X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Agaciorka piękne!!! Zakochałam się w tym różu z niebieskim ❤️❤️❤️ A z suplementacja dobre - oby teściowa chciała współpracować 😁😁😁
    Przesypie tablety do opakowania z Wit c i heja 😈

Katherine, .meggi. lubią tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to sie nazywa klamstwo w dobrej intencji 🤣

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka. Piękne kolory 😍😍😍😍😍

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Joan Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    A ja właśnie wpadłam na wspaniały pomysł jak staremu dać suplementy ! Bo ostatnio byłam u jego mamy i dała mi witaminę c 1000mg dla niego i jak mamusia dała to bierze 😅 jak się skonczy to kupie to co ma brać i będę mówić że to witamina od mamusi 😁😅

A tak jeszcze wpadłam tutaj żeby Wam pokazać cudne przeeepiekne motki 😍😍😍😍

IMG-20201118-190848.jpg jestem zakochana
    Dzis chyba nie będę spać tylko dziergać 😅

😍😍😍🤩🤩🤩😍😍😍🤩🤩🤩

cuda !

ja dzisiaj dostałam info, że moje motki naszykowane i jutro wyślą. Będą w piątek i nie mogę się doczekać.
    a ten zielony mrrrrrrr

z tego drugiego mamie dziergasz ? czy dla niej masz inny (pamiętam, że mówiłaś o niebieskościach)

ja teraz wszędzie się na motki patrzę jak sroka w gnat :P
    tenor.gif

Edit: aaaaaa już wysłali. Będą jutro !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 20:48

Kasztanek, Agaciorka, Turkusowa90, Marysiaaa, Sleepy, ŁAsica lubią tę wiadomość

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan na niebieskości z kokonkow jeszcze czekam 😁 z tego drugiego może zrobię sweterek albo golfik albo jeszcze nie wiem co 😅
    A zielony będzie mech
    Taki jest plan a co wyjdzie to się okaże 🤭

IVF 2021 🍀
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju gdybym ja umiała zrobić sweterek chociaż dla pieska 🙏😍 narazie nie wiem czy opaskę zrobię 🤔🤣 dziewczyny ktora kiedy testuje teraz? 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 21:07

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w tym cyklu nic nie uda bo mamy poszczenie przed badaniem nasienia akurat w owulację 🤦

IVF 2021 🍀
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorkaaa ale pech akurat teraz? 😟 ja nie licze na cuda w moim przypadku pewnie bd jak zwykle... ale liczę na jakieś ciąże znowu ❤️❤️❤️🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 21:16

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tym miesiącu wypadam z rozgrywki. Mam pauzę.

Od tych kokonków można dostać zawrotu głowy. Taki wybór kolorów 😍 Żeby jeszcze mieć worek pieniędzy. Wierzę, że zrobisz z nich dobry użytek z Twoją wyobraźnią Agaciorka.
    Joan zazdraszczam. Już jutro przytulisz nowe kokonki 🤤

Joan lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście😁 ja nic nie piszę, bo w sumie u mnie dziś nic się nie działo.

Joan, super, że mogłaś zapisać się na za tydzień! Teraz musi być już tylko lepiej!✊✊

Szamanka, może rzeczywiście ta jedna tabletka to za mało. Ja co prawda biorę clo, na początku brałam 1 X1, teraz biorę 2x1 ale mam wrażenie, że rosły wcześnie bez leków same ładnie. Teraz może trochę wcześniej mam owu, bo 14dc, a zwykle miałam20dc. Teraz szybciej leci cykl za cyklem, bo mam równo 28dni, wcześniej 35 dni nawet, więc o tydzień dłużej. Masakra...
    Super, że ruch się poprawił, co do fragmentacji, wynik do 15 ponoć jest bardzo dobry, między 15-30 jest dosc dobry. Także jest w porządku. U nas też było 17%.

szamanka91, Marysiaaa lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam robić betę 30.11 ale nie lubię listopada i zrobię 1/12 😁🤣

Marysiaaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• Lusi24 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan super ze w razie co udało Ci się przełożyć tak szybko miałam to samo przed moim , okres zrobił mi nie miał niespodziankę i musiałam tez o tydzień przekładać :/

Chociaż życzę Ci żeby udało Ci się dziś bo oszczędzisz sobie kolejny tydzień myślenia ..

Miałaś już to badanie ? Czy pierwszy raz ?

Starania od 07/2019

03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
    11.03 laparoskopia - odwołana
    Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌

07.04 naturalny cud 🌸
    08.04 beta 829,39 mIU/ml
    12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
    12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
    16.04 1,24 cm pęcherzyk
    23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
    14.05 2,72 cm ❤️
    18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
    02.07 180 g 💙
    28.07 350 g💙
    17.09 1,1kg💙
    01.10 1,5 kg 💙
    05.11 2,6kg 💙
    19.11 2,9 kg 💙

Nasz cudzie zostań z nami ❤️
    [link=https://www.suwaczki.com/]mhsv2n0aaq7urca2.png[/link]
  • Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi mi ta strona :( czy już link wygasł?
    ja brałam CLO 1x1 i jedyna różnica u mnie że rosną dwa lub trzy pęcherzyki zamiast jednego a poza tym nie widzę różnicy.
    Agaciorka każdy sposób dobry jak prowadzi do celu ale u mojego by nie przeszło bo on jest w stanie permanentnej wojny ze swoja mama, ja z nią gadam i jak ona cos chce od niego to przychodzi do mnie, czasami to się czuje jak taki kabel od telefonu :)
    My mieliśmy współżyć od wtorku do piątku, tak nam lekarz z kliniki kazał, we wtorek niby cos tam było ale już wczoraj powiedziałam "dość" nie będziemy tego robić na siłę, zwłaszcza ze tak nas wszystko swędzi i piecze, i oboje ostatnio w nie najlepszej formie jesteśmy. dzisiaj idę do apteki po jaki Iladian czy coś.
    Katherine szybko się nauczysz, teraz jest tyle fajnych filmików na necie z ciekawymi swetrami itp. Ja zaczynałam od tego że narzutkę na ramiona sobie zrobiłam do swojej sukni ślubnej, wszyscy byli zachwyceni, i mam ja do teraz.
    .meggi. całkowicie się z Toba zgadzam, jakby przyszło facetom rodzic dzieci ród ludzki już dawno by wyginął.

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi24 wrote:
    Joan super ze w razie co udało Ci się przełożyć tak szybko miałam to samo przed moim , okres zrobił mi nie miał niespodziankę i musiałam tez o tydzień przekładać :/

Chociaż życzę Ci żeby udało Ci się dziś bo oszczędzisz sobie kolejny tydzień myślenia ..

Miałaś już to badanie ? Czy pierwszy raz ?

Pierwszy raz :/
    To będzie moje dziesiąte podejście..... bo ciągle coś. Dlatego ten okres mnie nie zaskoczył, że tak się stało.
    Teraz jak się okaże, że owulka będzie w 11dc też się chyba nie zaskoczę....
    nie biorę teraz inozytolu, bo on mi potrafił przyspieszyć owulkę. Będzie co będzie.

Ja się nie boję samego badania. Ból jestem w stanie wytrzymać.
    Boję się bardziej wyniku. Tym bardziej, że przeszłam
    - Chlamydię (dlatego uff, że teraz nie wyszła w wymazie). Gdzie robili mi badanie w szpitalu w 2017r (z krwi) i nikt mi przy wypisie nie powiedział, że w wynikach coś takiego wyszło i trzeba wziąć antybiotyk :/ a ja sama pomyliłam igg z igm i myślałam, że mam przechorowane a to była aktywna faza choroby :/ale równie dobrze, mogłam nie przeglądać skoro lekarz nic nie powiedziała. Dopiero nowy gin w tym roku zobaczył na tym wypisie i dał antybiotyk dla mnie i starego.... a pokazałam ten wypis ze względu na dodatnie ANA i problemy z krzepliwością (które sama wyhaczyłam w wynikach, czyli wysokie d dimery, fibrynogen, niskie INR). A chamydia wpływa zarówno na niedrożność jajowodów jak i nasieniowodów
    -miałam stany zapalne czy grzybice które nie dawały objawów a wychodziły na cytologii
    -miałam przez kilka lat stan zapalny jelit (dalej mam ale w fazie remisji) a to też wpływa podobno na zwiększenie ryzyka niedrożności jajowodów (mówiła o tym mamaginekolog, która choruje na crohna i też ma niedrożny jajowód)

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan a robisz to badanie prywatnie czy na NFZ?
    ja trzy lata temu umawiałam się na gastro i czekałam 5 miesięcy, wczoraj dzwoniłam umówić się na kolejna gastroskopie i mam termin na za tydzień, babka z rejestracji powiedziała że w ogóle ludzi nie ma, nikt nie chce się teraz badać, nic tylko się teraz badać :)

starania od 04.2017

Ja
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

• Joan Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurrro wrote:
    Nie chodzi mi ta strona :( czy już link wygasł?
    ja brałam CLO 1x1 i jedyna różnica u mnie że rosną dwa lub trzy pęcherzyki zamiast jednego a poza tym nie widzę różnicy.
    Agaciorka każdy sposób dobry jak prowadzi do celu ale u mojego by nie przeszło bo on jest w stanie permanentnej wojny ze swoja mama, ja z nią gadam i jak ona cos chce od niego to przychodzi do mnie, czasami to się czuje jak taki kabel od telefonu :)
    My mieliśmy współżyć od wtorku do piątku, tak nam lekarz z kliniki kazał, we wtorek niby cos tam było ale już wczoraj powiedziałam "dość" nie będziemy tego robić na siłę, zwłaszcza ze tak nas wszystko swędzi i piecze, i oboje ostatnio w nie najlepszej formie jesteśmy. dzisiaj idę do apteki po jaki Iladian czy coś.
    Katherine szybko się nauczysz, teraz jest tyle fajnych filmików na necie z ciekawymi swetrami itp. Ja zaczynałam od tego że narzutkę na ramiona sobie zrobiłam do swojej sukni ślubnej, wszyscy byli zachwyceni, i mam ja do teraz.
    .meggi. całkowicie się z Toba zgadzam, jakby przyszło facetom rodzic dzieci ród ludzki już dawno by wyginął.

nie kupuj Iladianu. On działa bardziej nawilżająco
    https://pantabletka.pl/infekcja-intymna-co-bez-recepty/
    wybierz sobie coś z tego linku
    na pewno warto kupić probiotyki ginekologiczne aby zmienić mikroflorę pochwy na bardziej korzystną ale skoro swędzi to trzeba coś grzybobójczego. Mi pomagało Clotrimazolum na zewnątrz a do środka Gynoxin (oba to są leki OTC bez recepty) a po leczeniu globulkami probiotyk dwa razy dziennie

jak jest stan zapalny, grzybica to nie są sprzyjające warunki do zapłodnienia
    Twój partner też się powinien przeleczyć aby Cię na nowo nie zarazić

• Joan Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurrro wrote:
    Joan a robisz to badanie prywatnie czy na NFZ?
    ja trzy lata temu umawiałam się na gastro i czekałam 5 miesięcy, wczoraj dzwoniłam umówić się na kolejna gastroskopie i mam termin na za tydzień, babka z rejestracji powiedziała że w ogóle ludzi nie ma, nikt nie chce się teraz badać, nic tylko się teraz badać :)

teraz prywatnie.
    Poprzednie 8 razy to była próba na NFZ
    m.in w momencie jak się zdecydowałam to zamknęli szpital, bo przerobili typowo na covidowy
    potem lekarz podejrzewał u mnie polip, a że byłam po owu to kazał przyjść zaraz po @
    potem miał urlop
    jak okazało się, że polipa nie ma to sala RTG przechodziła remont
    potem lekarz się poprztykał z kierowniczką RTG i nie pozwoliła zrobić hsg
    potem miało być, byłam już na izbie przyjęć, miałam tą szpitalną bransoletkę i lekarz przyszedł powiedział, że ordynator się nie zgodził i oni już nie będą robić hsg. Jednak miałam przyjść w następnym cyklu i spróbuje zrobić sono na oddziale.
    Jak zadzwoniłam w następnym cyklu to powiedział, że wstrzymują planowe przyjęcia w szpitalu :/

w tym momencie się poddałam, znalazłam, że robią w jednej przychodni (byłam pewna, że u mnie w mieście nie robią i trzeba będzie jechać do Warszawy). I trudno, pójdzie sporo kasy (sono 600zł, wizyta kwalifikacyjna 150zł, posiew 40zł plus jeszcze robiłam Muchę - 400zł) ale przynajmniej zrobią a nie będą mieli ciągle jakieś wymówki.
    bo z racji tego, że nie planujemy in vitro to jest takie być albo nie być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 09:06

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Joan ale przewalone miałaś. Fajnie ze się tym nie zrażasz i przesz do przodu do wyznaczonego celu, PODZIWIAM.
    Ja miałam histeroskopie na nfz w szpitalu w 10.2017 ale to poszłam do lekarza powiedziałam że jestem gotowa (zbierałam się 5 miesięcy na odwagę) i za tydzień miałam termin ustalony, to samo z laparoskopia w tym roku do której się zbierałam ponad 6 miesięcy, bo się tak jej bałam, poszłam do lekarza (już innego) powiedziałam że jestem gotowa i w lipcu mi zrobił, akurat udało mi się że wtedy było tak mało przypadków zachorowań na Covid w moim regionie i ordynator się wyjątkowo zgodził na laparo moje, miałam fuksa jak nie wiem.

starania od 04.2017

Ja
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Joan przepatrzę ta stronę i cos wybiorę, dla siebie i mężowi tez będę smarować, hihi :)
    a probiotyki miałaś na myśli doustne czy dowcipne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 09:17

starania od 04.2017

Ja
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

• Joan Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurrro wrote:
    dzięki Joan przepatrzę ta stronę i cos wybiorę, dla siebie i mężowi tez będę smarować, hihi :)
    a probiotyki miałaś na myśli doustne czy dowcipne?

i ten i ten
    z obu stron aplikowałam (tylko inny oczywiście :P)

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ