Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivanka93 wrote:Starałam się Was nadrobić Dziewczyny rzadko ostatnio zaglądałam bo niestety praca mi niepozwalała ale teraz już będę na bieżąco 😁
Łasica czekam na Twoje testowanie i trzymam bardzo mocno kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞🍀🍀🍀🍀🍀❤️
Helcia nie wiem jakie zagrożenia dla ciąży powoduje macica dwurożna ale do trzech pęcherzyków to słyszałam że robią iui normalnie sama byłam w Gamecie (tylko warszawskiej) i z tego co pamiętam to taka dostałam info.
Trzymam za Was wszystkie kciuki obyście jak najszybciej stąd pouciekały 🤞🤞🍀🍀🤰
Dakota ja jestem po inseminacji jak masz pytania to śmiało 😊
Ivanka96😘
Jesteś po? Udało się? Za którym razem?
Nie wiem od czego mam zacząć?.. co pierwsze?..
Ile czasu to wszystko potrwa?.. jaką klinikę wybrać?.. co powinnam widzieć.. poradź 🥺
Dziękuję że się odezwałaś 😘 -
nick nieaktualnyHelcia,fakt nas na samym początku lekarz informował o możliwości ciąży mnogiej i pytał się czy się zgadzamy. Zresztą przedstawił nam statystyki.
Znajoma miała iui na 4, zaszła w ciążę - ma jedną córę.
Owszem bałam się mnogiej. Ale stwierdzałam, że biorę to na klatę.
Prawda jest taka, że starając się naturalnie na tylu pęcherzykach też istnieje prawdopodobieństwo mnogiej.
W każdym razie rób co Ci serce podpowiada.
Powodzenia!
-
Dakota u mnie potrwało to wszystko dosłownie chwilę pojechaliśmy na konsultacje dr zaproponował zeby spróbować iui byłam przed okresem więc kazał w 3 dc powtórzyć podstawowe hormony i ok 10-11 dc umówić się na monitoring zeby mógł sprawdzić jak wygląda mój naturalny cykl (wcześniej byłam na stymulacji) mój mąż miał w tym czasie zrobić badania nasienia (podstawowe z oceną morfologii, stres oksydacyjny i fragmentacje dna). Umówiliśmy się w klinice ja na monitoring mąż na badania nasienia to był mój 11dc okazało się że jest pęcherzyk 18mm dr powiedział że nie ma go co marnować i mam przyjechać za dwa dni na jeszcze jeden monitoring dostanę ovi I następnego dnia inseminacja od razu kazali nam zrobić badania wirusowe z krwi zeby zdążyć z wynikami do inseminacji na tej wizycie dostałam też estrofem na wzrost endometrium. W piątek przyjechałam na monitoring dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka i w sobotę była inseminacja. Mąż musiał być godzinę wcześniej oddać nasienie do preparatyki po tej godzinie zgłosiłam się ja przyszła po mnie polozna zabrała do gabinetu kazała się rozebrać I wejść na fotel przyszedł lekarz pokazali mi probówkę z nasieniem żebym sprawdziła czy dane męża się zgadzają potem lekarz założył wziernik podał nasienie a ja miałam poleżeć po jeszcze 15 minut potem mogłam wstać I się ubrać a i do inseminacji trzeba mieć pełny pęcherz (to chyba najtrudniejsze) później krotka wizyta w gabinecie doktor mówi do kiedy estrofem od kiedy zacząć progesteron no i kiedy beta i tyle. U nas udało się za pierwszym razem wcześniej staraliśmy się dwa lata z kilkoma niepowodzeniami (jak w stopce) z tym że myślę że na tem sukces złożyło się kilka czynników przede wszystkim ladny pęcherzyk owulacyjny (myślę że wcześniejsze stymulacje trochę obudziły jajniki bo wcześniej owulacje miałam bardzo pozne) mąż miał dobrą ruchliwość plemnikow (to jest chyba najważniejszy parametr przy insemce za to morfologia poleciała nam z 5 na 1%) no i przede wszystkim nienawidzę tego określenia ale wolna głowa to miał być odbuszczoby cykl mieliśmy tylko obserwować a inseminacje zrobić miesiąc później na cyklu sztucznym. Wszystko wyszło bardzo szybko nie było czasu myśleć ani się zastanawiać nie miałam żadnych oczekiwań i nawet nie przuszczalam że mogło się udać.
Co do kliniki musisz sama zdecydować to co pasuje jednym niekoniecznie pasuje innym najlepiej poczytać różne opinie a jak nie jesteś pewna to umow się np w dwóch klinikach i sprawdź gdzie Ci bardziej odpowiada. -
Darkaaa wrote:Ivanko Ty już 10 tc 😍 jak się czujesz kochana ?
Czuje się na tyle normalnie że czasami to mogłabym zapomnieć że jestem w ciąży 🙈 tylko brzuszek zaczął mi się już powoli zaokrąglać 🤭
A jak Twoja księżniczka? Daje popalić? 😁 -
Ivanka93 wrote:Czuje się na tyle normalnie że czasami to mogłabym zapomnieć że jestem w ciąży 🙈 tylko brzuszek zaczął mi się już powoli zaokrąglać 🤭
A jak Twoja księżniczka? Daje popalić? 😁
To super, że spokojnie przechodzisz 😊😊 i oby tak już do końca ❤
Mala daje popalić, czasami mam wrażenie, że tam w brzuchu jakieś karate uprawia 😅
Łucja ur. 09.2022❤ -
Dzięki dziewczyny🥺 Helcia ja bym szła w tą inseminacje, po to jest stymulacja chyba żeby tych pęcherzyków było więcej 🤔 nie wiem dziewczyny kiedy testowac😭 myślę że może jutro , 5dpt , boję się a wy kiedy zaczęłyście testować?33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
ŁAsica wrote:Dzięki dziewczyny🥺 Helcia ja bym szła w tą inseminacje, po to jest stymulacja chyba żeby tych pęcherzyków było więcej 🤔 nie wiem dziewczyny kiedy testowac😭 myślę że może jutro , 5dpt , boję się a wy kiedy zaczęłyście testować?Łucja ur. 09.2022❤
-
ŁAsica wrote:Dzięki dziewczyny🥺 Helcia ja bym szła w tą inseminacje, po to jest stymulacja chyba żeby tych pęcherzyków było więcej 🤔 nie wiem dziewczyny kiedy testowac😭 myślę że może jutro , 5dpt , boję się a wy kiedy zaczęłyście testować?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
ŁAsica wrote:Dzięki dziewczyny🥺 Helcia ja bym szła w tą inseminacje, po to jest stymulacja chyba żeby tych pęcherzyków było więcej 🤔 nie wiem dziewczyny kiedy testowac😭 myślę że może jutro , 5dpt , boję się a wy kiedy zaczęłyście testować?
Ja w 5 i 6 dpt ale na wyjeździe miałam jakieś kijowe testy i wychodziły białe. 7 dnia wracaliśmy i nie robiłam a 8 zrobiłam w domu od niechcenia i wyszedł.
Możesz robić od 5 dpt ale pamiętaj że nic może nie wyjść, ja potem żałowałam ze tak wcześnie zaczęłam je robić, chociaż te facelaki są dużo lepsze niż to co ja kupiłam.
Darkaa właśnie byłam w szpitalu na kontroli bo jestem dzień po terminie no i nie zapowiada się porodowo jakieś skurcze lekkie są, małe rozwarcie, szyjka dosc długa. Może to jeszcze potrwać, jak nie urodzę do poniedziałku to mnie pewnie położą w szpitalu na wywołanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 14:39
starania od 12.2019
3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
Czynnik męski
Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i (6+3)
9+3 2,8 cm człowieka
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g
30+2 1600 g
33+2 2200 g
36+2 3200 g
39+0 3600 g
18.06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️ -
Dzięki dziewczyny za rady ❤️ zdania są różne. My jednak zrezygnowaliśmy. Zaufaliśmy lekarzom. Będzie co będzie.
Anna - życzę bezproblemowego rozwiązania 🍀
AnnaMD lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Ivanka93 wrote:Starałam się Was nadrobić Dziewczyny rzadko ostatnio zaglądałam bo niestety praca mi niepozwalała ale teraz już będę na bieżąco 😁
Łasica czekam na Twoje testowanie i trzymam bardzo mocno kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞🍀🍀🍀🍀🍀❤️
Helcia nie wiem jakie zagrożenia dla ciąży powoduje macica dwurożna ale do trzech pęcherzyków to słyszałam że robią iui normalnie sama byłam w Gamecie (tylko warszawskiej) i z tego co pamiętam to taka dostałam info.
Trzymam za Was wszystkie kciuki obyście jak najszybciej stąd pouciekały 🤞🤞🍀🍀🤰
Dakota ja jestem po inseminacji jak masz pytania to śmiało 😊Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
nick nieaktualnyCiąża mnoga jest zawsze obarczona ryzykiem. 3 pęcherzyki Helcia to trochę dużo, chociaż sama inseminacja nie ma dużych szans powodzenia. Mi lekarz powiedział, że jak się ma swoje regularne owulacje to sie nie robi stymulacji i sama w sobie nie zwiększa szans. Nie obserwuje się wtedy zwiekszonej ilości ciąż w IUI. Jak ma się zapłodnić to się zapłodnić to jedno. Pozatym po stymulacji sa słabsze jajka.
Hlecia może problem leży w tej Twojej macicy? Co to dokładnie oznacza co piszesz?
Do mnie dziś dzwonili z kliniki. Oddzwoniłam o co chodzi a babeczka się mnie pyta czy się inseminacja druga powiodla bo uzupełniaja dokumentację a ja się juz nie pojawiłam... powiedziałam że nie i narazie sobie robimy przerwe. Popsuł mi się cały humor przez ten telefon
Lasiczka kciuki trzymam niezmiennie! 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 17:39
-
Myślę że ten test nic nie zmieni bo i tak mój nastrój to, że na pewno się nie udało , później jednak mam nadzieję ze a może jakimś cudem, więc tak w kółko:D wyjdzie biały test to potwierdze że miałam rację a później wejdzie rozkmina że może jeszcze za wcześnie 😁33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
Moniek jest w ciąży 😮😀📣
Łasica kciuki 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 17:13
ŁAsica, AnnaMD lubią tę wiadomość
👩36👦35👫16lat
04.21 - histero,hsg✅
AMH - 0,14 ➡️0,4 ➡️0,16 ❌
FSH 9,6➡️9,9❌
Własne owulacje, regularne cykle, Kariotypy, gen FMR1, HOMA, Krzywe Igła, KIR bx (brak 1ds)✅
Niedobór białka S 46%❌
CD-138 4/10‼➡️ leki
NK - OK (1% poza normą)
Czynnik męski❌
1. InVitro 02.2022(pISCI, fertile chip, msome)
➡️8 pobranych, 3 dojrzałe, 2 zapłodnione, brak ❄
➡️10.03.22 ET blastka 4AB ❌😥
➡️05.22 naturals - CP 💔 laparo
2. InVitro 07.2022(j.w.)
ovulastan, gonapeptyl, menopur 300, miovelia nac, Q10, orgalutran, ovitrelle
➡️5 pobranych, 5 dojrzałych, 5 zapłonionych, mamy ❄❄❄❄🤩
➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭
CD138 10/10 wyleczone ✅️
➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️ -
Begonka wrote:ŁAsica kiedy testujesz?
Helcia ja zgadzam się z doktorem. U Was nie jest znana przyczyna, z tego co kojarze to tez jestescie młodzi, to pierwsze IUI i jest spora szansa, że może się udać🤞🤞kiedyś marzyłam o ciąży bliźniaczej, ale wątek Gamety i złe doświadczenia dziewczyn uświadomiły mi, że jest to praktycznie od początku zagrożona ciąża.
Begonka, kurczę ja tez marzyłam o bliźniaczej….znaczy teraz marze nawet o jednym ale bardzo chciałam mieć dwójkę. A o co chodzi z tym ze to od razu zagrożona?
Ja do tej pory miałam jeden pęcherzyk, dwie próby IUI wiec nawet temat nie wypłynął.
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa.
Z mężem staramy się o dziecko 11 miesięcy i na razie nie znamy dokładnych źródeł niepowodzeń.
Tzn. na ten moment wiem tyle, że mam krótszą drugą fazę cyklu, owulacja jest zawsze później niż powinna, pęcherzyki się pojawiają i rosną, wspomagane Ovitrelle pękają, Duphaston na ewentualne podtrzymanie i... nadal nic.
Moja podstawowe badania - morfologia, krzywa cukrowa, TSH <1, estradiol, FSH i LH w normie, prolaktyna 21,73 ng/ml, ale moja doktor mówi, że jest OK.
W przyszły czwartek idę na HSG.
Może podpowiecie jakie badania warto byłoby jeszcze zrobić?
U męża robione do tej pory tylko badanie nasienia i jest w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 21:27
-
Keglemegle wrote:Begonka, kurczę ja tez marzyłam o bliźniaczej….znaczy teraz marze nawet o jednym ale bardzo chciałam mieć dwójkę. A o co chodzi z tym ze to od razu zagrożona?
Ja do tej pory miałam jeden pęcherzyk, dwie próby IUI wiec nawet temat nie wypłynął.
Zależy jeszcze jaka, czy jednojajowe czy dwujajowe.
Jest większe prawdopodobieństwo poronienia obu lub jednego dziecka, zespół podkradania, poród wcześniejszy, najczęściej przez cc, dużo większe obciążenie dla organizmu kobiety. Generalnie wg lekarzy ciąża podwyższonego ryzyka. Też mi się kiedyś wydawało ze bliźniaki to tak super, ale za dużo tu na forum było historii powikłanych ciąż bliźniaczych.Begonka lubi tę wiadomość
starania od 12.2019
3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
Czynnik męski
Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i (6+3)
9+3 2,8 cm człowieka
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g
30+2 1600 g
33+2 2200 g
36+2 3200 g
39+0 3600 g
18.06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️ -
Katherine - chodzi tu o budowę, kształt macicy. Macica dwurożna ma tak jakby dwa rogi, zwykła jest w kształcie gruszki, dwurożna w kształcie serca. Przez to, że ma dwa rogi oddzielone zazwyczaj przegrodą to ma małą "pojemność". Z dwurożną macicą łatwiej o poronienie, przedwczesny poród czy jakieś powikłania. Podczas HSG lekarz mi powiedział, że taka budowa może utrudniać zagnieżdżenie zarodka. Dwóch lekarzy od niepłodności powiedziało mi, że nie mam w pełni dwurożnej macicy, a delikatnie tylko...Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
nick nieaktualnyHelcia moja koleżanka zaszła za pierwszym razem i miała CC - lekarze jak zobaczyli jej macice to wołał jeden drugiego przy porodzie. Miała szybko CC bo dzieciątko nie miało już miejsca- ma tyłozgięcie i połowe macicy. Podobno zajście w ciąże prawie niemożliwe a jednak się udało. Jak ma być to będzie, nie martw się