X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    To może to jest właśnie nasza przyczyna braku ciazy 🙁 ja rok temu w cytologii miałam stan zapalny - zignorowali nic mi nie przepisali bo lekarka stwierdziła ze już na pewno przeszło damo. We wrześniu miałam liczne leukocyty w moczu tez nic ze tj ok a wyczytałam ze to się przeniosło prawdopodobnie z pochwy. Wiec to miałam cały rok... teraz się mega boje o te moje jajowody 😭

Uwielbiam takich lekarzy. Mi moja też nic na paciorkowce nie dała, bo powiedziała, że prawdopodobnie jestem nosicielem (a robiłam wiele wymazów, bo czułam uporczywy świąd przez wiele miesięcy, kosmetyków/proszku nie zmieniałam, w wymazach oprócz tego czysto). Teraz nie dostałam zielonego światła do SONO chyba przez to, bo w biocenozie w sumie wyszły tylko pojedyncze leukocyty i nieliczne paciorkowce. Grupa 2/3.

Myślałam, że jesteś z Krakowa, ten Bocian mnie zmylił 😉

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi bo może cytologia jest dokładniejsza? I dopiero się rozwijało... wymaz lekko pobiera patyczkiem a cytologię skrobie szczoteczka.

Limosa nie dopuścili Cię do sono? Witaj w klubie - ja już 2 razy siedziałam pod gabinetem. Ciekawe czy w marcu się uda.

Meggi a probiotyk bierzesz doustny? Mi przepisała lacibios femina doustny i nie wiem czy nie warto się wspomóc dopochwowym jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 20:15

• Joan Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Katherine ja zawsze mowilam u gina ze chce wymaz mucha. To byl ten pakiey myc/uer/chla/
    160 zl sie placilo za calosc
    No i osobno za 60 czystosc pochwy

oooo wow, na pewno ?
    ja za Muchę płaciłam 400zł

• Limosa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    .
    Limosa nie dopuścili Cię do sono? Witaj w klubie - ja już 2 razy siedziałam pod gabinetem. Ciekawe czy w marcu się uda.
    Już kiedyś przybijałam Ci piątkę, ale chyba zginął mój wpis w natłoku innych 🙂
    Miałam mieć badanie w tym cyklu, no ale jestem w trakcie leczenia 🤷‍♀️ I teraz boję się czy zdążę się przeleczyć i przebadać zanim zacznę plamić i czy wynik będzie akceptowalny na tyle, bym w marcu przystąpiła do badania...
    Dzięki forum pojawiła się jeszcze jedna obawa. Skoro infekcje nawracają ci jakiś czas od lat to jajowodów pewnie nie powinnam się spodziewać drożnych.
    Doskonale Cię rozumiem, bo to frustrujące gdy człowiek chce się przebadać, a tu kłody nawet na drodze do badania... Ja dodatkowo mam już swoje lata 😉 i amh już w ogóle niskie jak na mój wiek. A to, że lekarz miesiąc temu powiedział, że daje mi czas na zajście do czerwca, a ja już dwa miesiące w plecy, wcale nie pomaga ☹️

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan tak u mojego gina wymaz mucha 160 zl u jego w gabinecie 😊

Katherine tak doustny biore codziennie
    Provag
    A dowcipny invag 2 razy w tyg np sroda i niedziela

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ja kiedyś po cytologi tez miałam te zmiany reparacyjne. Lekarka mi wtedy wyjaśniła ze chodzi o to ze był stan zapalny ale się sam wyleczył, ale jeszcze jest ślad.

Limosa lubi tę wiadomość

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 18:55

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Meggi ja kiedyś po cytologi tez miałam te zmiany reparacyjne. Lekarka mi wtedy wyjaśniła ze chodzi o to ze był stan zapalny ale się sam wyleczył, ale jeszcze jest ślad.

O to mnie uspokoilas bo mnie to martwiło 😁

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Katherine, Ty jesteś z Krakowa? Jeśli tak to polecam Centrum Mikrobiologii na Jana. Za Chlamydię liczą 100 zł, Mycoplasma i Ureaplasma łącznie 100, biocenoza 20 zł. 220 zł zapłaciłam ostatnio za badania w ramach przygotowań do "SONO".
    Można tam też zrobić pakiet bakterie+grzyby+biocenoza za 70 zł - taniej nie znalazłam a ufam im, bo zajmują się tylko takimi badaniami.
    Często mam infekcje, więc już znalazłam gdzie zrobię tanio 😁

PS Te badania są w formie wymazu, nie z krwi.
    Ma wynik czekałam tydzień. Są w necie do pobrania.
    Limosa, trzeba się tam wcześniej zapisywać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Sleepy co u Ciebie? Działasz z badaniami?
    Dziś byłam dopiero na wizycie. Badania zlecone. Póki co najważniejsze amh i fsh, żeby wypisać recepty i zdążyć na refundację leków (bo cholera wie czy ona dalej będzie). Potem wymazy, ale to bliżej stymulacji.
    Przed transferem napewno będę musiała zrobić histero, znów polip się pojawił :(
    Przy dobrych wiatrach transfer byłby koło maja.
    Dr zaleca już w moim wieku by zrobić badania genetyczne zarodków... Ale na to już nas nie stać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 18:55

Sleepy lubi tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Limosa, trzeba się tam wcześniej zapisywać?

Nie, ale jest trochę ludzi w kolejce. Pocieszenie, że sprawnie idzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 22:42

Sleepy lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa właśnie coś kojarzyłam że ktoś miał robić jeszcze sono :) tak samo jak Ty teraz się boje o moje jajowody :( przynajmniej bym już chciała wiedzieć na czym stoje.

meggi masakra bierzesz w razie w probiotyki zapobiegawczo a i tak nawracaja infekcje... boje się ze tez mam do tego skłonność. Czytałam dużo jak zapobiegać i chyba pozostaje tylko spanie bez majtek i zazywanie probiotyku zapobiegawczo o ile to coś da. Czytałam że stosowanie tamponów i wkładek sprzyja infekcji - nie nosze. Czeste lub rzadkie mycie- no raczej nie mam nic sobie do zarzucenia. Bielizna na co dzień też bawełna. Jogurty naturalne jem- ostatnio rzadziej, sproboje codziennie zobaczymy co to da.

Sleepy te polipy podobno dziady lubią wracać :( strasznie to drogo wszystko i jeszcze chcą zrobić żeby było nam jeszcze trudniej super... 3mam kciuki Sleepy żeby sie udało do maja max.

Marysiaaa nie trać nadzieji <3 no ale zawsze lepiej miło się zaskoczyć niż rozczarować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 22:51

Marysiaaa, Sleepy lubią tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine ja mialam sono mozna pow ze 2 lata wstecz z infekcjami walcze i walcze tak konkretnie i bez przerwy moze od roku i jak tak czytam sama sie zaczynam bac o jajowody i mysle czy nie zrobic tego badania jeszcze raz oczywiście jak sie tego pozbede a mam nadzieję ze wkoncu to się wydarzy 🤷‍♀️

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny jak to ugryźć. Do maja raczej się nie uda. Amh i fsh mam robić w 2 dc, a dziś 9... Także kolejny cykl w dupę.

Co do polipów - mówi, że jest mały, raczej nie "operacyjny". Ale że podczas stymulacji sporo może podrosnąć.

Badania zarodków - pierwszy 3200 zł a kolejne 2200 zł.

• Joan Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Dzięki forum pojawiła się jeszcze jedna obawa. Skoro infekcje nawracają ci jakiś czas od lat to jajowodów pewnie nie powinnam się spodziewać drożnych.

Nie sugeruj się tym.
    Podam Ci swój przykład

-zdarzało się, że miałam infekcje bezobjawowe (wychodziło na cytologii, a wiadomo cytologii się nie robi jakoś super często, więc nie wiadomo ile razy takie infekcje miałam)

-mam wzjg (przewlekła choroba zapalna jelit). I po jednym ze stories mamyginekolog złapał mnie stres. Ona ma Crohna (podobna choroba tylko różni się tym, że oprócz jelit choroba atakuje cały przewód pokarmowy). I ona powiedziała, że jak kobieta się stara a ma wzjg lub crohna to koniecznie powinna zrobić drożność, bo choroby zapalne w obrębie jamy brzusznej zwiększają ryzyko niedrożności jajowodów. Ona z tego co pamiętam ma jeden niedrożny

- wyszło zupełnie przypadkiem, że mam Chlamydię. W 2017 byłam ok tygodnia w szpitalu na diagnostyce z powodu podwyższonej temperatury utrzymującej się dłuższy czas. Miałam zrobione mnóstwo badań (wypis miał kilkanaście stron :P ). I tam mi zrobili z krwi Chlamydię i wyszła aktualna infekcja. Nikt mi nie powiedział, nie zapisał antybiotyku, nawet nie powiedzieli, że trzeba coś z tym robić. A ja głupia pomyliłam Igg z igm i myślałam, że to infekcja już stara :/
    Wszędzie piszą, że Chlamydia zatyka jajowody.
    Dopiero mój gin na początku 2020 roku zwrócił na to uwagę (dawałam mu wypis, bo tam były wyniki, które świadczyły o problemie z krzepliwością - na to też w szpitalu nikt nie zwrócił uwagi). I dał nam obojgu antybiotyk. Po 3 latach od wykrycia :( a nie wiadomo ile już z tym chodziłam wcześniej :/

także możesz sobie wyobrazić jakie miałam pełne gacie przed badaniem. Tym bardziej, że tyle miesięcy czekałam na tą drożność, bo co miesiąc się okazywało, że w szpitalu a to korona, a to remont, a to mój lekarz poprztykał się z kierowniczką rtg i nie pozwoliła na badania (:P). I co miesiąc stres, nie samym bólem czy coś tylko wynikiem.
    Tym bardziej, że staramy się długo i brałam pod uwagę, że dlatego może nie wychodzić :/

do brzegu.
    Mimo wielu czynników wskazujących na to, że istnieje spore prawdopodobieństwo, że będę miała niedrożne jajowody - one okazały się chociaż na tyle łaskawe, że są drożne :)

Limosa, .meggi., Katherine lubią tę wiadomość

• Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Mnie dzisiaj już dołek łapie. Im bliżej testowania tym bardziej czuję, że kolejny raz zderze się ze ścianą :-I

też czuje to samo, jeszcze kilka dni i się okażę. Nie traćmy nadzieji! <3

Sleepy strasznie drogie te badania. Co takie badania mogą wykryć?

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 18:56

Limosa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, badania te wykrywają wady genetyczne zarodka, wszystko co może rzutować na to czy dziecko będzie chore, wszelkie trisomie itp.

Marysia, no niestety prawdopodobieństwo chorób genetycznych rośnie wraz z wiekiem. Po 35 roku życia już to prawdopodobieństwo jest całkiem spore. A do 35 wcale mi nie daleko :p
    Pokazywał nam wyniki jak to realnie wygląda. Dziewczyny młodsze ode mnie, zarodki dobrej klasy a po badaniach okazuje się że są chore. Gdyby nie badały, to by z pewnością je jako pierwsze podały. A potem albo się nie przyjmują, albo zdarza się poronienie albo w najgorszym wypadku rodzą chore dziecko.

A to że wynik amh szybko to wiem :) ale dr będzie prowadził długi protokół, który zaczyna się tabletami od 1dc. Więc stąd piszę, że jeden cykl w plecy będzie :) więc wtedy dopiero stymulację bym robiła w kwietniu...

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo plamilyscie/krwawilyscie po HSG? Mi plamienie wczoraj się zmniejszyło, ale dziś jest znów większe... 🤔😥

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ