Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak się chce mieć więcej dzieci to tak można zamrozić. A jak nie to tylko adopcja? Ja bym nie chciała żeby ktoś miał moje zarodki - to tak jakby urodził moje dziecko. Dlatego ivf nie dla mnie, ale nikogo nie potępiam i bardzo Wam kibicuje ✊🏻💖 to na pewno jest cud medycyny 🙂
-
Trzymamy kciuki mocno !✊✊Kiedy będą wyniki ? Jakie następne kroki ?
U nas w klinice też nie ma opcji, że zarodkom coś się stanie - albo oddaje się do adopcji albo mrozi.Sleepy lubi tę wiadomość
♀ 30 lat
AMH: 4,44; okazjonalnie LUF
♂31 lat,
Asthenozoospermia; fragmentacja: 34%-45% ,
03.2021 IUI 😞
05.2021 IUI 😞
07-10.2021 IVF, Angelius Provita, Artvimed - nieudane stymulacje, 0 -> ❄️
10.2021 GC Katowice/Kraków; konkretny plan 💪01.2022 GC IVF Labo + Embrio 💪💪 PIMSi + MSOME.
Mamy 6 - 5 dniowych blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
21.03 Transfer 5.1.1
6 dpt. II 8 dpt. 214,2 mlU/ml, prog. 19.63 ng/ml 🍀10 dpt. 767,3 mlU/ml, prog. 23,38 ng/ml 🍀12 dpt. 2006 mlU/ml .36,04 ng/ml 🍀
6tc5d mamy ❤️❤️🍀
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatherine biorąc pod uwagę statystyki, jak zapłodni się 1/3 komórek to jest dobrze. Trzeba pamiętać że do 35 roku życia zapłodnić można tylko 6 komórek. Rzadko się zdarza, że do 5 doby dotrwa cala 6. Część degeneruje. Do tego te co się zapłodnią mogą być chore i organizm może się ich pozbyć. Jednak jak wyśle się je na badania, to jeśli wyjdą chore, zostają w klinice, za nie płacić nie trzeba.
Także nie można nastawiać się, że co się zrobi z pozostałymi zarodkami, bo poprostu może ich nie być. 🤷🏼♀️ Albo jak Agaciorka pisze, wrócić za jakiś czas po rodzeństwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 17:47
-
nick nieaktualnyVsteria wrote:Trzymamy kciuki mocno !✊✊Kiedy będą wyniki ? Jakie następne kroki ?
U nas w klinice też nie ma opcji, że zarodkom coś się stanie - albo oddaje się do adopcji albo mrozi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak Sleepy to prawda nigdy nie mamy pewności ile zarodków się utrzyma to prawda. Może zostać nawet 1. Równie dobrze mogą zostać wszystkie. Znajomi mieli 6 zarodków wszystkie przetrwały. Podali im 3 i maja trojaczki - pozostałe 3 nie wiem czy oddali nie pytałam bo to nie jacys bliscy znajomi.
Tyle się dzieje, mam nadzieje se już niedługo pokażecie swoje 2 krechy! ❤️❤️❤️ I ja zostanę tu sama 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 17:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMówili ze się udało za pierwszym razem - nie wnikalam bo wtedy jeszcze byliśmy przed ślubem i nie interesowałam się niepłodnością. Nie sądziłam ze będzie mnie to dotyczyło ☹️ Wiem tylko ze problem był po jej stronie.
Drugi przypadek o jakim słyszałam - syn znajomej taty. Im pierwszy transfer się nie udał. Za drugim pyknelo.
Licze mocno ze Wam się uda za pierwszym razem ✊🏻💖
EDIT: koledze z pracy męża udało się ivf za pierwszym razem 🙂 przypomniało Mi się jak mi mąż mówił o tym bo chodzili do tej samej kliniki co my. Wam tez się uda ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 19:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny 😁
U mnie intensywna sobota
Sprzątanie obiad zakupy teraz kolacja 🤷♀️
Szalony dzien
Widze ze rozpisałyście sie na temat kościół kontra in vitro.
Tez nigdy tego nie zrozumie tej calej krytki...
Owszem kosciol nie uznaje bo niby samego mrozenia nie uznaje albo jest cos takiego jak selekcja embrionow w sensie jesli widzisz ze moga wystapic choroby wady genetyczne jest on eliminowany no i ogolnie wiele wiele wiele teori sie slyszy...
Nigdy tego nie pojme bo dlugoletnie starania ryja trochę glowe przepraszam za wyrazenie ale tak jest czlowiek sie bardzo zmienia...
Nie kazdy jest silny aby to udzwignac i czy w takim momencie to az tak wazne skoro to moze dac tyle szczescia a przedewszystkim dac zycie?
W taki a nie inny sposob ale mimo wszytsko zycie...
Tak samo cenne jak kazdego z nas
No ale można byc zagorzalym katolikiem siedziec w pierwszej lawce w kościele ale miec brudne serducho...
A można być wierzącym nie siedziec w tej pierwszej lawce a miec w sobie tyle dobra empati i zrozumienia...
Nie jestes za in vitro?
Owszem to go nie rob
Ale nie krytykuj innych bo to jest kogos życie i czyjesc prawo do szczęścia.
Takie mam zdanie na ten temat...
Zreszta gdyby sie zagłębiać w religie mozna miec pretensje bo czemu Maryji mogli sie przydarzyć niepokalane poczecie a ludziom nie wychodzi latami 🤣
Zawsze beda krytycy na kazdy temat trzeba pamietac zeby robic swoje bo nikt za nas naszego zycia nie przezyje🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 18:38
Sleepy, szamanka91, PozytywnaAna lubią tę wiadomość
"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪 -
Zgadzam się z wami wszystkimi ❤️
Jak czytałam o waszych transferach to nagle pomyślałam o Turkusowej. Jeśli tam gdzieś jesteś daj znać jak się czujesz 🤰ja powoli zaczynam wracać do zdrowia, choć chyba wezme jeszcze 2-3 dni l4 zeby się doleczyc (mój mąż mnie namawia na cały tydzień, ale nie wiem czy chce aż tyle)
W ogóle wczoraj o 23:30 dostałam zaproszenie na szczepienie na covida 💉🦠 z terminami na jutro i poniedziałek. Ale z kuli tej choroby się teraz nie zaszczepie. 🙈Ciekawa jestem czy wypadnie z kolejki czy mi przeniosą to na przyszły miesiąc 🤷🏻♀️Turkusowa90, Miasa lubią tę wiadomość
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
Nielubiekawy wrote:Zgadzam się z wami wszystkimi ❤️
Jak czytałam o waszych transferach to nagle pomyślałam o Turkusowej. Jeśli tam gdzieś jesteś daj znać jak się czujesz 🤰ja powoli zaczynam wracać do zdrowia, choć chyba wezme jeszcze 2-3 dni l4 zeby się doleczyc (mój mąż mnie namawia na cały tydzień, ale nie wiem czy chce aż tyle)
W ogóle wczoraj o 23:30 dostałam zaproszenie na szczepienie na covida 💉🦠 z terminami na jutro i poniedziałek. Ale z kuli tej choroby się teraz nie zaszczepie. 🙈Ciekawa jestem czy wypadnie z kolejki czy mi przeniosą to na przyszły miesiąc 🤷🏻♀️
Przesyłam Wam wiruski&$#&$###$
Trzymam za Was mocno ✊✊
P. S. Któraś wspominała o szczęśliwym aniołku, wtedy przypomniałam sobie, że dostalismy od męża siostry 2 aniołki na choinkę. I może coś w tym jest???Marysiaaa, Paulina1190, szamanka91 lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Turkusowa ❤️❤️❤️
Turkusowa90 lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Ja dostałam aniołka 😉 mówisz, ze dają radę czynić cuda? 🤩
I Ej! To Ty mnie zaraziłas tymi zatokami! A ja już myślałam, ze któryś z dzieciaków z przedszkola!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 23:26
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
Katherine wrote:Gosia a nie idziesz/dzwonisz do lekarza? Może by coś dobrego przepisał na receptę. Ja właśnie czekam na wynik mycoplasmy i ureaplasmy- reszta była ok wiec mam nadzieje ze to tez będzie.
-
Nielubiekawy wrote:Ja dostałam aniołka 😉 mówisz, ze dają radę czynić cuda? 🤩
I Ej! To Ty mnie zaraziłas tymi zatokami! A ja już myślałam, ze któryś z dzieciaków z przedszkola!Marysiaaa lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️