X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja utknęłam na robieniu łapek, takie to maluteńkie, że nie wiedziałam jak operować w tych oczkach szydełkiem. I jeszcze według schematu każą ścieśniać.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Joan Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Ja utknęłam na robieniu łapek, takie to maluteńkie, że nie wiedziałam jak operować w tych oczkach szydełkiem. I jeszcze według schematu każą ścieśniać.

daj linka z jakiego robisz :)

ja robię razem z babką z youtuba bo ja schematów jeszcze się uczę :)

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://amigurumi.today/white-rabbit-amigurumi-pattern-free/

Sleepy, Joan, ŁAsica lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaz Joan linka :)
    Kasztanku, jakiej włóczki używasz i jakiego szydełka?

• Joan Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię z tego
    https://youtu.be/xFJ3iTmmAx4

obawiam się tylko, że mi włóczki nie starczy, bo robię na razie wszystko z jednej :P
    nie wiedziałam, czy mi będzie ten królik wychodził :)
    w poniedziałek sobie dokupię.
    A dziś odbieram z paczkomatu inne włóczki i wypełnienie do zabawek :)

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Niezły masz zapierdziel. Ile Ci droga zajmuje? Jak masz na rano to o której musisz wstać?
    Godzine jade w jedna strone :/ mam na 7. 3 to tak 6.2 wyjezdzam wstaje 5.5. Wiem ze ty wstajesz wczesniej :D ale na szczescie np nie mam do pracy na 6 bo bym nie wyrobila😬😬

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa Joan normalnie idziesz jak burza😍😍 slodki ten kroliczek Kasztanku 😍 ja to nie wiem co bym mogla za hobby uprawiac.. Moze tak bic piwko codziennie🤣🤣

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam tej nieszczęsnej Dory, bo mi jej nie szkoda na prototyp. Szydełko 3,5.

ŁAsica, jakbyś chciała rozwinąć swoje hobby i założyć klub, to ja się piszę 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 17:40

Marysiaaa, ŁAsica lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sraczka. Oczywiscie nic nie peklo, twn mniejszy próbował ale torbiel krwotoczna sie zrobila, lekarz na prawde sie wkurwil 🤣 pozmienial mi leki, zwiekszyl mete, bo mowi ze chociaz wyniki nie sa zle to klinicznie wyglada jakby insulina miala wplyw na grubosc pecherzyka, a ścianki sa grube.. Norprolac zmieniam na jakis inny lek, nie pamietam nazwy nawet mowy o nim nie bylo na forum
    Zakladamy klub piwosza :D

szamanka91 lubi tę wiadomość

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • Joan Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łasica, ale kiszka...
    ale dobrze, że lekarz nie siedzi z założonymi rękami tylko działa. Ma plan. Oby zadziałał.

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Łasica, ale kiszka...
    ale dobrze, że lekarz nie siedzi z założonymi rękami tylko działa. Ma plan. Oby zadziałał.
    No az sie zdziwilam ze sie tak ozywil. Glowkowal glowkowal nawet wylewny sie zrobil :D dobrze ze reaguje, zobaczymy co to bedzie...

Joan lubi tę wiadomość

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, co za szkoda. Ale rzeczywiście to dużo daje, że lekarz się stara coś wymyślić, a nie tylko faszeruje tymi samymi lekami, a człowiek musi sam kombinować.

Co do wylewności, to wczoraj jak byłam robić badania w labie, przede mną weszła strasza pani, która została z lekka obsztorcowana przez pielęgniarkę pobierającą. Kiedy przyszła moja kolej ta sama pielęgniarka była dość oschła, ale zobaczyła ile mam badań do zrobienia i jakich, zapytała czy jestem w ciąży. Powiedziałam, że nie, że to do in vitro. Momentalnie nastąpiła zmiana nastawienia. Zaczęła pytać gdzie podchodzimy, uspokajać, że wszystko będzie dobrze, życzyć zdrowia i w ogóle i w szczególe. Miła, że do rany przyłóż.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:43

• Joan Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie mi plis jakie mogę zrobić jeszcze badania? Czuje jakiś taki niedosyt. W tym miesiącu wyjątkowo nie mam nic zaplanowanego i już mnie ten stan nudzi.

zerknij u Bożen na pierwszą stronę. Tam masz jakie badania robić

Marysiaaa lubi tę wiadomość

• Nadzieja2020 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Przepraszam że się nie pojawiałam przez 2 miesiące ! Głównie ze strachu, niepewności.
    Ostatnio pisałam przed objawami zbliżającej się @- której ku wielkiemu zaskoczeniu nie dostałam. Okazało się że to ciąża. Teraz jesteśmy już/dopiero w 4 MSC, ale nie jest to łatwy czas - ciąża po długim staraniu i jeszcze stracie, nie jest przepełniona wielką radością, owszem jest radość ale z domieszką lęku, który chyba jest nie unikniony. Nadal się boje jak to się wszystko potoczy, trzymajcie kciuki, ja trzymam za Was ogromnie.
    Dziś np. chciałam sobie sprawić przyjemność i poszłam do fryzjera - samo mycie + strzyżenie, a świruje że pani obok suszyli włosy po jakimś botoksie z keratyna i że to zaszkodzi 😜 najchętniej obudzilabym się już na sali porodowej z dzidziusiem w ręku 😁
    Zostawiam ciążowe Wiruski :*

Marysiaaa, Sleepy, szamanka91, zOsIa88, Paulina1190, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt Joan idziesz jak burza :D
    Kasztanku pytanie jak gruba Twoja włóczka czy nie mniejsze szydełko :D ja zawsze używam jakoś rozmiar - 1.5 mniej :)
    Co do badań, jak nagle ludzie potrafią się zmieniać, nie? Jak kiedyś poszłam na betę, to laska do mnie, że dziś dużo bet i czy liczę na to żeby była negatywna. Jak powiedziałam, że liczę że w końcu po 2 latach chciałabym zobaczyć pozytywną to gadkę zmieniła :p

Kurde, Łasica jak to tak? :( Ale kaszanka, ale super że gość coś kmini jak może Ci pomóc!

Właśnie wróciłam z koszenia trawy spod domu. Kosą spalinową. Jutro będę miała zakwas w ręce od zaciskania gazu 🤣🤣
    Dobrze, że poszłam kosić bo normalnie humor miałam z dupy i po powrocie warczałam tylko na starego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje! ❤️ Szczesciara! ❤️ Rośnijcie zdrowo! Możesz zdradzić swoje patenty na udany cykl ;)

• Nadzieja2020 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy , chyba kompletny brak nadziei na powodzenie 😂 skupiłam się na badaniach- zaczęłam od progesteronu, ale wyszedł ok, i po @ miałam zrobić pozostałe hormony i iść do gina co dalej. No i to że miałam objawy @- trądzik, bolał mnie brzuch, więc myslalam że kolejny cykl nie udany - co pokazuje że test zrobiłam dopiero w 31 DC, a cykle mam 26-27 dni.
    U mnie jak raz chyba kluczem było łyżeczkowanie - miałam skłonność do polipów i polipowate Endo, a to chyba je wygładzilo. Męża faszerowalam witaminami- sama też, sporo podnioslam witaminę D, co przy Hashimoto jest trudne, i pandemię poświęciliśmy na jazdę na rowerze i spacery - codziennie któreś z tych. Ale specjalnych diet nie było :) a i nie powiem że wyluzowanie się, bo nie należę do wyluzowanych, albo że nie miałam dołów że znowu się nie uda 😜 i że zapomniałam o staraniach bo tak nie było:)

• Joan Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj głowę i jedno ucho królika.

Padam na twarz :P paluchy mnie bolą 😂😂😂

Biorąc pod uwagę fakt, że we wtorek trzymałam pierwszy raz w życiu szydełko to uważam, że jeszcze tragicznie mi nie poszło 😜

59f43b81be8c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 22:45

Marysiaaa, Agaciorka, Kasztanek, szamanka91, zOsIa88, Sleepy, Paulina1190, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ