Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Katherine wrote:Alex monitoring cyklu tj podstawa. Nie trafiłaś na dobrego lekarza
Co do badań męża, warto zawsze zrobić. Faceci maja to jedno główne badanie, które mówi wiele. My jesteśmy bardziej dogłębniej badane: drożność jajowodów, histeroskopia itp. Myśleliście o wizycie w klinice niepłodności?
Darkaa witajmy też często tutaj tracimy nadzieję, ale razem raźniej
Ja już jestem totalnie zrezygnowana. Nawet chciałam z mężem zaadoptować dziecko, ale nie możemy bo trzeba mieć 5 lat stażu małżeństwa 🤦🏼♀️ ciągle jakieś przeciwności losu.
Na ostatniej wizycie, czyli na początku lutego lekarz powiedział, że wyniki się poprawiły na tyle, że mamy spróbować w tym cyklu a jak się nie uda, to w kolejnym dostanę leki na owulacje. Gdzieś iskierka nadziei we mnie jest. Chciałabym bardzo się zaskoczyć. Może w poniedzialek skoczę na BHCG -
Alex31 wrote:Ja już jestem totalnie zrezygnowana. Nawet chciałam z mężem zaadoptować dziecko, ale nie możemy bo trzeba mieć 5 lat stażu małżeństwa 🤦🏼♀️ ciągle jakieś przeciwności losu.
Na ostatniej wizycie, czyli na początku lutego lekarz powiedział, że wyniki się poprawiły na tyle, że mamy spróbować w tym cyklu a jak się nie uda, to w kolejnym dostanę leki na owulacje. Gdzieś iskierka nadziei we mnie jest. Chciałabym bardzo się zaskoczyć. Może w poniedzialek skoczę na BHCG
Ja tak niby czuję niby nie, zastanawiam się czy jutro test nie zrobić chociaż wiem, że powinno się w dniu miesiączki...i wiem, że pewnie nic z tego...Łucja ur. 09.2022❤ -
Alex31 wrote:AMH wyszło mi 13.2 (norma przy PCOS 2.4-17.1)
Katherine, ja też nie miałam monitoringu. Na NFZ przez te dwa czy trzy lata nie miałam nawet zwykłego USG (oprócz tego niby wskazującego na PCOS na jednodniowym pobycie w szpitalu na badaniach), teraz w klinice nic lekarz nie mówił na ten temat. Więc też nie wiem czy pęcherzyki pękają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 22:40
-
nick nieaktualnyJej dziewczyny, jak czytam że nie miałyście monitoringów- poszukajcie lekarzy które je robią!
To podstawa by stwierdzić czy macie owulacje!
I co do badań jeszcze - dobrze panów wysłać na początku starań. Bo jak u nich coś wyjdzie, to w miarę szybko da się to ogarnąć i jest mniej kosztowne niż diagnozowanie nas.Katherine, Marysiaaa, szamanka91 lubią tę wiadomość
-
Darkaaa wrote:Czujesz jakieś objawy?
Ja tak niby czuję niby nie, zastanawiam się czy jutro test nie zrobić chociaż wiem, że powinno się w dniu miesiączki...i wiem, że pewnie nic z tego...
Boli mnie podbrzusze od 3 dni ( jakbym miala kamień położony) nie boli bardoz jednak czuję. Od dziś lędźwie. Do tego dziś doszedł bol piersi (Takie pieczenie dziwne) plus niebieskie żyły na jednej i to bardzo. 🤔 i mam wieczorem mdłości. Ale boję się, że to moja głowa sobie coś uroiła.😔🤦🏼♀️ -
Sleepy wrote:Jej dziewczyny, jak czytam że nie miałyście monitoringów- poszukajcie lekarzy które je robią!
To podstawa by stwierdzić czy macie owulacje!
I co do badań jeszcze - dobrze panów wysłać na początku starań. Bo jak u nich coś wyjdzie, to w miarę szybko da się to ogarnąć i jest mniej kosztowne niż diagnozowanie nas.
Monitoringu nie miałam, ale zazwyczaj wiem kiedy mam owulacje, gdyż ból, który w ten dzień się pojawia jest nie do pomylenia z żadnym innym. Robię też dla pewności testy owulacyjne . Z badań to miałam hsg i tutaj jest ok. Mojemu partnerowi w badaniach nasienia wyszła fatalna morfologia 1%, ale wprowadził suplementy, zdrowe odżywianie itp i w tej chwili ma 5%. Także niby wszystko ok...Łucja ur. 09.2022❤ -
Alex31 wrote:Boli mnie podbrzusze od 3 dni ( jakbym miala kamień położony) nie boli bardoz jednak czuję. Od dziś lędźwie. Do tego dziś doszedł bol piersi (Takie pieczenie dziwne) plus niebieskie żyły na jednej i to bardzo. 🤔 i mam wieczorem mdłości. Ale boję się, że to moja głowa sobie coś uroiła.😔🤦🏼♀️
Alex31 lubi tę wiadomość
Łucja ur. 09.2022❤ -
nick nieaktualnyDarkaaa wrote:Monitoringu nie miałam, ale zazwyczaj wiem kiedy mam owulacje, gdyż ból, który w ten dzień się pojawia jest nie do pomylenia z żadnym innym. Robię też dla pewności testy owulacyjne . Z badań to miałam hsg i tutaj jest ok. Mojemu partnerowi w badaniach nasienia wyszła fatalna morfologia 1%, ale wprowadził suplementy, zdrowe odżywianie itp i w tej chwili ma 5%. Także niby wszystko ok...
Marysiaaa, szamanka91, Katherine lubią tę wiadomość
-
Darkaaa wrote:Oby to nie były urojenia! Trzymam kciuki 😊 w końcu każdej z nas kiedyś musi się udać 😊
Wewnętrznie mam ogromną nadzieję, ale podświadomie wiem, że się nie uda. Jestem tak zrezygnowana, że w to nie wierzę 😔 zobaczymy co mi ginekolog powie we wtorek. Dziś mam 6 dni do @ -
Sleepy dobrze mówi! Monitoring to podstawa!
Ja dzisiaj sikałam 10dpo i bialuuuutko 😢Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarysia, umówiona jestem, ale chyba muszę przełożyć, bo nie mam jeszcze wszystkich wymazów.
Jedyne co mi z badań zostało to fsh, ale myślę że skoro amh jest ok, to fsh źle nie wyjdzie.
I dziewczyny mam zagwostke.
Co myślicie o rtg?
Muszę zrobić rtg klatki piersiowej, ale mąż się boi że jakakolwiek dawka źle wpłynie na rosnące jajca przed procedurą.
Co robić? W zasadzie nie mam wyboru, bo to medycyna pracy ... Przez tyle lat odkąd pracuję w tym miejscu, nigdy rtg nie było... -
Dziewczyny a jak wygląda monitoring cyklu? Mi coś moja ginekolog mówiła, że będzie trzeba zrobić, ale narazie byłam w 8dc bo tak akurat mi wypadła wizyta, był pęcherzyk ale malutki, a potem kazała mi przyjechać po owulacji w 18dc, i mówiła że ciałko żółte, endometrium super, pęcherzyk pęknięty i na jajniku czysto. To nie był monitoring przypadkiem? 😀
Jeśli chodzi o robienie testów, czy bieganie na betę, ja wolę poczekać czy przyjdzie okres, czy nie, może na początku jak wierzyłam że się uda naturalnie to robilam te testy, ale teraz bez sensu.. 🤷 Dziś 21dc u mnie już plamienie, potrwa 3-4dni i przyjdzie okres. Normalka 👎
Czytałam o metodzie zapłodnienia Anevivo, w mojej klinice wykonują taki zabieg, miałyście może styczność z tym? Wiecie o tym coś więcej?Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:Szamanko oby było za wcześnie 🙏🙏
Alex ja nie bardzo wierzę w takie pierwsze objawy ciąży. Moja przyjaciółka, która zaszła w ciążę cały czas miała objawy na okres. Była 100% pewna i sie upierała, że zna swój organizm. A też widziałam nie raz na forum, że dziewczyny czuły i nic z tego nie było. Chyba nie ma co się doszukiwać na siłę tylko czekać na test, bo można w paranoje popaść. Oby u Ciebie jednak zwiastowalo to ciążę 👶Łucja ur. 09.2022❤ -
Dziewczyny czy możecie polecić jakiś dobre tabletki na podniesienie żelaza? Zrobiłam wczoraj badania i mam poniżej normy i coś zacząć brać bym chciała na żelazo
A drugie pytanie czy wy też tak macie, że miesiączka.i ból głowy? Ja.juz ledwo zyje-od trzech dni i nie dość.ze ból brzucha to jeszcze ten bom glowy-zglupiec idzie😪
Już mnie brzuch boli teraz od chyba nadmiaru tabletek😓 -
nick nieaktualnyKoszulkaUlka wrote:Dziewczyny czy możecie polecić jakiś dobre tabletki na podniesienie żelaza? Zrobiłam wczoraj badania i mam poniżej normy i coś zacząć brać bym chciała na żelazo
A drugie pytanie czy wy też tak macie, że miesiączka.i ból głowy? Ja.juz ledwo zyje-od trzech dni i nie dość.ze ból brzucha to jeszcze ten bom glowy-zglupiec idzie😪
Już mnie brzuch boli teraz od chyba nadmiaru tabletek😓
Ascofer - lek bez recepty. Glowa napewno boli z niedoboru żelaza - poczytaj jakie są objawy. Mi po suplementacji przeszło 🙂