X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja utknęłam na robieniu łapek, takie to maluteńkie, że nie wiedziałam jak operować w tych oczkach szydełkiem. I jeszcze według schematu każą ścieśniać.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Joan Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Ja utknęłam na robieniu łapek, takie to maluteńkie, że nie wiedziałam jak operować w tych oczkach szydełkiem. I jeszcze według schematu każą ścieśniać.

daj linka z jakiego robisz :)

ja robię razem z babką z youtuba bo ja schematów jeszcze się uczę :)

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://amigurumi.today/white-rabbit-amigurumi-pattern-free/

Sleepy, Joan, ŁAsica lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaz Joan linka :)
    Kasztanku, jakiej włóczki używasz i jakiego szydełka?

• Joan Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię z tego
    https://youtu.be/xFJ3iTmmAx4

obawiam się tylko, że mi włóczki nie starczy, bo robię na razie wszystko z jednej :P
    nie wiedziałam, czy mi będzie ten królik wychodził :)
    w poniedziałek sobie dokupię.
    A dziś odbieram z paczkomatu inne włóczki i wypełnienie do zabawek :)

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Niezły masz zapierdziel. Ile Ci droga zajmuje? Jak masz na rano to o której musisz wstać?
    Godzine jade w jedna strone :/ mam na 7. 3 to tak 6.2 wyjezdzam wstaje 5.5. Wiem ze ty wstajesz wczesniej :D ale na szczescie np nie mam do pracy na 6 bo bym nie wyrobila😬😬

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa Joan normalnie idziesz jak burza😍😍 slodki ten kroliczek Kasztanku 😍 ja to nie wiem co bym mogla za hobby uprawiac.. Moze tak bic piwko codziennie🤣🤣

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam tej nieszczęsnej Dory, bo mi jej nie szkoda na prototyp. Szydełko 3,5.

ŁAsica, jakbyś chciała rozwinąć swoje hobby i założyć klub, to ja się piszę 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 17:40

Marysiaaa, ŁAsica lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sraczka. Oczywiscie nic nie peklo, twn mniejszy próbował ale torbiel krwotoczna sie zrobila, lekarz na prawde sie wkurwil 🤣 pozmienial mi leki, zwiekszyl mete, bo mowi ze chociaz wyniki nie sa zle to klinicznie wyglada jakby insulina miala wplyw na grubosc pecherzyka, a ścianki sa grube.. Norprolac zmieniam na jakis inny lek, nie pamietam nazwy nawet mowy o nim nie bylo na forum
    Zakladamy klub piwosza :D

szamanka91 lubi tę wiadomość

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • Joan Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łasica, ale kiszka...
    ale dobrze, że lekarz nie siedzi z założonymi rękami tylko działa. Ma plan. Oby zadziałał.

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Łasica, ale kiszka...
    ale dobrze, że lekarz nie siedzi z założonymi rękami tylko działa. Ma plan. Oby zadziałał.
    No az sie zdziwilam ze sie tak ozywil. Glowkowal glowkowal nawet wylewny sie zrobil :D dobrze ze reaguje, zobaczymy co to bedzie...

Joan lubi tę wiadomość

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, co za szkoda. Ale rzeczywiście to dużo daje, że lekarz się stara coś wymyślić, a nie tylko faszeruje tymi samymi lekami, a człowiek musi sam kombinować.

Co do wylewności, to wczoraj jak byłam robić badania w labie, przede mną weszła strasza pani, która została z lekka obsztorcowana przez pielęgniarkę pobierającą. Kiedy przyszła moja kolej ta sama pielęgniarka była dość oschła, ale zobaczyła ile mam badań do zrobienia i jakich, zapytała czy jestem w ciąży. Powiedziałam, że nie, że to do in vitro. Momentalnie nastąpiła zmiana nastawienia. Zaczęła pytać gdzie podchodzimy, uspokajać, że wszystko będzie dobrze, życzyć zdrowia i w ogóle i w szczególe. Miła, że do rany przyłóż.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:43

• Joan Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie mi plis jakie mogę zrobić jeszcze badania? Czuje jakiś taki niedosyt. W tym miesiącu wyjątkowo nie mam nic zaplanowanego i już mnie ten stan nudzi.

zerknij u Bożen na pierwszą stronę. Tam masz jakie badania robić

Marysiaaa lubi tę wiadomość

• Nadzieja2020 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Przepraszam że się nie pojawiałam przez 2 miesiące ! Głównie ze strachu, niepewności.
    Ostatnio pisałam przed objawami zbliżającej się @- której ku wielkiemu zaskoczeniu nie dostałam. Okazało się że to ciąża. Teraz jesteśmy już/dopiero w 4 MSC, ale nie jest to łatwy czas - ciąża po długim staraniu i jeszcze stracie, nie jest przepełniona wielką radością, owszem jest radość ale z domieszką lęku, który chyba jest nie unikniony. Nadal się boje jak to się wszystko potoczy, trzymajcie kciuki, ja trzymam za Was ogromnie.
    Dziś np. chciałam sobie sprawić przyjemność i poszłam do fryzjera - samo mycie + strzyżenie, a świruje że pani obok suszyli włosy po jakimś botoksie z keratyna i że to zaszkodzi 😜 najchętniej obudzilabym się już na sali porodowej z dzidziusiem w ręku 😁
    Zostawiam ciążowe Wiruski :*

Marysiaaa, Sleepy, szamanka91, zOsIa88, Paulina1190, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt Joan idziesz jak burza :D
    Kasztanku pytanie jak gruba Twoja włóczka czy nie mniejsze szydełko :D ja zawsze używam jakoś rozmiar - 1.5 mniej :)
    Co do badań, jak nagle ludzie potrafią się zmieniać, nie? Jak kiedyś poszłam na betę, to laska do mnie, że dziś dużo bet i czy liczę na to żeby była negatywna. Jak powiedziałam, że liczę że w końcu po 2 latach chciałabym zobaczyć pozytywną to gadkę zmieniła :p

Kurde, Łasica jak to tak? :( Ale kaszanka, ale super że gość coś kmini jak może Ci pomóc!

Właśnie wróciłam z koszenia trawy spod domu. Kosą spalinową. Jutro będę miała zakwas w ręce od zaciskania gazu 🤣🤣
    Dobrze, że poszłam kosić bo normalnie humor miałam z dupy i po powrocie warczałam tylko na starego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje! ❤️ Szczesciara! ❤️ Rośnijcie zdrowo! Możesz zdradzić swoje patenty na udany cykl ;)

• Nadzieja2020 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy , chyba kompletny brak nadziei na powodzenie 😂 skupiłam się na badaniach- zaczęłam od progesteronu, ale wyszedł ok, i po @ miałam zrobić pozostałe hormony i iść do gina co dalej. No i to że miałam objawy @- trądzik, bolał mnie brzuch, więc myslalam że kolejny cykl nie udany - co pokazuje że test zrobiłam dopiero w 31 DC, a cykle mam 26-27 dni.
    U mnie jak raz chyba kluczem było łyżeczkowanie - miałam skłonność do polipów i polipowate Endo, a to chyba je wygładzilo. Męża faszerowalam witaminami- sama też, sporo podnioslam witaminę D, co przy Hashimoto jest trudne, i pandemię poświęciliśmy na jazdę na rowerze i spacery - codziennie któreś z tych. Ale specjalnych diet nie było :) a i nie powiem że wyluzowanie się, bo nie należę do wyluzowanych, albo że nie miałam dołów że znowu się nie uda 😜 i że zapomniałam o staraniach bo tak nie było:)

• Joan Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj głowę i jedno ucho królika.

Padam na twarz :P paluchy mnie bolą 😂😂😂

Biorąc pod uwagę fakt, że we wtorek trzymałam pierwszy raz w życiu szydełko to uważam, że jeszcze tragicznie mi nie poszło 😜

59f43b81be8c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 22:45

Marysiaaa, Agaciorka, Kasztanek, szamanka91, zOsIa88, Sleepy, Paulina1190, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ