X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wow masz do tego dryg 👍👍👍 ja bym tak szybko nigdy nie ogarnela

Joan lubi tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan, jestem naprawdę pełna podziwu. Nigdy bym nie uwierzyła, że to Twoje początki. Szacuneczek.

Sleepy, a widzisz, to ja nie znałam patentu na mniejsze szydełko. Włóczka w sumie jest na szydełko 3, a ja wzięła 3,5, bo je najbardziej lubię.

Joan lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Fakt Joan idziesz jak burza :D
    Kasztanku pytanie jak gruba Twoja włóczka czy nie mniejsze szydełko :D ja zawsze używam jakoś rozmiar - 1.5 mniej :)
    Co do badań, jak nagle ludzie potrafią się zmieniać, nie? Jak kiedyś poszłam na betę, to laska do mnie, że dziś dużo bet i czy liczę na to żeby była negatywna. Jak powiedziałam, że liczę że w końcu po 2 latach chciałabym zobaczyć pozytywną to gadkę zmieniła :p

Kurde, Łasica jak to tak? :( Ale kaszanka, ale super że gość coś kmini jak może Ci pomóc!

Właśnie wróciłam z koszenia trawy spod domu. Kosą spalinową. Jutro będę miała zakwas w ręce od zaciskania gazu 🤣🤣
    Dobrze, że poszłam kosić bo normalnie humor miałam z dupy i po powrocie warczałam tylko na starego.
    Ja wczoraj też kosiłam ogród 😛 ale traktorkiem.
    Wczoraj miałam imieniny, ale nie obchodzę.

Sleepy lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wolnej chwili chyba też zamówię sobie szydełko tak mnie inspirujecie! Tylko kiedy będę mieć wolną chwilę??

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Sleepy ja mam dziś słaby humor znowu dobrze że w pracy siedzę. Czuje dziś wyjątkową bezsilność I znudzenie staraniami
    Mam nadzieję, że Marysiu dziś lepszy humor 😘
    Doskonale Cie rozumiem, takie dni są najgorsze. Człowiek robi wszystko co może a tu dupa zbita. :(
    Mam nadzieję, że na dziś macie jakieś fajne plany, żeby głowę czynsz zająć :*

Do nas naszczęście znów wpadają goście, także przynajmniej popołudniem się zresetuje na chwilę, a jutro będę leczyć kaca 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Ja wczoraj też kosiłam ogród 😛 ale traktorkiem.
    Wczoraj miałam imieniny, ale nie obchodzę.
    Najlepszego kochana!

Zazdroszczę traktorka. ❤️ My jak pisałam wprowadziliśmy się nie dawno, ogród jest w stanie opłakanym, dalej przypomina pobojowisko po budowie plus ziemia na działce jest nie równa i ma pełno haszczy 🤣 więc narazie musimy latać z kosą 🤣 może za parę lat uda nam się nawieźć tyle ziemi zeby było równo, to kiedyś sobie coś takie sprawię 😍 albo chociaż zwykłą kosiarę, tą pchaną 🤣

Szamanka, dawaj, zaraz na wątku wszystkie będziemy szydełkować 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Zrobiłam dzisiaj głowę i jedno ucho królika.

Padam na twarz :P paluchy mnie bolą 😂😂😂

Biorąc pod uwagę fakt, że we wtorek trzymałam pierwszy raz w życiu szydełko to uważam, że jeszcze tragicznie mi nie poszło 😜

59f43b81be8c.jpg
    Joan super! Idziesz jak burza!
    Podpowiem Ci, abyś ucho splaszczyła i je zszyła, łatwiej będzie przytwierdzić potem do maskotki :)
    Ale naprawdę od wtorku masz super progress 😍

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Joan, jestem naprawdę pełna podziwu. Nigdy bym nie uwierzyła, że to Twoje początki. Szacuneczek.

Sleepy, a widzisz, to ja nie znałam patentu na mniejsze szydełko. Włóczka w sumie jest na szydełko 3, a ja wzięła 3,5, bo je najbardziej lubię.
    Jak robiłam dedykowanym szydełkiem zazwyczaj miałam dziury i prześwity. Gdzieś w kiedyś właśnie chyba w paru filmikach i poradnikach natknęłam się z inf ze do amigurumi najlepiej brać mniejsze. O tak zrobiłam. I było widać że jest lepiej, nie było tylu dziur po wypchaniu maskotki :)
    Yarnaet Jeans zaleca chyba 2.5 albo 3. Kiedyś jak zgubiłam szydełko 2 to finalnie robiłam 1.75 i wtedy wychodziło mi najlepiej 🤣

• Joan Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Joan super! Idziesz jak burza!
    Podpowiem Ci, abyś ucho splaszczyła i je zszyła, łatwiej będzie przytwierdzić potem do maskotki :)
    Ale naprawdę od wtorku masz super progress 😍

Dzięki. Tak zrobię !

Wszystkie podpowiedzi mile widziane :)

Teraz robię drugie ucho i za pierwszym razem udało mi się magic ring :p

Jestem w szoku, bo ja z natury niecierpliwa jestem i szybko się wkurwiam 😂
    Ale tu widać efekty o coś z tego powstaje.

A stary najlepiej wczoraj.
    Pokazałam mu to ucho a on do mnie " tyle czasu robiłaś takie małe coś ?"
    Myślałam że mu przyleje 😆

• Joan Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje zamówienie odebrane wczoraj
    4084e6f25f6b.jpg

Tego wypełnienia jest 500g, aż byłam w szoku ile tego jest. A jest w tej siatce uciśnięte nieźle. Jak otworzyłam to sie rozpreżyło.
    Już widzę jak stary będzie mordę darł. Mimo, że włożyłam siatkę w inną siatkę to co raz widzę na podłodze te kłaczki 🙈

Sleepy, Kasztanek, Marysiaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    A to moje zamówienie odebrane wczoraj
    4084e6f25f6b.jpg

Tego wypełnienia jest 500g, aż byłam w szoku ile tego jest. A jest w tej siatce uciśnięte nieźle. Jak otworzyłam to sie rozpreżyło.
    Już widzę jak stary będzie mordę darł. Mimo, że włożyłam siatkę w inną siatkę to co raz widzę na podłodze te kłaczki 🙈
    Łoooo na bogato ❤️
    No wypełnienie robi wrażenie. Kiedyś zamówiłam 1kg, przyszło w pudełku. Myślałam, że w środku jest w jakimś worku. Zgadnij co, nie było 🤣 jak otworzyłam pudło to połowa wyskoczyła na podłogę 🤣🤣
    To teraz podpowiem:
    Yarnartjeans - szydełko ok. 2 mm (1.75 - 2.5 mm)
    Yarnart Jeans Plus jakieś 3.5 mm
    A Himalaya ok 6mm. Tylko ją zostaw na koniec, naucz się dobrze pracować na zwykłej. W Himalai ciężko dostrzec oczka, i tak łatwo magic ringa się nie zaciąga :p prucie powoduje niewielką stratę tych kłaczków 😋 Tan ciemny Jeans to jaki kolor? Bordo?

Edit: a Starego było trzeba strzelić 🤣 niech sam spróbuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 10:33

Joan lubi tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Łoooo na bogato ❤️
    No wypełnienie robi wrażenie. Kiedyś zamówiłam 1kg, przyszło w pudełku. Myślałam, że w środku jest w jakimś worku. Zgadnij co, nie było 🤣 jak otworzyłam pudło to połowa wyskoczyła na podłogę 🤣🤣
    To teraz podpowiem:
    Yarnartjeans - szydełko ok. 2 mm (1.75 - 2.5 mm)
    Yarnart Jeans Plus jakieś 3.5 mm
    A Himalaya ok 6mm. Tylko ją zostaw na koniec, naucz się dobrze pracować na zwykłej. W Himalai ciężko dostrzec oczka, i tak łatwo magic ringa się nie zaciąga :p prucie powoduje niewielką stratę tych kłaczków 😋 Tan ciemny Jeans to jaki kolor? Bordo?

Edit: a Starego było trzeba strzelić 🤣 niech sam spróbuje :D

właśnie tego królika robię na yarnart jeans (ta jedyna była w pasmanterii bez tych kłaczków). Uszka robię na 3,0 (o 0,5 mniejsze niż na banderoli) po tym jak doradziłaś wczoraj Kasztankowi.

Z zestawem szydełek zamówiłam taką włóczkę jaką miał ten sprzedawca (yarnart baby) ale te siepki/kłaczki to był dramat. Plus to, że jest mniej skręcona. Nie widziałam przez to dobrze oczek. Do nauki się nie nadaje :P
    właśnie na yt polecali do nauki ten jeans plus ale tego u mnie w pasmanterii nie było.

A płaciłam za nią stacjonarnie 9,5zł (jeans) a na allegro 6,4zł. Niezła przebitka.
    Pytałam w pasmanterii o tę Himalaya, bo widziałam na półce, to kosztowała 19zł. Ja na allegro zamówiłam za 14,50.

ten ciemny to bordo.
    Allegro smart to złłoooooo

• Joan Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a staremu kazałam spróbować jak pierwszy raz próbowałam robić magic ring.
    Sapałam i się wkurzałam a on spojrzał na filmik i powiedział "przecież to proste"

nie udało mu się :D

Kasztanek, Sleepy lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sleepy za uwagi. Zastosuję na przyszłość. Ale powtórzę, że można radzić sobie z szydełkowanie klasycznym, natomiast praca nad takimi cudamu, to zupełnie coś innego. Mam wrażenie, że nic nie potrafię. Ale nie poddaję się. Będę szlifować umiejętności. Odwraca uwagę, skupienie poziom max przy liczeniu tych oczek. Ja jestem na etapie takim.
    a745968dc8ee.jpg

Joan, te chłopy to takie mądre w gadce. Ignoranci, nie rozumieją natchnienia artysty 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 10:53

Joan, Sleepy, Agaciorka, Paulina1190, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Joan Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Dzięki Sleepy za uwagi. Zastosuję na przyszłość. Ale powtórzę, że można radzić sobie z szydełkowanie klasycznym, natomiast praca nad takimi cudamu, to zupełnie coś innego. Mam wrażenie, że nic nie potrafię. Ale nie poddaję się. Będę szlifować umiejętności. Odwraca uwagę, skupienie poziom max przy liczeniu tych oczek. Ja jestem na etapie takim.
    a745968dc8ee.jpg

Joan, te chłopy to takie mądre w gadce. Ignoranci, nie rozumieją natchnienia artysty 😆

wow ! super Ci wyszło !
    Podziwiam za szydełkowanie maskotki włochatą włóczką 😊 tu moja cierpliwość by się skończyła :)

właśnie ja zaczęłam szydełkować, bo nie da się myśleć o czymś innym :P jak mi myśli odbiegają to się nagle okazuje, że nie umiem liczyć do trzech 🤣

Kasztanek, Sleepy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku, wow! Super :) amigurumi uczy cierpliwości hehe :D
    Pochwal się jak skończysz ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    a staremu kazałam spróbować jak pierwszy raz próbowałam robić magic ring.
    Sapałam i się wkurzałam a on spojrzał na filmik i powiedział "przecież to proste"

nie udało mu się :D
    Kiedyś jak robiłam torebkę ze sznurka, miałam odciski na palcach. Moj Stary śmiał się, że przecież to nie może być trudne i takie wymagające. Więc dałam mu do ręki szydełko, sznurek i kazałam parę półsłupków zrobić. Potem przyznał mi rację 🤣

Joan lubi tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dramat 🤣

Zmieniłam szydełko w trakcie robienia ucha. Było jednak zdecydowanie wygodniej mniejszym szydełkiem, szczególnie przy zwężaniu.

I teraz jest ucho jedno większe, drugie mniejsze.
    Brzuszek też robiłam mniejszym szydełkiem.

Królik będzie miał mały brzuch.
    Ogromną głowę.
    I dwa różne uszy 🙈🙈🙈😂🤣😂🤣😂🤣

Kasztanek, Marysiaaa, Sleepy lubią tę wiadomość

• Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow dziewczyny!!! Szalejecie z tym szydelkowaniem. Piękne rzeczy😍😍
    To może i ja coś zacznę robić.
    Chciałam zrobić sobie sweter, jakid boho lapacz snów lub makrame, ale skończyło się na oglądaniu 🤣

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, napiszę raz, ale mam nadzieję, że podniosę na duchu choć jedną z Was. Oj jak ja dobrze znam ten ból - starania, oczekiwania, płacz po nocach, awantury z mężem, badania z kosmosu, ślęczenie przy kompie i zastanawianie się co jeszcze można zrobić. Znam ból poronienia, łyżeczkowanie, zabiegów, laoaroskopii, znam głupie i zatroskane pytania rodziny i znajomych. Bieganie po lekarzach, klinikach, laboratoriach. Dziewczyny, jak ja Was dobrze rozumiem. Ja o swoje szczęście walczyłam do upadłego - 12 lat. Tak, DWANAŚCIE. I nie powiem Wam co pomogło bo tego nikt nie wie. Wiem jedno - walczcie, do ostatniego tchu ale nie kosztem siebie, nie kosztem relacji z bliskimi... Nie tędy droga. Mnie któregoś dnia oświeciło że to jest nie tylko mój dramat - mój mąż nie będzie ojcem, rodzice nie pojawią wnuka... O niepłodności dużo się już mówi ale bardzo mało o tym, że to wpływa na relacje całych rodzin. I wybaczcie ludziom głupie pytania "kiedy dzidziuś" a rodzinie porady typu "wyluzuj"... Cóż mają mówić po 5 czy 10 latach... Dziewczyny nie poddawajcie się. Trzymam kciuki za wszystkie z Was! Powodzenia! Mam 10 miesięczną córeczkę więc to nie miejsce chyba dla mnie ale może kogoś moja historia podniesie na duchu.

Marysiaaa, Kasztanek, Joan, Turkusowa90, Paulina1190 lubią tę wiadomość

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ