Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Sleepy wrote:Właśnie chciałabym mieć te wyniki, żeby już mu nie dosyłać bo po fb widzę, że laski czekają nawet ze 3 tyg na odpowiedź 🙈 chociaż, w razie co 14 września mam w Łodzi 🙈 narazie nie rezygnuję.
O matko a LCT to co? Imk? Subpopulacje? To pójdę w tygodniu przed wizytą (wyniki do 3 dni), powinnam być wtedy w 2 fazie.
ja czekałam 12 dni, ale też mu napisałam w mailu, że mi się nie spieszy, bo i tak nie podejmę na razie ewentualnego leczenia, bo staremu się pogorszyły znacznie wyniki. Kitka dostała dużo szybciej.
LCT to test limfocytotoksyczny, ale po co to nie wiem na wyniku mam "wykrywanie przeciwciał anty-HLA w surowicy w teście limfocytotoksycznym (LCT). Wyszło mi brak przeciwciał tzn że ok. Nie drążyłam dalej.
kazał mi zrobić cba i lct i po tych wynikach będzie wiadomo czy niepłodność jest immunologiczna czy nie. Pozostałe wyniki (imk, kiry, ana3, AOA, ASA) miałam ok.
No i cytokiny były zwalone na maksa.
aaaaa i koniecznie dziś zróc CBA, z reguły pobierają chyba od pn do czw.
Ja zrobiłam w piątek, bo akurat byłam w Wawie wtedy i baba jak już wracaliśmy do domu zadzwoniła i powiedziała, że Synevo nie chce im przyjąć próbki po badają od pn do czw. Musiałam jechać jeszcze raz
a subpopulacje (imk) 5-8 dni po owulacji. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJoan wrote:ja czekałam 12 dni, ale też mu napisałam w mailu, że mi się nie spieszy, bo i tak nie podejmę na razie ewentualnego leczenia, bo staremu się pogorszyły znacznie wyniki. Kitka dostała dużo szybciej.
LCT to test limfocytotoksyczny, ale po co to nie wiem na wyniku mam "wykrywanie przeciwciał anty-HLA w surowicy w teście limfocytotoksycznym (LCT). Wyszło mi brak przeciwciał tzn że ok. Nie drążyłam dalej.
kazał mi zrobić cba i lct i po tych wynikach będzie wiadomo czy niepłodność jest immunologiczna czy nie. Pozostałe wyniki (imk, kiry, ana3, AOA, ASA) miałam ok.
No i cytokiny były zwalone na maksa.
aaaaa i koniecznie dziś zróc CBA, z reguły pobierają chyba od pn do czw.
Ja zrobiłam w piątek, bo akurat byłam w Wawie wtedy i baba jak już wracaliśmy do domu zadzwoniła i powiedziała, że Synevo nie chce im przyjąć próbki po badają od pn do czw. Musiałam jechać jeszcze raz
a subpopulacje (imk) 5-8 dni po owulacji. -
Sleepy wrote:To lct chyba mam, u mnie chyba inaczej się nazywało, bo robiłam w szpitalu. Synevo tak pobierają do czwartku, wychodzę z pracy chwilę wcześniej i jadę
LCT Paśnik mówił, że w niektórych labach może być pod nazwą cross-match i mogą chcieć pobierać krew od obojga partnerów.
Daj znać jak będziesz miała wyniki
-
No wściekam się. Chodzę nabuzowana jak chmura burzowa, bo miałam mieć we wtorek wynik chlamydii, a nadal nie mam. Wciąż sprawdzam i nic, w przygotowaniu. Jak ja nienawidzę tych przepraw z laboratoriami. A do tego wieczorem idę na usg piersi i też się stresuję. Wolę takie sprawy załatwiać z rana i mieć spokojny dzień.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
nick nieaktualnyJoan wrote:LCT Paśnik mówił, że w niektórych labach może być pod nazwą cross-match i mogą chcieć pobierać krew od obojga partnerów.
Daj znać jak będziesz miała wyniki
Edit: kiedy kontrola Starego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 11:30
-
nick nieaktualnyKasztanek wrote:No wściekam się. Chodzę nabuzowana jak chmura burzowa, bo miałam mieć we wtorek wynik chlamydii, a nadal nie mam. Wciąż sprawdzam i nic, w przygotowaniu. Jak ja nienawidzę tych przepraw z laboratoriami. A do tego wieczorem idę na usg piersi i też się stresuję. Wolę takie sprawy załatwiać z rana i mieć spokojny dzień.
Kasztanek, bedzie dobrze na usg! ✊ -
Sleepy wrote:No to mam jeszcze Pai 1 muszę zrobić, bo wszystko na trombofilię miałam tylko nie to 🙈
Edit: kiedy kontrola Starego?
w tą sobotę mamy kolejną wizytę u Wolskiego i zobaczymy co powie.
Chciałam aby powtórzył badania nasienia we wrześniu ale durny stary stwierdził, że jak Wolski będzie mu kazał zrobić to zrobi. Jak nie powie żeby zrobić to nie będzie robił bo wg niego to bez sensu i an pewno jest jeszcze gorzej
EDIT: ja oczywiście nawiąże na wizycie do badań, jeżeli lekarz sam nic nie powieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 11:43
-
nick nieaktualnyJoan wrote:w tą sobotę mamy kolejną wizytę u Wolskiego i zobaczymy co powie.
Chciałam aby powtórzył badania nasienia we wrześniu ale durny stary stwierdził, że jak Wolski będzie mu kazał zrobić to zrobi. Jak nie powie żeby zrobić to nie będzie robił bo wg niego to bez sensu i an pewno jest jeszcze gorzej
EDIT: ja oczywiście nawiąże na wizycie do badań, jeżeli lekarz sam nic nie powie -
Mój ma jutro badanie nasienia, jakoś się boję tego, że coś jest nie tak* 30 lat - Starania od 01.2020
1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane
🔹️IVF - start 28.07.2021
🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔
🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
14.05.2022 - Hania ❤
❄1x4.1.1
-
Dziewczyny, czy przy iui lekarz ma wgląd w badania nasienia, są jakos wyniki podane? Bo zastanawiam się, czy nie zrobić znów badania nasienia, bo w tym roku nie robiliśmy, ciekawe, czy się coś zmieniło. Ale jeśli powiedzą przy iui, jakie jest nasienie to po co podwójnie płacić
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyTurkusowa90 wrote:Dziewczyny, czy przy iui lekarz ma wgląd w badania nasienia, są jakos wyniki podane? Bo zastanawiam się, czy nie zrobić znów badania nasienia, bo w tym roku nie robiliśmy, ciekawe, czy się coś zmieniło. Ale jeśli powiedzą przy iui, jakie jest nasienie to po co podwójnie płacić
Edit: my dostawaliśmy ten wynik razem z umową.
Edit 2: krew na test cba oddana, Pani mówi, że wyniki są rzadko przed czasem dlatego nie rezygnuję póki co ze stacjonarnej wizyty u docentaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 15:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy, dzięki za info. To prawda, dopiero co cieszyłyśmy się jej dwiema kreskami, ale ten czas leci.😆😆😊
Marysiaaa, doskonale Cię rozumiem. 😘 Sama do dziś myślałam, że zwariuję z tym czekaniem. Teraz męczę się w bólach, dawno już nie miałam takiego silnego bólu, aż wzięłam tabletkę. Ale chociaż już przyszła i mogę planować, co dalej.
Oby do Ciebie szybko zawitała!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 18:50
Marysiaaa lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Ale wy fachowymi nazwami tu operujecie. W ogóle człowiek przez te starania, to jakby medycynę konczył, tyle rzeczy musiał się dowiedzieć.
Ja jestem po usg i wszystko gra, zmiana w piersi nie rośnie, to najważniejsze. Chlamydii nie posiadam, to też dobra informacja 😀 Teraz w sobotę jedziemy się kłuć.Marysiaaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
nick nieaktualnyTurkusowa, przed iui jak coś zróbcie sobie przynajmniej więcej niż dzień wolnego od ❤️. My jak mieliśmy tylko dobę przerwy, wyniki były tragiczne, przy 2 już pełna kulturka
Kasztanku, super wiadomości ✊
Idziecie się kłuć, tzn? Jakieś badania jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 19:06
-
Pełna kulturka 😆 Rozbawiłaś mnie Sleepy. W ogóle wyobrażacie sobie gdzieś indziej rozmawiać na takim ludzie o sexach, plemniczkach, śluzach itp? Tylko na forum.
Tak, badania. Mój mąż robi wszystkie badania do Ivf, a ja część.6.12.2022 💔 puste jajo
nick nieaktualny
-
Sleepy, tak planujemy, ale ten cykl był na wariackich papierach. Zwykle owu mam ok 20-21dc. Po clo owu miała przyjść wcześniej i przyszłam na wizytę 12dc (choć lekarz chciał 9dc), w 12dc pęcherzyk miał 10mm i lekarz wątpił, że urośnie. 15dc było ❤️, a 16 DC miałam wizytę, wstępnie iui miało być w poniedziałek 19dc, stąd to❤️ w czwartek. A 16dc w piątek okazało się, że już pecherzyk ma 22mm i lekarz na szybko zlecił test owu z moczu i że może będzie od razu iui. Ale test wyszedł negatywny. Lekarz kazał ❤️❤️ w niedzielę rano i umówiliśmy się na poniedziałek na ewentualne iui. Ale na USG nie było już nic, więc przepadło.
30.09.2021r. Iga❤️