X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • CestLaVie Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie pierwszy cykl po sono- 11 dpo jedna krecha 😊 nie wiem z której wyszło jajo. Może z niedrożnej? 😋 pod koniec kwietnia mam monitoring u jakiegoś lekarza na enel med - zobaczymy 😁

Marysiu... 🙄🙄🙄 trzymam kciuki za mamę!!!!!!

Nadziejka@ lubi tę wiadomość

7VErp3.png[/url]

ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020

NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

|| 15.01. 2022 :) (9dpo) 20cs !!! :)
    17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
    19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
    21.01. bHCG 672,42 :) (15 dpo)
    26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym <3
    16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm :) <3
    16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka <3 prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
    13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec ! ;)
    13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok ;)
    08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g ! <3
    07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g :)
    10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g :)
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten przepis na na mase z kinder beuno sztos, musze wykorzystać 😁
    Katherine widac ze masz smykałke do pieczenia.
    Ja tez lubie cos upiec, nie powiem bo bywa zjadliwe ale az tak wizualnie piekne jak Twoje wypieki to nie bywa 🤣

Postaram się już bywac czesciej, dalam sobie ostatnio na wstrzymanie i chyba zle mi to wyszlo bo caly cykl mi zeswirowal powinnam juz miec okres a zamiast tego dopiero mam dni plodne🤷‍♀️
    W dodatku pare dni temu juz myslalam ze bedzie okres bo plamilam z jakies 3 dni po czym zamiast sie okres rozkrecic rozchulal mi sie sluz plodny 😅
    Do gina ide na wymazy za tydz to kuknie co tam słychać.
    Poza tym maz wcina ten pentohexal plus witaminy w maju idzie na badanie i zobaczymy jak wyniki sie poprawia to moze uda sie zrobic inseminacje...
    Ja proboje sie uporac z bakteriami wcinam probiotyki, zakladam, mam nadzieje ze moja flora w lepszej formie🤷‍♀️

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:
    Katherine! Tort mega ❤️❤️❤️ nie mam już dziś miejsca na slodkie, bo właśnie z urodzin wracamy ale zrobiła bym wyjątek 😁
    Moniek, ja właśnie ostatnio robiłam tort z masą truflową. Rozpuściłam trufle w śmietance, potem do lodówki i na drugi dzień ubiłam z mascarpone. Do tego wymyśliłam żelkę pomarańczowa. Wyszło mega! Ale Milkyway też brzmi dobrze 😁😁 wzięłam również przykład z Ciebie, postawiłam na drinki i wypiłam dziś zdrowie małego jubilata.. Mąż tylko zdziwiony bo ja prawie nigdy nie pije 🤣 a dziś na pytanie "to kto z was pije" wyrwałam się od razu, że ja 😁😁

Jak się robi żelkę pomarańczową? 😀 Przyznaje - ja to raczej zwykle ciasta piekę, w tortach i masach do tortów jestem noga, ale coś przynajmniej się od Was nauczę 😀
    Hehe to fajny przykład daje innym, napić się alkoholu 🤣 nie no, od czasu do czasu nie zaszkodzi, przecież wszystko jest dla ludzi, a jeszcze takich nie w ciąży to już w ogóle 🙈

Miałam dziś małe (4 i 2latka) dziewczynki w domu w odwiedziny, ubrudzily mi każdą możliwą szybę, ta mniejsza (nasza chrzesniaczka🤗) pomalowała ścianę pisakiem i rozbiła miskę dla psa oczywiście z zawartością w postaci wody 🤣 mówię do mojego że jednak z tym macierzystwem możemy poczekać 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 20:55

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, fajnie, że jesteś 🙂 Faktycznie nieźle Ci się cykl poprzestawiał 🤷‍♀️

Moniek, nie miałam nic złego na myśli z tym alko 🤣😁 wręcz przeciwnie, zawsze człowiek ma opory, chucha, dmucha i co.. Nic z tego.
    Hehe. No to ładnie dziewczynki zaszalały. A jak Twój mąż na to reaguje? Ja miałam dziś podobne przemyślenia . Czwórka dzieciaków w wieku od 3 do 6 lat. Chcieli roznieść dom. Pracuje w przedszkolu, więc teoretycznie nie jest mi to obce, ale tam panuje nad nimi ja 😂 a tu, hulaj dusza... Momentami słowa się zamienić nie dało. I czasami próbuje sobie tłumaczyć i szukać plusów sytuacji i mówię do mojego, że przynajmniej wracamy i mamy jeszcze chwilę dla siebie, zero hałasów itp. Ale wiadomo, to jest takie szukanie plusów sytuacji na siłę.
    Co do żelki, zainspirowałam się kilkoma przepisami i z połowy pomarańczy wycisnęłam sok, drugą połowę "wyfiletowałam" (wycięłam sam miąższ, bez błonek) i zblendowalam. Wszystko razem zmieszałam, dodałam galaretkę w proszku i dolałam wrzątku tyle, żeby wszystkiego razem było 500ml. Wlałam to do miski wyłożonej folią spożywczą i zostawiłam do stężenia. I cały myk polega na tym, że żelkę robisz w misce o mniejszej średnicy niż średnica biszkoptu. I potem na biszkopt dałam trochę masy truflowej, potem żelkę i znów masą i biszkopt. W przekroju wyglądało mega 😍

.meggi. lubi tę wiadomość

• Moniek330 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq, przepis zapisuję, to musiało byc pyszne 😋

Mój mąż szalał razem z nimi, on uwielbia dzieci, zwłaszcza że ta młodsza to nasza wspólna chrzesniaczka więc jakby nie było to mamy już córeczkę 😊😃 no niestety z tym szukaniem plusów, to prawda. Tak się mówi, że niby święty spokój a myśli się zupełnie co innego. Zwłaszcza że nie ma pewności ile to jeszcze potrwa, te starania i niepewność 😟

Kaśq00 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, zapisuj! 🙂 Jak dla mnie wyszło fajnie 🙂 trufle połączone z pomarańcza są mega ❤️ chociaż myślałam też o malinie ale jakoś ta pomarańcza bardziej mnie przekonała

Fajnie, że macie wspólną chrześnicę. Faktycznie taka Wasza córeczka ❤️ z tego co piszesz to mąż będzie super tatą! Wam też się uda, zobaczysz. Chociaż fakt. Czekanie jest okropne 😔😔

Moniek330 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi dobrze ze jesteś 😘

.meggi. lubi tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podziwiam, że pieczecie takie cuda - ja dwa razy w roku robię jakieś proste ciasto na święta. Jestem ch... panią domu, bo z gotowaniem czy dbaniem o porządek też u mnie fatalnie 🤣 Wyrozumiały chłop mi się trafił 😉

Meggi, a robiłaś test?

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Moja mama od piątku wieczora została wprowadzona w śpiączkę farmakologiczną i jest pod respiratorem. Nie mam z nią żadnego kontaktu. W sobotę o 10 próbowali ją na OIOM przenieść do innego szpitala. Po podłączeniu pod respirator z karetki szalała jej saturacja,więc zostala na miejscu. Stan jest cały czas krytyczny. Wczoraj dzwonili o zgodę na podanie jej leku, którym się leczy rematoidalne zapalenie stawów. W szpitalu podali ten lek dwóm pacjentom i pomógł ale zaznaczyli że nie byli oni w takim stanie jak mama. Boję się każdego telefonu, że usłyszę coś złego. Boję się dzwonić i pytać lekarzy o stan, bo ciągle mówią żeby przygotować się na najgorsze. To tak szybko się zadzialo. Zawsze słyszałam że wirus szybko atakuje Ale w życiu nie powiedziałabym że aż tak. Mama tydzień temu dopiero dostała gorączkę, a teraz jest już pod respiratorem. Tate bardzo boli głowa. Myślę że to częściowo covid częściowo nerwy. Siostra ma się dobrze z chorobą, ale psychicznie bardzo źle. Nawet nie mogę pójść jej przytulić, bo wszyscy chorzy. Wczoraj robiłam ten test z biedronki na covid I pokazał że nie mam przeciwciał IgG i IgM. Nie wiem na ile jest wiarygodny. Nie chciałam robić w labie żeby czasem mnie nie zamknęli na kwarantannie,bo już w ogóle nic bym nie mogła zrobić nawet zakupów. Mój stan też jest słaby. Cały dzień leżę i myślę o tym
    Strasznie mi przykro... Wiem że nie ma słów które mogły by pocieszyć w tej sutuacji. Ale trzeba mieć ogromną nadzieję i się modlic aby wszystko dobrze się zakończyło. Przytulam mocno, badz silna ❤️

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Marysiaaa to straszne przez co musisz przechodzić... 😓 oby Twoja mama jak najszybciej doszła do siebie pomodle się za nią. 3 maj się jakos kochana.

Tez dziś sikałam - w sumie nie wiem co sobie myślałam przy tych bakteriach... mam dziś urodziny i chyba liczyłam na cud ☹️
    Wszystkiego najlepszego 🌷
    Moze jeszcze jest nadzieja?

Katherine lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    A mój stary we wtorek bada nasienie i zrobimy 4dni abstynencji. Mało????

wg mnie idealnie. Dłuższa abstynencja może spowodować większą ilość martwych plemników i także wolniejszych.
    Trzymam kciuki za jutro !

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa nie, nie ma ku temu zadnych powodów, owulki jeszcze nie było 🙈😁

Z ta zelka tez super przepis
    Aaa jestescie mistrzyniami cukiernictwa😁

Ja czekam na seson truskawkowo malinowy.
    Uwielbiam wtedy piec bo mam tyle pomyslow z tymi owocami, to jest zdecydowanie moj sezon na pieczenie😊

Znowu pogoda nie rozpieszczająca🤷‍♀️
    Dzis mam wolne mam w planie porządkowanie szaf
    Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Milego dzionka dla Was🌷❣️

5 lat staran 💪
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe !!

Spełnienia wszystkich marzeń !!!

My byliśmy w sobotę u Wolskiego i wygląda na to, że trochę zmotywował starego.
    Pierwszy raz widziałam jak ten lekarz się ucieszył. I to tak realnie jak zobaczył wyniki to powiedział "ooo ale super!". Powiedział staremu, że dobrze rokuje.
    Powiedział jeszcze coś takiego, że tak jak u zdrowej pary 1 rok to standard na ciążę to w leczeniu wyników nasienia też trzeba sobie dać rok na pełen efekt. Powiedział, że jak najbardziej jest szansa, że one jeszcze urosną i będą mieścić się w normie.

W ogóle doktorek miał dobry humor, heheszki były co chwilę.
    Na bakterię kazał zmienić suplement na inny (brał apo uro), żeby tą bakterię wypłukać. I kazał ograniczyć cukier.
    Stary na wizycie się przyznał, że ma pieczenie znowu po siku (mi nie powiedział :( ). Wyszło głupio. No ale faktycznie już słodyczy nie jadł przez weekend.

A stary ostatnio mówił, że on już niedługo nie będzie brał tych leków i supli, bo nie dały efektu i tylko mu włosy wypadają od nich i w ogóle nie ma sensu jechać do lekarza. A na wizycie Wolski dał nową ulotkę leku (że niby nowszy i nowszej generacji niż ten co brał) i stary wczoraj wieczorem do mnie abym kupiła. Zaskoczył mnie. I mówię mu, że ten podobno się bierze 2x2 więc będzie więcej tabsów. Powiedział, że ok. Ja poszłam się myć ale zaraz wróciłam i pytam, że mówił ostatnio że już nic nie będzie brał a teraz każe kupić nowe tabsy ?? Cieszę się bardzo, bo może lekarz go zmotywował i dał mu trochę wiatru w skrzydła, że będzie lepiej :) Na razie wykorzysta ten sermatrop (zostało chyba jedno opakowanie), bo drogie to było w huj.

Któraś z Was pisała ostatnio, że kupiła TENfertil
    duże ma tabsy ?
    Wolski mówił, że to najnowszy lek z tego roku i opracowana formuła nowej generacji
    i chyba kupię jeżeli ma normalne te kapsułki (Fertilmana miał problem łykać), bo cena niższa (widziałam po ok 140zł na necie. Za sermatrop płaciłam 190)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 09:19

Limosa, Kaśq00, Nadziejka@, Katherine lubią tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan a mozna zapytac co to za suplement na wyplukanie bakteri?

Super ze mężu jednak zmienil zdanie😁
    Z nimi juz tak jest😁

Nam to samo powiedzial ostatnio urolog...
    W sensie ze jesli nasienie jest slabe nie ma złotego specyfiku który odmieni to nagle...
    Ze trzeba czsasu, czasu, i czasu zeby wracało na wlasciwe tory

Joan lubi tę wiadomość

5 lat staran 💪
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    wg mnie idealnie. Dłuższa abstynencja może spowodować większą ilość martwych plemników i także wolniejszych.
    Trzymam kciuki za jutro !
    dziękuję :)

Joan lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan najwidoczniej twój chłop musiał usłyszeć, że jest poprawa od lekarza i super że znowu ma chęć do działania! Wszystko idzie w dobrym kierunku :) bardzo mnie to cieszy!

Joan lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Joan a mozna zapytac co to za suplement na wyplukanie bakteri?

Super ze mężu jednak zmienil zdanie😁
    Z nimi juz tak jest😁

Nam to samo powiedzial ostatnio urolog...
    W sensie ze jesli nasienie jest slabe nie ma złotego specyfiku który odmieni to nagle...
    Ze trzeba czsasu, czasu, i czasu zeby wracało na wlasciwe tory

Uroner. Skład ma podobny jak Apouro no ale jak kazał brać to będzie brał. Ekstrakt z żurawiny, pietruszki i witamina C. Nic szczególnego w sumie.

Mój miał Enterococcus faecalis. Wyszło w dwóch posiewach. Dostał antybiotyk i posiew był czysty. Teraz znowu.

• Joan Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Joan najwidoczniej twój chłop musiał usłyszeć, że jest poprawa od lekarza i super że znowu ma chęć do działania! Wszystko idzie w dobrym kierunku :) bardzo mnie to cieszy!

Zobaczymy ile to potrwa :P

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas enterococcus faecalis to juz nasz "przyjaciel"
    Nie moze sie z nami na stale rozstac

U nas jedynie kolejny urolog stwierdzil zeby u starego tego nie leczyc, tylko ze posiew nasienia wyszedl czysty a ta bakteria to wychodzi z wydzieliny z prostaty🤷‍♀️

Tyle ze jak robilam ostatnio wymazy ja to tez ja mialam🤷‍♀️ plus e. Coli 🤷‍♀️

Czeski film z tymi bakteriami

Co do supli moj je czysta zurawine, zurawin extra jakos tak takie czerwone pudeleczko.
    Ale tu widze jest jeszcze inne, wiec jak skończy moze zapodamy cos innego 😁

5 lat staran 💪
  • Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Joan musiał może lekarza posłuchać. Dobrze, że wizyta dała mu do myślenia i chce działać :)

ja mam wyniki z krwi do IUI, powiecie mi czy to że mam tą różyczke i toxoplazmoze obecną to ok? pozostałe rzeczy nieobecne:

Rubella (rózyczka) - p/c IgG (V21) ­ 39,8 IU/ml < 4,9
    Rubella (rózyczka) - p/c IgG (V21) obecne nieobecne < 4,9
    watpliwy 5,0-9,9
    obecne >10

Rubella (rózyczka) - p/c IgM (V24) 0,14 Index - nieobecne

Toxoplazma gondi - p/c IgG (X41) ­ 17,10 IU/ml - obecne
    Toxoplazma gondi - p/c IgM (X45) nieobecne

HCV - p/c przeciw HCV (WZW typu C) nieobecne
    HBc - p/c przeciw HBc total (WZW typu B ) (V31) nieobecne
    HBs - antygen HBs (WZW typu B ) (V39) nieobecne
    Test kiłowy - przesiewowy (WR) ujemny
    HIV - wirus HIV test przesiewowy (p/c anty-HIV 1/2, antygen p24) ujemny

Chyba wiem! :) Wszystko ok?
    różyczka - przebyłam infekcję dawną, na którą jestem uodporniona. i to samo z toxsoplazmozą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 10:55

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ