X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie 🙂 endometrium 13,5mm pęcherzyk w prawym jajniku 21mm dostałam zastrzyk mamy dziś działać. To drugi cykl po histero - jak teraz się nie uda to mamy robić poszerzenie badań nasienia (stary miał tylko raz robione i to podstawowe w lutym) i sono hsg 🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 20:07

Marysiaaa, szamanka91, Kasiurrro lubią tę wiadomość

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia oby się udało :)

Katherine lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam pytanie... Jestem w środku cyklu dokładnie 12 dc... I od piątku czuje się strasznie senna, zmęczona, dzisiaj doszły mdłości i zawroty głowy.... Jutro powinnam mieć owulacje ale tak dziwnie się czuje... Miała któraś z was tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Kasia oby się udało :)

To byłby istny cud 🙊😆💖 dziś się wsłuchiwałam jak babeczka się zgłaszała na sono hsg i położna jej mówiła że jak są drożne to boli jak ból miesiączkowy a jak niedrożne to ból jest większy. Jak się nie uda no to czeka styczeń/luty. No ale trzeba działać już tyle za mną 💪 Dzisiaj lekarz powiedział jak wychodziłam ze widzimy się następnym razem z 2 kreskami - dobry żarcik 😆🙊

To co zaczynamy wszystkie od stycznia pełna para widzę 🙂💖💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Cześć mam pytanie... Jestem w środku cyklu dokładnie 12 dc... I od piątku czuje się strasznie senna, zmęczona, dzisiaj doszły mdłości i zawroty głowy.... Jutro powinnam mieć owulacje ale tak dziwnie się czuje... Miała któraś z was tak?

Tez mam 12sty dziś 😆 ja się tak czułam czasem to wyszło ze mam niedobór żelaza... odkad biorę Ascofer lepiej się czuje i nie jestem taka blada. Jutro idę do endokrynologa bo skierowanie na badania czy się poprawiło 🙂 Może to zwykle zatrucie/niedyspozycyjnośc? A może warto zrobić badania jak się to powtarza? Beta była negatywna przed @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 16:41

M-ka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:20

Katherine, szamanka91 lubią tę wiadomość

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Tez mam 12sty dziś 😆 ja się tak czułam czasem to wyszło ze mam niedobór żelaza... odkad biorę Ascofer lepiej się czuje i nie jestem taka blada. Jutro idę do endokrynologa bo skierowanie na badania czy się poprawiło 🙂 Może to zwykle zatrucie/niedyspozycyjnośc? A może warto zrobić badania jak się to powtarza? Beta była negatywna przed @?

Nie no właśnie pierwszy raz tak mam... Ale może warto zrobić badania w tym kierunku... Nie nie robiłam bety

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Kiedyś musi się udać 😊

Przyjechała wczoraj do nas sąsiadka Moich rodziców - bardzo dobra znajoma. Opowiadała nam jak sama czekała 3 lata na drugie dziecko, niby wszystko było ok a dziecka nie było i nie było. W końcu odpuściła oddała ubranka - powiedziała sobie trudno już chyba nie ten wiek. I jak to zrobiła zaraz zaszła w ciąże 😊 i druga historia jak koleżanka jej córki starała się 8 lat... w końcu odpuścili adoptowali dziecko. A po jakimś czasie zaraz po adopcji zaszła w ciąże i ma teraz dwoje dzieci.

Tez znam te wszystkie historie. Ale dla mnie one się trochę sprowadzają do tego, ze „poczekajcie sobie”, „w koncu się uda”. Ale nie mówią o tym co przez te wszystkie lata przezywają te osoby. Ani o tym ile zrobili, zeby zajść w ciąże. Ja tak nie umiem odpuszczać i liczyć, ze coś się zmieni od samego czekania.
    Dziś test owu już negatywny, wiec pozostaje mi tylko teraz zerkać na cud gwiazdki i 2 kresek.

Kaśq00 lubi tę wiadomość

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy dokładnie 💖 a wszystko sprowadza się do „odpuść sobie to zajdziesz” a tego się nie da zrobić na pstryknięcie palcem. Bo jak tu udawać ze mi nie zależy jak to moje największe marzenie i nie tylko moje... a czasem jak Ci się wydaje że odpuściłaś to przychodzi beta ktora Ci pokazuje jak bardzo byłaś w błędzie - i jak bardzo Ci zależy 🙂 mimo wszystko takie historie dają nadzieje 💪☀️🌈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 20:11

Nielubiekawy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Hejka,

M-ka1990 myślę, że to nie ma związku z dniem cyklu.

Katherine trzymam kciuki za owocne starania :-D

Ja zakończyłam mój trzydziestkowy weekend.

Marysiaaa ja Ci życzę przedewszystkim tego najważniejszego - maleństwa 🍼🤱🏼 Obyś jak najszybciej dostała ten prezent! A do tego zdrówka, miłości i sił!!! ❤️

Marysiaaa lubi tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, życie zaczyna się po trzydziestce 🙂 Życzę Ci, aby spełniły się wszystkie Twoje marzenia i aby nigdy nie zabrakło Ci sił, by tworzyć nowe ❤️

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozałatwiam sprawy i wracam 🙂

Marysiaaa, szamanka91 lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam z zyczeniami 😁

Marysia zdrowia zdrowia zdrowia😁 radosci z tych rzeczy nawet najmniejszych 😊 do tego milosci, uśmiechu, cudownych chwil. I spelnienia marzen, a przede wszystkim sily do ich spelnienia 🎂 100 lat niech żyje nam😊

Kasia powodzonka trzymam kciukasy abyś ten rok zakonczyla z najwspalanialsza wiadomoscia🥰
    A jesli nie, to jest plan i najwazniejsze ze z nim wejdziesz w nowy roczek.

Pozdrwiam Was wszyściutkie i kazda z osobna i sle caluski😘

Marysiaaa, Kaśq00, Katherine lubią tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 17:06

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A popadlam w wir pracy co by nie miec czasu na depresje 😉
    Maz w delegacji 😪
    Czasem gad potrafi podniesc cisnienie ale jak go nie ma to tak pusto i smutno 😪
    Poza tym choineczka już stoi, wlasnie koncze prasowanie 😁
    A jesli chodzi o temat staran to w styczniu maz ma powotrzyc nasienie bo narazie je pol tabletki clo dziennie zobaczymy czy cos ruszy...
    Ja do gina po nowe pomysly tez ide w styczniu czuje ze czacha juz dymi od tego wszystkiego wiec chce ten czas grudniowy mimo wszystko spedzic jakos spokojniej bez tej presji ze wizyta ze wyniki itp.
    Niech ten czas bedzie na relax a zamartwiac sie znow bede od stycznia 😁

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    O to super! Wszystko poszło po Twojej myśli?

Jeszcze niestety nie

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 17:06

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, przyszły mi wczoraj kokonki -jupiii- i zabrałam się za moja pierwszą chustę w życiu :)

Widzę, że wszystkie robimy przestój w grudniu, ja tez sobie powiedziałam ze od nowa w styczniu coś działamy. Z reszta mamy ostatnio z mężem ciche dni, a ja przed owu, nie wiem czy coś z tego będzie.
    Naszła mnie dziewczyny taka rozkmina, bo znowu miałam bardzo skąpy okres tylko dwa dni, i czuje się jakby nie oczyszczona do końca, taka jakby obrzęknięta i tak się zastawiałam czy jeśli kobieta się źle oczyści i ma stare endometrium to źle? Miałam kilka lat temu histeroskopie i jak mnie wtedy dokładnie oczyścili to później kilka cykli miałam okres normalny a później znów mi wróciło, że dwa dni i taki skąpy. Zawsze miałam po 5dni i to taki na bogato. Zapytałam kiedyś lekarza o to ale mnie zbył jakąś wymówką.

Marysia wszystkiego najlepszego, magiczne 30, ja pamiętam jak to przeżywałam cztery lata temu.

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ