Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    to co bierzesz to chyba probiotyki. Na ich działanie trzeba raczej poczekać.
    Ja brałam jakieś inne i mi nie pomogły. Po @ przeszło.
    A cykl wcześniej stosowałam tamtum rosa i nigdy więcej (piekło jak diabli). Potem kupiłam gynoxim intima i przeszło jak ręką odjął już po pierwszej globulce. Potem kontynuowałam probiotyki.

poczytaj tutaj: https://pantabletka.pl/infekcja-intymna-co-bez-recepty/

A hsg u mnie chyba znowu nie wypali. Podobno szpital zdecydował się już nie robić więcej tego badania :/
    Właśnie dzięki Panu Tabletce wybrałam ten lactovaginal bo pisał że jest to lek OTC i jest dobry. 40 zł kosztował ... 😁

Ale masz pecha do tego HSG. Może w innym szpitalu ?

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

3x 💔🖤

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek chłopa w obroty bierz 😁 Jakie masz objawy owu?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

3x 💔🖤

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:50

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopa od dwóch dni bałamucę. Ale chyba jeszcze zatańczymy w tym tańcu dzisiaj 😆
    Pojawił mi się w końcu śluz płodny no i zgadza się z moim stałym terminem owu. Póki nie usunęli mi torbieli znad jajnika, to zawsze wiedziałam kiedy co jak, bo mnie bolało, zwykle miałam owu z tego jednego jajnika nad którym była torbiel. Teraz jej nie ma i mój pewny objaw zniknął. Po owu zwykle bolą mnie piersi od razu, wtedy już jestem pewna.

Joan, nie martw się. Możesz jeden dzień posmęcić, upuścić jedną łzę albo dwie i trzeba się zebrać i szukać innego miejsca. Mi też odwołali laparoskopię praktycznie w ostatniej chwili i byłam załamana. Ale czasem nic nie można poradzić. Tak jest i już. Nie jest to sytuacja bez wyjścia. Może jeszcze wyjdzie Ci to na dobre, może zrobisz w lepszym miejscu, może ktoś zrobi to delikatniej. Wszystko jest po coś. Przytulam

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Joan szukaj koniecznie w innym miejscu, jak można tak nagle odwołać. Może lekarz coś Ci doradzi? gdzie teraz się udać, aby szybko to wykonali?

Zazdroszczę, że macie jakieś uczucia owulacji, u mnie zupełnie nic, albo nie jestem w stanie tego zauważyć. Ja już po owulacji i coś tam działaliśmy, chociaż wydaje mi się, że za mało. Z naszym nasieniem i tak pewnie nie ma żadnych szans, ale próbować trzeba.

Podobno te lekarstwa bez recepty mało działają, tylko na chwilę poprawiają stan, a później to wraca. Tak przynajmniej mamaginekolog mówi. a jakoś w maju też dostałam jakiejś grzybicy, pierwszy raz w życiu. Udałam się od razu do gienelokoga i mi przepisał jakieś gyno femidazol. przeszło po dwóch dniach, i po tygodniu przestałam stosować, a niby miałam skończyć całe opakowanie.
    Mam nadzieję, że przez to mi to nie wróci :D

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na telefon lekarza czy udało mu się coś załatwić.
    Będę próbować szukać gdzieś indziej no ale teraz jest problem z tym. M.in. przez Covid.
    Na Bożenach jest dziewczyna z Wawy i mówiła, że w szpitalach też jest tam teraz problem z tym.

ja byłam umówiona, że dzwonię jak mi się będzie kończyła @ do swojego gina do którego chodzę prywatnie i on mi załatwia u siebie w szpitalu. I on miał mi robić to badanie. Zawsze inaczej jak masz swojego lekarza w szpitalu.

Za godzinę się mu przypomnę i wyślę smsa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paulina1190 lubi tę wiadomość

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia - umarłam haha 😅 "mogłaś przyjść szybciej" 😅

Ja też nie czuję owulacji i zawsze mam problem czy jest i kiedy choć tak jak Kasztanek po owu zaczynają boleć mnie cyce to wtedy mam znak :)

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

3x 💔🖤

age.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko rozumiem, ale tym covidem już się chce wymiotować. Odkąd odwołali mi laparo też miałam nerwa, jak słyszałam, że otwierają boiska, baseny, a dostać się na badania to już nie można, bo lekarze zabunkrowani w przychodniach i szpitalach. Żadne inne choroby się nie liczą, nic poza covidem ludziom nie dolega, tylko później będziemy odpowiadać na pytania, dlaczego tak późno...

Marysiaaa, genialna historia. Z lekarzami to czasem ręce opadają.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki profilu limfocytarnego, jestem załamana moimi komórkami nk! 😭😭😭
    Wynoszą 31 % (zakres 7.3 - 24%)😭😭😭😭
    Wygrzebalam wyniki z grudnia i wtedy miałam 41 %! Przy zakresie (9.9 - 26.1)

Joan, ile stosunek limfocytów powinien wynosić wg Paśnika?
    Wogole udało Ci się skontaktować z Twoim lekarzem i co wymyślił z tym hsg?

Edit: Mam też wynik cytokinin, ale muszę odebrać osobiście.

Kurewsko się boję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 18:51

• Joan Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Mam wyniki profilu limfocytarnego, jestem załamana moimi komórkami nk! 😭😭😭
    Wynoszą 31 % (zakres 7.3 - 24%)😭😭😭😭
    Wygrzebalam wyniki z grudnia i wtedy miałam 41 %! Przy zakresie (9.9 - 26.1)

Joan, ile stosunek limfocytów powinien wynosić wg Paśnika?
    Wogole udało Ci się skontaktować z Twoim lekarzem i co wymyślił z tym hsg?

Edit: Mam też wynik cytokinin, ale muszę odebrać osobiście.

Kurewsko się boję!

nk najlepiej jak są do 12% , tym bardziej, że nie masz Kirów implantacyjnych (jak są wyższe nk ale są kiry implantacyjne to lepsza sytuacja). Na pewno coś na nie dostaniesz.

cd4:cd8 powinno być chyba do 1,7 ale nie dam sobie ręki obciąć, bo nie mogę znaleźć tej kartki z moimi notatkami

kiedy odbierasz cytokiny ? Daj znać jak będziesz miała wyniki. Ja z immunologi to tylko w cytokinach mam namieszane ale za to konkretnie :/ Chyba jedne z gorszych wyników jakie widziałam na grupie :(

Trzymam kciuki za wizytę w sobotę. O której masz ?

Lekarz się nie odezwał. Napisałam mu po 14 smsa z przypomnieniem plus KOLEJNYM pytaniem o wyniki cytologii. Nie odpisał.
    Jutro mam w planie rano do niego zadzwonić. Będę go naciskać aby mi załatwił to hsg. Tak będzie najprościej. Max muszę zrobić w piątek bo owu najprawdopodobniej poniedziałek-wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 19:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    nk najlepiej jak są do 12% , tym bardziej, że nie masz Kirów implantacyjnych (jak są wyższe nk ale są kiry implantacyjne to lepsza sytuacja). Na pewno coś na nie dostaniesz.

cd4:cd8 powinno być chyba do 1,7 ale nie dam sobie ręki obciąć, bo nie mogę znaleźć tej kartki z moimi notatkami

kiedy odbierasz cytokiny ? Daj znać jak będziesz miała wyniki. Ja z immunologi to tylko w cytokinach mam namieszane ale za to konkretnie :/ Chyba jedne z gorszych wyników jakie widziałam na grupie :(

Trzymam kciuki za wizytę w sobotę. O której masz ?

Lekarz się nie odezwał. Napisałam mu po 14 smsa z przypomnieniem plus KOLEJNYM pytaniem o wyniki cytologii. Nie odpisał.
    Jutro mam w planie rano do niego zadzwonić. Będę go naciskać aby mi załatwił to hsg. Tak będzie najprościej. Max muszę zrobić w piątek bo owu najprawdopodobniej poniedziałek-wtorek.

Właśnie wiem, że do 12 % powinny być. Tragedia, myślałam, że trochę bardziej spadną ;/
    Po cytokininy pojadę jutro po robocie. Cholernie się boję...
    Stosunek tych limfocytów mam 1.7 właśnie.
    Wizyta w sobotę o 13.30...

Ty dostałaś immunosupresję prawda? Zaczniesz jak staremu się wyniki poprawią?

No nie daj się i susz gościowi głowę! Tyle już Ci obiecywał! Kurde trzymam kciuki, żeby Ci się udało w tym cyklu dostać na to hsg.
    Kurła, przez tą koronę to tylko pod górkę ze wszystkim 🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 19:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Joan Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Właśnie wiem, że do 12 % powinny być. Tragedia, myślałam, że trochę bardziej spadną ;/
    Po cytokininy pojadę jutro po robocie. Cholernie się boję...
    Stosunek tych limfocytów mam 1.7 właśnie.
    Wizyta w sobotę o 13.30...

Ty dostałaś immunosupresję prawda? Zaczniesz jak staremu się wyniki poprawią?

No nie daj się i susz gościowi głowę! Tyle już Ci obiecywał! Kurde trzymam kciuki, żeby Ci się udało w tym cyklu dostać na to hsg.
    Kurła, przez tą koronę to tylko pod górkę ze wszystkim 🤬

Tak. Ja dostałam immunosupresję. Equoral i encorton. Chociaż w sumie ja biorę od 3 lat leki immunosupresyjne (mercaptopurynę) no ale pewnie ten equoral działa inaczej. Powiedział mi Paśnik, że jak znajdę w ciążę to mam odstawić swój lek. Ciekawe co na to mój gastrolog. Pewnie mi łeb urwie, bo to jedyny lek jaki mi wywołał remisje wzjg.

Mam zdecydowanie za nisko il10 a za wysoko il2 plus tnf 13000.
    Szczepień prawdopodobnie nie mogę, bo mam wzjg.

Jak tylko starego wyniki będą chociaż w dolnych granicach normy to zgłaszam się do Paśnika po receptę. Na razie nie ma sensu mnie truć, bo leki działają tylko trzy miesiące.

To w takim razie w sobotę wiem kiedy trzymać kciuki ! A jutro czekam na Twoje wyniki.q
    Bądź gotowa odebrać telefon wcześniej, bo do mnie zadzwonił przed czasem.
    Akurat poszłam szczać 😂 tak leciałam do telefonu, że zasapana odebrałam 🙈
    I spróbuj zrobić to co Ci doradziłam na priv ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ciekawe co Twój gastrolog. Najważniejsze by oba leczenia przyniosły odpowiednie rezultaty :)

Spoko, spoko, uwieszę sobie telefon przy szyi :D znając życie tak jak u Ciebie, zadzwoni jak będę na tronie haha :D

To co na priv pisałaś, testuję póki co na innych :D

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia się okaże, albo intralipid (chociaż nie wiem czy na takie wysokie), immunosupresja? Pewnie będzie całościowo patrzył na wyniki.
    Póki co wysokie NK, skopane kiry i jutro okaże się co jeszcze :D

• Joan Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Kurcze, ciekawe co Twój gastrolog. Najważniejsze by oba leczenia przyniosły odpowiednie rezultaty :)

Spoko, spoko, uwieszę sobie telefon przy szyi :D znając życie tak jak u Ciebie, zadzwoni jak będę na tronie haha :D

To co na priv pisałaś, testuję póki co na innych :D

ja jeszcze rozmawiałam z nim na słuchawkach, bo myślałam, że będzie lepiej słychać :P staremu kazałam psa zabrać, bo pewnie w najmniej odpowiednim momencie by szczekał :P

na razie mój gastro odwołał wizytę, bo wirus :P miałam mieć w sierpniu. Ja jeżdżę do Wawy do szpitala MSWiA a teraz on zakaźny :/
    ale na razie jest spoko, więc luz. Tak naprawdę przy wzjg powinnam mieć jak najmniej stresów a na razie wszyscy lekarze, przychodnie i laboratoria zmówili się aby mnie wykończyć psychicznie 😂

w sierpniu nie piję ale już jest wrzesień więc pewnie w sobotę się nabzdryngolę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 20:31

• Joan Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Marysia się okaże, albo intralipid (chociaż nie wiem czy na takie wysokie), immunosupresja? Pewnie będzie całościowo patrzył na wyniki.
    Póki co wysokie NK, skopane kiry i jutro okaże się co jeszcze :D

na nk wysokie i brak kirów implantacyjnych może być accofil (zastrzyki). Nie miałaś tego od poprzedniego immunologa ? tak mi się coś kojarzy....

tak jak piszesz Paśnik patrzy całościowo na wyniki.
    Dobrze, że będziesz miała wszystkie na wizytę.
    Liczę, że cytokiny będziesz miała ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan polecam najebkę :D Powiem Ci, że to był jedyny czas kiedy nie myślałam o staraniach a zajęłam się znajomymi i piciem :D
    A ten Twój lekarz nie przyjmuje np prywatnie? Albo chociaż telekonsultacje?
    Ech, przysięga Hipokratesa, a niektórzy się zabunkrowali i do tej pory nie wychodzą ;]

Accofil przyjmowałam już 2 albo nawet 3 razy. W zastrzykach.
    Przepisał mi je mój ginekolog. Ostatnio przy tej owocnie wyglądającej iui, ale jak widać rezultatów brak :(

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dość covida, nie można normalnie dostać się do lekarza, bo covida, ale prywatnie przyjmują, tam już covida nie ma?

Szamanka, ja pracuję w świetlicy szkolnej. 😁 Ogarnęłam sobie plan i jutro lecę na 14:15 na monit. Zobaczymy, czy coś się wykluło. Niby jutro 14dc, zobaczymy czy zwiększona dawka clo podziałała. Dobrze, że w piątek mam na rano, to w razie co mogłabym się umówić na iui. Oby było w piątek, nie w weekend.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ