X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Agaciorka piękne!!! Zakochałam się w tym różu z niebieskim ❤️❤️❤️ A z suplementacja dobre - oby teściowa chciała współpracować 😁😁😁
    Przesypie tablety do opakowania z Wit c i heja 😈

Katherine, .meggi. lubią tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to sie nazywa klamstwo w dobrej intencji 🤣

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka. Piękne kolory 😍😍😍😍😍

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Joan Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    A ja właśnie wpadłam na wspaniały pomysł jak staremu dać suplementy ! Bo ostatnio byłam u jego mamy i dała mi witaminę c 1000mg dla niego i jak mamusia dała to bierze 😅 jak się skonczy to kupie to co ma brać i będę mówić że to witamina od mamusi 😁😅

A tak jeszcze wpadłam tutaj żeby Wam pokazać cudne przeeepiekne motki 😍😍😍😍

IMG-20201118-190848.jpg jestem zakochana
    Dzis chyba nie będę spać tylko dziergać 😅

😍😍😍🤩🤩🤩😍😍😍🤩🤩🤩

cuda !

ja dzisiaj dostałam info, że moje motki naszykowane i jutro wyślą. Będą w piątek i nie mogę się doczekać.
    a ten zielony mrrrrrrr

z tego drugiego mamie dziergasz ? czy dla niej masz inny (pamiętam, że mówiłaś o niebieskościach)

ja teraz wszędzie się na motki patrzę jak sroka w gnat :P
    tenor.gif

Edit: aaaaaa już wysłali. Będą jutro !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 20:48

Kasztanek, Agaciorka, Turkusowa90, Marysiaaa, Sleepy, ŁAsica lubią tę wiadomość

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan na niebieskości z kokonkow jeszcze czekam 😁 z tego drugiego może zrobię sweterek albo golfik albo jeszcze nie wiem co 😅
    A zielony będzie mech
    Taki jest plan a co wyjdzie to się okaże 🤭

IVF 2021 🍀
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju gdybym ja umiała zrobić sweterek chociaż dla pieska 🙏😍 narazie nie wiem czy opaskę zrobię 🤔🤣 dziewczyny ktora kiedy testuje teraz? 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 21:07

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w tym cyklu nic nie uda bo mamy poszczenie przed badaniem nasienia akurat w owulację 🤦

IVF 2021 🍀
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorkaaa ale pech akurat teraz? 😟 ja nie licze na cuda w moim przypadku pewnie bd jak zwykle... ale liczę na jakieś ciąże znowu ❤️❤️❤️🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 21:16

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tym miesiącu wypadam z rozgrywki. Mam pauzę.

Od tych kokonków można dostać zawrotu głowy. Taki wybór kolorów 😍 Żeby jeszcze mieć worek pieniędzy. Wierzę, że zrobisz z nich dobry użytek z Twoją wyobraźnią Agaciorka.
    Joan zazdraszczam. Już jutro przytulisz nowe kokonki 🤤

Joan lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście😁 ja nic nie piszę, bo w sumie u mnie dziś nic się nie działo.

Joan, super, że mogłaś zapisać się na za tydzień! Teraz musi być już tylko lepiej!✊✊

Szamanka, może rzeczywiście ta jedna tabletka to za mało. Ja co prawda biorę clo, na początku brałam 1 X1, teraz biorę 2x1 ale mam wrażenie, że rosły wcześnie bez leków same ładnie. Teraz może trochę wcześniej mam owu, bo 14dc, a zwykle miałam20dc. Teraz szybciej leci cykl za cyklem, bo mam równo 28dni, wcześniej 35 dni nawet, więc o tydzień dłużej. Masakra...
    Super, że ruch się poprawił, co do fragmentacji, wynik do 15 ponoć jest bardzo dobry, między 15-30 jest dosc dobry. Także jest w porządku. U nas też było 17%.

szamanka91, Marysiaaa lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam robić betę 30.11 ale nie lubię listopada i zrobię 1/12 😁🤣

Marysiaaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• Lusi24 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan super ze w razie co udało Ci się przełożyć tak szybko miałam to samo przed moim , okres zrobił mi nie miał niespodziankę i musiałam tez o tydzień przekładać :/

Chociaż życzę Ci żeby udało Ci się dziś bo oszczędzisz sobie kolejny tydzień myślenia ..

Miałaś już to badanie ? Czy pierwszy raz ?

Starania od 07/2019

03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
    11.03 laparoskopia - odwołana
    Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌

07.04 naturalny cud 🌸
    08.04 beta 829,39 mIU/ml
    12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
    12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
    16.04 1,24 cm pęcherzyk
    23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
    14.05 2,72 cm ❤️
    18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
    02.07 180 g 💙
    28.07 350 g💙
    17.09 1,1kg💙
    01.10 1,5 kg 💙
    05.11 2,6kg 💙
    19.11 2,9 kg 💙

Nasz cudzie zostań z nami ❤️
    [link=https://www.suwaczki.com/]mhsv2n0aaq7urca2.png[/link]
  • Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi mi ta strona :( czy już link wygasł?
    ja brałam CLO 1x1 i jedyna różnica u mnie że rosną dwa lub trzy pęcherzyki zamiast jednego a poza tym nie widzę różnicy.
    Agaciorka każdy sposób dobry jak prowadzi do celu ale u mojego by nie przeszło bo on jest w stanie permanentnej wojny ze swoja mama, ja z nią gadam i jak ona cos chce od niego to przychodzi do mnie, czasami to się czuje jak taki kabel od telefonu :)
    My mieliśmy współżyć od wtorku do piątku, tak nam lekarz z kliniki kazał, we wtorek niby cos tam było ale już wczoraj powiedziałam "dość" nie będziemy tego robić na siłę, zwłaszcza ze tak nas wszystko swędzi i piecze, i oboje ostatnio w nie najlepszej formie jesteśmy. dzisiaj idę do apteki po jaki Iladian czy coś.
    Katherine szybko się nauczysz, teraz jest tyle fajnych filmików na necie z ciekawymi swetrami itp. Ja zaczynałam od tego że narzutkę na ramiona sobie zrobiłam do swojej sukni ślubnej, wszyscy byli zachwyceni, i mam ja do teraz.
    .meggi. całkowicie się z Toba zgadzam, jakby przyszło facetom rodzic dzieci ród ludzki już dawno by wyginął.

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi24 wrote:
    Joan super ze w razie co udało Ci się przełożyć tak szybko miałam to samo przed moim , okres zrobił mi nie miał niespodziankę i musiałam tez o tydzień przekładać :/

Chociaż życzę Ci żeby udało Ci się dziś bo oszczędzisz sobie kolejny tydzień myślenia ..

Miałaś już to badanie ? Czy pierwszy raz ?

Pierwszy raz :/
    To będzie moje dziesiąte podejście..... bo ciągle coś. Dlatego ten okres mnie nie zaskoczył, że tak się stało.
    Teraz jak się okaże, że owulka będzie w 11dc też się chyba nie zaskoczę....
    nie biorę teraz inozytolu, bo on mi potrafił przyspieszyć owulkę. Będzie co będzie.

Ja się nie boję samego badania. Ból jestem w stanie wytrzymać.
    Boję się bardziej wyniku. Tym bardziej, że przeszłam
    - Chlamydię (dlatego uff, że teraz nie wyszła w wymazie). Gdzie robili mi badanie w szpitalu w 2017r (z krwi) i nikt mi przy wypisie nie powiedział, że w wynikach coś takiego wyszło i trzeba wziąć antybiotyk :/ a ja sama pomyliłam igg z igm i myślałam, że mam przechorowane a to była aktywna faza choroby :/ale równie dobrze, mogłam nie przeglądać skoro lekarz nic nie powiedziała. Dopiero nowy gin w tym roku zobaczył na tym wypisie i dał antybiotyk dla mnie i starego.... a pokazałam ten wypis ze względu na dodatnie ANA i problemy z krzepliwością (które sama wyhaczyłam w wynikach, czyli wysokie d dimery, fibrynogen, niskie INR). A chamydia wpływa zarówno na niedrożność jajowodów jak i nasieniowodów
    -miałam stany zapalne czy grzybice które nie dawały objawów a wychodziły na cytologii
    -miałam przez kilka lat stan zapalny jelit (dalej mam ale w fazie remisji) a to też wpływa podobno na zwiększenie ryzyka niedrożności jajowodów (mówiła o tym mamaginekolog, która choruje na crohna i też ma niedrożny jajowód)

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan a robisz to badanie prywatnie czy na NFZ?
    ja trzy lata temu umawiałam się na gastro i czekałam 5 miesięcy, wczoraj dzwoniłam umówić się na kolejna gastroskopie i mam termin na za tydzień, babka z rejestracji powiedziała że w ogóle ludzi nie ma, nikt nie chce się teraz badać, nic tylko się teraz badać :)

starania od 04.2017

Ja
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

• Joan Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurrro wrote:
    Nie chodzi mi ta strona :( czy już link wygasł?
    ja brałam CLO 1x1 i jedyna różnica u mnie że rosną dwa lub trzy pęcherzyki zamiast jednego a poza tym nie widzę różnicy.
    Agaciorka każdy sposób dobry jak prowadzi do celu ale u mojego by nie przeszło bo on jest w stanie permanentnej wojny ze swoja mama, ja z nią gadam i jak ona cos chce od niego to przychodzi do mnie, czasami to się czuje jak taki kabel od telefonu :)
    My mieliśmy współżyć od wtorku do piątku, tak nam lekarz z kliniki kazał, we wtorek niby cos tam było ale już wczoraj powiedziałam "dość" nie będziemy tego robić na siłę, zwłaszcza ze tak nas wszystko swędzi i piecze, i oboje ostatnio w nie najlepszej formie jesteśmy. dzisiaj idę do apteki po jaki Iladian czy coś.
    Katherine szybko się nauczysz, teraz jest tyle fajnych filmików na necie z ciekawymi swetrami itp. Ja zaczynałam od tego że narzutkę na ramiona sobie zrobiłam do swojej sukni ślubnej, wszyscy byli zachwyceni, i mam ja do teraz.
    .meggi. całkowicie się z Toba zgadzam, jakby przyszło facetom rodzic dzieci ród ludzki już dawno by wyginął.

nie kupuj Iladianu. On działa bardziej nawilżająco
    https://pantabletka.pl/infekcja-intymna-co-bez-recepty/
    wybierz sobie coś z tego linku
    na pewno warto kupić probiotyki ginekologiczne aby zmienić mikroflorę pochwy na bardziej korzystną ale skoro swędzi to trzeba coś grzybobójczego. Mi pomagało Clotrimazolum na zewnątrz a do środka Gynoxin (oba to są leki OTC bez recepty) a po leczeniu globulkami probiotyk dwa razy dziennie

jak jest stan zapalny, grzybica to nie są sprzyjające warunki do zapłodnienia
    Twój partner też się powinien przeleczyć aby Cię na nowo nie zarazić

• Joan Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurrro wrote:
    Joan a robisz to badanie prywatnie czy na NFZ?
    ja trzy lata temu umawiałam się na gastro i czekałam 5 miesięcy, wczoraj dzwoniłam umówić się na kolejna gastroskopie i mam termin na za tydzień, babka z rejestracji powiedziała że w ogóle ludzi nie ma, nikt nie chce się teraz badać, nic tylko się teraz badać :)

teraz prywatnie.
    Poprzednie 8 razy to była próba na NFZ
    m.in w momencie jak się zdecydowałam to zamknęli szpital, bo przerobili typowo na covidowy
    potem lekarz podejrzewał u mnie polip, a że byłam po owu to kazał przyjść zaraz po @
    potem miał urlop
    jak okazało się, że polipa nie ma to sala RTG przechodziła remont
    potem lekarz się poprztykał z kierowniczką RTG i nie pozwoliła zrobić hsg
    potem miało być, byłam już na izbie przyjęć, miałam tą szpitalną bransoletkę i lekarz przyszedł powiedział, że ordynator się nie zgodził i oni już nie będą robić hsg. Jednak miałam przyjść w następnym cyklu i spróbuje zrobić sono na oddziale.
    Jak zadzwoniłam w następnym cyklu to powiedział, że wstrzymują planowe przyjęcia w szpitalu :/

w tym momencie się poddałam, znalazłam, że robią w jednej przychodni (byłam pewna, że u mnie w mieście nie robią i trzeba będzie jechać do Warszawy). I trudno, pójdzie sporo kasy (sono 600zł, wizyta kwalifikacyjna 150zł, posiew 40zł plus jeszcze robiłam Muchę - 400zł) ale przynajmniej zrobią a nie będą mieli ciągle jakieś wymówki.
    bo z racji tego, że nie planujemy in vitro to jest takie być albo nie być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 09:06

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Joan ale przewalone miałaś. Fajnie ze się tym nie zrażasz i przesz do przodu do wyznaczonego celu, PODZIWIAM.
    Ja miałam histeroskopie na nfz w szpitalu w 10.2017 ale to poszłam do lekarza powiedziałam że jestem gotowa (zbierałam się 5 miesięcy na odwagę) i za tydzień miałam termin ustalony, to samo z laparoskopia w tym roku do której się zbierałam ponad 6 miesięcy, bo się tak jej bałam, poszłam do lekarza (już innego) powiedziałam że jestem gotowa i w lipcu mi zrobił, akurat udało mi się że wtedy było tak mało przypadków zachorowań na Covid w moim regionie i ordynator się wyjątkowo zgodził na laparo moje, miałam fuksa jak nie wiem.

starania od 04.2017

Ja
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Joan przepatrzę ta stronę i cos wybiorę, dla siebie i mężowi tez będę smarować, hihi :)
    a probiotyki miałaś na myśli doustne czy dowcipne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 09:17

starania od 04.2017

Ja
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

• Joan Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurrro wrote:
    dzięki Joan przepatrzę ta stronę i cos wybiorę, dla siebie i mężowi tez będę smarować, hihi :)
    a probiotyki miałaś na myśli doustne czy dowcipne?

i ten i ten
    z obu stron aplikowałam (tylko inny oczywiście :P)

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ