Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja😊 u mnie chyba orvitelle wyplukalo się z organizmu bo dziś biel wizira😊 jestem 11 dni po zastrzyku i jakieś 9/10 po obu.
Cycków bolą dalej, brzuch jak na okres czasem zaboli ale już mniej niż wczoraj czy przedwczoraj, sluz dalej jest ale to pewnie wszytsko przez dupka. No cóż w środę chyba podjadę zrobić immunofenotyp-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Progesteron 7dpo - 7,68.
Od następnego cyklu CLO+lutka i monitoring czy pęka.Starania 09.2016
metformina, inofem, wit d, omega, wit c, b12, lametta, luteina,
08.07.20
Homocysteina- 5,28 qmol/l (4,44-13,56)
ANA1- ujemny
Przeciw plemnikom- ujemny
PAI-1 homo
mthfr 677C>T hetero
mthfr 1298A>C hetero
11.07.20- Prog- 7.68 bez lutki
12.19-histerolaparoskopia: niedrożna lewa strona, 1.5x2cm polip
07.19- AMH 4,72
20.07- 1dc
2-6dc lametta
4dc- prolaktyna 14.54
11dc- prawa 8mm, lewa 15mm, endo 5.5mm
18dc- prawa nic, lewa 14-15mm WTF?
18dc- prog <<0.050 brak owulki
19-28dc- luteina
24-30dc plamienie -
nick nieaktualnyPolusia malo tego progesteronu tak mi sie wydaje
Ale jesli bierzesz luteine to ona nie wykazuje w badaniach ilosci
Ja prawie koncze ankiete jak tylko bede miala zatwierdzona to podesle Wam moze sie cos przyda i Wam.
Mam problem tylko z jednym pytaniem odnosnie wymazow chlamydia ureoplazma mykoplazma nie wiem jakie pytanie i odp fo tego wymyslec moze ktoras madra glowa podpowieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 16:55
-
nick nieaktualny
-
Polusia wrote:Właśnie dostałam kolejne wyniki. Czekam jeszcze na trombofilię i dzisiejszy progesteron 7dpo, który powinien być popołudniu.
TSH- 0.786
Prolaktyna- 23.1
Żelazo- 117.5 (50-170)
INR- 0.8 (0.9-1.2)
Ferrytyna- 29.59 (4.63-204)
Wit D- 26
B12- 347 (187-883)
Kw foliowy- 14 (3,1-20,5)
ANA1- ujemny
JOAN, co myślisz o wynikach? Jest coś Twoim zdaniem jeszcze wartego uwagi i sprawdzenia?
Chcę porobić większość swoich badań zanim M wyślę.
prolaktyna powinna być raczej niższa. Zależy jakie masz normy. Widziałam do 23,3 ale i do 29,9 (zależy od labu) to już decyzja ginekologa czy zbijać. Ja miałam na samej granicy (ale w II fazie cyklu) i dostałam Norprolac. Z tego co dziewczyny piszą najlepiej jak jest ok 15. Chyba, że są potwierdzone owulacje to nic nie trzeba robić. W jakim dniu cyklu robiłaś ?
Ja jak miałam kiedyś wielokrotnie zlecany panel krzepnięcia (nie w temacie starań) to oprócz INR, robili mi d-dimery i fibrynogen. Ja te wyniki za każdym razem miałam poza normą (badane w szpitalu) i nikt na to uwagi nie zwrócił. Teraz wyszła mi mutacja m.in PAI homo i białko s w dolnej granicy normy. MTHFR1298A-C hetero a ta mutacja też wpływa na krzepliwość, tym bardziej, że ja homocysteinę miałam ponad 14. W ciąży będę miała heparynę i acard (acard już od starań) u mnie to decyzja ginekologa a immunolog to potwierdził.
Homocysteina i kwas super
B12 warto aby była wyższa. Tak samo jak witamina D ale to już wiesz Reszta ok.
-
Joan wrote:prolaktyna powinna być raczej niższa. Zależy jakie masz normy. Widziałam do 23,3 ale i do 29,9 (zależy od labu) to już decyzja ginekologa czy zbijać. Ja miałam na samej granicy (ale w II fazie cyklu) i dostałam Norprolac. Z tego co dziewczyny piszą najlepiej jak jest ok 15. Chyba, że są potwierdzone owulacje to nic nie trzeba robić. W jakim dniu cyklu robiłaś ?
Ja jak miałam kiedyś wielokrotnie zlecany panel krzepnięcia (nie w temacie starań) to oprócz INR, robili mi d-dimery i fibrynogen. Ja te wyniki za każdym razem miałam poza normą (badane w szpitalu) i nikt na to uwagi nie zwrócił. Teraz wyszła mi mutacja m.in PAI homo i białko s w dolnej granicy normy. MTHFR1298A-C hetero a ta mutacja też wpływa na krzepliwość, tym bardziej, że ja homocysteinę miałam ponad 14. W ciąży będę miała heparynę i acard (acard już od starań) u mnie to decyzja ginekologa a immunolog to potwierdził.
Homocysteina i kwas super
B12 warto aby była wyższa. Tak samo jak witamina D ale to już wiesz Reszta ok.
D-dimery miałam robione w lutym w szpitalu na neurologii, były ok.
6go zapytam mojej gin co z prolaktyna czy będzie chciała zbijać, norma teraz do 25. Robiony w 22dc, powtórzę jak menda przyjdzie.
Progesteron niski, choć mając wcześniej monitoringi owulacje były, pęcherzyki pękały. Zobaczymy jak teraz będzie. Daję sobie kilka najbliższych cykli na konkretne sprawdzenie monitoringu i hormonów i czego tam jeszcze gin będzie chciała. Proga na pewno będę od nast cyklu suplementowac.
Najwazniejsze to ze starym pogadać by mu się bardziej chciało 😆 muszę wyczuć dobry moment 😅
Starania 09.2016
metformina, inofem, wit d, omega, wit c, b12, lametta, luteina,
08.07.20
ANA1- ujemny
PAI-1 homo
mthfr 677C>T hetero
mthfr 1298A>C hetero
11.07.20- Prog- 7.68 bez lutki
12.19-histerolaparoskopia: niedrożna lewa strona, 1.5x2cm polip
07.19- AMH 4,72
20.07- 1dc
2-6dc lametta
4dc- prolaktyna 14.54
11dc- prawa 8mm, lewa 15mm, endo 5.5mm
18dc- prawa nic, lewa 14-15mm WTF?
18dc- prog <<0.050 brak owulki
19-28dc- luteina
24-30dc plamienie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki 😘
Żyję, ale moje życie ostatnimi dniami polega tylko na sprzątaniu 🤣 jak nie praca ( a i tam sprzątanie się szykuje 🙈)to ciągłe ogarnianie. Nie wyrabiam, a końca nie widzę 🙈 i jeszcze mieszkanie musimy zdać i to też sprzątnąć.
Będę rzygać sprzątaniem 🤣
Podczutuję Was, ale nawet nie mam kiedy odpisać, bo wieczorami padam na pysk.
Dobrej niedzieli 😘zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Samosiowa (przepraszam ale ten Nick tak mi utkwil w pamięci) nie testowalam bo raz, że test mam tylko 25 żadnej 10 to i tak już nie chce się dobijac kolejnym niepowodzeniem, kiedy wszystko zaczyna ustępować jedynie czuje jajniki tak jakby uczucie kolki. Betę mam zrobić we wtorek ale i tak wiem jaki będzie wynik.
Ja robiąc proga miedzy 7 a 9 dniem bo nie wiem kiedy miałam obu miałam wartość 5. Myślę, że dostałam dupka bo lekarz podejrzewa niewydolność ciałka żółtego .
Jak tylko dostanę okres to muszę dzwonić do kliniki i przekładać wizytę co by nie płacić 2razy za wizytę .
Miłego dnia 😊😊😊
P.s. mam do sprzedania monitorek z clearbluezOsIa88 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
zOsIa88 wrote:Dzien dobry 🌞
Kaś testowałaś
Szamanka jak tam sytuacja?
U mnie @ się rozkręca ostatni tydzień i urlop!!
Co u ciebie?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj wypoczywam bo boli mnie brzuch i chybw dzisiaj mam dopiero owulacje mimo ze zastrzyk podalam sobie w srode u mnie tak jak pisalam juz kiedys Wam ostatni cykl na stymulacji w ogóle dziewczyny z moja dieta sie posypalo bo ciagle bym jadla cos slodkiego pewnie to efekt sterydu az sie boje okresu jak nie mam dietki to bardzo boli.
Kaś moze jeszcze nie przekreslaj tego cyklu dobrze ze masz dupka;)
Miłego dnia ❤😊i spokojnego tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 13:42
-
Samosiowa na początku nastawialam się na nie, później trochę sobie wkrecilam ale znów jestem na nie. To pierwszy cykl z tym zestawem. Jeśli immuno wyjdzie dobrze, no to będę dalej z tym próbować, tym bardziej że miałam niski progesteron
zOsIa88 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, u mnie też podłe nastroje. Mam nadzieję tylko, że okres nie zrobi mnie w psikusa i nie pokrzyżuje planów z iui w kolejnym cyklu.
Zrobię jeszcze kilka badań, próbuje się wbić do Paśnika i jeśli nic nie wyniknie - poddaje się.
Powiem Wam, że chyba popadam w depresję. Każdy ze znajomych, którzy mnie dawno nie widzieli, twierdzą, że widać że jestem przygnębiona, smutna, zmęczona.
W sumie sama patrząc na zdjęcia z kiedyś widdzę, że potrafiłam się uśmiechać. Teraz jest to uśmiech wymuszony i te smutne oczy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarysiaaa wrote:Wiem co czujesz. Ja też mam takie stany od motywacji po depresję. Ciekawe jak ten Paśnik. Może jest w stanie coś zaradzić 🤔
-
Sleepy wrote:Hej, u mnie też podłe nastroje. Mam nadzieję tylko, że okres nie zrobi mnie w psikusa i nie pokrzyżuje planów z iui w kolejnym cyklu.
Zrobię jeszcze kilka badań, próbuje się wbić do Paśnika i jeśli nic nie wyniknie - poddaje się.
Powiem Wam, że chyba popadam w depresję. Każdy ze znajomych, którzy mnie dawno nie widzieli, twierdzą, że widać że jestem przygnębiona, smutna, zmęczona.
W sumie sama patrząc na zdjęcia z kiedyś widdzę, że potrafiłam się uśmiechać. Teraz jest to uśmiech wymuszony i te smutne oczy.
Jakieś 3 miesiące temu usłyszałam podobne stwierdzenie od ojca. Pytał czy u mnie ok bo widzi że jestem smutna czy coś się dzieje ☹️ wydawało mi się że jestem taka jak zawsze, ale jak widać nie. Powiedziałam to mężowi, że tato tak powiedział i on to również potwierdził że widać że jestem smutna. Dużo to analizowałam w głowie, że może faktycznie i doszłam do wniosku że mają rację i coś mnie tknęło. Nie chcę być postrzegana jako smutna i zmartwiona pół życia. Tknęło mnie, że życie mam jedno! Chcę być szczęśliwa nawet jeżeli nie będę mieć dzieci. Zaczęłam szukać szczęścia i chcę na coś czekać. Oglądam dużo filmików co warto zobaczyć. Chcemy zacząć dużo zwiedzać na własną rękę. Zaczęłam sobie kupować sukienki gdzie raczej rzadko noszę to taka chęć zmiany aby czerpać z czegoś radość. Tego tobie też życzę abyś odnalazła radość.Sleepy, Marysiaaa, ŁAsica lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Czy mi się wydaje czy dzisiaj jakoś drugi "Blue monday" się zrobił? Wszyscy jacyś przygnębieni i bez życia. Ja też postanowiłam odzyskać radość życia i wracam do moich pasji😎 starania nie mogą mnie wepchnąć w czarną otchłań smutku!Po prawie 5 latach starań jesteś 🥰
Czekamy na Ciebie Synku💙
termin wg OM 4.08.2022
termin wg USG 30.07.2022