WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo smarta kocham go 😁💖

Oszalałam dziewczyny zamówiłam sobie dres z la perly za 280zl 🙊 ale był taki piękny welurowy cudo! Polowałam na niego od pol roku ale zawsze mi było szkoda tyle kasy. Ale zostało mi kasy na koniec mies i postanowiłam się pocieszyć a co! Takiego dola załapałam przez te starania... i wiecie co? Czuje się lepiej 😁 jak nie mogę mieć okrągłego brzuszka to przynajmniej będę eksponować swój płaski - maja mega super wysoki stan. No i już mi lepiej... jeszcze grzane winko se pierdykne w weekend a co 🍷

Kupiliśmy tv 65c 🙊 jest ogromny! Brakowało nam 800zl teściu wypytywał kiedy kupujemy, mój stary mówi ze za tydz bo nam brakuje i nam dołożył! Wciagnelismy się wczoraj the Crown - jest mega!!!! 💖 stary nie chciał na początku oglądał a tak się wciągnął ze już pyta kiedy następny odcinek oglądamy 😁🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 21:40

Kasztanek, Sleepy, Marysiaaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zależy na kogo się trafi. Bo wszędzie trąbią o profilaktyce przecież a i tak ludzie się za mało badają. Mój tata tak miał z rakiem prostaty ze jak raz poszedł to go lekarz olał bo stwierdził ze jest za młody na raka, a po paru latach się okazało ze był nowotwór. Na szczęście pokonany 💪 ale było nieciekawie w trakcie leczenia.

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • Joan Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszyscy ten the crown oglądają i chyba ja muszę zacząć :p

nielubiekawy i to jest straszne ! nawet jak człowiek chce się badać to go oleją.... Smutne.

Katherine lubi tę wiadomość

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crown ❤️ polecam bardzo!

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    mthfr homo, pai-1 hetero

Immunologia ✅

IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Tak wszyscy ten the crown oglądają i chyba ja muszę zacząć :p

nielubiekawy i to jest straszne ! nawet jak człowiek chce się badać to go oleją.... Smutne.

Joan jest mega! I jak wciąga 💖💖💖

Joan, Kaśq00 lubią tę wiadomość

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na the crown nie wciągnęło jakieś nudne nam się wydawało ogladnelismy chyba 2 sezony.

Ja muszę się ogarnąć z wydawaniem kasy bo zaraz będę miała spory wydatek na badania a potem docelowo ivf więc kasa będzie potrzebna, ale jak tu nie kupić nowej włóczki jakiejś bluzeczki itd 🙈

Joan współczuję że trafiłaś na taką wredna endo a potem się dziwia żee ludzie raczej starają się unikać lekarzy

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurrro wrote:
    W zeszłym roku na Sylwestra obiecałam sobie że na kolejnego Sylwka już będę w ciąży, w tym roku już nie będę taka naiwna, zaplanuje sobie cos bardziej realistycznego, może zmianę pracy na lepiej płatną.

Ja też sobie tak planowałam. To już trzecie święta jak z moich planów nici. Ale na te Święta jedyny plan jaki mam, to przestać beczeć i się dołować. I chociaż trochę nacieszyć się Świętami.
    Ale mimo wszystko dziewczyny, pięknego grudnia Wam życzę :) :)

Szamanko, spódnica boska! Dobra decyzja z kupnem :D Ja mam pliske w szarości, uwielbiam ją!! Chociaż mam 1,60 w kapeluszu :D ;P Nawet w lato do sandałków fajnie wygląda.

Co do endo, ja trafiłam bo okazało się, że mam guza na jednym z płatów. Tsh niby w normie, bo 2,3 ale dostałam Euthyrox, no i w sumie dostałam jeszcze skierowanie na wit D i retikulocyty. Sama nie wiem o co można jeszcze zapytać na teleporadzie. Bo chyba najważniejsze to własnie USG tarczycy

Kasiurrro lubi tę wiadomość

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. Czy tylko ja mam ostatnio wrażenie, że nawet idąc do głupiego Lidla na zakupy spożywcze, nagle na dziale art. przemysłowych atakują Cię tony ciążowych ubrań, słodkich małych bucików czy niemowlęcych zabawek?
    A wracając z zakupów, człowiek włączy radio, żeby pośpiewać na poprawę humoru jakąś wesołą piosenkę, a tam konkurs.. Rozdają kasę dla świeżo upieczonych rodziców 🙄😑

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram na te niemowlęce już nie patrzeć. I nie przechodzić przez działy z pieluchami 😂 na szczęście w najbliższym towarzystwie najmłodsze dzieci już są chodzące i te całkiem bobasowe rzeczy mogę omijać nawet szukając prezentów.

Kaśq00 lubi tę wiadomość

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    mthfr homo, pai-1 hetero

Immunologia ✅

IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:18

Joan, Kaśq00 lubią tę wiadomość

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Apropo smarta kocham go 😁💖

Oszalałam dziewczyny zamówiłam sobie dres z la perly za 280zl 🙊 ale był taki piękny welurowy cudo! Polowałam na niego od pol roku ale zawsze mi było szkoda tyle kasy. Ale zostało mi kasy na koniec mies i postanowiłam się pocieszyć a co! Takiego dola załapałam przez te starania... i wiecie co? Czuje się lepiej 😁 jak nie mogę mieć okrągłego brzuszka to przynajmniej będę eksponować swój płaski - maja mega super wysoki stan. No i już mi lepiej... jeszcze grzane winko se pierdykne w weekend a co 🍷

Kupiliśmy tv 65c 🙊 jest ogromny! Brakowało nam 800zl teściu wypytywał kiedy kupujemy, mój stary mówi ze za tydz bo nam brakuje i nam dołożył! Wciagnelismy się wczoraj the Crown - jest mega!!!! 💖 stary nie chciał na początku oglądał a tak się wciągnął ze już pyta kiedy następny odcinek oglądamy 😁🙂
    O to jak przyjdzie dresik to musisz się zareprezentowac 😍

The Crown super też nam się podoba!

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba macie rację. Psychika robi swoje.

W takim razie też muszę się wziąć za Crown. Same dobre opinie o tym serialu słyszę.
    A jeśli macie ochotę na coś bardziej świątecznego, a lubicie bajki, to polecam netflixową animacje - Klaus!
    Dawno nie oglądałam tak fajnej bajki. A bajki lubię, nie będę ukrywać 🤭

Miłego dnia dziewczyny 💪😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w planach w tamtym roku zapisałam zajscie w ciążę ale nie byl to pkt 1 będę nie długo się rozliczać z tych celów :D Wiec warto też go zapisać ;)
    Powien Wam że robicie błąd że odwracacie glowe od tych rzeczy niemowlęcych i ciążowych ja przez to właśnie byłam zablokowana psychicznie ale wydawało mi się że tak mi jest lepiej jak będę unikać nie da się unikać i lepiej się z tym zmierzyć dokładnie w grudniu zeszłego roku kupilam skarpetki dla naszego dziecka mrugalam do kobiet w ciąży a koleżankę wyprzytulałam jak się dowiedziałam o ciąży nie było mi łatwo taki krok zrobić ale pomyślcie ze robicie to dla siebie prowadziłam też pamiętnik ale taki bardziej osobisty niż na ovu tam pisałam swoje emocje zakreślałam dni robilam takie drzewko z samopoczuciem i kolorowałam. Czekam na Was na fioletowej i inne dziewczyny też i spędźcie te święta jakby to były ostatnie święta bez dziecka ;) cieszcie się duperelami pierniczki prezenty sprzątanie jesli się zaangażujecie to nie będzie tak boleć przytulam :***

Marysiaaa, Katherine, szamanka91, Agaciorka, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny🌻
    Osobiście uważam, że nie warto sobie zakładać planów typu, za miesiąc, rok, w kolejne wakacje, w kolejne święta będę w ciąży. Bo czy mamy na to wpływ? Nie. A co nam to przyniesie, gdy okaże się, że minie ten rok, przyjdą kolejne wakacje i święta, a my nie będziemy nadal w ciąży? Ogromny smutek, rozczarowanie, a może i poczucie winy. Wpadłam w tę pułapkę na początku starań i było mi bardzo bardzo ciężko. Teraz nie zakładam sobie żadnych terminów, punktów granicznych itp. I wreszcie zaczęły mnie cieszyć np. święta. Święta bez poczucia zawalenia planu. Kochane, postarajcie się znaleźć coś oprócz starań w Waszym życiu. Macie tyle zalet, tyle Wam się w życiu udaje i na tym się skupmy. I dajmy się życiu zaskoczyć 😘

.meggi., Joan, Katherine, Sleepy, szamanka91, Kaśq00 lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uważam ze nie ma co planowac bo jak to sie mowi : chcesz rozsmieszyc Pana Boga opowiedz mu o swoich planach 😉

Owszem ze jest smutno, mi np bardzo bo nic bardziej nie pragniemy by ta domowa cisze wkoncu wypelnil jakis usmiech dziecka no ale... Co zalezy od nas to zrobimy ale wplywu na wszystko niestety nie mamy...

Wogole co do swiat robicie sobie rodzinne prezenty w wigilie?
    Bo u nas zawsze cos pod choineczka sie kladzie dla kazdego i wlansie robie liste i nie mam totalnie pomyslow🥴
    Siostrzeniec 13 letni wiec najchetniej sie chyba ucieszy z hajsu😁
    A siostra brat rodzicie nie mam totalnie pomysłu musze sie wybrac na sklepy cos poogladac obczaic gdzie co i sie zastanowic od nowa 😁

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Joan Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienawidzę wymyślać prezentów.....

moja koleżanka z pracy zaczęła tradycję kupowania prezentów na urodziny i święta :/
    a ja nie mam kompletnie pomysłu

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej uwielbiam te miny gdy komus prezent totalnie sie nie spodobal ale robi dobra mine do zlej gry i udaje jaki to jest zachwycony🤣🤣🤣

Kaśq00 lubi tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek zgadzam się z Tobą w zupełności, ale do takiego etapu też trzeba dojrzeć.

Dziewczyny mnie z reguły wypisują zawsze lekarze to co chce, zdarza się że trafie na pacana, ale wtedy go olewam i idę no innego, najgorzej jak potrzebuje coś na już, wtedy jest problem.

szamanka ładna spódnica, widziałabym do niej jasne kozaki krótkie :)

Kaśq tez mi się wydaje że teraz na to zwracamy uwagę większą, ale nie ukrywam że mnie tez serce zakłuje jak widzę te wszystkie malutkie rzeczy.
    W tym miesiącu pierwszy raz miałam ochotę wziąć i powystawiać na sprzedaż wszystkie rzeczy jakie mi zostały po córce, stwierdziłam że nam i tak się nie przydadzą, ale jeszcze się wstrzymam, powyrzucałam tylko kilka starych kubków i miseczek i jakoś lepiej mi się zrobiło.

Nielubiekawy mi jak miałam tsh powyżej 2 ginekolog zapisał branie jodu, i po miesiącu miałam już tsh= 1,2

Kurczę a ja nie mam netfliksa :(

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Hej dziewczyny🌻
    Osobiście uważam, że nie warto sobie zakładać planów typu, za miesiąc, rok, w kolejne wakacje, w kolejne święta będę w ciąży. Bo czy mamy na to wpływ? Nie. A co nam to przyniesie, gdy okaże się, że minie ten rok, przyjdą kolejne wakacje i święta, a my nie będziemy nadal w ciąży? Ogromny smutek, rozczarowanie, a może i poczucie winy. Wpadłam w tę pułapkę na początku starań i było mi bardzo bardzo ciężko. Teraz nie zakładam sobie żadnych terminów, punktów granicznych itp. I wreszcie zaczęły mnie cieszyć np. święta. Święta bez poczucia zawalenia planu. Kochane, postarajcie się znaleźć coś oprócz starań w Waszym życiu. Macie tyle zalet, tyle Wam się w życiu udaje i na tym się skupmy. I dajmy się życiu zaskoczyć 😘

Ja tez nie planuje bo to nie zależy ode mnie - planowałam tak pierwsze 2 lata i ciagle rozczarowanie... tym bardziej że jestem zadaniowcem, pedantem i co zaplanuje to zawsze zrobię. Tym bardziej doprowadzało mnie to do płaczu że to się ciagle nie udaje. Ale doszłam do wniosku że nie na wszystko mamy wpływ. Oczywiście możemy się badać, dbać o siebie co może przybliżać nas do upragnionego celu ale to nie daje nam gwarancji. Zgadzam się z kasztankiem musimy dostrzegać inne rzeczy, nie wszystko kręci się wokół starań a na pewno nie powinno bo oszalejemy. Spędźmy te Święta szczęśliwie mimo wszystko- mamy dom, rodziny, kochających facetów 🙂 Miłego dnia! ❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Dziewczyny ja w planach w tamtym roku zapisałam zajscie w ciążę ale nie byl to pkt 1 będę nie długo się rozliczać z tych celów :D Wiec warto też go zapisać ;)
    Powien Wam że robicie błąd że odwracacie glowe od tych rzeczy niemowlęcych i ciążowych ja przez to właśnie byłam zablokowana psychicznie ale wydawało mi się że tak mi jest lepiej jak będę unikać nie da się unikać i lepiej się z tym zmierzyć dokładnie w grudniu zeszłego roku kupilam skarpetki dla naszego dziecka mrugalam do kobiet w ciąży a koleżankę wyprzytulałam jak się dowiedziałam o ciąży nie było mi łatwo taki krok zrobić ale pomyślcie ze robicie to dla siebie prowadziłam też pamiętnik ale taki bardziej osobisty niż na ovu tam pisałam swoje emocje zakreślałam dni robilam takie drzewko z samopoczuciem i kolorowałam. Czekam na Was na fioletowej i inne dziewczyny też i spędźcie te święta jakby to były ostatnie święta bez dziecka ;) cieszcie się duperelami pierniczki prezenty sprzątanie jesli się zaangażujecie to nie będzie tak boleć przytulam :***

Zosia gratulacje 💖💖💖
    Mam taki pamiętnik i to pomaga ale dawno tam nie zaglądałam... pisałam list do miesiączki i do swojego nienarodzonego dziecka. Spisywałam swoje emocje itp

Ja nie mam problemu w oglądaniu niemowlęcych rzeczy, często pokazuje mężu „patrz jakie śliczne!” 🙂 ale nie planuje, nie nastawiam się bo to się od 3 lat kończyło tyko rozczarowaniem... staram się żyć normalnie i cieszyć tym co mam - a jak dzidzi mnie zaskoczy to będę najszczęśliwsza na świecie. Ale równie dobrze może się to nigdy nie wydarzyć - trzeba jakos żyć żeby nie popaść w jakaś depresje.

zOsIa88 lubi tę wiadomość

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ