Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dziś beta 9736, progesteron 17,90 czyli troszkę spadł. Biorę od dziś l4 zobaczymy do kiedy mi da. Mam teleporade u rodzinnego. Chcę tydzień pobyć spokojnie w domu. Bo w szkole nerwówka ostatnio. A pierwsze tygodnie są decydujące.
zOsIa88, Joan, Sleepy, ŁAsica, Marysiaaa, Paulina1190, Lusi24, Kaśq00 lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyTurkusowa 💖🙏 bierzesz progesteron?
Ja witam nowy rok po raz kolejny z 1 kreska testu. Miałam dziś jechać na betę ale mi się nie chce, pojadę jutro. I tak to tylko formalność potwierdzenia negatywa i odłożenia progesteronu. Brzuch mnie już pobolewa @ ma przyjść w pt. Biorę za ciasto na pizzę.
Miłego dnia! 💝Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 10:35
-
nick nieaktualny
-
Katherine wrote:Turkusowa 💖🙏 bierzesz progesteron?
Ja witam nowy rok z 1 kreska testu. Miałam dziś jechać na betę ale mi się nie chce, pojadę jutro. I tak to tylko formalność potwierdzenia negatywa i odłożenia progesteronu. Brzuch mnie już pobolewa @ ma przyjść w pt. Biorę za ciasto na pizzę.
Miłego dnia! 💝
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyTurkusowa90 wrote:Nie. Pytałam gina w pon, czy brać to pisał, że próg prawidłowy. Teraz liczyłam przyrost i wychodzi 66,9%. Tak na styk.
A to nie jest tak, że przy takich wartościach przyrost zaczyna już trochę zwalniać? Coś kojarzę, że gdzieś tak czytałam.
Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
ŁAsica wrote:Dzis 11,ovu niby w piatek a stary dopiero w piatek wraca
no nic w lutym juz bedzie na pewno
aTy? Nie obraze sie jak zajde ostatnia 😁
Już od progu gacie w dół
Ja mam mieć @ za tydzieńTurkusowa90, Kasiurrro, ŁAsica, Marysiaaa lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Turkusowa bardzo dobry pomysł z tym l4
A ogólnie jak się czujesz?
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Dzięki, jak zwykle można na Was liczyć i człowiek się uspokaja. Nie chcę się z Wami rozstawać 😥 ale takie ustaliłyśmy zasady. Czekam na wizytę w pon i będę się żegnać.
Czuję się, jak nie w ciąży. Nie miałam żadnego posmaku metalu, jak to niektóre piszą, żadnych mdłości, czasem czuję jakiś ból jak na @ ale bardzo lekki. Piersi nie bola, były ciut wrażliwe, ale teraz już nie są. Zapachy mi nie przeszkadzają. Wczoraj pisalam tej koleżance z pracy, kazała mi iść od dziś na l4, po wczorajszym dniu podjęłam szybko decyzję. Na razie na trochę, bo chciałabym skończyć staz(zostały mi 4 miesiące), nie chcę, żeby mi przepadł ani nie chcę go odrabiać po powrocie. Oczywiście w miarę możliwości.
30.09.2021r. Iga❤️ -
Turkusowa, witaj w moim klubie! Ja od początku bez objawów tak naprawdę, czułam piersi, ale nie jakos cały czas, nie jakos strasznie. Dopiero gdzieś w 7 tygodniu coś tam zaczęło się dziać, ale żeby jakos spektakularnie to nigdy.
-
Turkusowa tez uważam że dobrze robisz, lepiej dmuchać na zimne.
Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów przez cale 9 miesięcu, oprócz mega zmęczenia w drugim i trzecim miesiąc-, spałam po 15 godzin na dobę, wstawałam tylko do pracy, na L4 poszłam w 4miesiącu. AAA i uwierzycie że ani raz nie zrobiłam bety? nawet wtedy nie wiedziałam co to jest, ani że bierze się progesteron, brałam tylko kwas foliowy.
Łasica, coś czuje że u Ciebie w piątek będzie gorącoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 12:00
ŁAsica lubi tę wiadomość
starania od 04.2017
Ja
Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek -
Lusi24 mam dla Ciebie wiadomość.
Pamiętasz jak Ci ostatnio pisałam, że jest na ovu dziewczyna, której na laparo wyszły niedrożne oba jajowody ?
Udrożnili podczas laparo a dzisiaj ma pozytywną betę
U Ciebie też tak będzieUwierz w to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 12:09
Marysiaaa, Turkusowa90, Lusi24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Turkusowa niedlugo dolaczymy do Ciebie wszystkie na druga str mocy
(ej w ogole to skad u mnie to pozytywne nastawienie, ja zawsze maruda😂) pojdziesz tam i sie wkrecisz, jest z kim porozmawiac na tematy ciazowe, objawy itp, jeszcze chyba nie wierzysz ze jestes w ciazy i siedzisz w glowie nadal w staraczkach 😁 piekna beta juz nie rob wiecej moim zdaniem
nie denerwuj sie odpoczywaj😘
Turkusowa90, Kaśq00 lubią tę wiadomość
33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
Kitka_87 wrote:Joan masz na myśli Szonę? Jak tak to gdzie i jak, bo ja nic nie wiem 😳😁
tak !
pomyślałam o niej dzisiaj i jej szukałam.
Wiem, że bardziej udzielała się na wątku z innego działu.
Znalazłam wchodzę a tam wczoraj pozytywny test a dzisiaj beta ok 50
W dziale "oczekiwanie na testowanie"
wątek "styczniowy klub AA"Kitka_87, ŁAsica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoan wrote:tak !
pomyślałam o niej dzisiaj i jej szukałam.
Wiem, że bardziej udzielała się na wątku z innego działu.
Znalazłam wchodzę a tam wczoraj pozytywny test a dzisiaj beta ok 50
W dziale "oczekiwanie na testowanie"
wątek "styczniowy klub AA"
Ale kosmos! Wow! Aż mam ochotę jeszcze raz pójść na drożność 😂😂😂 -
Poszłam dziś sobie trochę bo trzeba było (wczoraj z przerażeniem odkryłam o 22 brak nocnych podpasek, ale jakoś udało mi się nie przeciekać), a trochę sobie zrobić przyjemność. I tam odkrycie: „Misie na włosy” (jest tez wersja na paznokcie). A w składzie np. 200% kwasu foliowego, cynk i selen. Przyznaje, ze czasem jestem ostatnio na bakier z braniem supli, bo czuje ze to wyrzucone pieniądze, skoro i tak nic nie daje. A teraz sobie będę brać na włosy. Bo przecież zapuszczam! Wcale nie na owulacje, płodność, niepłodność, endometrium i inne szajsy. 🤪
Marysiaaa lubi tę wiadomość
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
nick nieaktualnyJoan wrote:masochistka :p
Hahahaha mnie już żaden ból nie przeraża, serio 😂 Histero na żywca to było coś, a HSG? Pfff... 😂😂😂
Ale no jak czytam takie kwiatki jak u Szony, że miała być drożna od dawna, a nie była to mam ochotę iść się położyć na stole i niech mnie kroją do laparo 😂
Swoją drogą to tak się zastanawiam czy jeśli założyć, że mój biochem był cp i się sam usunął z jajowodu to ciekawe czy mógł coś tam posklejać.
Oczywiście przy założeniu, że to była cp 🙄