WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa, grzeję, grzeję. Czekam i czytam na bieżąco 😘.

Meggi ten cytat to z piosenki Tau znasz, czy zasłyszane? Świetne na adwentowe przemyślenia 👍.

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Ja na cisze w domu nie narzekam, bo mam dziecięcy rumor w pracy (pracuje w przedszkolu). Nawet sobie ją cenię. Ale chciałabym moc wychowywać nie tylko cudze dzieci ale swoje. Zawsze marzyłam zeby mieć 3 ale jak mi to idzie jak krew z nosa to chciałabym zeby było chociaż jedno. Jednocześnie krew mnie zalewa jak widzę te wszystkie dzieciaki emocjonalnie zaniedbane- wychowywane przez tablet i smartfon (zjawisko jest porażające naprawdę). Wtedy sobie myśle po co tacy ludzie maja dzieci jak i tak je maja w nosie (zeby nie mówić ze gdzie indziej...)
    A pamiętnik tez pisałam jak mi było tak naprawdę źle- pomaga mi to.

Jak bym o sobie czytała 🙆‍♀️

Dziewczyny! Lubię Was czytać 💚 macie rację, nie ma co planować. Trzeba żyć tym co mamy i cieszyć się małymi rzeczami. Cieszę się, że na Was trafiłam :)

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa nie wiem ktory cytat ale w tak razie zaslyszane bo nie znam tego zespolu 🤣🤣

My po andro.
    Przepisal mezowi na miesiac pol tabletki clo, potem ma zrobic seminogram plus skierowal go do centrum mikrobiologi na jakies wymazy z narzadow rodnych w kierunku bakteri i grzybow plus ma zrobić posiew moczu jeszcze 🙉
    I do tego clo zalecil witaminy Fertilmen

Marysiaaa lubi tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Jagodowa nie wiem ktory cytat ale w tak razie zaslyszane bo nie znam tego zespolu 🤣🤣

My po andro.
    Przepisal mezowi na miesiac pol tabletki clo, potem ma zrobic seminogram plus skierowal go do centrum mikrobiologi na jakies wymazy z narzadow rodnych w kierunku bakteri i grzybow plus ma zrobić posiew moczu jeszcze 🙉
    I do tego clo zalecil witaminy Fertilmen

Dzieje się! Jest plan, będzie dobrze. 🍀🍀🍀🍀

Aga, kiedy testujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 19:47

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 1dc. @ pojawiła się bardzo szybko, więc zaczynamy nowy cykl! Do boju :)

Turkusowa piękne chinkali! mniam :) u mnie dziś tortille, zdrowe kebaby :)

JA wczoraj byłam u lekarza u ginekologa, zdążyłam przed okresem. Sprawdził mi te zmiany, które wyczułam na szyjce. początkowo mówił, że nic nie widzi, ale podotykał i w końcu to wyczuł. Powiedział, że mam torbiele Nabotha, ale że się tego nie leczy. Mamy obserwować na razie.
    Dostałam skierowanie do poradni niepłodności na NFZ, ma się ze mną skontaktować lekarz. początkowo zrobimy HSG, ale ma zadzwonić na kiedy mogą mnie umówić, jeżeli długo potrwa to zrobimy u niego prywatnie.
    Mamy powtórzyć badanie nasienia. Mąż idzie we wtorek albo poniedziałek, potem androlog i chyba już zapisujemy się do wrocławia na operację żylaków

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Dzieje się! Jest plan, będzie dobrze. 🍀🍀🍀🍀

Aga, kiedy testujesz?
    Kasztanek, jutro idę na betę, ale średnio to widzę. Pewnie druga inseminacja się pójdzie paść.

Meggi, faszeruj męża. Ja się tak na mojego przysadziłam. Je tego trochę, nawet bardzo nie protestuje 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 20:02

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi "Chcesz rozśmieszyć Boga powiedz Mu o swoich planach" - ten cytat ale oczywiście ja sierota Boża nie zacytowałam 🤦. Jedyny dobry plan na życie z którego Szef Wszystkich Szefów się nie obśmieje to być dobrym człowiekiem.

Miło było tu wpaść choć na chwilkę. Czekam na same dobre wieści i na zdjęcia dekoracji świątecznych - też uwielbiam ❤️.

Miłego wieczoru i spokojnej nocy wszystkim.

Kaśq00, Turkusowa90, Kasztanek, Katherine, .meggi. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś mega zapierdziel dopiero weszłam teraz na wątek.

Avi, matko z córka - jak zobaczyłaś 2 kreski to pierwsze trzeba było iść na betę. Beta to podstawa! Wczesnej ciazy nie widać na usg. Kasztanek nie jest uszczypliwa - ma racje. Żadna z nas nigdy w ciazy nie była wiec nie jesteśmy odpowiednimi osobami do takich porad... ale każda z nas wie że po dwóch kreskach trzeba lecieć na betę. Niektóre nawet lecą po białym teście 🙂 tylko beta da 100% pewności. Tyle lat starasz się o dziecko a nie słyszałaś o becie? Twoje pytanie zabrzmiało jak pytanie 16latki „czy mogę być w ciazy?” Żadna z nas tego nie wie- przypadki są różne. Tylko beta Ci odpowie- potem dopiero do lekarza.

Turkusowa onomom jakie pyszności Ty zdolniacho!!! 😍

Tez marzyłam zawsze o trójce dzieci. Teraz się modlę o chociaż jedno 🙏 miałam dziś dostać @ nie przyszła... a brzuch pobolewa. Po tej histeroskopii mi się rozlegulowalo coś. Wcześniej miałam książkowe 28. Ciekawe czy monitoring się uda bo wszystko wskazuje na to ze owu bd zatem w weekend. No chyba ze się bd dalej spóźniać...

Wybaczcie ze nie odniosłam się do Was wszystkich oczy mi się zamykają. Dobrej nocki! 💖💖💖☃️❄️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 00:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa daj znać czy już byłaś u lekarza i jak dzidzia 💖 jak się czujesz? Mdłości jakieś czy coś? 🙊

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Testowanie 🍀🤰🏼

27/11 Kasiurrro ❌😢
    30/11-01/12 Katherine ❌😢
    01/12 .meggi. 🙏 ❌😢
    03/12 Paulina1190 🙏

Oby grudzień był łaskawszy! 🤰🏼🎁

Paulina kciuki za jutro! Musi być jakaś ciąża w tym miesiącu - halo halo Mikołaju 🎅🏻🙋‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:18

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Jagodowa daj znać czy już byłaś u lekarza i jak dzidzia 💖 jak się czujesz? Mdłości jakieś czy coś? 🙊

Byłam u lekarza wszystko ok 😊. Ale był już moment, że myślałam że wracam na wątek - miałam malutkie plamienie i byłam pewna że to koniec. Wzięłam natychmiast luteine (dobrze, że miałam) i przeszło. Potem na usg - na szczęście biło serduszko a plamki były implantacyjne najprawdopodobniej. Ale co się strachu najadlam to moje. Powiem Wam, że z objawów tylko lekkie mdłości, nic więcej. Cycki oklapnięte, żadnych bólów brzucha. Myślałam o Tobie wczoraj, że kiedyś to ja Cię porwę w Tatry i urwiemy się tak na tydzień 🤣. Dobrze pomarzyć.

Marysiaaa, Sleepy, .meggi., Katherine lubią tę wiadomość

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) postanowiłam napisać bo już nie daje sama sobie rady... Mam 30 lat i od roku staramy się zajsc w ciążę... Mój mąż jest 6 lat starszy.... 4 lata temu zaszłam w ciążę ale niestety w 7 tygodniu poronilam z niewiadomych przyczyn. Byłam u lekarza trzy razy na monitoringu owulacji jest wszystko pięknie pęcherzyk na prawym jajniku endometrium dobre, kazali mi brać castagnus później brałam mastodynon (bo nie było castagnusa w aptece)ponieważ mój progesteron wynosił 10ng/ml teraz po braniu wynosi 13ng/ml. Lekarz narazie nie kazał robić badania nasienia bo twierdzi że kiedyś się udało zajsc w ciążę więc powinno być wporzadku. Jesteśmy raczej aktywnymi ludźmi, nie mamy chorób jedynie co to może sporo stresu... A tyle czasu i nadal nic... Dziś pierwszy dzień @ jestem załamana.

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine to normalne że po zabiegu @ może przyjść później, mnie po laparo spóźniła się dwa tygodnie a tez mam książkowe 28 dni.
    Ja dziś 29 dzień i gdyby nie ta beta to miałabym nadzieje że nie przyjdzie, bo nic mnie nie boli jak nigdy przed @, piesi wrażliwe, popołudniami śpię, wszystkie objawy książkowe ciąży. My zawsze chcieliśmy trójkę dzieci, a tu cóż....
    Aga nie trać nadziei, jeszcze nic nie wiesz to nie zakładaj, a może akurat się udało?
    Marysia takie kupony mają właśnie takie zadanie, by skusić i kupować jak najwięcej i tak w kółko.
    Paulina to jest możliwość korzystać z poradni leczenia niepłodności na NFZ? nawet nie wiedziałam, to lekarz ginekolog wypisuje takie skierowanie? żaden gin mi nic takiego nie proponował, wszyscy kazali się zgłaszać prywatnie.

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
  • Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 ja na Twoim miejscu bym jednak zrobiła te badania nasienia, i podstawowe Twoje hormony. Mnie tez tak lekarze zbywali, żeby nie robić, żeby się starać, ze jest jeszcze czas, a ja ich słuchałam i przez to już 4 lata się staramy i dalej nic, czuje ze z dwa lata z tego czasu to są stracone, teraz i żałuję że nie wzięłam się wcześniej za porządną diagnostykę, chociaż u nas oprócz słabego nasienia męża nic nie wyszło.

M-ka1990 lubi tę wiadomość

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, moc dobrych myśli w Twoją stronę 🍀🍀✊✊

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Aga, moc dobrych myśli w Twoją stronę 🍀🍀✊✊
    :*

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze jeden cykl i wyślę męża na badania nasienia. Jeśli chodzi o badania to miałam robione Tsh 1,6200 ulU/ml (0.278-4.200) prolaktyna 26.60ng/ml (4.79-23.30), toxoplazmoza gondi 0.56 IU/ml i druga toxoplazmoza gondii niereaktywna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:18

M-ka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 dokładnie tak jak dziewczyny piszą nie ma na co czasu tracić. Ja tak straciłam 2,5 roku! Ciagle mi mówili ze wszystko ok, książkowe wyniki, owulacje, hashimoto po kontrola, szczupła, bez nałogów - i najlepsze ze mam męża nie stresować badaniem nasienia 🤣 możliwości jest milion dlatego warto jak najszybciej rozpocząć diagnostykę. Widzę ze masz wysoka prolaktyne. Nawet stres może być blokada.

Jagodowa 💖💖💖 to było dopiero - ale może kiedyś kto wie jak już odchowasz 😁 bardzo się ciesze ze wszystko ok! Tak 3mac!

Marysiaaa teraz tak kuszą tymi bonami 🙊

Dostałam dziś @ w końcu - 1 dzień spóźnienia wiec nie tak zle. 11 dzień wypadnie w niedziele... i myśle czy nie iść do gina w pon może jeszcze zdążę i będzie pęcherzyk 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 11:45

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ