Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Joan wrote:to co bierzesz to chyba probiotyki. Na ich działanie trzeba raczej poczekać.
Ja brałam jakieś inne i mi nie pomogły. Po @ przeszło.
A cykl wcześniej stosowałam tamtum rosa i nigdy więcej (piekło jak diabli). Potem kupiłam gynoxim intima i przeszło jak ręką odjął już po pierwszej globulce. Potem kontynuowałam probiotyki.
poczytaj tutaj: https://pantabletka.pl/infekcja-intymna-co-bez-recepty/
A hsg u mnie chyba znowu nie wypali. Podobno szpital zdecydował się już nie robić więcej tego badania
Ale masz pecha do tego HSG. Może w innym szpitalu ?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Kasztanek chłopa w obroty bierz 😁 Jakie masz objawy owu?
Sleepy lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
Chłopa od dwóch dni bałamucę. Ale chyba jeszcze zatańczymy w tym tańcu dzisiaj 😆
Pojawił mi się w końcu śluz płodny no i zgadza się z moim stałym terminem owu. Póki nie usunęli mi torbieli znad jajnika, to zawsze wiedziałam kiedy co jak, bo mnie bolało, zwykle miałam owu z tego jednego jajnika nad którym była torbiel. Teraz jej nie ma i mój pewny objaw zniknął. Po owu zwykle bolą mnie piersi od razu, wtedy już jestem pewna.
Joan, nie martw się. Możesz jeden dzień posmęcić, upuścić jedną łzę albo dwie i trzeba się zebrać i szukać innego miejsca. Mi też odwołali laparoskopię praktycznie w ostatniej chwili i byłam załamana. Ale czasem nic nie można poradzić. Tak jest i już. Nie jest to sytuacja bez wyjścia. Może jeszcze wyjdzie Ci to na dobre, może zrobisz w lepszym miejscu, może ktoś zrobi to delikatniej. Wszystko jest po coś. PrzytulamSleepy lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Cześć
Joan szukaj koniecznie w innym miejscu, jak można tak nagle odwołać. Może lekarz coś Ci doradzi? gdzie teraz się udać, aby szybko to wykonali?
Zazdroszczę, że macie jakieś uczucia owulacji, u mnie zupełnie nic, albo nie jestem w stanie tego zauważyć. Ja już po owulacji i coś tam działaliśmy, chociaż wydaje mi się, że za mało. Z naszym nasieniem i tak pewnie nie ma żadnych szans, ale próbować trzeba.
Podobno te lekarstwa bez recepty mało działają, tylko na chwilę poprawiają stan, a później to wraca. Tak przynajmniej mamaginekolog mówi. a jakoś w maju też dostałam jakiejś grzybicy, pierwszy raz w życiu. Udałam się od razu do gienelokoga i mi przepisał jakieś gyno femidazol. przeszło po dwóch dniach, i po tygodniu przestałam stosować, a niby miałam skończyć całe opakowanie.
Mam nadzieję, że przez to mi to nie wróci* 30 lat - Starania od 01.2020
1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane
🔹️IVF - start 28.07.2021
🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔
🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
14.05.2022 - Hania ❤
❄1x4.1.1
-
Czekam na telefon lekarza czy udało mu się coś załatwić.
Będę próbować szukać gdzieś indziej no ale teraz jest problem z tym. M.in. przez Covid.
Na Bożenach jest dziewczyna z Wawy i mówiła, że w szpitalach też jest tam teraz problem z tym.
ja byłam umówiona, że dzwonię jak mi się będzie kończyła @ do swojego gina do którego chodzę prywatnie i on mi załatwia u siebie w szpitalu. I on miał mi robić to badanie. Zawsze inaczej jak masz swojego lekarza w szpitalu.
Za godzinę się mu przypomnę i wyślę smsa. -
nick nieaktualny
-
Marysia - umarłam haha 😅 "mogłaś przyjść szybciej" 😅
Ja też nie czuję owulacji i zawsze mam problem czy jest i kiedy choć tak jak Kasztanek po owu zaczynają boleć mnie cyce to wtedy mam znakMarysiaaa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Wszystko rozumiem, ale tym covidem już się chce wymiotować. Odkąd odwołali mi laparo też miałam nerwa, jak słyszałam, że otwierają boiska, baseny, a dostać się na badania to już nie można, bo lekarze zabunkrowani w przychodniach i szpitalach. Żadne inne choroby się nie liczą, nic poza covidem ludziom nie dolega, tylko później będziemy odpowiadać na pytania, dlaczego tak późno...
Marysiaaa, genialna historia. Z lekarzami to czasem ręce opadają.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
nick nieaktualnyMam wyniki profilu limfocytarnego, jestem załamana moimi komórkami nk! 😭😭😭
Wynoszą 31 % (zakres 7.3 - 24%)😭😭😭😭
Wygrzebalam wyniki z grudnia i wtedy miałam 41 %! Przy zakresie (9.9 - 26.1)
Joan, ile stosunek limfocytów powinien wynosić wg Paśnika?
Wogole udało Ci się skontaktować z Twoim lekarzem i co wymyślił z tym hsg?
Edit: Mam też wynik cytokinin, ale muszę odebrać osobiście.
Kurewsko się boję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 18:51
-
Sleepy wrote:Mam wyniki profilu limfocytarnego, jestem załamana moimi komórkami nk! 😭😭😭
Wynoszą 31 % (zakres 7.3 - 24%)😭😭😭😭
Wygrzebalam wyniki z grudnia i wtedy miałam 41 %! Przy zakresie (9.9 - 26.1)
Joan, ile stosunek limfocytów powinien wynosić wg Paśnika?
Wogole udało Ci się skontaktować z Twoim lekarzem i co wymyślił z tym hsg?
Edit: Mam też wynik cytokinin, ale muszę odebrać osobiście.
Kurewsko się boję!
nk najlepiej jak są do 12% , tym bardziej, że nie masz Kirów implantacyjnych (jak są wyższe nk ale są kiry implantacyjne to lepsza sytuacja). Na pewno coś na nie dostaniesz.
cd4:cd8 powinno być chyba do 1,7 ale nie dam sobie ręki obciąć, bo nie mogę znaleźć tej kartki z moimi notatkami
kiedy odbierasz cytokiny ? Daj znać jak będziesz miała wyniki. Ja z immunologi to tylko w cytokinach mam namieszane ale za to konkretnie Chyba jedne z gorszych wyników jakie widziałam na grupie
Trzymam kciuki za wizytę w sobotę. O której masz ?
Lekarz się nie odezwał. Napisałam mu po 14 smsa z przypomnieniem plus KOLEJNYM pytaniem o wyniki cytologii. Nie odpisał.
Jutro mam w planie rano do niego zadzwonić. Będę go naciskać aby mi załatwił to hsg. Tak będzie najprościej. Max muszę zrobić w piątek bo owu najprawdopodobniej poniedziałek-wtorek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 19:04
-
nick nieaktualnyJoan wrote:nk najlepiej jak są do 12% , tym bardziej, że nie masz Kirów implantacyjnych (jak są wyższe nk ale są kiry implantacyjne to lepsza sytuacja). Na pewno coś na nie dostaniesz.
cd4:cd8 powinno być chyba do 1,7 ale nie dam sobie ręki obciąć, bo nie mogę znaleźć tej kartki z moimi notatkami
kiedy odbierasz cytokiny ? Daj znać jak będziesz miała wyniki. Ja z immunologi to tylko w cytokinach mam namieszane ale za to konkretnie Chyba jedne z gorszych wyników jakie widziałam na grupie
Trzymam kciuki za wizytę w sobotę. O której masz ?
Lekarz się nie odezwał. Napisałam mu po 14 smsa z przypomnieniem plus KOLEJNYM pytaniem o wyniki cytologii. Nie odpisał.
Jutro mam w planie rano do niego zadzwonić. Będę go naciskać aby mi załatwił to hsg. Tak będzie najprościej. Max muszę zrobić w piątek bo owu najprawdopodobniej poniedziałek-wtorek.
Właśnie wiem, że do 12 % powinny być. Tragedia, myślałam, że trochę bardziej spadną ;/
Po cytokininy pojadę jutro po robocie. Cholernie się boję...
Stosunek tych limfocytów mam 1.7 właśnie.
Wizyta w sobotę o 13.30...
Ty dostałaś immunosupresję prawda? Zaczniesz jak staremu się wyniki poprawią?
No nie daj się i susz gościowi głowę! Tyle już Ci obiecywał! Kurde trzymam kciuki, żeby Ci się udało w tym cyklu dostać na to hsg.
Kurła, przez tą koronę to tylko pod górkę ze wszystkim 🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 19:35
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Właśnie wiem, że do 12 % powinny być. Tragedia, myślałam, że trochę bardziej spadną ;/
Po cytokininy pojadę jutro po robocie. Cholernie się boję...
Stosunek tych limfocytów mam 1.7 właśnie.
Wizyta w sobotę o 13.30...
Ty dostałaś immunosupresję prawda? Zaczniesz jak staremu się wyniki poprawią?
No nie daj się i susz gościowi głowę! Tyle już Ci obiecywał! Kurde trzymam kciuki, żeby Ci się udało w tym cyklu dostać na to hsg.
Kurła, przez tą koronę to tylko pod górkę ze wszystkim 🤬
Tak. Ja dostałam immunosupresję. Equoral i encorton. Chociaż w sumie ja biorę od 3 lat leki immunosupresyjne (mercaptopurynę) no ale pewnie ten equoral działa inaczej. Powiedział mi Paśnik, że jak znajdę w ciążę to mam odstawić swój lek. Ciekawe co na to mój gastrolog. Pewnie mi łeb urwie, bo to jedyny lek jaki mi wywołał remisje wzjg.
Mam zdecydowanie za nisko il10 a za wysoko il2 plus tnf 13000.
Szczepień prawdopodobnie nie mogę, bo mam wzjg.
Jak tylko starego wyniki będą chociaż w dolnych granicach normy to zgłaszam się do Paśnika po receptę. Na razie nie ma sensu mnie truć, bo leki działają tylko trzy miesiące.
To w takim razie w sobotę wiem kiedy trzymać kciuki ! A jutro czekam na Twoje wyniki.q
Bądź gotowa odebrać telefon wcześniej, bo do mnie zadzwonił przed czasem.
Akurat poszłam szczać 😂 tak leciałam do telefonu, że zasapana odebrałam 🙈
I spróbuj zrobić to co Ci doradziłam na priv
-
nick nieaktualnyKurcze, ciekawe co Twój gastrolog. Najważniejsze by oba leczenia przyniosły odpowiednie rezultaty
Spoko, spoko, uwieszę sobie telefon przy szyi znając życie tak jak u Ciebie, zadzwoni jak będę na tronie haha
To co na priv pisałaś, testuję póki co na innychJoan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Kurcze, ciekawe co Twój gastrolog. Najważniejsze by oba leczenia przyniosły odpowiednie rezultaty
Spoko, spoko, uwieszę sobie telefon przy szyi znając życie tak jak u Ciebie, zadzwoni jak będę na tronie haha
To co na priv pisałaś, testuję póki co na innych
ja jeszcze rozmawiałam z nim na słuchawkach, bo myślałam, że będzie lepiej słychać staremu kazałam psa zabrać, bo pewnie w najmniej odpowiednim momencie by szczekał
na razie mój gastro odwołał wizytę, bo wirus miałam mieć w sierpniu. Ja jeżdżę do Wawy do szpitala MSWiA a teraz on zakaźny
ale na razie jest spoko, więc luz. Tak naprawdę przy wzjg powinnam mieć jak najmniej stresów a na razie wszyscy lekarze, przychodnie i laboratoria zmówili się aby mnie wykończyć psychicznie 😂
w sierpniu nie piję ale już jest wrzesień więc pewnie w sobotę się nabzdryngolęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 20:31
-
Sleepy wrote:Marysia się okaże, albo intralipid (chociaż nie wiem czy na takie wysokie), immunosupresja? Pewnie będzie całościowo patrzył na wyniki.
Póki co wysokie NK, skopane kiry i jutro okaże się co jeszcze
na nk wysokie i brak kirów implantacyjnych może być accofil (zastrzyki). Nie miałaś tego od poprzedniego immunologa ? tak mi się coś kojarzy....
tak jak piszesz Paśnik patrzy całościowo na wyniki.
Dobrze, że będziesz miała wszystkie na wizytę.
Liczę, że cytokiny będziesz miała ok
-
nick nieaktualnyJoan polecam najebkę Powiem Ci, że to był jedyny czas kiedy nie myślałam o staraniach a zajęłam się znajomymi i piciem
A ten Twój lekarz nie przyjmuje np prywatnie? Albo chociaż telekonsultacje?
Ech, przysięga Hipokratesa, a niektórzy się zabunkrowali i do tej pory nie wychodzą ;]
Accofil przyjmowałam już 2 albo nawet 3 razy. W zastrzykach.
Przepisał mi je mój ginekolog. Ostatnio przy tej owocnie wyglądającej iui, ale jak widać rezultatów brak -
Ja też mam dość covida, nie można normalnie dostać się do lekarza, bo covida, ale prywatnie przyjmują, tam już covida nie ma?
Szamanka, ja pracuję w świetlicy szkolnej. 😁 Ogarnęłam sobie plan i jutro lecę na 14:15 na monit. Zobaczymy, czy coś się wykluło. Niby jutro 14dc, zobaczymy czy zwiększona dawka clo podziałała. Dobrze, że w piątek mam na rano, to w razie co mogłabym się umówić na iui. Oby było w piątek, nie w weekend.Sleepy, Marysiaaa lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️