Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJoan wrote:Katherine, wiem co czujesz....
ja próbowałam podejść do hsg (z rtg) od marca do listopada CO MIESIĄC
najdalej zaszłam na izbę przyjęć i byłam przyjęta i miałam tą szpitalną opaskę na nadgarstkui mnie cofnęli
w końcu się udało prywatnie sono hsg, Tu praktycznie "od ręki" tylko mój organizm spłatał mi figla i przesunęła się wtedy @ a lekarz robił tylko w czwartki więc cudem udało się zgrać, żeby nie było już @ a żebym była przed owulką (miewałam najczęściej 11-12dc)
w końcu zrobiłam z siebie debila, bo w środę zadzwoniłam, że przekładam, bo mam jeszcze @. A w czwartek zakręcił się kurek (dosłownie) i dzwoniłam prosić czy mnie jednak gdzieś jeszcze wcisnąlekarz został dłużej i mnie przyjął na koniec
i tak miałam sono w 4dc
Joan pamietam jak odwołałaś bo @ a nagle ustala 😁 i Się udało im Ciebie wcisnąć 🙂 kurczę w końcu kiedyś chyba mnie tez dopuszcza 😂 -
nick nieaktualnyLimosa wrote:Katherine, z tego co mi kiedyś odpisała Joan, to chlamydii, Mycoplasmy i Ueaplasmy nie będzie widać w biocenozie (myślałam chyba podobnie jak Ty, że to co jest wykryte jako liczne bakterie czy stan zapalny, jakkolwiek by to nie było nazwane, to może być właśnie wina wyżej wspomnianych).
Limosa wrote:
Też myślę, że w takim wypadku bakterie beztlenowe są przyczyną. Oby tylko udało się dowiedzieć szybko co to za dziadostwo i włączyć odpowiednie leczenie 🤞
Katherine, a na Mycoplasmę i Ueaplasmę też robiłaś wymazy? Bo może to to? Mi do drożności kazali zrobić biocenozę, Chlamydię plus właśnie Mycoplasmę i Ueaplasmę.
Joan (10 lutego, 14:24):
chlamydia, mycoplasma i urealasma nie wyjdą na zwykłym posiewie/biocenozie czy cytologi.
Ja oprócz biocenozy, pisiewu (bakterie tlenowe i grzyby) robiłam tez cytologię oraz chlamydie mycopladme i ureaplasme. Wszystko robiłam w piątek 🙂
Biocenoza - pH 5.0, liczne bakterie
Posiew- negatywny nic nie wychodowano
Na cytologię, chlamydie i spółkę czekam ✊🏻
Limosa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny.meggi. wrote:Aaa oki juz rozumiem😁
Kurcze ja nie mam pojęcia bo jak ja mialam pobierany wymaz to np mialam od razu muchę i czystosc no i osobno przyszedl ten wynik mucha osobno czystosc i pisalo wtedy stopien czystosci 2 no i bakterie byly wpisane jakie sie wychodowaly no i na jakie leki dziala...
Teraz jak robie sama czystosc to tez jest tak samo wynik zawsze do tygodnia...
Wiec nie mam pojecia jak to jest wlasnie u Kasi ze te bakterie sa a beztlenowych nie ma wiec zastanawialysmy sie ze jakie tam wkoncu sa 🤷♀️
Czasem te wyniki sa pisane jak po chinsku ze nie idzie wogole zrozumiec o co biega 🤷♀️
A wlasnie miała ktoras na cytologi taki wpis : odczyny zapalne w tym ze zmianami reparacyjnymi?
Co to sa te zmiany reparacyjne?
Nie mam pojęcia co tj... ja miałam tylko kiedyś chyba cin1 bo miałam HPV ale organizm naszczescie zwalczył to dziadostwo sam. I miałam infekcje w cytologii rok temu.
Google mówi ze to jakieś stany zapalne. To gojenie się tkanek po stanie zapalnym. Coś takiego Ci wyszło? -
nick nieaktualnyszamanka91 wrote:Mąż do mnie 'może zaprosimy rodziców na nadzielę?' a ja 'w walentynki!???????????'
on: "a zapomniałem" więc mi się upiekło
A nie mamy planów na weekend. Chyba zrobię sama lodytzn. do jedzenia
🙈
A w niedziele wszystkie sklepy zamknięte? Ja nie wiem co robić w walentynki..
Lody do jedzenia 🤣
No Walentynki obowiązkowo bez rodziców 😁🥂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 18:22
szamanka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykochane chlamydia to mam z wymazu. A jak się bada mycoplasme i ureaplasme? Tez wymaz czy z krwi? Wkurzyłam się na maksa... łażę tam tyle razy, płace, prosiłam o to a mi nie zrobili tego ☹️ Już jej powiedziałam przez tel ze prosiłam 2 razy a nie mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 18:26
-
nick nieaktualnyJa za samą chlamydie 160zl płaciłam. Biocenoza 40, cytologia 40 i ten posiew 40zl. Mówiłam jej ze chce cały pakiet chlamydia ureaplasma i mycoplasma. No trudno zrobię w marcu najwyżej i tak będę robić biocenozę 3 raz 🤪
Tylko czy można zrobić to bez chlamydii? Chyba tak nie?
Wyglada na to ze mamy bakteryjne zakażenie pochwy wywołane przez bakterie beztlenowe. Najczęstsza infekcja. Dlatego w cytologii wyszedł stan zapalny 🙂 a ja nie mam żadnych objawów to mogłabym tak z tym chodzić i chodzić... jutro ma mi receptę wypisać jak będzie w bocianie. Mam nadzieje ze teraz to wyleczę 🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 18:36
-
nick nieaktualnyJej dziewczyny współczuję przejść z tymi wynikami, infekcjami!
Tyle naskrobałyście, że trudno mi się odwołać do każdej z osobna 😊
Ja też nie przepadam za pączkami, a najbardziej niecierpię z nadzieniem różanym.
Ale dziś 3 pączusie zaliczone z malinami i adwokatem 🤗Kaśq00, szamanka91 lubią tę wiadomość
-
Katherine mi lekarka tłumaczyła ze wlansie te stany zapalne bardzo utrudniaja zajście w ciaze...
Okej rozumiem. Tylko w moim przypadku nie rozumiem ze wlansie zawsze cos jest mimo stosowania probiotykow i doustnie i dowcipnie i wogole...
Jak to wytępić wiecznie globulki i antybiotyki a dalej to samo🤷♀️"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪 -
nick nieaktualny
-
Katherine wrote:Ja za samą chlamydie 160zl płaciłam. Biocenoza 40, cytologia 40 i ten posiew 40zl. Mówiłam jej ze chce cały pakiet chlamydia ureaplasma i mycoplasma. No trudno zrobię w marcu najwyżej i tak będę robić biocenozę 3 raz 🤪
Tylko czy można zrobić to bez chlamydii? Chyba tak nie?
Katherine, Ty jesteś z Krakowa? Jeśli tak to polecam Centrum Mikrobiologii na Jana. Za Chlamydię liczą 100 zł, Mycoplasma i Ureaplasma łącznie 100, biocenoza 20 zł. 220 zł zapłaciłam ostatnio za badania w ramach przygotowań do "SONO".
Można tam też zrobić pakiet bakterie+grzyby+biocenoza za 70 zł - taniej nie znalazłam a ufam im, bo zajmują się tylko takimi badaniami.
Często mam infekcje, więc już znalazłam gdzie zrobię tanio 😁
PS Te badania są w formie wymazu, nie z krwi.
Ma wynik czekałam tydzień. Są w necie do pobrania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 19:12
Kaśq00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny.meggi. wrote:Katherine mi lekarka tłumaczyła ze wlansie te stany zapalne bardzo utrudniaja zajście w ciaze...
Okej rozumiem. Tylko w moim przypadku nie rozumiem ze wlansie zawsze cos jest mimo stosowania probiotykow i doustnie i dowcipnie i wogole...
Jak to wytępić wiecznie globulki i antybiotyki a dalej to samo🤷♀️
To może to jest właśnie nasza przyczyna braku ciazy 🙁 ja rok temu w cytologii miałam stan zapalny - zignorowali nic mi nie przepisali bo lekarka stwierdziła ze już na pewno przeszło damo. We wrześniu miałam liczne leukocyty w moczu tez nic ze tj ok a wyczytałam ze to się przeniosło prawdopodobnie z pochwy. Wiec to miałam cały rok... teraz się mega boje o te moje jajowody 😭 -
nick nieaktualnySleepy tez nie lubię paczkow z róża 🤓 ja jadłam z malinowym nadzieniem. Adwokat tez jest dobry albo ze śmietana 😎 podobno trzeba zjeść 3 żeby mieć szczęście 💞💖
Limosa ja jestem z Katowic 🙂 pójdę w marcu na sono to jak będzie biocenozę dobić to się jej zapytam czy mogę zrobić mycopladme i ureaplasme i ze w lutym prosiłam a mi nie zrobiła- wspomnę jej 😁 a jak zaś wyjdzie biocenoza złe to się zastrzelę... plus jest taki ze w Bocianie moim robią badania na cito - praktycznie w ten dam dzień. Cytologia i chlamydia wynik po 3 dniach. W pt robiłam a w sr już wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 19:54
-
Mnie zawstanawia jeszcze jedno bo np moja siostra raz miala w cytologi wlasnie tak jak ja ze stan zapalny jest
Ale wymazy miala czyste zadnych bakteri grzybow nie było
No wiec skad stan zapalny? 🤷♀️"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪