X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:

Ekspres do kawy musi być. Dla mnie nie ma życia bez ekspresu. Pierwszy zakup po ślubie i honorowe miejsce na blacie 🙂
    U mnie to samo <3

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Chciałabym Wam napisać że moja ostatnia samodzielna ozdoba możliwe że była wykonana z 20 lat temu I wyglądała jak poniżej. Duży szacunek za Wasze robótki, serio 👍
    aa912d96817c.jpg
    Aaaaaaaaa!!! 🥰 pamiętam jak za młodu to robiłam 🥰

Sleepy lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 22:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ślubie był zakup mieszkania i umeblowanie go jako tako łóżko - włożyliśmy wszystkie iszczednosci żeby wziasc jak najmniej kredytu itp i podróż poślubna. 3 lata po ślubie remont kuchni (sporo nas wyszło) +przedpokój z szafa i komoda na buty, gresy z przedpokoju do kuchni drzwi wejściowe i do pokoi. Potem pralka, teraz tv - i tak mój express czeka... ale następna rzecz to już musi być express! Nie na to jak kawkaświeżo zmielona ze spienionym mleczkiem 🥰🥰🥰☕️🍰

Tel lidlomix fajna rzecz 🙂 nie mam miejsca na blacie a lubię minimalizm i mieć pusty blat bo i tak nie mam dużej kuchni 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 15:10

Sleepy lubi tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja żyje już ponad rok bez drzwi w mieszkaniu. Oprócz tych do łazienki. I wejściowych, wiadomo 🙈 Powoli zaczyna działać mi to na nerwy. Chcemy przesuwne, więc droższy interes. Wciąż coś jest ważniejsze.

Sleepy, Katherine, szamanka91, Paulina1190 lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co ja jestem dziwna dla mnie kawa i herbata mogą nie istnieć ! 😅
    Kawę piłam w czasach gimnazjum raz w tygodniu bo chciałam się poczuć dorosła 😂 i tata pozwalał
    A tak to nie pije ani kawy ani herbaty
    No dobra herbatę wypije jak jestem chora a tak to sama woda czasem jakis sok lub inne słodkie przy jakiejś okazji

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 22:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:17

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie piję kawę bezkofeinową, bo po zwykłej mielonej czy rozpuszczalnej mam w nocy kłopoty z sercem. Wali jak szalone, może dlatego, że nie piję często. Ja będę polować w piątek na express, będzie w biedrze za free na kapsułki. Kupujesz, płacisz i przy kasie dostajesz bony o wartości zakupu expressu. Już raz była taka akcja, ale wszystkie wykupili.

Ja właśnie wróciłam od lekarza, jeszcze spałam godzinę po powrocie, jakaś padnięta dziś jestem i głowa mnie drugi dzień boli. Pęcherzyk w prawym jajniku 16mm, drugi mniejszy, w lewym jakiś malutki. 3iui w piątek. Ten nowy gin w porządku, nawet nie wiem, czy lepszy i mega przystojny😁 bardzo dokładny, dopytuje, zapytał, czy chcę receptę na ovitrelle czy kupię u nich. Ten wcześniejszy nawet nie proponował recepty. I jak zapytałam o AMH to mówił, że to może być problem policystycznych jajników, ale żeby się nie martwić, bo widzi, że pęcherzyki rosną i jest ok.

Marysiaaa, Kasztanek, Joan, Katherine, .meggi. lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Joan Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    To ja żyje już ponad rok bez drzwi w mieszkaniu. Oprócz tych do łazienki. I wejściowych, wiadomo 🙈 Powoli zaczyna działać mi to na nerwy. Chcemy przesuwne, więc droższy interes. Wciąż coś jest ważniejsze.

to ja 6 lat bez mebli i umywalki w łazience :P

siku w toalecie a ręce myć się chodziło do kuchni
    zbierałam się na meble pod zabudowę (mam mały dom więc każde miejsce do przechowywania potrzebne, więc mi oprócz szafki pod umywalkę zależało na innych mebelkach też) ale nie wiedziałam co dokładnie chcę. A takie gotowe drogie - no kurczę szafka pod umywalkę bez umywalki 1600zł no helooooooł
    w końcu się wkurzyłam i rok temu znalazłam w spoko cenie. Z cersanitu. Słupek, szafka z umywalką 80cm i szafka z lustrem. Jestem mega zadowolona, bo jakość dobra a nie wydałam krocia.

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja team herbata kawa moze dla mnie nie istniec😁

Turkusowa a wiec mocne kciukasy 😁

U nas co chwile cos brakuje.
    Stol do kuchni kupilismy 3 lata po slubie 😁
    A listwy przypoddlogowe jeszcze gdzie niegdzie nie zalozone wogole. Nawet nie kupione🙉

Dziewczyny ani nie cwiczylam ani nie dzwigalam nic ciezkiego a od dwoch dni zaraz po przebudzeniu i w ciągu dnia tez przy podnoszeniu sie z pozycji lezacej np czuje tak jakbym miala zakwasy w dolnej czesci brzucha. Uczucie typowych zakwasow a niczym sie nie nadwyrezylam. W pracy byl luz cwiczen tez nie było. Czy mam sie martwic czy panikuje?

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Kasztanku mieszkanie to taka skarbonka bez dna 🙂 w przyszłym roku chcemy wymienić panele w sypialni i pokoju „dziecięcym” odmalować. Zostanie jeszcze łazienka ale to tez taki wydatek jak kuchnia wiec to musi poczekać. Tym bardziej ze na horyzoncie jawi się nowe auto i to większy priorytet (ale tez dalsza przyszłość) 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Ja ogólnie piję kawę bezkofeinową, bo po zwykłej mielonej czy rozpuszczalnej mam w nocy kłopoty z sercem. Wali jak szalone, może dlatego, że nie piję często. Ja będę polować w piątek na express, będzie w biedrze za free na kapsułki. Kupujesz, płacisz i przy kasie dostajesz bony o wartości zakupu expressu. Już raz była taka akcja, ale wszystkie wykupili.

Ja właśnie wróciłam od lekarza, jeszcze spałam godzinę po powrocie, jakaś padnięta dziś jestem i głowa mnie drugi dzień boli. Pęcherzyk w prawym jajniku 16mm, drugi mniejszy, w lewym jakiś malutki. 3iui w piątek. Ten nowy gin w porządku, nawet nie wiem, czy lepszy i mega przystojny😁 bardzo dokładny, dopytuje, zapytał, czy chcę receptę na ovitrelle czy kupię u nich. Ten wcześniejszy nawet nie proponował recepty. I jak zapytałam o AMH to mówił, że to może być problem policystycznych jajników, ale żeby się nie martwić, bo widzi, że pęcherzyki rosną i jest ok.
    Turkusowa to super ze ładnie rosną ❤️ 3mam mocno kciuki 🙏🙏🙏 a jakie wyszło AMH?

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Kasztanku mieszkanie to taka skarbonka bez dna 🙂 w przyszłym roku chcemy wymienić panele w sypialni i pokoju „dziecięcym” odmalować. Zostanie jeszcze łazienka ale to tez taki wydatek jak kuchnia wiec to musi poczekać. Tym bardziej ze na horyzoncie jawi się nowe auto i to większy priorytet (ale tez dalsza przyszłość) 🙂

Też mamy łazienkę do remontu, bo została nam jeszcze ona. Część rzeczy jest już kupiona, meble mamy, kabina, szafki itp już zostaną, płytki na podłogę są, ale reszta i tak wyjdzie sporo. Już się przyzwyczaiłam, że jest jak jest. Wciąż wystają nam kable ze ścian, bo nie kupiliśmy lampek nad podłogę. Płyta maskująca za wyspą też nie przytwierdzona, bo czeka aż w blacie mąż zrobi gniazdko. Zanim wszystko będzie jak trzeba, to minie duuuużo czasu. Prędzej chyba całe mieszkanie będzie do odświeżenia.

Meggi, miałam takie uczucie dokładnie jak opisujesz, zakwasy w dole brzucha w dzień bety, która była wiemy jaka. Oby u Ciebie znaczyło to coś dobrego.

Turkusowa, niech te będzie ta komóreczka ✊✊

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    A wiecie co ja jestem dziwna dla mnie kawa i herbata mogą nie istnieć ! 😅
    Kawę piłam w czasach gimnazjum raz w tygodniu bo chciałam się poczuć dorosła 😂 i tata pozwalał
    A tak to nie pije ani kawy ani herbaty
    No dobra herbatę wypije jak jestem chora a tak to sama woda czasem jakis sok lub inne słodkie przy jakiejś okazji
    Ja 2 kawy. Czasami 3.
    Herbata 1 dziennie. Czasami 2.

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Marysiaaa, Kasztanek, szamanka91, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Ja też. Bez kawy ledwo żyję. Szczególnie jak mam na rano, muszę wypić kawę. Ale to dopiero w pracy. Bo jak w domu wypiję, to muszę się na autostradzie na mopach zatrzymywać do kibelka, bo takie mam parcie na pęcherz 🤣

To pokręcone jest, ale popołudniowa kawa nie działa na mnie moczopędnie, natomiast poranna... 🤪🤣 Ale kawa rano być musi. Mąż za to pije hektolitry herbaty.

Sleepy lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ