X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Monic35 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Zobaczysz jaka beta. Dawka 2x1 jest ok
    Chyba nie wytrzymam do rana zeby zobaczyc wynik bety 😑
    Możecie cos napisac wiecej o badaniach immuno.? Czy warto je robic przed in vitro? Lekarz mi tego nie zlecil. Ale cos czuje ze chyba powinnam. Jakie badania trzeba zrobic na poczatku, takie podstawowe.? I w kazdym dniu cyklu mozna je robic?

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Ja nie badałam za wiele z immuno.
    Ile zapłaciłaś z kiry? Gdzie to zbadać i wjakim dc?
    Kiry robiłam wysyłkowo z Megden, przysłali pakiet ,nakapalam krwi na kółka i w ten sam dzień odesłałam, kosztuje teraz 412zl i ogólnie to drożeje, jeszcze niedawno było za jakieś 370zl.. bez różnicy kiedy bo to badanie genetyczne ,robisz raz w życiu bo się nie zmienia..myślę że warto dorzucić, nie wiem czy czytałaś na Bozenach ,Siska z takimi kirami jak moje dostała do transferu accofil i się udało za 1szym razem :) chociaz np Pewska ma dziecko a nie ma kirow implqntacyjnych , ale wszędzie zdarzają się wyjątki, myślę że 400zl to nic przy koszcie ivf i jakbyś to odkryła w późniejszej diagnostyce 😶 tfu tfu 🤞
    https://www.medgen.pl/pl/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=22

szamanka91 lubi tę wiadomość

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Hmm ja bym badała wszystko... na wątku ivf na 1 str jest co warto robić szczególnie po nieudanym in vitro
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf-czerwiec-2021,21706.html
    O tym mówiłaś? Ile tam wiedzy😵

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic35 wrote:
    Chyba nie wytrzymam do rana zeby zobaczyc wynik bety 😑
    Możecie cos napisac wiecej o badaniach immuno.? Czy warto je robic przed in vitro? Lekarz mi tego nie zlecil. Ale cos czuje ze chyba powinnam. Jakie badania trzeba zrobic na poczatku, takie podstawowe.? I w kazdym dniu cyklu mozna je robic?
    Zazwyczaj bywa tak że lakarze takich badań nie zlecają. A jak zlecają to dopiero po kilku poronieniach albo nie udanych transferach.
    Oczywiście zdarzają się tacy, którzy na etapie badania niepłodności to zlecą, ale wg mnie to wyjątki.

• CestLaVie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf-czerwiec-2021,21706.html
    O tym mówiłaś? Ile tam wiedzy😵

Tak to jest właśnie to ;) jeśli możecie sobie pozwolić finansowo- zrob jak najwięcej badań przed ;) mam znajomą której dopiero 3 ivf zatrybiło właśnie coś z immuno jej wynikło i gdyby miała zbadane wcześniej to by zaszła za pierwszym razem.

ŁAsica lubi tę wiadomość

7VErp3.png[/url]

ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020

NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

|| 15.01. 2022 :) (9dpo) 20cs !!! :)
    17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
    19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
    21.01. bHCG 672,42 :) (15 dpo)
    26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym <3
    16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm :) <3
    16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka <3 prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
    13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec ! ;)
    13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok ;)
    08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g ! <3
    07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g :)
    10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g :)
  • Monic35 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Zazwyczaj bywa tak że lakarze takich badań nie zlecają. A jak zlecają to dopiero po kilku poronieniach albo nie udanych transferach.
    Oczywiście zdarzają się tacy, którzy na etapie badania niepłodności to zlecą, ale wg mnie to wyjątki.

A myslicie ze warto na wlasna reke zrobic immunologie? Jeszcze przed in vitro?

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic35 wrote:
    A myslicie ze warto na wlasna reke zrobic immunologie? Jeszcze przed in vitro?
    Ja robię na własną rękę, a w zasadzie to powiedziałam ginowi że chce zbadać immuno i podjął wyzwanie.. wskazania to długie starania , bez konkretnej innej przyczyny braku ciąży..

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Kiry robiłam wysyłkowo z Megden, przysłali pakiet ,nakapalam krwi na kółka i w ten sam dzień odesłałam, kosztuje teraz 412zl i ogólnie to drożeje, jeszcze niedawno było za jakieś 370zl.. bez różnicy kiedy bo to badanie genetyczne ,robisz raz w życiu bo się nie zmienia..myślę że warto dorzucić, nie wiem czy czytałaś na Bozenach ,Siska z takimi kirami jak moje dostała do transferu accofil i się udało za 1szym razem :) chociaz np Pewska ma dziecko a nie ma kirow implqntacyjnych , ale wszędzie zdarzają się wyjątki, myślę że 400zl to nic przy koszcie ivf i jakbyś to odkryła w późniejszej diagnostyce 😶 tfu tfu 🤞
    https://www.medgen.pl/pl/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=22
    Chyba mnie namówiłaś.
    Tylko czy u mnie w klinice będą na to patrzeć 😐

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Ja robię na własną rękę, a w zasadzie to powiedziałam ginowi że chce zbadać immuno i podjął wyzwanie.. wskazania to długie starania , bez konkretnej innej przyczyny braku ciąży..
    W tym pakiecie z kir miałaś ponownie komórki nk?

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    W tym pakiecie z kir miałaś ponownie komórki nk?
    Niee jest tylko kir i określają haplotyp, na szczęście mam ten lepszy BX, gdyby był AA musialby jeszcze stary zrobic badanie haplotypu
    Możliwe że musiałabyś się do jakiegoś immunologa dostać który wystawiłby zalecenia do transferu jeżeli ew też byłby problem.z kirami..no i właśnie..czy klinika by akceptowala zalecenia immunologa bo podobno nie każda chce 🙄

szamanka91 lubi tę wiadomość

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Niee jest tylko kir i określają haplotyp, na szczęście mam ten lepszy BX, gdyby był AA musialby jeszcze stary zrobic badanie haplotypu
    Możliwe że musiałabyś się do jakiegoś immunologa dostać który wystawiłby zalecenia do transferu jeżeli ew też byłby problem.z kirami..no i właśnie..czy klinika by akceptowala zalecenia immunologa bo podobno nie każda chce 🙄
    Posrane to wszystko 🙆

ŁAsica, Limosa lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś ręce opadły już na to wszystko. Byłam na histeroskopii, ujścia jajowodów już przytkane. Tyle co dwa miesiące minęły od drożności 😟
    Poza tym czuję się w kropce z wyborem lekarza. Byłam u jednego, ale po badaniu drożności w tej klinice zraziłam się (do tego lekarz kazał odstawić Bromergon, za co endokrynolog zmyła mi głowę), a że akurat wtedy doczekałam się pierwszej wizyty w drugiej klinice, to poszłam zobaczyć co mi zaproponują. Babeczka przypadła mi do gustu, kazała brać lek, który tamten lekarz kazał odstawić, do tego czułam, że szybko będziemy działać, wlała we mnie energię. Kolejna wizyta to satysfakcja w głosie, że znalazła coś i wiedziała, że jak pogrzebie to się dogrzebie, energia zgaszona, skierowanie na histeroskopię, która miała być z cyklu na cykl, a przy zapisie okazało się, że gdzie tam, lekką ręką 3 cykle i to jeśli nic się w cyklu nie posypie... Do tego informacja, że nasienie super do iui, po czym wertuje kolejne wyniki i mówi, że tylko IVF wchodzi w grę z takim HBA... Ivf to poważna decyzja, więc chciałam wrócić do pierwszej kliniki, oni mają płytkę fertile chip, myślałam, że coś się da z tym nasieniem podziałać, bo objętościowo jest tego na bogato 😉 Liczyłam na iui w pierwszej klinice, a tu lekarz od histeroskopii po dalsze leczenie (prawdopodobny stan zapalny endometrium, dostałam leki i mam zrobić kontrolne badania) każe zgłosić się do tej babeczki z drugiej kliniki, która mnie kierowała na histeroskopię, bo jego nie będzie dwa miesiące, a oni są w stałym kontakcie. I już sama nie wiem gdzie iść, jak to rozegrać... Długo tak na dwie kliniki nie pociągnę, skoro zalecenia są różne, a tu mam tylko wizje IVF...

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    A mi dziś ręce opadły już na to wszystko. Byłam na histeroskopii, ujścia jajowodów już przytkane. Tyle co dwa miesiące minęły od drożności 😟
    Poza tym czuję się w kropce z wyborem lekarza. Byłam u jednego, ale po badaniu drożności w tej klinice zraziłam się (do tego lekarz kazał odstawić Bromergon, za co endokrynolog zmyła mi głowę), a że akurat wtedy doczekałam się pierwszej wizyty w drugiej klinice, to poszłam zobaczyć co mi zaproponują. Babeczka przypadła mi do gustu, kazała brać lek, który tamten lekarz kazał odstawić, do tego czułam, że szybko będziemy działać, wlała we mnie energię. Kolejna wizyta to satysfakcja w głosie, że znalazła coś i wiedziała, że jak pogrzebie to się dogrzebie, energia zgaszona, skierowanie na histeroskopię, która miała być z cyklu na cykl, a przy zapisie okazało się, że gdzie tam, lekką ręką 3 cykle i to jeśli nic się w cyklu nie posypie... Do tego informacja, że nasienie super do iui, po czym wertuje kolejne wyniki i mówi, że tylko IVF wchodzi w grę z takim HBA... Ivf to poważna decyzja, więc chciałam wrócić do pierwszej kliniki, oni mają płytkę fertile chip, myślałam, że coś się da z tym nasieniem podziałać, bo objętościowo jest tego na bogato 😉 Liczyłam na iui w pierwszej klinice, a tu lekarz od histeroskopii po dalsze leczenie (prawdopodobny stan zapalny endometrium, dostałam leki i mam zrobić kontrolne badania) każe zgłosić się do tej babeczki z drugiej kliniki, która mnie kierowała na histeroskopię, bo jego nie będzie dwa miesiące, a oni są w stałym kontakcie. I już sama nie wiem gdzie iść, jak to rozegrać... Długo tak na dwie kliniki nie pociągnę, skoro zalecenia są różne, a tu mam tylko wizje IVF...
    Jejciu aż po prostu nie dowierzam jak to czytam.Dwóch lekarzy,dwie wersje i być tu człowieku mądry.Jest to możliwe żeby po 2 m-c się przytkały?Nie słyszałam jeszcze.Kieruj się sercem co Ci podpowiada,wiadomo każdy chce jak najlepiej.Czy Ci lekarze myślą w ogóle o naszych uczuciach i każda nasza wizyta jest nadzieją że może właśnie przy kolejnej wizycie uda się?????😡😡🤬🤬Kochana trzymam kciuki.Gdybym była na Twoim miejscu poszłabym do tej drugiej,babeczki,ale zrobisz jak uważasz.Dziewczyny też zapewne doradzą.Trzymaj się 🤞🤞🤞

Limosa lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic35
    Jak tam beta???🤞🤞🤞🤞

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielę się jeszcze wczorajszym co się wydarzyło Około 19:00-stej ciut po położyliśmy się z mężem i patrzyliśmy na tv.Nagle zaczęły mnie parzyć sutki ból niesamowity rozeszło się po całych piersiach choćby ktoś mi je ściskał z całej siły piekły mnie nieziemsko.Był to bardzo krótkotrwały ale bardzo konkretny ból.Aż wstałam poszłam do kuchni i oparłam ręcę i głowę o blat i wyłam z bólu.Trwał może z 1 minutę ale było to okropne.Dzisiaj jedyne co mi przychodzi do głowy to albo jakiś hormon podskoczył mi bardzo do góry,albo miałam jakiś spadek.Dzisiaj mam je bardzo hm....takie czułe i ciągle mam ochotę na 🥰💕💕.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra, niestety stany zapalne prowadzą do przytkania, nie wiedziałam tylko, że tak szybko i nie miałam pewności, tylko podejrzenia.
    Co do lekarzy, zapomniałam napisać, że pierwszy lekarz nie widział wyników HBA, bo ich nie zlecił, trzymam się jednak myśli o tej płytce do iui. Do drugiej lekarki poszłabym, bo choćby zleciła dodatkowo HBA i chromatynę, ale nie chcę od razu ivf, bo finansowo ciężko będzie to ogarnąć. Mam też głębokie poczucie, że naturalnie nie wszystko zostało zrobione. Chodziłam dwa lata do ginekologa-endokrynologa, który faszerował mnie luteiną od 17-25 dc i dopiero jak zrezygnowałam z niego i zaczęłam się interesować tematem (wcześniej nie drążyłam, ufałam lekarziwi), przeczytałam na forum, że progesteron zażywany przed owulacją hamuje ją, a ja od lat miałam w 18 dc. Przez dwa lata ani raz nie zrobil USG. Czym mnie kupiła babeczka w klinice - w szpitalu u gin- Endo miałam robiony panel hormonalny, ale mieli gdzieś dzień cyklu - wypadł 18... Więc wszystkie hormony jak leci miałam w owulację, ale oni ochoczo orzekli pcos, które ciągnie się za mną w papierach. Babeczka w tej drugiej klinice zerknęła na te wyniki i mówi, że widać pik owulacyjny... A ponoć super specjalista, za jakiego uchodził lekarz od luteiny, tego nie widział 🤷‍♀️ Mam poczucie straconych lat - gdybym była te dwa do przodu, to jeszcze miałabym spokój, teraz do logo nie pójdę to już o ivf mowa, choć ja chciałabym spróbować iui. Być może niesłusznie, ale mam nadzieję, że skoro ejakulatu jest dużo, plemników dobrych dużo, to jednak to iui z płytką będzie miało sens - a tego druga klinika mi nie da...
    PS Widzę, że w międzyczasie napisałaś o piersiach. Też tak czasem mam, że pieką (choć nie do tego stopnia, że wyję), miałam też kiedyś że dwa tygodnie takie, że dotknąć się nie dało, były takie wrażliwe, wręcz bolesne przy dotyku. A nie byłam na żadnych lekach. Przeszło samo i nigdy się nie dowiem co było przyczyną. Pewnie jakiś hormon, tylko nie wiem co go mogło pobudzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 07:47

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Kimbra, niestety stany zapalne prowadzą do przytkania, nie wiedziałam tylko, że tak szybko i nie miałam pewności, tylko podejrzenia.
    Co do lekarzy, zapomniałam napisać, że pierwszy lekarz nie widział wyników HBA, bo ich nie zlecił, trzymam się jednak myśli o tej płytce do iui. Do drugiej lekarki poszłabym, bo choćby zleciła dodatkowo HBA i chromatynę, ale nie chcę od razu ivf, bo finansowo ciężko będzie to ogarnąć. Mam też głębokie poczucie, że naturalnie nie wszystko zostało zrobione. Chodziłam dwa lata do ginekologa-endokrynologa, który faszerował mnie luteiną od 17-25 dc i dopiero jak zrezygnowałam z niego i zaczęłam się interesować tematem (wcześniej nie drążyłam, ufałam lekarziwi), przeczytałam na forum, że progesteron zażywany przed owulacją hamuje ją, a ja od lat miałam w 18 dc. Przez dwa lata ani raz nie zrobil USG. Czym mnie kupiła babeczka w klinice - w szpitalu u gin- Endo miałam robiony panel hormonalny, ale mieli gdzieś dzień cyklu - wypadł 18... Więc wszystkie hormony jak leci miałam w owulację, ale oni ochoczo orzekli pcos, które ciągnie się za mną w papierach. Babeczka w tej drugiej klinice zerknęła na te wyniki i mówi, że widać pik owulacyjny... A ponoć super specjalista, za jakiego uchodził lekarz od luteiny, tego nie widział 🤷‍♀️ Mam poczucie straconych lat - gdybym była te dwa do przodu, to jeszcze miałabym spokój, teraz do logo nie pójdę to już o ivf mowa, choć ja chciałabym spróbować iui. Być może niesłusznie, ale mam nadzieję, że skoro ejakulatu jest dużo, plemników dobrych dużo, to jednak to iui z płytką będzie miało sens - a tego druga klinika mi nie da...
    PS Widzę, że w międzyczasie napisałaś o piersiach. Też tak czasem mam, że pieką (choć nie do tego stopnia, że wyję), miałam też kiedyś że dwa tygodnie takie, że dotknąć się nie dało, były takie wrażliwe, wręcz bolesne przy dotyku. A nie byłam na żadnych lekach. Przeszło samo i nigdy się nie dowiem co było przyczyną. Pewnie jakiś hormon, tylko nie wiem co go mogło pobudzić.
    Limosa, wiem jakie są opinie o iui. Ja wierzę w tą metodę bo mam z niej córkę. Wtedy nie było płytki fertile chip a udało się. Teraz w planach mamy dwie iui, ale tylko z fertile. Nigdy nie zrobiłabym inseminacji bez tej płytki. Przy tradycyjnym wirowaniu może zwiekszyc się fragmentacja więc totalnie bez sensu. W fertile do końcowego zbiorniczka docieraja te najlepsze z potencjałem do zapłodnienia. Bardzo Cię w tym popieram i wspieram. Walcz! In vitro nie jest lekiem na całe zło, a dużo kobiet uważa, że to już nq pewno wyjdzie. Niestety tak nie jest. U nas na watku niestety u Kasztanka nie wyszło.

Limosa lubi tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Utwirrdzasz mnie w przekonaniu, że płytka to dobry wybór. Gdyby dało się przenieść płytkę do drugiej kliniki to byłoby super, ale niestety oni tej opcji nie mają.
    Boję się rozpoczynać stymulacji i podchodzić do iui w jednej klinice w tajemnicy przed drugim lekarzem, a nie chce zamykać sobie drzwi w drugiej klinice, podchodząc do jakichkolwiek starań w pierwszej... Wiem, że kombinuję, ale gdyby nie lekarz, który jakby narzucił mi dalsze leczenie stanu zapalnego w drugiej klinice u lekarki kierującej, to wroclabym do pierwszej i nie byłoby dylematu.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Utwirrdzasz mnie w przekonaniu, że płytka to dobry wybór. Gdyby dało się przenieść płytkę do drugiej kliniki to byłoby super, ale niestety oni tej opcji nie mają.
    Boję się rozpoczynać stymulacji i podchodzić do iui w jednej klinice w tajemnicy przed drugim lekarzem, a nie chce zamykać sobie drzwi w drugiej klinice, podchodząc do jakichkolwiek starań w pierwszej... Wiem, że kombinuję, ale gdyby nie lekarz, który jakby narzucił mi dalsze leczenie stanu zapalnego w drugiej klinice u lekarki kierującej, to wroclabym do pierwszej i nie byłoby dylematu.
    Teraz przede wszystkim skup się na jajowodach. Jaki masz plan w tej materii? W jakim mieście działasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 08:40

• Limosa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajowody zostały udrożnione - tylko ujścia, bo tu widać było przytkanie. Jestem obłożona lekami i póki co mam związane ręce z innymi działaniami, czekam na efekty leczenia i zobaczymy.

3jgx90bvoj1fla1b.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ