisany Accofil zaszło w ciążę.. może akurat tu jest problem u Ciebie 🍀
Tak dawno Cię ty nie było! Gratuluje i życzę żeby wszystko się dobrze układało teraz 🍀❤️
Doktor kazał zrobić te 3 badania i polecił mi dobrego immunologa. Przyjmuje teraz raz w tyg w Gynocentrum w Kato wiec bd mieć najbliżej tutaj. Mówił ze najpierw się robi ANA1 a jak wyjdzie coś to następne ANA - ze szkoda kasy od razu na resztę 🤷🏼♀️ Czytałam tez na stronie Gynocentrum ze najpierw się sprawdza ANA1 ale ja jestem zupełne zielona w tym temacie. To allo to chyba chce zobaczyc czy kiedykolwiek była jakaś implantacja - nigdy 2 kresek nie widziałam. O cytokinach nic nie mówił. Te badania są takie drogie masakra. Zrobię te 3 i zobaczę co immunolog powie.
Histeroskopie miałam, wszystko wyszło w porządku miałam tylko polipowate endometrium. Pobrali wycinek i wyszedł dobrze ale chyba nie taki co piszesz- to był wycinek histopatologiczny. Ale czytałam ze przy KIR wyjdzie czy właśnie nie toczy się tam ciągły stan zapalamy blokujący implantację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 21:59
-
Lidia wrote:Łasica- przykro mi 😟 życzę ci siły do dalszych działań ❤️
Moniek ja to nie mogę uwierzyć w taki historię jak twoja. No po prostu mój mózg tego nie ogarnia 🙈 Gratuluje i trzymam kciuki za twój cud ♥️ a czemu od razu Ana 2? Też ostanio sprawdzałam czy czegoś nie dorobić i myślałam o Ana 1.
Ja mam jutro kolejna wizytę w klinice, tym razem na 100% poruszymy temat iui i dalszych badań.
Czy jest sens robić przeciwciała przeciw plemnikom ? Sama nie wiem co już dalej mam robić 🤷🏻♀️
Też jestem w szoku, że tak to się potoczyło, ale tak jak mówię, wolę się nie nastawiać, bo rozczarowanie będzie bolesne... 😉
Mi dr od razu zlecił Ana2, wyszło słabo dodatnie więc i tak musiałam zrobić jeszcze ana3. Chodzi bardziej o to, że te Ana1 często wychodzą dodatnie u zupełnie zdrowych osób, więc potem i tak trzeba robić Ana2. Niby są raz droższe więc w sumie decyzja do przemyślenia 😉
Jakie badania masz zrobione ?
Ivanka93 wrote:Na razie nie narzekam ominely mnie atrakcje typu mdłości czy wymioty za to po przejsciu paru kroków dysze jak parowóz 😂 czekam z niecierpliwością na II trymestr zeby trochę odetchnąć.
Strach jest normalny ja przed każda wizyta mam stan przedzawałowy 😅 napewno będzie piękny pęcherzyk a za tydzień- dwa serduszko ❤️
To super, że te niemiłe niespodzianki Cię ominęły, ciekawe od czego to zależy że jedne spędziłyby pół dnia przy wc a drugie żyją w miarę normalnie 🤣 no ten stan to u mnie jest dzisiaj, a jutro to już zawał gwarantowany 🤯Starania od 01.2020
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗