X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • CestLaVie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie pierwszy cykl po sono- 11 dpo jedna krecha 😊 nie wiem z której wyszło jajo. Może z niedrożnej? 😋 pod koniec kwietnia mam monitoring u jakiegoś lekarza na enel med - zobaczymy 😁

Marysiu... 🙄🙄🙄 trzymam kciuki za mamę!!!!!!

Nadziejka@ lubi tę wiadomość

7VErp3.png[/url]

ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020

NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

|| 15.01. 2022 :) (9dpo) 20cs !!! :)
    17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
    19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
    21.01. bHCG 672,42 :) (15 dpo)
    26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym <3
    16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm :) <3
    16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka <3 prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
    13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec ! ;)
    13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok ;)
    08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g ! <3
    07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g :)
    10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g :)
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten przepis na na mase z kinder beuno sztos, musze wykorzystać 😁
    Katherine widac ze masz smykałke do pieczenia.
    Ja tez lubie cos upiec, nie powiem bo bywa zjadliwe ale az tak wizualnie piekne jak Twoje wypieki to nie bywa 🤣

Postaram się już bywac czesciej, dalam sobie ostatnio na wstrzymanie i chyba zle mi to wyszlo bo caly cykl mi zeswirowal powinnam juz miec okres a zamiast tego dopiero mam dni plodne🤷‍♀️
    W dodatku pare dni temu juz myslalam ze bedzie okres bo plamilam z jakies 3 dni po czym zamiast sie okres rozkrecic rozchulal mi sie sluz plodny 😅
    Do gina ide na wymazy za tydz to kuknie co tam słychać.
    Poza tym maz wcina ten pentohexal plus witaminy w maju idzie na badanie i zobaczymy jak wyniki sie poprawia to moze uda sie zrobic inseminacje...
    Ja proboje sie uporac z bakteriami wcinam probiotyki, zakladam, mam nadzieje ze moja flora w lepszej formie🤷‍♀️

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:
    Katherine! Tort mega ❤️❤️❤️ nie mam już dziś miejsca na slodkie, bo właśnie z urodzin wracamy ale zrobiła bym wyjątek 😁
    Moniek, ja właśnie ostatnio robiłam tort z masą truflową. Rozpuściłam trufle w śmietance, potem do lodówki i na drugi dzień ubiłam z mascarpone. Do tego wymyśliłam żelkę pomarańczowa. Wyszło mega! Ale Milkyway też brzmi dobrze 😁😁 wzięłam również przykład z Ciebie, postawiłam na drinki i wypiłam dziś zdrowie małego jubilata.. Mąż tylko zdziwiony bo ja prawie nigdy nie pije 🤣 a dziś na pytanie "to kto z was pije" wyrwałam się od razu, że ja 😁😁

Jak się robi żelkę pomarańczową? 😀 Przyznaje - ja to raczej zwykle ciasta piekę, w tortach i masach do tortów jestem noga, ale coś przynajmniej się od Was nauczę 😀
    Hehe to fajny przykład daje innym, napić się alkoholu 🤣 nie no, od czasu do czasu nie zaszkodzi, przecież wszystko jest dla ludzi, a jeszcze takich nie w ciąży to już w ogóle 🙈

Miałam dziś małe (4 i 2latka) dziewczynki w domu w odwiedziny, ubrudzily mi każdą możliwą szybę, ta mniejsza (nasza chrzesniaczka🤗) pomalowała ścianę pisakiem i rozbiła miskę dla psa oczywiście z zawartością w postaci wody 🤣 mówię do mojego że jednak z tym macierzystwem możemy poczekać 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 20:55

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, fajnie, że jesteś 🙂 Faktycznie nieźle Ci się cykl poprzestawiał 🤷‍♀️

Moniek, nie miałam nic złego na myśli z tym alko 🤣😁 wręcz przeciwnie, zawsze człowiek ma opory, chucha, dmucha i co.. Nic z tego.
    Hehe. No to ładnie dziewczynki zaszalały. A jak Twój mąż na to reaguje? Ja miałam dziś podobne przemyślenia . Czwórka dzieciaków w wieku od 3 do 6 lat. Chcieli roznieść dom. Pracuje w przedszkolu, więc teoretycznie nie jest mi to obce, ale tam panuje nad nimi ja 😂 a tu, hulaj dusza... Momentami słowa się zamienić nie dało. I czasami próbuje sobie tłumaczyć i szukać plusów sytuacji i mówię do mojego, że przynajmniej wracamy i mamy jeszcze chwilę dla siebie, zero hałasów itp. Ale wiadomo, to jest takie szukanie plusów sytuacji na siłę.
    Co do żelki, zainspirowałam się kilkoma przepisami i z połowy pomarańczy wycisnęłam sok, drugą połowę "wyfiletowałam" (wycięłam sam miąższ, bez błonek) i zblendowalam. Wszystko razem zmieszałam, dodałam galaretkę w proszku i dolałam wrzątku tyle, żeby wszystkiego razem było 500ml. Wlałam to do miski wyłożonej folią spożywczą i zostawiłam do stężenia. I cały myk polega na tym, że żelkę robisz w misce o mniejszej średnicy niż średnica biszkoptu. I potem na biszkopt dałam trochę masy truflowej, potem żelkę i znów masą i biszkopt. W przekroju wyglądało mega 😍

.meggi. lubi tę wiadomość

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq, przepis zapisuję, to musiało byc pyszne 😋

Mój mąż szalał razem z nimi, on uwielbia dzieci, zwłaszcza że ta młodsza to nasza wspólna chrzesniaczka więc jakby nie było to mamy już córeczkę 😊😃 no niestety z tym szukaniem plusów, to prawda. Tak się mówi, że niby święty spokój a myśli się zupełnie co innego. Zwłaszcza że nie ma pewności ile to jeszcze potrwa, te starania i niepewność 😟

Kaśq00 lubi tę wiadomość

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, zapisuj! 🙂 Jak dla mnie wyszło fajnie 🙂 trufle połączone z pomarańcza są mega ❤️ chociaż myślałam też o malinie ale jakoś ta pomarańcza bardziej mnie przekonała

Fajnie, że macie wspólną chrześnicę. Faktycznie taka Wasza córeczka ❤️ z tego co piszesz to mąż będzie super tatą! Wam też się uda, zobaczysz. Chociaż fakt. Czekanie jest okropne 😔😔

Moniek330 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi dobrze ze jesteś 😘

.meggi. lubi tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podziwiam, że pieczecie takie cuda - ja dwa razy w roku robię jakieś proste ciasto na święta. Jestem ch... panią domu, bo z gotowaniem czy dbaniem o porządek też u mnie fatalnie 🤣 Wyrozumiały chłop mi się trafił 😉

Meggi, a robiłaś test?

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Moja mama od piątku wieczora została wprowadzona w śpiączkę farmakologiczną i jest pod respiratorem. Nie mam z nią żadnego kontaktu. W sobotę o 10 próbowali ją na OIOM przenieść do innego szpitala. Po podłączeniu pod respirator z karetki szalała jej saturacja,więc zostala na miejscu. Stan jest cały czas krytyczny. Wczoraj dzwonili o zgodę na podanie jej leku, którym się leczy rematoidalne zapalenie stawów. W szpitalu podali ten lek dwóm pacjentom i pomógł ale zaznaczyli że nie byli oni w takim stanie jak mama. Boję się każdego telefonu, że usłyszę coś złego. Boję się dzwonić i pytać lekarzy o stan, bo ciągle mówią żeby przygotować się na najgorsze. To tak szybko się zadzialo. Zawsze słyszałam że wirus szybko atakuje Ale w życiu nie powiedziałabym że aż tak. Mama tydzień temu dopiero dostała gorączkę, a teraz jest już pod respiratorem. Tate bardzo boli głowa. Myślę że to częściowo covid częściowo nerwy. Siostra ma się dobrze z chorobą, ale psychicznie bardzo źle. Nawet nie mogę pójść jej przytulić, bo wszyscy chorzy. Wczoraj robiłam ten test z biedronki na covid I pokazał że nie mam przeciwciał IgG i IgM. Nie wiem na ile jest wiarygodny. Nie chciałam robić w labie żeby czasem mnie nie zamknęli na kwarantannie,bo już w ogóle nic bym nie mogła zrobić nawet zakupów. Mój stan też jest słaby. Cały dzień leżę i myślę o tym
    Strasznie mi przykro... Wiem że nie ma słów które mogły by pocieszyć w tej sutuacji. Ale trzeba mieć ogromną nadzieję i się modlic aby wszystko dobrze się zakończyło. Przytulam mocno, badz silna ❤️

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Marysiaaa to straszne przez co musisz przechodzić... 😓 oby Twoja mama jak najszybciej doszła do siebie pomodle się za nią. 3 maj się jakos kochana.

Tez dziś sikałam - w sumie nie wiem co sobie myślałam przy tych bakteriach... mam dziś urodziny i chyba liczyłam na cud ☹️
    Wszystkiego najlepszego 🌷
    Moze jeszcze jest nadzieja?

Katherine lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    A mój stary we wtorek bada nasienie i zrobimy 4dni abstynencji. Mało????

wg mnie idealnie. Dłuższa abstynencja może spowodować większą ilość martwych plemników i także wolniejszych.
    Trzymam kciuki za jutro !

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa nie, nie ma ku temu zadnych powodów, owulki jeszcze nie było 🙈😁

Z ta zelka tez super przepis
    Aaa jestescie mistrzyniami cukiernictwa😁

Ja czekam na seson truskawkowo malinowy.
    Uwielbiam wtedy piec bo mam tyle pomyslow z tymi owocami, to jest zdecydowanie moj sezon na pieczenie😊

Znowu pogoda nie rozpieszczająca🤷‍♀️
    Dzis mam wolne mam w planie porządkowanie szaf
    Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Milego dzionka dla Was🌷❣️

5 lat staran 💪
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe !!

Spełnienia wszystkich marzeń !!!

My byliśmy w sobotę u Wolskiego i wygląda na to, że trochę zmotywował starego.
    Pierwszy raz widziałam jak ten lekarz się ucieszył. I to tak realnie jak zobaczył wyniki to powiedział "ooo ale super!". Powiedział staremu, że dobrze rokuje.
    Powiedział jeszcze coś takiego, że tak jak u zdrowej pary 1 rok to standard na ciążę to w leczeniu wyników nasienia też trzeba sobie dać rok na pełen efekt. Powiedział, że jak najbardziej jest szansa, że one jeszcze urosną i będą mieścić się w normie.

W ogóle doktorek miał dobry humor, heheszki były co chwilę.
    Na bakterię kazał zmienić suplement na inny (brał apo uro), żeby tą bakterię wypłukać. I kazał ograniczyć cukier.
    Stary na wizycie się przyznał, że ma pieczenie znowu po siku (mi nie powiedział :( ). Wyszło głupio. No ale faktycznie już słodyczy nie jadł przez weekend.

A stary ostatnio mówił, że on już niedługo nie będzie brał tych leków i supli, bo nie dały efektu i tylko mu włosy wypadają od nich i w ogóle nie ma sensu jechać do lekarza. A na wizycie Wolski dał nową ulotkę leku (że niby nowszy i nowszej generacji niż ten co brał) i stary wczoraj wieczorem do mnie abym kupiła. Zaskoczył mnie. I mówię mu, że ten podobno się bierze 2x2 więc będzie więcej tabsów. Powiedział, że ok. Ja poszłam się myć ale zaraz wróciłam i pytam, że mówił ostatnio że już nic nie będzie brał a teraz każe kupić nowe tabsy ?? Cieszę się bardzo, bo może lekarz go zmotywował i dał mu trochę wiatru w skrzydła, że będzie lepiej :) Na razie wykorzysta ten sermatrop (zostało chyba jedno opakowanie), bo drogie to było w huj.

Któraś z Was pisała ostatnio, że kupiła TENfertil
    duże ma tabsy ?
    Wolski mówił, że to najnowszy lek z tego roku i opracowana formuła nowej generacji
    i chyba kupię jeżeli ma normalne te kapsułki (Fertilmana miał problem łykać), bo cena niższa (widziałam po ok 140zł na necie. Za sermatrop płaciłam 190)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 09:19

Limosa, Kaśq00, Nadziejka@, Katherine lubią tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan a mozna zapytac co to za suplement na wyplukanie bakteri?

Super ze mężu jednak zmienil zdanie😁
    Z nimi juz tak jest😁

Nam to samo powiedzial ostatnio urolog...
    W sensie ze jesli nasienie jest slabe nie ma złotego specyfiku który odmieni to nagle...
    Ze trzeba czsasu, czasu, i czasu zeby wracało na wlasciwe tory

Joan lubi tę wiadomość

5 lat staran 💪
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    wg mnie idealnie. Dłuższa abstynencja może spowodować większą ilość martwych plemników i także wolniejszych.
    Trzymam kciuki za jutro !
    dziękuję :)

Joan lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan najwidoczniej twój chłop musiał usłyszeć, że jest poprawa od lekarza i super że znowu ma chęć do działania! Wszystko idzie w dobrym kierunku :) bardzo mnie to cieszy!

Joan lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Joan a mozna zapytac co to za suplement na wyplukanie bakteri?

Super ze mężu jednak zmienil zdanie😁
    Z nimi juz tak jest😁

Nam to samo powiedzial ostatnio urolog...
    W sensie ze jesli nasienie jest slabe nie ma złotego specyfiku który odmieni to nagle...
    Ze trzeba czsasu, czasu, i czasu zeby wracało na wlasciwe tory

Uroner. Skład ma podobny jak Apouro no ale jak kazał brać to będzie brał. Ekstrakt z żurawiny, pietruszki i witamina C. Nic szczególnego w sumie.

Mój miał Enterococcus faecalis. Wyszło w dwóch posiewach. Dostał antybiotyk i posiew był czysty. Teraz znowu.

• Joan Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Joan najwidoczniej twój chłop musiał usłyszeć, że jest poprawa od lekarza i super że znowu ma chęć do działania! Wszystko idzie w dobrym kierunku :) bardzo mnie to cieszy!

Zobaczymy ile to potrwa :P

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas enterococcus faecalis to juz nasz "przyjaciel"
    Nie moze sie z nami na stale rozstac

U nas jedynie kolejny urolog stwierdzil zeby u starego tego nie leczyc, tylko ze posiew nasienia wyszedl czysty a ta bakteria to wychodzi z wydzieliny z prostaty🤷‍♀️

Tyle ze jak robilam ostatnio wymazy ja to tez ja mialam🤷‍♀️ plus e. Coli 🤷‍♀️

Czeski film z tymi bakteriami

Co do supli moj je czysta zurawine, zurawin extra jakos tak takie czerwone pudeleczko.
    Ale tu widze jest jeszcze inne, wiec jak skończy moze zapodamy cos innego 😁

5 lat staran 💪
  • Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Joan musiał może lekarza posłuchać. Dobrze, że wizyta dała mu do myślenia i chce działać :)

ja mam wyniki z krwi do IUI, powiecie mi czy to że mam tą różyczke i toxoplazmoze obecną to ok? pozostałe rzeczy nieobecne:

Rubella (rózyczka) - p/c IgG (V21) ­ 39,8 IU/ml < 4,9
    Rubella (rózyczka) - p/c IgG (V21) obecne nieobecne < 4,9
    watpliwy 5,0-9,9
    obecne >10

Rubella (rózyczka) - p/c IgM (V24) 0,14 Index - nieobecne

Toxoplazma gondi - p/c IgG (X41) ­ 17,10 IU/ml - obecne
    Toxoplazma gondi - p/c IgM (X45) nieobecne

HCV - p/c przeciw HCV (WZW typu C) nieobecne
    HBc - p/c przeciw HBc total (WZW typu B ) (V31) nieobecne
    HBs - antygen HBs (WZW typu B ) (V39) nieobecne
    Test kiłowy - przesiewowy (WR) ujemny
    HIV - wirus HIV test przesiewowy (p/c anty-HIV 1/2, antygen p24) ujemny

Chyba wiem! :) Wszystko ok?
    różyczka - przebyłam infekcję dawną, na którą jestem uodporniona. i to samo z toxsoplazmozą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 10:55

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ