Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marysiaaa może to sen proroczy ✊IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
A tak apropo snów to wiecie że ja kiedyś miałam proroczy sen ? Co prawda w życiu było troszkę inaczej ale sam kontekst był identico i między snem a jego spełnieniem była różnica jakiś 3 tygodniIVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
nick nieaktualny
-
Agaciorka, właśnie zeszłam z Bożen, patrzę o jesteś 👍. Słuchaj, ja nie wiem czy to problem w skórze głowy czy w samych włosach ale ja już prawie łysa jestem 😥. Od dziecka mam trzy włosy na krzyż, cienkie, kruche... Rwą się w palcach. Teraz jeszcze mała rwie mi garściami 🙄. Do 40 stki będę potrzebować peruki 😖. Myślałam o wizycie u trychologa ale zabieram się za temat już dłuższy czas i dalej się waham. Znajoma chodzi, ma jakieś zabiegi dość bolesne a efekty takie sobie, w sumie żadne. Myślałam, że może Ty mi coś podpowiesz? Jaka przyczyna? Rodzice mają bardzo dobre włosy i dużo, rodzeństwo też. Tylko ja nie mam z czym iść do fryzjera 😥😥😥...
Sen proroczy? Lubię takie historie, zarzucaj ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 22:06
-
Jagodowa a jak z innymi włosami na ciele ?
Wpływ może mieć wiele czynników trycholog może sprawdzić strukturę włosa i inne parametry na głowie że tak to ujmę. Wpływ mogą mieć hormony, słabe ukrwienie skóry głowy, zaburzona gospodarka hydrolipidowa, stany zapalne i wiele wiele innych.
Najbardziej popularny zabieg na takie problemy to mezoterapia igłowa z dobrym preparatem ale właśnie to wiąże się z bolem, mniej bolesny to mezoterapia mikroiglowa ale na efekty trzeba dłużej poczekać, o ile oczywiście wykluczymy przeciwwskazania.
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Mój sen proroczy oczywiście wiązał się ze świnia 😅
W tamtym roku uciekła nam na 3 miesiące i w trakcie gdy jej nie było a ja powoli godziłam się z tym że jej nie znajdę miałam sen, że pewnego ranka świnia dama z siebie przyszła do domu i pukała ryjem w drzwi. Oczywiście byłam wniebowzięta a zarazem smutna bo okazało się że w domu nie było dla niej miejsca bo tam gdzie spala zawsze leżały jakieś pudła i meble. Oczywiście świnia nawet nie chciała spać w domu po powrocie tylko umościła się w garażu zbierając różne śmieci i gałęzie.
W rzeczywistości świnia się znalazła co prawda musialam po nią jechać, ale faktycznie w domu wtedy nie było dla niej miejsca bo moja siostra robiła generalne porządki i w miejscu spania świni były kartony z ciuchami i butami 😅Katherine, Marysiaaa, szamanka91, Sleepy, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Agaciorka wrote:Jagodowa a jak z innymi włosami na ciele ?
Wpływ może mieć wiele czynników trycholog może sprawdzić strukturę włosa i inne parametry na głowie że tak to ujmę. Wpływ mogą mieć hormony, słabe ukrwienie skóry głowy, zaburzona gospodarka hydrolipidowa, stany zapalne i wiele wiele innych.
Najbardziej popularny zabieg na takie problemy to mezoterapia igłowa z dobrym preparatem ale właśnie to wiąże się z bolem, mniej bolesny to mezoterapia mikroiglowa ale na efekty trzeba dłużej poczekać, o ile oczywiście wykluczymy przeciwwskazania.
Dzięki za odpowiedź. Widzę, że temat skomplikowany i nie obędzie się bez fachowej konsultacji 🙁. -
nick nieaktualnyJagodowa mama ja byłam rok przed ślubem u trychologa - wydałam majątek. Wizyta-kosmetyki-wizyta kontrolna. Mam włosy suche, falowanie, puszace się - grube gęste u nasady, u dołu coraz cieńsze, kruche. Powód? Okazało się tak: hashimoto to jedno, prostowanie włosów 2- sama sobie łamie (ale jak nie wyprostuje to dramat, jak baran w Zakopanem 😂), niska ferytyna dolna granica oraz uwaga zły szampon - skóra głowy była cała w sebum zapchana, jakby niedomyta! Zmieniłam szampon na taki naturalny i robiłam peeling głowy plus miałam taki spray od niej na porost pobudzający. I faktycznie obraz był lepszy. Ukrwienie skory głowy lepsze. No ale przestałam chodzić bo kasa... przed ślubem wiadomo ile trzeba. No i teraz tak myśle ze do tego peelingu głowy by było warto wrócić. Teraz nawet dobre salony fryzjerskie maja to w swojej ofercie. Jedyne co zmieniłam od tego czasu to używam kosmetyków fryzjerskich szampon odżywka maska - polecam firmę Montibello. Włosy są duze lepsze, bardziej miękkie. Spray do prostowania ochronny i taki olejek do włosów Montibello również. Na Allegro zamawiam. I warto skrócić włosy - zawsze chciałam długie no ale te cienkie końce. Słabo to wyglada. Ścięte do ramion robią robotę wyglądają na gęste 💁♀️😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 22:34
-
Jagodowa Mama wrote:Dzięki za odpowiedź. Widzę, że temat skomplikowany i nie obędzie się bez fachowej konsultacji 🙁.IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Katherine wrote:Ja miewam prorocze sny - mój mąż się mnie zaczyna bać 😁 ale w ciazy nikt mi się nie śnił ☹️ Ale jakby co dam znać 💁♀️🤩
Katherine lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ten zabieg o którym mówi Marysia to właśnie mezoterapia mikroiglowa z wykorzystaniem derma rollera natomiast na do mikroiglowki raczej zastosowalabym jakiś innych ampułek z serii profesjonalnej one zazwyczaj są bardziej bogate w składniki aktywne
Jeszcze na pobudzenie krążenia bardzo fajna jest darsonwalizacja czyli zabieg z użyciem prądów dodatkowo ma działanie bakteriobójcze gdyż w trakcie zabiegu wytwarza się ozonWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 23:04
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
nick nieaktualnyAgaciorka to jakie to zabiegi generalnie wykonujesz?
Zainteresowałaś mnie oczyszczaniem wodorowym, muszę poczytać co to 😁
Wiesz codziennie jestem w Krk, bo tu pracuję także tego 🤭😁
Apropo pobierania krwi. W zasadzie nigdy nie miałam z tym problemu. Tylko nigdy się nie patrzę na igłę. Chociaż im starsza jestem, to ostatnimi czasy za kazdym razem przy wbiciu igły, muszę podtrzymać sobie rękę bo mi się trzęsie 🤣
I raz jedyny w życiu zrobiło mi się słabo przy pobieraniu, kiedy upuścili ze mnie na raz 9 fiolek krwi 🤭
Wczoraj sukces! Nie spałam po pracya to dlatego, że przyszedł mi regał z ikei i się zabrałam za składanie (uwielbiam składać meble z ikei, są jak puzzle dla dorosłych
)
I takim sposobem padłam po 21 😁 ale wiecie co? Dalej jestem nie wyspana 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 04:57
-
Sleepy też uwielbiam skręcać meble
na nawet zrobiłam sobie sama powiedzmy szafy na wymiar ile było główkowania a potem ile radości 😁(pomiędzy wkurwienie też dało się we znaki 😅)
Ogólnie zajmuje się wieloma rzeczami bo stylizacja rzes, henna pudrowa, zabiegi pielęgnacyjne na twarz, kwasy, mezoterapia igłowa i mikroiglowa, depilacja woskiem, powiększanie ust i wypełnianie zmarszczek kwasem hialuronowym, wcześniej robiłam paznokcie ale teraz raczej unikam i ogólnie staram się być elastyczna 😁 w planie mam jeszcze wolumetrie i nici ale to dopiero po uzyskaniu mgrzOsIa88, Sleepy, Marysiaaa, Paulina1190 lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Matko, ale napisalyscie!
Widzialam zdjęcie, super kolor, śliczna dziewczyna z Ciebie Szamanko!
Sleepy, tez lubie takie klocki.
Mi wczoraj przyszła bieżnia, jaram się 🤣Sleepy, Marysiaaa lubią tę wiadomość
-
Sleepy wrote:Agaciorka to jakie to zabiegi generalnie wykonujesz?
Zainteresowałaś mnie oczyszczaniem wodorowym, muszę poczytać co to 😁
Wiesz codziennie jestem w Krk, bo tu pracuję także tego 🤭😁
Apropo pobierania krwi. W zasadzie nigdy nie miałam z tym problemu. Tylko nigdy się nie patrzę na igłę. Chociaż im starsza jestem, to ostatnimi czasy za kazdym razem przy wbiciu igły, muszę podtrzymać sobie rękę bo mi się trzęsie 🤣
I raz jedyny w życiu zrobiło mi się słabo przy pobieraniu, kiedy upuścili ze mnie na raz 9 fiolek krwi 🤭
Wczoraj sukces! Nie spałam po pracya to dlatego, że przyszedł mi regał z ikei i się zabrałam za składanie (uwielbiam składać meble z ikei, są jak puzzle dla dorosłych
)
I takim sposobem padłam po 21 😁 ale wiecie co? Dalej jestem nie wyspana 🤣🤣
ja nie patrzę jak wbija ale jak igła jest w żyle to mogę patrzeć.
Babki czasem zestrachane, bo ja kiedyś odwracałam głowę jak w egzorcyście aby nie patrzeć a one bały się, że zemdleje. Ja tylko wolałam chuchać na zimne i nie sprawdzać czy widok igły mnie ruszy.
Jak mi chirurg ostatnio wyrywał ósemki to skupiałam wszystkie siły aby nawet niechcący nie zobaczyć narzędzi. Niestety zobaczyłam tą ogromną metalową strzykawkę
Jak miałam biopsję cienkoigłową piersi to pielęgniarka coś do mnie mówiła więc się na nią spojrzałam a ona miała w ręku taki OGROMNY sprzęt z igłą. Ciężko to nawet było nazwać strzykawkąJa i tak miałam stracha a po tym co zobaczyłam to już w ogóle robiłam prawie w majty. Lekarz próbował rozładować atmosferę i mówi do mnie (przykładając usg do piersi), że obalam stereotypy. A ja "co?" A on, że obalam stereotypy, że kobiety serca nie mają. Bo ja mam i bije bardzo szybko i głośno
I pytał kiedy będę miała @. A ja kuźwa staraczka nr 1 miałam czarną dziurę w głowie z tego stresu
nie umiałam mu powiedzieć. Powiedziałam tylko, że na pewno po owulacji jestem
ale fakt jak ja kminiłam z tą @ to on w tym czasie zrobił cały zabieg
Ty niewyspana a ja dzisiaj zaspałam do roboty
coś popierdzieliłam z budzikami i zadzwonił tylko jedenzerwałam się z łóżka jak oparzona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 08:43
-
Oczyszczenie wodorowe według mnie jest przereklamowane.
Na mnie nie zadziałało w ogóle.
Mezoterapia dermolorelem jak najbardziej polecam!„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny, poszłam sobie wczoraj na usg w 9dc, nastawiona, że inseminacja w poniedziałek, razem z intralipidem. A tu pecherzyk 25 mm, endometrium 8,7 mm 😁😁😁 No więc lekarka chciała mi badać progesteron i estradiol i na podstawie wyników decydować czy zabieg czy nie. Jeszcze był pomysł intralipidu.Z drugiej strony na usg endometrium już powoli zaczęło wyglądać jak na druga fazę. Zdecydowałam, że ten cykl odpuszczam z zabiegiem. I teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Encorton biorę, intralipid miałam podany 2,5 tygodnia temu. Może jeszcze działa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 09:41