Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasztanek wrote:Nie no, zamawiamy kokonek mega długi i zaczynamy dziergać nowego Starego, bo z tym to daleko nie zajedziemy. Każda z sióstr od szydełka dostanie jakiś element do wydziergania i będzie ideał.🤦♀️
Eh ten stary..Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Agaciorka wrote:Pięknie zakończyłam dzień ....
Spadły mi szklanki z komody i walnęła w baniak z winem, pewnie wiecie jak to się skończyło ?
Całe wino na podłodze razem ze szkłem
Brawo ja 🤦Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualnyAgaciorka trzeba było spijać z podłogi 😁 zakończyłam oglądanie tutorialu babci na drutach - zobaczymy co jutro z tego wyjdzie. Już mi wychodziło oprócz oczek brzegowych wiec musiałam spruć ☹️ Może do grudnia się wyrobie 🤣 ojej jaka godzina już 😆
-
Katherine miałam taki plan bo tyle wina na marne ale niestety szklo też było wszędzieIVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry kobietki,
Marysia miałam lekki dołek ale to było chwilowe. Wszystkich Swiętych dla nikogo raczej nie jest wesołe, faktycznie w tym dzikim pędzie trzeba się od czasu do czasu zatrzymać. Tylko wtedy zwykle dochodzą do głosu mniej przyjemne myśli i te trudniejsze emocje. Ale trzeba. Dziękuję, że pytasz 😘
Ja testuje 4. 11 w środę ale już dziś wiem że nic z tego. Przynajmniej taki plus - bardzo duży! - że jeszcze tu z Wami zostanę 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 10:01
-
Hej
Jagodowa ma rację, a może to był taki jakiś znak z tym winem? Kiedyś będziesz to wspominać w ten sposób.
Czemu mówisz kochana, że nic z tego? Do środy jeszcze hohoho czasu. Wszystko się może wydarzyć.
Dziękuję, że pytasz Marysiu. Trochę się stresuję, bo mam lekkie bóle w podbrzuszu. I niby się przygotowałam na to wszystko, bo przeczytałam pół internetu i wszedzie się pisze, że to normalne i ciężko coś wyrokować, no ale jakoś tak się boję. Wcinam na potęgę magnez i nospe przegryzam scopolanem. Nic więcej nie mogę zrobić. Żrę kilogramy progesteronu i ryczę o byle co ( ładnie to nazywają lekką niestabilnością emocjonalną). Chłop załamuje ręce, czy to już tak zawsze będzie, że będę płakała na reklamach i faktach w tv. No co mam powiedzieć. Cyrk na kółkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 10:39
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
P. S. I przepraszam Was, że nie zawsze odnoszę się do tego co piszecie, do Waszych spraw, czasem się już gubię która co itp. ale zwyczajnie ostatnio nie ogarniam, jestem zakręcona i wystraszona, ale czekam na Wasze testowania, badania, iui i wszystko co tylko ❤️6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
Kasztanku nie przepraszaj bo nie ma za co. Wiadomo, że dzieje się teraz w Twoim życiu coś najważniejszego 😘. Co do mnie - takie mam po prostu przeczucie że nic z tego. Nie mierzę temperatury bo nie ma sensu jak ciągle ją coś zakłóca, od dawna przed okresem nic mnie nie boli wiec nawet nie mam się czym zasugerować.
Miłej niedzieli dziewczyny❤️ -
Jagodowa temperatura spada więc już wiem że to tylko jakiś dziwny cykl mi się trafił więc dzisiaj będę piła wino co zostało muszę się wyluzować przed następnym cyklem.
A do środy jeszcze jest czas więc liczę że u Ciebie zaskoczy ✊
Kasztanku nic się nie martw i pamiętaj oszczędzaj.
Niestabilność emocjonalna mam bardzo często więc wiem co czujesz i teraz myślę co to będzie jak też będę na stymulacji i tych wszystkich lekach jak podejdziemy do ivf (o zgrozo) stary chyba będzie musiał wyjechać do mamy bo nie wytrzyma ze mną 😅
Marysia mój stary jest dziwaczny i zmienia zdanie jak pogoda w górach jutro trzymam mocno kciuki za Twoje iui✊🍀
Marysiaaa lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Agaciorka, tyle dobra, współczuję!
Sleepy, przykro mi z powodu Twojej straty. Mama patrzh na Ciebie z góry i dopinguje😘
Kasztanku, na pewno będzie dobrze, teraz wszystko musi się tam poukładać i dziec sobie kielkuje🥰
Mam to! Jaram się! 😁 i spadła mi dzisiaj temperatura i jeszcze ten pik, no jaram się 😁
Kasztanek, Marysiaaa, Agaciorka lubią tę wiadomość
-
Część Dziewczyny.
Na tym wątku jestem pierwszy raz. Przepraszam, jeśli komuś zepsuje humor, ale tytuł wątku, to to, co teraz czuję...
Wiem, że wiele z Was ma dużo większe problemy i więcej lat starań, ale ja poprostu nie znajduje już w sobie siły, żeby wierzyć...
Staramy się od 3lat. We wrześniu pierwsze IUI. Ten cykl naturalny. Dziś przyszła 🐒. Jutro będę dzwonić i umawiać się na monitoring do drugiej IUI. Tylko, że napewno w jakimś stopniu powodzenie=nastawienie, a ja nie wierzę już w nic. Pewnie jakby się okazało, że jestem w ciąży, tez bym nie uwierzyła... Nie potrafię sobie poradzić ze swoją głową... Już nawet zaczęłam się zastanawiać nad psychologiem, ale nie wiem, czy są pomagający w tego typu sprawach i czy ta "ich psychologiczna gadka" działa...Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Adu, no i to jest pozytyw! Ogień💥💥💥💥💥 Pamiętam jak po dłuższej przerwie w staraniach i tabletkach anty wysikałam pozytyw na owulaku to się jarałam jakby ciążowy wysikała. Tak samo się jaram teraz Twoim pozytywem 🤭😃
Dziewczyny, dostałam telefon od embriologa, nie spodziewałam się go dzisiaj. I wszystkie nasze dzieciaczki dotrwały w bardzo dobrej formie do 5 doby i dziś będą zamrażane. Tak się cieszę 🙂 Podobno też w brzuchu nasz trzydniowiec też jest bardzo dobrej jakości. Moje silne śnieżynki 💕💕Sleepy, Marysiaaa, Joan, Agaciorka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
agusia_246 wrote:Część Dziewczyny.
Na tym wątku jestem pierwszy raz. Przepraszam, jeśli komuś zepsuje humor, ale tytuł wątku, to to, co teraz czuję...
Wiem, że wiele z Was ma dużo większe problemy i więcej lat starań, ale ja poprostu nie znajduje już w sobie siły, żeby wierzyć...
Staramy się od 3lat. We wrześniu pierwsze IUI. Ten cykl naturalny. Dziś przyszła 🐒. Jutro będę dzwonić i umawiać się na monitoring do drugiej IUI. Tylko, że napewno w jakimś stopniu powodzenie=nastawienie, a ja nie wierzę już w nic. Pewnie jakby się okazało, że jestem w ciąży, tez bym nie uwierzyła... Nie potrafię sobie poradzić ze swoją głową... Już nawet zaczęłam się zastanawiać nad psychologiem, ale nie wiem, czy są pomagający w tego typu sprawach i czy ta "ich psychologiczna gadka" działa...
Agusia, my się znamy z wątku bydgoskiego. Rozumiem, że iui nie poszło. Przykro mi. A jaki plan ma na Was lekarz? Jakieś kolejne kroki, coś mówi? Twoje zwątpienie i czarne myśli to zupełnie normalna sprawa. Psychologa będę zawsze polecała, warto iść chociaż na jedną wizytę i zobaczyć czy jest chemia czy nie. A Zdrówko ma swojego psychologa? Tacy z kliniki wiedzą jak rozmawiać z niepłodnymi lepiej niż zwykły psycholog bez takiego doświadczenia.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
nick nieaktualnyagusia_246 wrote:Część Dziewczyny.
Staramy się od 3lat. We wrześniu pierwsze IUI. Ten cykl naturalny. Dziś przyszła 🐒. Jutro będę dzwonić i umawiać się na monitoring do drugiej IUI. Tylko, że napewno w jakimś stopniu powodzenie=nastawienie, a ja nie wierzę już w nic. Pewnie jakby się okazało, że jestem w ciąży, tez bym nie uwierzyła... Nie potrafię sobie poradzić ze swoją głową... Już nawet zaczęłam się zastanawiać nad psychologiem, ale nie wiem, czy są pomagający w tego typu sprawach i czy ta "ich psychologiczna gadka" działa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 12:15
-
adu wrote:Agaciorka, tyle dobra, współczuję!
Sleepy, przykro mi z powodu Twojej straty. Mama patrzh na Ciebie z góry i dopinguje😘
Kasztanku, na pewno będzie dobrze, teraz wszystko musi się tam poukładać i dziec sobie kielkuje🥰
Mam to! Jaram się! 😁 i spadła mi dzisiaj temperatura i jeszcze ten pik, no jaram się 😁
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Kasztanek wrote:Adu, no i to jest pozytyw! Ogień💥💥💥💥💥 Pamiętam jak po dłuższej przerwie w staraniach i tabletkach anty wysikałam pozytyw na owulaku to się jarałam jakby ciążowy wysikała. Tak samo się jaram teraz Twoim pozytywem 🤭😃
Dziewczyny, dostałam telefon od embriologa, nie spodziewałam się go dzisiaj. I wszystkie nasze dzieciaczki dotrwały w bardzo dobrej formie do 5 doby i dziś będą zamrażane. Tak się cieszę 🙂 Podobno też w brzuchu nasz trzydniowiec też jest bardzo dobrej jakości. Moje silne śnieżynki 💕💕Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK