X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Katherine, wiem co czujesz....

ja próbowałam podejść do hsg (z rtg) od marca do listopada CO MIESIĄC

najdalej zaszłam na izbę przyjęć i byłam przyjęta i miałam tą szpitalną opaskę na nadgarstku ;) i mnie cofnęli

w końcu się udało prywatnie sono hsg, Tu praktycznie "od ręki" tylko mój organizm spłatał mi figla i przesunęła się wtedy @ a lekarz robił tylko w czwartki więc cudem udało się zgrać, żeby nie było już @ a żebym była przed owulką (miewałam najczęściej 11-12dc)

w końcu zrobiłam z siebie debila, bo w środę zadzwoniłam, że przekładam, bo mam jeszcze @. A w czwartek zakręcił się kurek (dosłownie) i dzwoniłam prosić czy mnie jednak gdzieś jeszcze wcisną XD lekarz został dłużej i mnie przyjął na koniec :P i tak miałam sono w 4dc :P

Joan pamietam jak odwołałaś bo @ a nagle ustala 😁 i Się udało im Ciebie wcisnąć 🙂 kurczę w końcu kiedyś chyba mnie tez dopuszcza 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Katherine, z tego co mi kiedyś odpisała Joan, to chlamydii, Mycoplasmy i Ueaplasmy nie będzie widać w biocenozie (myślałam chyba podobnie jak Ty, że to co jest wykryte jako liczne bakterie czy stan zapalny, jakkolwiek by to nie było nazwane, to może być właśnie wina wyżej wspomnianych).

Limosa wrote:
    Też myślę, że w takim wypadku bakterie beztlenowe są przyczyną. Oby tylko udało się dowiedzieć szybko co to za dziadostwo i włączyć odpowiednie leczenie 🤞
    Katherine, a na Mycoplasmę i Ueaplasmę też robiłaś wymazy? Bo może to to? Mi do drożności kazali zrobić biocenozę, Chlamydię plus właśnie Mycoplasmę i Ueaplasmę.

Joan (10 lutego, 14:24):
    chlamydia, mycoplasma i urealasma nie wyjdą na zwykłym posiewie/biocenozie czy cytologi.

Ja oprócz biocenozy, pisiewu (bakterie tlenowe i grzyby) robiłam tez cytologię oraz chlamydie mycopladme i ureaplasme. Wszystko robiłam w piątek 🙂

Biocenoza - pH 5.0, liczne bakterie
    Posiew- negatywny nic nie wychodowano
    Na cytologię, chlamydie i spółkę czekam ✊🏻

Limosa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 18:55

Katherine lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Aaa oki juz rozumiem😁
    Kurcze ja nie mam pojęcia bo jak ja mialam pobierany wymaz to np mialam od razu muchę i czystosc no i osobno przyszedl ten wynik mucha osobno czystosc i pisalo wtedy stopien czystosci 2 no i bakterie byly wpisane jakie sie wychodowaly no i na jakie leki dziala...
    Teraz jak robie sama czystosc to tez jest tak samo wynik zawsze do tygodnia...
    Wiec nie mam pojecia jak to jest wlasnie u Kasi ze te bakterie sa a beztlenowych nie ma wiec zastanawialysmy sie ze jakie tam wkoncu sa 🤷‍♀️

Czasem te wyniki sa pisane jak po chinsku ze nie idzie wogole zrozumiec o co biega 🤷‍♀️

A wlasnie miała ktoras na cytologi taki wpis : odczyny zapalne w tym ze zmianami reparacyjnymi?
    Co to sa te zmiany reparacyjne?

Nie mam pojęcia co tj... ja miałam tylko kiedyś chyba cin1 bo miałam HPV ale organizm naszczescie zwalczył to dziadostwo sam. I miałam infekcje w cytologii rok temu.

Google mówi ze to jakieś stany zapalne. To gojenie się tkanek po stanie zapalnym. Coś takiego Ci wyszło?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Mąż do mnie 'może zaprosimy rodziców na nadzielę?' a ja 'w walentynki!???????????' :P on: "a zapomniałem" więc mi się upiekło :D :D :D :D

A nie mamy planów na weekend. Chyba zrobię sama lody :D tzn. do jedzenia :D 🙈

A w niedziele wszystkie sklepy zamknięte? Ja nie wiem co robić w walentynki..

Lody do jedzenia 🤣

No Walentynki obowiązkowo bez rodziców 😁🥂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 18:22

szamanka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jem - smacznego 🙂💞🍩

e48793eaa868.jpg

Marysiaaa, .meggi., Sleepy, szamanka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki. Chlamydii nie da się otworzyć - to samo co z posiewem super. Nie widzę nigdzie mycoplasmy i ureaplasmy a prosiłam o to tez...

Cytologia
    95328fb91152.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 18:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam zaś dzwonić...

Mycoplasmy i ureasplasmy mi nie zrobili chociaż prosiłam i zaznaczalam 2 razy- w recepcji położnej i lekarzowi ze to chce. Super - upomnę się w marcu znowu o to.

Chlamydia - nie wykryto ✊🏻

267e264d55d7.jpg

Marysiaaa, szamanka91 lubią tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29e78fc35d87.jpg

Mi cos takiego wyszlo na cytologi plus z posiewu te bakterie i sie zastanawiam czy te zmiany to wlasnie te bakterie w sensie od nich stan zapalny czy co🤷‍♀️

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi Mi się wydaje ze tj to co w biocenozie właśnie. Mi w biocenozie wyszły liczne bakterie i w cytologii tez stan zapalny i regeneracja nabłonków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane chlamydia to mam z wymazu. A jak się bada mycoplasme i ureaplasme? Tez wymaz czy z krwi? Wkurzyłam się na maksa... łażę tam tyle razy, płace, prosiłam o to a mi nie zrobili tego ☹️ Już jej powiedziałam przez tel ze prosiłam 2 razy a nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 18:26

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine ja zawsze mowilam u gina ze chce wymaz mucha. To byl ten pakiey myc/uer/chla/
    160 zl sie placilo za calosc
    No i osobno za 60 czystosc pochwy

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za samą chlamydie 160zl płaciłam. Biocenoza 40, cytologia 40 i ten posiew 40zl. Mówiłam jej ze chce cały pakiet chlamydia ureaplasma i mycoplasma. No trudno zrobię w marcu najwyżej i tak będę robić biocenozę 3 raz 🤪
    Tylko czy można zrobić to bez chlamydii? Chyba tak nie?

Wyglada na to ze mamy bakteryjne zakażenie pochwy wywołane przez bakterie beztlenowe. Najczęstsza infekcja. Dlatego w cytologii wyszedł stan zapalny 🙂 a ja nie mam żadnych objawów to mogłabym tak z tym chodzić i chodzić... jutro ma mi receptę wypisać jak będzie w bocianie. Mam nadzieje ze teraz to wyleczę 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 18:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny współczuję przejść z tymi wynikami, infekcjami!
    Tyle naskrobałyście, że trudno mi się odwołać do każdej z osobna 😊

Ja też nie przepadam za pączkami, a najbardziej niecierpię z nadzieniem różanym.
    Ale dziś 3 pączusie zaliczone z malinami i adwokatem 🤗

Kaśq00, szamanka91 lubią tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine mi lekarka tłumaczyła ze wlansie te stany zapalne bardzo utrudniaja zajście w ciaze...
    Okej rozumiem. Tylko w moim przypadku nie rozumiem ze wlansie zawsze cos jest mimo stosowania probiotykow i doustnie i dowcipnie i wogole...
    Jak to wytępić wiecznie globulki i antybiotyki a dalej to samo🤷‍♀️

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 18:55

• Limosa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Ja za samą chlamydie 160zl płaciłam. Biocenoza 40, cytologia 40 i ten posiew 40zl. Mówiłam jej ze chce cały pakiet chlamydia ureaplasma i mycoplasma. No trudno zrobię w marcu najwyżej i tak będę robić biocenozę 3 raz 🤪
    Tylko czy można zrobić to bez chlamydii? Chyba tak nie?

Katherine, Ty jesteś z Krakowa? Jeśli tak to polecam Centrum Mikrobiologii na Jana. Za Chlamydię liczą 100 zł, Mycoplasma i Ureaplasma łącznie 100, biocenoza 20 zł. 220 zł zapłaciłam ostatnio za badania w ramach przygotowań do "SONO".
    Można tam też zrobić pakiet bakterie+grzyby+biocenoza za 70 zł - taniej nie znalazłam a ufam im, bo zajmują się tylko takimi badaniami.
    Często mam infekcje, więc już znalazłam gdzie zrobię tanio 😁

PS Te badania są w formie wymazu, nie z krwi.
    Ma wynik czekałam tydzień. Są w necie do pobrania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 19:12

Kaśq00 lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Katherine mi lekarka tłumaczyła ze wlansie te stany zapalne bardzo utrudniaja zajście w ciaze...
    Okej rozumiem. Tylko w moim przypadku nie rozumiem ze wlansie zawsze cos jest mimo stosowania probiotykow i doustnie i dowcipnie i wogole...
    Jak to wytępić wiecznie globulki i antybiotyki a dalej to samo🤷‍♀️

To może to jest właśnie nasza przyczyna braku ciazy 🙁 ja rok temu w cytologii miałam stan zapalny - zignorowali nic mi nie przepisali bo lekarka stwierdziła ze już na pewno przeszło damo. We wrześniu miałam liczne leukocyty w moczu tez nic ze tj ok a wyczytałam ze to się przeniosło prawdopodobnie z pochwy. Wiec to miałam cały rok... teraz się mega boje o te moje jajowody 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy tez nie lubię paczkow z róża 🤓 ja jadłam z malinowym nadzieniem. Adwokat tez jest dobry albo ze śmietana 😎 podobno trzeba zjeść 3 żeby mieć szczęście 💞💖

Limosa ja jestem z Katowic 🙂 pójdę w marcu na sono to jak będzie biocenozę dobić to się jej zapytam czy mogę zrobić mycopladme i ureaplasme i ze w lutym prosiłam a mi nie zrobiła- wspomnę jej 😁 a jak zaś wyjdzie biocenoza złe to się zastrzelę... plus jest taki ze w Bocianie moim robią badania na cito - praktycznie w ten dam dzień. Cytologia i chlamydia wynik po 3 dniach. W pt robiłam a w sr już wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 19:54

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawstanawia jeszcze jedno bo np moja siostra raz miala w cytologi wlasnie tak jak ja ze stan zapalny jest
    Ale wymazy miala czyste zadnych bakteri grzybow nie było
    No wiec skad stan zapalny? 🤷‍♀️

5 lat staran 💪
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ