X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje grube łydy zdyskwalifikowały spódnice plisowaną.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Joan Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Dziewczyny poradźcie.
    Chcę kupić taka spódnicę: https://allegro.pl/oferta/111-roz-s-spodnica-plisowana-midi-na-gumce-kolory-8497830980 ale czy ona raczej dla chudych i wysokich??? Ja jestem mała i okrągła :P nie chcę wyglądać jak bombka :P będzie poszerzać?

(zieloną)

Masz smarta ?
    Wtedy można zwrócić za darmo jakby Ci nie pasowała ;)

A spódnica bardzo mi się podoba.
    Ciekawe jak po praniu ją ogarnąć do tego samego stanu
    Edit. Już doczytałam Was, że nic nie trzeba robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 17:57

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Mam pojutrze pierwsza wizytę (tele) u endokrynologa. O co powinnam go spytać? Podpowiedzcie 🙏
    Dotychczas gin zlecała mi badania tsh, fsh, lh, testosteron, shbg i wszystko wg niej było Ok

Poradzicie coś?

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanko, spódnica boska! No i ten kolor ostatnio mam fioła na punkcie tego koloru😁nawet dzisiaj widziałam bluzkę w necie w tym kolorze i modelka miała również taka plisowana spódnicę 😀 ja sama mam dwie plisowane długie spódnice i jestem mega zadowolona. Jeśli będziesz się źle w niej czuła to tak jak dziewczyny piszą, można zwrócić. Ona jest dłuższa i te plisy też dodatkowo wydłużają sylwetkę. Ja bym brała! 😊

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie rady❤️ Jesteście niezastąpione 😘

Mam 167cm wzrostu.
    Mam alkegroSmart.
    Macie rację, jak coś to oddam, a jeżeli nawet to i tak 49zł to nie dużo. Jutro kupuję 🤭🙈🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 19:31

Marysiaaa, Joan, Turkusowa90, Sleepy lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie dyskwalifikują boczki 🤣🤣🤣

Nielubiekawy wizyta tele to sama nie wiem moze ona jakos pokieruje pytania
    Na zywca to jakieś usg tarczycy by mozna bylo zrobic a tak tele jak mas dobre wyniki to sama nie wiem o co by tu zagadac endokrynologa🙈
    Moze bedzie rozmowna i sama bedzie zadawać pytania a ty tylko odpowiadac 🙈
    Ja chyba od endo mialam skierowanie jeszcze na glukoze i insuline z obciazeniem i prolaktyne 🙈

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanko bier 😁
    Ta pliska widze jest na gumce i taka bardziej lejaca.
    Widzialam kiedyś takie jakby to wytlumaczyc w kroj trapezu to one byly takie bomby.
    Widzialam kiedys laske w takiej spodniczce do tego miala fajne botki o sweterek i super wyglądało 😁

szamanka91 lubi tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:17

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Poradzicie coś?

W sumie to jest rola lekarza wiedzieć co zlecić i na co zwrócić uwagę. Ja jak poszłam do mojego endokrynologa i powiedziałam, że mam problem z zajściem w ciążę, to dał mi do zrobienie zestaw badań (ale biorąc też pod uwagę, że mam hashi) ATG, ATPO, prolaktyna, DHEA-S, estradiol, FSH, LH, testosteron, androstendion, 17 OH progesteron i Amh. Do tego rezonans, ale to z racji moich wcześniejszych chorób.

Nielubiekawy lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Joan Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to muszę zmienić chyba endo. Jednak jedyna opcja chyba prywatnie już tylko.
    Chodziłam wcześniej do innej i byłam zadowolona.

A teraz mam Panią doktor co robi tylko teleporady i nie chciała mi raz wypisać recepty na letrox i kazała iść do rodzinnej.
    Pierwsza wizyta była osobiście i na mnie krzyczała, że nie mam swojego PIERWSZEGO wyniku TSH (sprzed 4 lat...). I ona skąd ma mi wierzyć, że faktycznie choruję. A dałam jej taką kartkę od poprzedniego endo z diagnozą, lekami i dawkami oraz wskazaniami kiedy i jakie badania (wtedy przychodnia się zamknęła i musiałam szukać innej). No pierdolnięta. Zanim zobaczyła co jej dałam to na mnie już się darła.

Ostatnio mi pierdoliła, że poziom 30 witaminy D to dobry poziom i mam nie brać większych dawek, że mam utrzymywać na dolnym poziomie normy. WTF ???

A na przedostatnią wizytę nie zadzwoniła a ostatnio mi wmawiała, że dzwoniła i jeszcze dała mi skierowanie na badania a ja ich nie zrobiłam i nie odebrałam skierowania🤣A na ostatniej "odbytej" wizycie nie chciała mi dać na badania, bo twierdziła, że musi rozpisać jeszcze badania z pierwszej wizyty bo jej NFZ nie zapłaci (a zlecała m.in przeciwciała na Hashimoto, tsh, glukozę i uważała, że te badania trzeba rozpisać na minimum 4 wizyty)
    lekarz na NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 20:23

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Nielubiekawy ja w sumie nigdy nie byłam u endokrynologa. Mój gin jest endokrynologiem-ginekologiem. A czemu masz wizytę u endokrynologa skoro wyniki ok?
    Nigdy nie byłam u endo a gin zapisała mi euthyrox rok temu i tak biorę. Może endokrynolog się czegoś dopatrzy... usg tarczycy już zrobiłam - wszystko jest ok

Kasztanek dzięki- popytam, bo części z tego co wypisałeś jeszcze nie robiłam 😉

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    mthfr homo, pai-1 hetero

Immunologia ✅

IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan faktycznie jakaś pierdolnięta lekarka - mądrego aż miło posłuchać 🤣 poziom 30 dla wit D to ok? Niski jak nie wiem... zmień lekarza koniecznie! Śmiech na sali dziewczyny z tymi tele”poradami”

Nielubiekawy jak wszystko ok to po co Cię skierowali do endokrynologa? Zazwyczaj kierują jak wyniki są złe i wskakują na hashi, niedoczynnosc itp ja robiłam jakieś 5,6 lat temu rutynowo morfologię po 20latach hihi bo tak się boje pobierania krwi ale w końcu się odważyłam 🙂 trafiłam na super lekarza, że zlecił mi tez tsh no i wyszło za wysokie. Od razu skierowanie do endokrynologa i wyszło hashimoto. Lekarka sama zadawała mi pytania jakie mam objawy czy ktoś w rodzinie chorował na to itp wiec sądzę, że sama lekarka poprowadzi rozmowę 🙂

Szamanka zamawiaj! Tez mam smarta super ze można zwracać darmowo 💖😁 daj znać jak się prezentuje 🙂

Meggi szkoda ze grudzień tak wyjdzie u Ciebie... u mnie tez nie zaciekawie to wyglada bo owu chyba wypadnie w weekend. A jak zdaze to da zastrzyk zaś na weekend i co ja bidna zrobię 🙊 Jutro mam dostać @ wiec zobaczymy...

Już się nie mogę doczekać choinki ozdób itp!!!! Kupiłam staremu super wkrętarkę na Mikołaja choć nie kupujemy sobie prezentów odkąd jesteśmy małżeństwem tylko zazwyczaj mówimy co chcemy i razem kupujemy ale chciałam mu zrobić niespodziankę 😍 wrzucę pod choinke 6.12 wróci z pracy zobaczymy jak zareaguje 🙊🙂🎁 uwielbiam robić niespodzianki! Już snulam plany ze jakby się jakim cudem udało z ciąża to bym wrzucila mini buciki pod choinke ale to chyba nie w te święta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 20:39

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan, to rzeczywiście jakaś pokręcona lekarka. Wszystko zależy od człowieka. Trzęsie mnie jak czasem trzeba wyszarpywać badania na nfz, jaka jest wielka łaska wypisać. Jakby oni z własnej kieszeni za nie płacili. I nie mówię o tym, że idę do przychodni i mam koncert życzeń, ale o badania, które raz na jakiś czas się należą. Kiedyś po szpitalu miałam skierowanie do endokrynologa. Terminy masakryczne. Udało się jakimś cudem zapisać na wizytę za dwa tygodnie, ale musiałam zrobić kilka badań, takich podstawowych. W związku z tym poszłam do lekarza poz. Powiedziałam w czym rzecz, a lekarka na mnie z ryjem, że nie jest moja sekretarką i niczego nie będzie mi wypisywać, bo ja tak chcę.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:18

• Joan Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny smart to złłłłooooooo!

Tyle wydałam hajsu przez niego, że głowa mała

jak coś trzeba, to patrzę czy na allegro nie ma

jak zamawiałam włóczkę na czapkę to nie zamówiłam jednej tylko 4, bo przecież od 40 smart....

jak zamawiałam książki to też nie jedną tylko przynajmniej dwie, bo smart

jak przychodzi taki mail z informacją ile zaoszczędziłam na smarcie to aż się w głowie kręci. Ja bym zaoszczędziła gdybym go nie miała !!! :p
    bo wcześniej człowiek trzy razy się zastanowił czy coś zamówić
    a teraz zamawiam, bo "w razie czego zwrócę" a i tak wszystko zostawiam :P

a nie sorry
    kiedyś chciałam kupić torebkę, to zamówiłam cztery z zamysłem, że jak przyjdą to wybiorę jedną a resztę odeślę. I tak zrobiłam ;)

Sleepy, Kaśq00, Kasiurrro lubią tę wiadomość

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dobieram do smarta 🤭🙈🙈🙈🙈 mąż też tak robi😁

Joan, Sleepy, Katherine lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine miałam tsh powyżej 2 (2,5-2,8) dlatego gin zapisała mi ten euthyrox. Jak zamawiałam ostatnio nowa receptę u internisty to mi wypisał skierowanie do endokrynologa i na usg tarczycy w związku z tymi nieudanymi staraniami. Mam pakiet w luxmedzie to czemu nie skorzystać? Termin miałam po tygodniu, wiec dużo lepiej niż na NFZ. Igieł się nie boje 😁 zobaczę co mi powie. Moje babcie wiem ze się leczą na tarczyce, ale nie wiem od jak dawna w sumie. Zobaczymy 😉

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    mthfr homo, pai-1 hetero

Immunologia ✅

IVF
  • Joan Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Dziewczyny to chyba jak w każdym zawodzie zawsze znajdzie się ktoś pierdolnięty. Ja nie przepadam za chodzeniem do lekarzy właśnie dlatego, że często spotykam się z lekceważącym podejściem. Człowiek idzie z jakimś problemem i czuje się jak symulant. A z tym badaniami to już w ogóle. Przecież wiadomo, że nie chodzimy wyłudzać badań dla przyjemności :-I

a pro po symulanta, ja kiedyś dziewczyny miałam stan podgorączkowy po gorączkę przez 6 tygodni !
    posztam do mojego alergologa między pacjentami czy mnie przyjmie (wizytę miałam za 3 miesiące) bo miałam takie duszności, że trzy noce nie spałam. On mi zlecił badania krwi i rentgen. Kazał kupić nebulizator i steryd do niego.
    Poszłam z wynikami i dostałam w końcu skierowanie do szpitala. Pamiętam, że powiedział mi szczerze, że chce zdjąć z siebie odpowiedzialność jak bym kojtneła po wyjściu. A w szpitalu najwyżej mnie nie przyjmą i wtedy będzie na nich a nie na niego 😆

A w szpitalu co ? bez temperatury cały tydzień 😂 wydaje mi się, że ten steryd pomógł a temperatura była z zaostrzenia astmy. No ale wyszłam na symulantkę.
    Za to zrobili mi kilkanaście stron badań.
    M.in takie które przydały mi się teraz np przeciwciała ANA, zakrzepowe czy na chlamydię z krwi (wtedy miałam wynik pozytywny ale nikt nie raczył mi o tym powiedzieć czy dać antybiotyk.... no cóż

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy ogólnie norma jest jakos do 4.0 ale przy staraniach kobieta powinna mieć około 1.0 🙂 to na pewno jej powiedz jaki miałaś ostatnio wynik, co brałaś w jakiej dawce. Robiłaś po tym badanie czy się zmniejszyło tsh? Na pewno Cię skieruje w celu dalszej diagnostyki czyli krew właśnie 🙊 antyTPO, ft4 itp i pewnie usg tarczycy 🙂 pewnie trzeba skorzystać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 21:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś chodziłam do endo prywatnie bo u mnie nie było w przychodni przez jakiś czas. Wypisał mi jakie badania mam zrobić, poszłam do przychodni do lekarza z prośba o skierowanie na te badania bo lekarz zalecil to dostałam zjebe od lekarki ze tak nie można! A ja na to ze płace pakiet to chyba mi się należą badania raz na ruski rok i jak mam to niby zrobić skoro nie macie endokrynologa który mi nie wypisze skierowania. Wypisała mi z wielka łaska podkreślając jakie to jest niestosowne i że ona nie powinna 🤣 trafiłam na jakaś debilke bo potem każdy inny lekarz mi wypisał bez problemu, wcześniej tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 21:32

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ